maanantai 16. joulukuuta 2013

joulufiiliksiä

Joulu kolkuttelee jo ovella, enää yksi kouluviikko ja muutaman viikon pituinen vapaus koittaa, ihanaa! Olen sataprosenttinen jouluihminen ja juuri se, joka ihmisten mielestä on stressaavaa ja ärsyttävää (lahjojen osto, joulumusiikit, jouluruuhkat) tekevät minulle joulufiiliksen. Rakastan sitä, kun postilaatikkoon kolahtelee joulumainoksia ja lahjaideoita, kaupungit koristelevat katuja, ihmisiä on ostoksilla normaalia enemmän ja joululaulut soivat. Okei, ehkä se saattaa vaikuttaa stressittömyyteen, etten juuri osta joululahjoja kenellekään. Perheenjäsenet ja poikaystävä ovat tietysti eri juttu, heille pyrin ostamaan aina lahjan. Joulun odotusta lisää myös jokavuotinen perinne lähteä viettämään joulua Savoon mummin luokse. Siellä viimeistään tulee joulufiilis, kun tuvassa tuoksuu mummin valmistamat herkkuruoat, joulukoristeita on laiteltu pitkin taloa ja tietysti se kaikkein tärkein, joulukuusi, seisoo olohuoneessa.
Tänävuonna lähdemme Savoon 23.joulukuuta ja olemme reissussa neljä päivää. Normaali joulurutiinimme on, että vietämme rentoa aikaa perheen, mummin ja serkkujen kanssa, syömme jouluruoan, käymme saunassa, avaamme lahjat ja katsomme televisiota. Lisäksi reissulla käymme vierailemassa toisen ukkini luona, joka asuu parinkymmenen kilometrin päässä mummolasta. Hyvin perinteinen joulu siis meillä, mutta jokavuosi lähden innokkaana matkaan! Millainen on teidän joulu tänä vuonna ja onko muita sataprosenttisia jouluihmisiä?

Tässä joulupostauksessa ajattelin vastailla "jouluhaasteeseen" eli 24 joulukysymykseen. Ohessa myös kuvituksena viikko sitten otettuja talvisia kuvia Teemun kanssa kun lumi saapui viimein eteläänkin (nyt jo kaikki oikeastaan sulaneet pois).


Parasta joulussa?
Omassa joulussani on parasta juurikin tuo jokavuotinen mummolaan meno, ilman sitä ei ole aitoa joulua. Lisäksi näin lapsenmielisenä lahjojen avaaminen on vaan ihan parasta ;)

Joulumusiikkisi?
Vaikka jouluihminen olen, en omatoimisesti kuuntele joulumusiikkia. Kuitenkin kaikki joulubiisit menevät hyvin, mutta etenkin Suvi Teräsniskan Tulkoon Joulu on vaan niin kaunis!

Tykkäätkö katsella jouluelokuvia? Millaisia?
Tykkään! Jouluelokuvat on ihania, kun niissä on jotenkin lämmin tunnelma. Parhaiten on jäänyt mieleen The Gritch, jossa Jim Carrey näyttelee sitä vihreää örkkiä (;


Jouluherkkusi?
Muita ei tule mieleen kun suklaa ja joulutortut. Niitä syön jokavuosi ja PALJON. Tänä joulukuuna en ole kuitenkaan syönyt juuri yhtään mitään jouluherkkuja kuntosalipanostamisen vuoksi. 

Mitä ehdottomasti pitää olla jouluaterialla?
Henkilökohtaisesti vihaan jouluruokaa lukuunottamatta joulukinkkua, joka ei sekään kuulu lempiruokiini. Kuitenkin perinteinen jouluateria kuuluu jouluun, eli kaikki ne laatikot, kinkut, rosollit ja joulupuuro. Ilman jouluruokaa ei ole joulua!

Koska joulukoristeet pääsevät kotiasi koristamaan?
Joulukuun alkupuolella laitellaan kotiimme muutamia joulukoristeita.

