sunnuntai 29. syyskuuta 2013

ratsastuskuvia viksusta + videopostaus

Huh ja hei, tämä viikko on ollut sellaista pää kolmantena jalkana juoksemista että Viksua elämää -blogikin on viettänyt viikon mittaista hiljaiseloa. Nyt sain viimein itseni istuutettua tietokoneen eteen pidemmäksi ajaksi ilman, että on kiire mihinkään ja nyt on aika palata viimeviikon keskiviikkoon, jolloin sain viimein kuva- ja videomateriaalia Viksusta, sillä Santra pääsi vihdoin mukaan tallille kuvailemaan :)

Viksu oli harmittavasti kyseisenä päivänä aika jäykkä eikä todellakaan parhaimmillaan, ja sitä juuri manasimme kuinka tuntuu että aina kun saisi materiaalia, hevonen ei toimi niin hyvin! Otin kuitenkin loppuun muutaman onnistuneen hypyn kavaletille ja pystylle, mikä paransi onneksi Viksun liikkuvuutta ja jäykkyyttä loppua kohden.

Mäkkärin kautta saavuimme tallille siivoamaan karsinaa ja Santra sai käskyn hakea Viksun laitumelta kuntoonlaitettavaksi. Löysin ihanan vanhan huovan satulahuoneesta jonka olemassa oloa en ole muistanut ollenkaan, joten halusin sen ehdottomasti Viksun päälle, ja sopii muuten herralle kuin nakutettu :) Siihen vielä samanväriset pintelit niin avót, Viksuhan näytti suorastaan kilpakenttien kouluponilta ;)

Viksun mielenkiinto kuvaustilanteessa = 0 , ja epätoivoinen yritys saada Viksu näyttämään iloiselta..


Kentällä aloittelin taivuttelemalla käynnissä ja saamaan käynnistä pyöreää. Viksu oli taas alkutunnista tosi mukava ja kevyt, mutta tunki vähän oikeaa pohjetta vasten. Pikkuhiljaa siirryin ravailemaan ja saamaan takajalkoja rungon alle ja selkää pyöreäksi. Heti alkuraveissa huomasin Viksun olevan hieman jäykkä eikä se ollut enää niin kevyt ja joustava niskasta/lavoista mitä voisi olla. Tein paljon ympyröitä ja muutamia väistöjä/avoja ja pikkuhiljaa Viksu muuttui paremmaksi ratsastaa.

Laukat olivatkin sitten toinen juttu, nostettuani laukan tuntui kuin ratsastaisi jollain ravurinraakileella jonka etujalat laukkaavat ja takajalat viipottavat ravia. Viksu oli täysin epätasapainossa eikä oikein suostunut rentouttamaan itseään, ei vaikka kuinka taivutteli. Harmittaa miten sen laukka on nyt niin kovin huono vaikka muuten Viksu kulkee todella nätisti ja tarmokkaasti.
Päätettiin laittaa yksi kavaletti ja yksi pysty joilla saataisiin taas vähän aktivoitua laukkaa. Ekat hypyt olivat vähän voimattomia, mutta jo noin kolmannella kerralla Viksu pomppasi ilmavasti ja laukkaakin saatiin matkaavoittavaksi.

Lopputunnista Viksu liikkuikin sitten jo aivan erilailla, se tuli täysin läpi selästä ja oli hyvin rento ja mukava ratsastaa. Silloin alkoi olemaan jo aika hämärää joten kuvasaldo lopputunnista jäi hyvin vähäiseksi kun eivät kuvat meinanneet onnistua. Noh, ehkä vielä joskus saadaan oikeasti edustavia kuvia ja iso kiitos Santralle näistä kuvista! Teimme pienimuotoisen videopostauksen päivästä, noissa muutamassa kohdassa ääni toistuu taas uudelleen ärsyttävästi, mutta ei voi mitään! Seuraava postaus tuleekin aika pian perään, jossa sekä Viksun että Teemun tuoreet kuulumiset :)


28 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus ja kivoja kuvia! :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana video, hyväiä kuvia ja tolla videolla oli hauska loppu :D

  VastaaPoista
 3. Sulla on tosi kiva blogi ja tää oli kans kiva postaus:)

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus voitko käydä kattoo mun blogii... tarviin lukioita...

  http://arskajapikkuponit.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Huippu postaus! :) kivoja kuvia!

  VastaaPoista
 6. Hei onko näillä sun kavereillasi (Santra, Aada jne.) blogeja? :)

  VastaaPoista
 7. Mikä nikon sulla on? :)
  kiva postaus !

  VastaaPoista
 8. Viksu näyttää vähän joltain karhulta tuossa tokassa hyppykuvassa xd kiva postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Viksu... kieltämättä se on välillä kuin joku nallekarhu!

   Poista
 9. viksukin jo aika hyvin päässyt vauhtiin karvanvaihdossa! :D tai ainakin se näyttää siltä.. munkin suokilla on jo ihan selvästi pörheempi ja tuuheempi karva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se pikkuhiljaa on kokoajan kasvamassa paksummaksi, heti kun tuli viileämmät ilmat!

   Poista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Kun rakennetaan esteitä sarjana, niin miten pitkä välimatka esteeltä esteelle pitää olla (esim. askeleina?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu kuinka pitkää väliä tarkoitat. Jos halutaan esteiden välissä hevosen ottavan yhden laukka-askeleen, väli on hevosesta riippuen ~ 6m. