torstai 3. huhtikuuta 2014

4 esteen sarja

Aprillipäivänä jatkuivat estetreenit Dimman kanssa. Tällä kertaa otimme työn alle sarjaesteet, sillä viime kerralla Dimma hämmentyi ristikko-sarjasta ja sen seurauksena lensin kaulallekkin. Hyppäsimme tällä kertaa siis 4 esteen sarjaa eri askelväleillä.


Aluksi tunnustelin taas ponia ravissa ja tein temponvaihteluja pitkillä sivuilla. Dimma reagoi hyvin pohkeisiin ja oli myös vastaanottavainen edestä. Viime kerralla se painoi kovasti kädelle, mutta tänään oli huomattavasti kevyempi. Ravin jälkeen pari kierrosta laukkaa nopeutta muuttaen ja hieman pyöreyttä hakien. Vasen kierros on Dimmalle selvästi hankalampi myödätä.

Aloitin hyppäämällä kavalettia niin suoralta linjalla kuin pienellä ympyrällä. Tämän jälkeen aloitin tulemaan sarjaa ensimmäisen kerran ravissa jottei poni pääse yllättämään mahdollisissa äkkikäännöksissä. Mitään ongelmia ei kuitenkaan syntynyt ja Dimma ylitti esteet varmasti.
Jatkettiin tehtävää laukassa moneen otteeseen vaihdellen välillä suuntaa ja pikkuhiljaa esteitä korottaen. Kaikki sujui muuten mainiosti ponin osalta, mutta itse työnsin pari kertaa liikaa ekalle esteelle. Hienosti Dimma kuitenkin korjasi virheeni ja loikkasi isoja hyppyjä puhtaasti. Liian kiltti poni, vähän saisi sakottaa kuskia virheissään ;)

Lopuksi hyppäsimme okserin yksinään pari kertaa noin 80cm korkeudessa ja Dimma liiteli hienosti yli. Jäi tosi kiva ja onnistunut fiilis tunnista, mutta jälkeenpäin videoita ja kuvia katsottuani tykkään selvästi sukeltaa ponin harjaan.. Myödätä Dimmalla saa ja kuuluu, mutta täytyy jatkossa yrittää pitää takapuoli taaempana ja jalkoja enemmän edessä (helppo se on näin sanoa, selässä se on vaikeaa sillä Dimman satulassa ei ole mitään tukia ja siinä väkisinkin kallistuu eteenpäin).

Tampereen hevosmessuilla täytyy pitää silmät auki, jos vaikka Dimmalle löytyisi sopiva vatsapanssari. Isommilla esteillä se vetää aika rajusti etujalkoja vatsaan jolloin riskinä on ihon rikkoutuminen. Osaatteko sanoa minkähintaisia halvimmat panssarit ovat, kukkaroni kun ei hirveän korkeita hintoja kestä? Onko mahdotonta löytää alle 50€ Dimman kokoiselle (n.140-145cm) vatsapanssaria (muualtakin kun messuilta)?

Katselin tässä muuten blogitekstieni tilastoja ja nämä Dimman estepostaukset ovat reilusti katsotuimpia, johtuneeko sitten hauskannäköisestä ratsusta vai esteistä, oli hauska huomata (;












P.S Olkaahan kuulolla tässä parin päivän sisällä, sillä blogissa ja YTssä julkaistaan jo pitkään toivottu video ;)

32 kommenttia:

  1. Minä päivänä oot tulossa heppamessuille?
    Viime vuonna joku oli löytänyy ale sadalla eurolla panssarin, ulko kiuuja kannattaa kierrellä panssariostoksilla, koska sielä oli viime vuonna ainakin omasta mielestäni halvempaa :)!

    VastaaPoista
  2. Börjesin panssari yllätti aikanaan hinta-laatusuhteeltaan! Eihän sen nahka mitään erikoista ollut, mutta kesti hyvin noin kerran viikossa käytössä olon.

    VastaaPoista
  3. miks makaat kaulalla noin paljon? ton kokosilla esteillä pitäis olla enemmän pystyssä varsinki sarjoilla, että pääse nopeesti takas satulaan esteiden välis :) mut kivalta näyttää muuten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaisko joskus lukea postaus eikä vaan katsoa kuvia ennenkuin tulee kommentoimaan ? :)

      Hyviä olette, kiva postaus! :)

      Poista
    2. Jos olisit lukenut postauksen niin siellä mainitsen myös kyseisestä asiasta ;)

      Poista
  4. Hööksissä on halvin panssari alle 90€, mutta kyllä varmaan messuilla tarjoukset on sen verran hyviä, että panssari Dimmalle halvalla panssari löytyy! kiva postaus :--)

    VastaaPoista
  5. Mulla olis ylimääräisenä irtopanssari :) Pilkulla aikanaan hankas kaikki muut paitsi toi. Kuljen päivittäin siitä ohi joten voisin parillakympillä heittää perille asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ihan mahtavaa :) Täytyy palailla asiaan vaikka viikonloppuna, en tiiä millon oon ite seuraavan kerran menossa tallille. Voisi siinä samalla sovittaa suoraan Dimmalle niin tietää onko hyvä.