Onko sinulla jokin joululahjatoive?
Tänä vuonna on ollut enemmän toiveita kuin esimerkiksi viimevuonna. Toivoin paljon kynsituotteita, kasvohoidon, hiuskihartimen ja näitä perus lämpimiä sukkia ja lapasia, lahjakortteja yms.. En nykyään toivo mitään isoa tai kallista, koska meillä menee sen verran rahaa elämiseen ja autoihin yms, joten en tahdo rasittaa vanhempien lompakkoa millään ylimääräisellä "isolla". Olisihan sitä vaikka mitä ihanaa ja kallista mitä haluaisin, mutta ne aion sitten ansaita omilla töistä hankituilla rahoillani :)

Mikä on ärsyttävin joululaulu?
En muista kappaleen nimeä, mutta siinä laulaa mies joka toistaa paljon sitä samaa "merry christmas" -tyyppistä lausetta. Lisäksi Mariah Careyn All i Want for Christmas is You on ärsyttävä ja olen niin kyllästynyt siihen!

Joulu kotona vai jossain muualla?
Jossain muualla; mummolassa.

Itsetehdyt lahjat vai kaupasta ostetut?
Jotenkin en ole koskaan perustanut itsetehdyistä lahjoista, niin karulta kun se kuullostaakin. Olen sellainen materialisti joka haluaa mieluiten kaupasta ostettuja tuotteita. Mutta täysi respekti niille, jotka tekevät itse lahjoja, se on ihana ele :)

Laitatko ulkovaloja pimeyttä koristamaan?
No itsehän en niitä jouluvaloja osaa laittaa, sen hoitaa aina kodin miespuolinen väki, mutta ehdottomasti talvella täytyy olla paljon jouluvaloja! Meillä on aina pihalla tuijassa ja muutamissa kukkalaatikoissa jouluvalot sekä ikkunoissa joulukynttelikköjä.

Joulu oman perheen kanssa vai isommalla porukalla?
Tykkään, jos perheen lisäksi on muita sukulaisia viettämässä joulua. Meillä on joka vuosi joulu niin, että serkkutytöt ja heidän vanhemmat ovat jouluaaton kanssamme.


Paras saamasi joululahja?
Pienenä kaikki Barbiet olivat ihan parasta, mutta joku joulu sain pitkään haluamani Nikon D40 -järkkärin. Se oli todella ihana lahja!

Kamalin saamasi joululahja?
En ole muistaakseni koskaan saanut mitään kamalaa, mutta kaikki sellaiset lahjat joilla en yksinkertaisesti tee mitään, eivät ole niin kivoja.

Kuvaile unelmien joulusi?
Ensinnäkin lunta olisi paljon ja joulun olisimme siis mummolassa. Päiväohjelma voisi olla seuraava: Aamulla heräisi yhdeksän/kymmenen aikaan, lähtisi joulumaastoon lähellä olevalle tallille, tulisi takaisin mummille ja syötäisiin joulupuuro. Yhdessäoloa siihen asti, että kävisimme saunassa jonka jälkeen olisi jouluaterian vuoro ja siitä myöhemmin lahjojen avaaminen, yhdessäoloa, telkkarin katsomista ja jouluherkkujen syömistä. Aika perinteinen joulu siis :)

Oletko jo tehnyt jouluvalmisteluja?
Emme tee oikeastaan muita jouluvalmisteluja kuin joululahjojen osto ja talon koristelu joulukoristeilla, sillä olemme joulut aina pois kotoa.

Paras joulujuoma?
Glögi, tottakai!

Oikea kuusi, tekokuusi vai ei kuusta ollenkaan?
Tottakai kuusi pitää olla ja aito sellainen. Siitä täytyy lähteä kuusentuoksu ja havunneulasia tippua lattialle kuten aina.. ;)


Käykö teillä joulupukki?
Muutamia vuosia sitten kävi aina joku sukulainen/perheenjäsen vuorotellen, ja saimme nauraa kun ei pukki aina muistanut vuorosanoja ;) Mutta ei kukaan ns. virallinen pukki käy.

