sunnuntai 4. toukokuuta 2014

maastoilua ja esteitä

Viikko on taas yhtäkkiä hurahtanut ohitse tuosta noin vaan. Tuntuu että tämä kevät ylipäätään on mennyt hirveän nopeasti ja kesä on jo aivan ovella.. En kuitenkaan näin kesäihmisenä valita ollenkaan, ihanaa kun vihertää ja aurinko lämmittää :)

Viime postauksessa kerroin kuulumisia vapun aikaan ja nyt olisi tarkoitus päivitellä loppuviikon fiilinkejä.
Tosiaan Teemua olen hoidellut tämän viikon ja pari ekaa päivää se sai juosta vapaana/liinassa ja käyntimaastoilla. Perjantaina tein enemmän hommia läpiratsastuksen parissa. Ihanaa miten Teemu on nykyään niin paljon helpompi edestä, ei tarvitse tapella puoltatuntia että myötäisi ja rentoutuisi niskasta; nyt se on jo alkutunnista vastaanottavainen ja pehmeä. Käynti, joka sille on aina vaikea, sujui perjantaina tosi mallikkaasti, samoin laukassa sitä oli helppo työstää kuten yleensä. Ravi olikin toinen juttu ja Teemu aloitti ohjalle painamisen eikä mukamas enää yhtään pystynyt nostamaan niskaansa. Työstin ja työstin, kokeilin kunnon tuntumaa ja kevyttä tuntumaa, taivuttelin ja tein vaikka mitä mutta ei vaan sujunut. Päätin antaa olla ja ravailin sitten pidemmässä muodossa (ja johan oli taas niin kevyttä..).

Allaolevat kuvat viime viikolta

Lauantaina kävimme Adan & Becksin ja Viljan & Prinssin kanssa maastoilemassa ja pitkästä aikaa otimme GoPron mukaan! Olemme käyneet viikoittain Adan kanssa kiipeilyttämässä hevosia ja halusin saada nyt vähän materiaalia. Kiipeileminen jos joku vahvistaa hyvin Teemun pientä takaosaa.


Tänään sunnuntaina hypättiin pitkästä aikaa Dimman kanssa. Saatiin lainaan Jeremy Rudgen estesatula joka sopi Dimmalle hyvin. Pääsin vihdoin istumaan kunnon tuella satulaan ja ratsastus tuntui paljon helpommalta!
Alkuun hyppäsimme ristikoita ympyrällä ja koetettiin saamaan myötälaukka pysymään. Dimmalle siis oikea laukka on hyvin hyvin hankala ja sillä on tapana vaihdella laukkaa miten lystää. Myös nyt oikea kierros tuotti hankaluuksia enkä meinannut saada kierrostakaan pysymään myötälaukassa. Ei auta kun treenata näitä..

Hyppäsimme tehtävän jälkeen yksittäin kaikki esteet läpi ja tämän jälkeen pari kertaa ratana. Dimma tuntui selästä tosi hyvältä ja tasaiselta, se liikkui kivasti eteen mutta olisi saanut olla aktiivisempi ja enemmän takaosalla. Selästä en asiaa ajatellut, ratsastin tänään jotenkin vaan fiiliksellä, mutta videoista näkee että olisin voinut nostaa etuosaa enemmän.
Kaikki okserikuvat on aika huonoja, koska en nähnyt kertaakaan hyvää paikkaa lävistäjällä. Dimma hyppäsi vähän liian läheltä jolloin minä taas makoilen kaulalla.. ;) Loppuun tulinkin sitten hyvin reippaassa laukassa koska alkoi harmittamaan et yhtään 'täydellistä' hyppyä en saanut, ja tämä viimeinen hyppy olikin onnistunut ja ilmava.
Ja ennenkun joku ehtii ihmetellä miksi ratsastin tennareilla; saappaani on rikki ja menossa huomenna korjattavaksi joten näin tennarityttönä pystyn erinomaisesti ratsastamaan ilman saappaitakin :)
Kuulemisiin!

30 kommenttia:

 1. oot kyllä ihan super onnekas kun sulla on noin hyvät mahdollisuudet heppailla :) ja dimma on niiin suloisen näköinen! minkä kokoinen se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, mietin samaa usein :) Dimma on siinä 145cm paikkeilla.