      Poista
    2. Jos vielä tarvetta niin paa viestiä fb:ssä että huomaan.

      Poista
    3. Olen ihan unohtanut ilmotella, mutta löysin tosi hyvän tarjouksen irtopanssarista messuilla ja ostin siis sieltä :) Kiitos kuitenkin!

      Poista
  6. Kannattaa miettiä irtopanssaria, niitä saa varmaan vielä halvemmalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sellaista ajattelinkin (en tiennyt että vatsapanssari ja irtopanssari eri asia)! :)

      Poista
  7. Kannattaa katella esim eri kirppareiltakin käytettyjä. :) Facebookissa on muutamia hyviä heppakirppiksiä, mistä saattaa välillä löytää melkein uusiakin varusteita tosi halvalla! :)

    VastaaPoista
  8. tälläistäkö etsit? tai siis tämän tyylistä :D http://www.jyvasseudunratsukkotarvike.net/tuotteet.html?id=88/497

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joko tuollaista tai sitten satulavyöpanssaria :)

      Poista
  9. Mä oon ostanut mun.panssarit facesta, toinen 25 ja toinen 30 posteineen. Vähän jäytettyjä ja hyvin on toimineet :)

    VastaaPoista
  10. Miksie Dimman omistaja itse tee varustehankintoja, sinähän vain välillä ratsastat ponia? :) Hienoa menoa..<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja minä ainakin ostin kanssa facen kirppikseltä uudenveroisen vyön 20e, hyvä on ollut! :)

      Poista
    2. Tottakai osallistun hankintakuluihin jotka liittyvät esteratsastukseen, sillä Dimman omistaja ei hyppää vaan sen tekee ainoastaan minä, joten se olisi törkeää ostattaa omistajalla kaikkea mitä Dimma hyppäämiseen tarvitsee :)

      Poista
  11. Hienosti meette! Ja ihana "parta" Dimmalla :D

    VastaaPoista
  12. Viidennessä hyppykuvassa molemmilla tukka liehuu :D

    VastaaPoista
  13. Voitko tehdä messuista videopostausta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsotaan teenkö, voi olla kyllä että jää kuvapostaukseksi, mutta koskaan ei voi tietää :)

      Poista
  14. ootko koittanut lyhentää jalustimia esteille vielä vähäsen? :) näyttäs äkkiseltään ainakin omaan silmään siltä, että vois auttaa istuntaa jos lyhentäisit vähän jalustinta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kokeillut ja tuossa satulassa se tuntuu ihan hirveältä, en osaa edes selittää satulan tuntuvuutta mutta on tosi vaikea istua! Siksi joudun pitämään jalustimia estejalustimia vähän pidemmällä.

      Poista
  15. Kiva postaus! Mä ainakin tykkään näistä Dimman estepostauksista juuri hauskannäköisen ratsun takia :DD

    VastaaPoista
  16. Ihan vinkkinä vaan, kun on noin etupainoinen ja raskas hevonen niin ei kannata sukeltaa hypyissä niin syvään kevyeen istuntaan, varsinkin kun on pikku esteitä. Hevosen on paljon hankalampi nostaa itseään, ja näin ollen hypätä varsinkin sarjaesteillä ketterästi ja varovasti kun ratsastajankin paino on edessä. Näkee videosta hyvin, kuinka jäät liioitellun kevyen istunnan vuoksi hieman eteen itsekin jolloin hepan hyppykaari on vähän vajaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä huomioinut asian, se on pinttynyt tapa joka jäänyt edelliseltä ponilta ja ensimmäiseltä hyppykerralta Dimman kanssa (silloin jäin taas liian taakse ja nykäisin alastulossa suusta). Treeniä treeniä vaan.

      Poista
  17. Mikä ton biisin nimi on mikä tossa videos on :)?

    VastaaPoista
  18. Ihanaa nähdä jonkun myötäävän reilusti, et missään vaiheessa nyppäise suusta, pointsit sulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä, mielummin antaa vähän enemmän ohjaa kun jäisi suuhun kiinni :) Tosin omastakin mielestä liika myötääminen näyttää aika rumalta, sitä vaan ei kesken hyppyjen niin kovin ajattele!

      Poista