Paras joulumuistosi lapsuudesta?
Niitä on niin paljon ettei kaikkea millään muista. Jokainen joulu oli lapsena aivan ihana ja odotin lahjojen avaamista kuin kuuta nousevaa. Joskus taisimme käydä joulun alla rekiajelulla ukkipuoleni tutun suomenhevosella, se oli kivaa ja erilaista.

Laittaudutko aattona hienoksi vai hölläiletkö rennosti yöpuvussa?
En koskaan jouluisin laittaudu mitenkään, vaan nimenomaan näytän hirveältä ja olen rennoissa vaatteissa. En ole koskaan ajatellutkaan laittautuvani hienoksi jouluaattona, en yhtään katso ulkonäköäni silloin.

Peruna-, porkkana-, bataatti-, vai lanttulaatikko?
Kuten aiemmin jo mainitsin, en tykkää yhtään jouluruoasta, joten helppo valinta: ei mikään näistä. Hyi!

Paras joulusuklaa?
Joka joulu syömme hirveästi suklaakonvehteja rasioista, joten ne ovat muodostuneet perinteeksi ja joulusuklaaksi. Olen kova suklaan ystävä ja kaikki maut menevät, mutta kyllä se Joulusuklaa- niminen suklaalevy on paras!

Joulutortut- vai piparit?
Molemmat ovat oikein hyviä, mutta kallistun enemmän joulutorttujen puoleen.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Toivottavasti jaksoitte tämän postauksen lukea, ja ylipäätänsä piditte tästä joulupostauksesta. Tuli fiilis kirjoittaa vähän jouluisia juttuja ja tietysti jakaa nämä viikko sitten otetut yhteiskuvat :) Tämän vuoden puolella tarkoitus tulla ainakin yksi postaus, mutta tottakai pyrin kirjoittelemaan enemmän ennen vuodenvaihtumista. Katsotaan jos kerkeän päivittämään jonkun postauksen ennen joulua, mutta mikäli en, niin:


25 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja hyvää joulua! :)

    VastaaPoista
  2. Voooi tuli iha kauhee joulufiilis ! ♥ Oispa joulu jo täällä :D

    VastaaPoista
  3. Oikein hyvää joulua sinullekkin Emmi! :)

    VastaaPoista
  4. Ihania kuvia ja tosi kiva postaus! :)

    VastaaPoista
  5. Pakko kertoa, että ainoa asia miksi minä IKINÄ olen tykännyt joulusta, oli se kun lapsena mummolassa ollessani näin mummon olevan niin iloinen ja touhuavan kaikkea. Mummo rakastaa joulua, joten hänen onnellinen tohellus sai minutkin tykkäämään joulusta. Nyt en ole muutamaan vuoteen päässyt mummolaan, koska olen ollut noin 6 joulua kipeä ja yksi joulu meni viettäessä suruaikaa, kun eräs läheinen tuttumme kuoli syöpään. Tällä hetkellä olen 100 prosenttisesti joulun vihaaja. En edes lapsena tykännyt lahjoista tms. ja joulu oli aina vastenmielinien. Ainoa asia miksi joulusta tykkäsin, oli mummon touhujen katselu. Mummo on kyllä aina sellainen nauravainen tehopakkaus, mutta jouluaikaan sekin korostuu:D Tällä hetkellä näyttää taas siltä, että olen tulossa kipeäksi. Toivottavasti sairastan ennen joulua, jotta pääsisi mummolaan.Hyvää joulun odotusta sinulle silti!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävää että sun viimejoulut on menneet penkin alle, toivotaan että pysyt edes tän joulun terveenä!
      Toi on kyllä kiva huomata jos toisella on kova into jouluna, kyllä siinä väkisinkin edes vähän tulee paremmalle mielelle vaikkei jouluihminen olisikaan!