   Poista
 2. Todella kiva postaus. mäkin haluan GoPronin! :( Ihan kade.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin haluaisin, nimittäin tämä kyseinen GoPro on kaverini ja mä lainasin vaan sitä.. :)

   Poista
 3. hui kamala kun teemu on laiha :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on mutta kokoajan parempaan päin.

   Poista
  2. Ennenhän Teemu oli pyöreämpi.. Miten se nyt on noin laiha? :o Äläkä ota tätä nyt mitenkään pahalla! :)

   Poista
 4. Todella hölmöä ratsastaa tasapohjaisilla kengillä...

  VastaaPoista
 5. Saako teille tehdä banneria ? ;3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai saa, mutta ainakaan tällä hetkellä en tarvitse uutta :) Laita sähköpostiini emmi246@luukku.com jos haluat tehdä.

   Poista
 6. kauan sinulla meni, että saappaat muotoutuivat jalkaan? ostin vklp uudet nahkasaappaat, oon yrittäny kävellä niillä sisälläki et muotoutuu :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa kyllä yhtään muistella kuinka pitkään muotoutumisessa meni, mutta nämä saappaat ovat sen verran joustavat että olivat melkein heti tosi hyvät :) Jos on kovaa nahkaa niin silloin luonnollisesti muotoutuminen on hitaampaa.

   Poista
  2. Kannattaa muistaa että kävellessä jalka ei ole samassa asennossa kun ratsastaessa. Jos siis haluat "oikein" muotoutuneet saappaat, niin vältä kävelemistä:)

   Poista
 7. Tosi kiva postaus ja hyviä kuvia oli paljon.:)

  VastaaPoista
 8. Dimma on kyllä aivan ihana, voisi sanoa jo, että melkoinen estetykki irkuksi :D Oot kyllä tosi hyvä ratsastaja Emmi, näyttää siltä ainakin että ponia täytyy esteillä kannustaa aika melkoisesti, hyvä te! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dimma kieltämättä hyppää tosi hienosti vankkarakenteiseksi hevoseksi! Ei Dimmaa oikeastaan tarvitse kannustaa muuta kuin erikoisemmilla esteillä (esim. tällä tunnilla sarjan B-osa oli pelottava), mutta rohkaisen jalalla liikkumaan reippaammin eteen :)

   Poista
 9. Ihana postaus ja video, paljon hyviä kuvia ja Dimma on kyllä aivan ihana :)
  Te hyppäätte hyvin ja sujuvasti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos hyppääminen näyttää sujuvalta, itse katon kovin kriittisin silmin ratsastustani.. :) Kiitos kehuista.

   Poista
 10. Ihan mielenkiinnosta vaan kysyn, miksi maastoreissulla hevosilla ratsastusloimet vaikka kuitenki jo lämmintä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseisenä päivänä tuli vuorotellen vettä, rakeita ja lunta ja asteita oli noin 5, joten päätimme varmuuden vuoksi laittaa hevosille ratsastusloimet :)

   Poista
 11. Hevosethan eivät kyllä mitenkään kestä vettä, rakeita tai lunta liikkuessaan... :/ Sulavat pois ja kärsivät. Mihin tämä maailma on mennyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun olet hauska ;) Ajattelimme parhaaksi laittaa vähän lämmikettä klipatuille hevosillemme tuulen ja tuiverruksen suojaksi, koska maastomme on yleensä vauhdikkaita ja etenkin Teemu tuppaa vaahtoutumaan ja hikoamaan älyttömästi reissun aikana. Kyllä itsekin mieluusti laitan takin päälle jos ulkona on tuulinen, sateinen ja kylmä sää ja olen aivan läpimärkä hiestä :)

   Poista
  2. Aivan uskomatonta :D jos itselläsi ei ole taitoa taikka tietoa hevosen lihaskunnon hoitamisesta varustelusta puhumattakaan, niin äläpä tule tänne ohjeistamaan :D se mihin kyseinen hevonen on tottunut, niin sen mukaan mennään. Ei kilpahevosia jätetä ilman loimea ulos kylmällä, kun taas jonkun karaistuneemman suomenhevosen voisi.

   Poista
 12. Anonyymiä tarkoitan !

  VastaaPoista
 13. Ihanat punaiset ratsarit :D mullakin on punaiset :3

  VastaaPoista
 14. Aiotko koskaan tehä blogiin epäonnistumis videota hevosella? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä olen ajatellut tekeväni, joten mahdollisesti joskus tulossa :)

   Poista