      Poista
  6. Kuvat olivat ihania ja postaus mukava :)

    VastaaPoista
  7. Täällä ilmoittautuu yksi 100% jouluihminen!
    Paitsi nyt ei ole kauheasti joulumieltä, kun katson ulos juuri nyt, niin siellä sataa vettä ja kunnon talvesta ei tietoakaan.. joulu ilman lunta ja pakkasta?! :(
    Lyhyesti: Me vietetään joulua kotona, joskus aamupäivällä puuroa, sitten käydään hautausmailla, illalla jouluruoka, lahjat..jne :)
    Joulussa on just ihanaa tunnelma ja kaikki, ja mä rakastan jouluruokaa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myös mulla joulufiilis on nyt aika paljonkin tipotiessään ihan vain tuon sään takia, ärsyttävää kun ei ole lunta, se todellakin tekee joulun! Sun joulu kuullostaa perinteisen kivalta, toivottavasti vietät kivan joulun lumettomuudesta huolimatta :)

      Poista
  8. Tosi kiva postaus! :) Hyvää joulua sullekin! :)

    VastaaPoista
  9. Tosi kiva postaus ja aivan ihania kuvia :) ♥ joulu taitaa mullekkin olla vuoden juhlista ihan paras :) hyvää joulua sinne :)

    VastaaPoista
  10. minä olen myös 100% jouluihminen! kaikki jouluun liittyvä on ihanaa ja läheiset ja sukulaiset kuten mummu kokoontuu meille perinteisesti ja syödään paljon hyvää ruokaa:)
    joulumaastossa on myös aina yhtä ihana käydä pitkin kylää omalla hevosella tallikavereiden kanssa <3
    Hyvää joulua Emmi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, pidähän kiva joulu (ja joulumaasto) tänäkin vuonna, kiitos! :)

      Poista
  11. toinen jouluihminen ilmottautuu !
    ainii ja onneks pääset tänne lumiseen savoon viettää joulua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko siellä Savossa kuinka paljon lunta tällä hetkellä? :)

      Poista
    2. Mie asun kaavilla ja kyllä tänne tuli aika mukavasti lunta tänä päivänä <3 Toivon mukkaan ei vaan sula pois niin ku ovat uhkailleet :S

      Poista
  12. Oot niin samanlainen jouluihminen ku mä! Jouluruoka on pahaa, mutta ilman sitä ei kyllä pääse tunnelmaan. Kuusen pitää olla oikea ja jouluruuhkat vain kuuluvat asiaan :) iloista joulua sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että löytyy ainakin yksi hyvin samanlainen jouluihminen sieltä! Kiitos :)

      Poista
  13. Perinteisesti meidän perhe viettää joulua omalla perheellä kotona, mutta jouluateria ja puuro käydään aina syömässä mummilla ♥ En kovin paljoa myöskään välitä laatikoista ja sellaisista, mutta syön aina mummilla, koska en halua olla epäkohtelias, kun toinen on aina panostanut :) Tänä vuonna meille tulee kuitenkin ihan erilainen joulu, koska meidän perhe (minä, isoveli ja vanhemmat) lähtee Tallinnaan! :D Onneksi tässäkin joulussa on sentään jotakin perinteistä, tallin koristelu ♥ Aivan ihanaa joulun odotusta sinne!

    VastaaPoista
  14. Meillä joulu on suruaikaa kun isä kuoli joulupäivänä :( mutta hyvää joulua sulle ja tosi kiva postaus vaikka en enää niin joulu ihminen olekkaan :)!

    VastaaPoista
  15. Täältä löytyisi kirjoittamasi teksti:
    http://ajatustentakana.blogspot.fi/2013/12/luukku-19-viksua-elamaa-emmi.html?m=0

    Tuhannet kiitokset vielä ja ihanaa joulunodotusta Sinulle! :)

    VastaaPoista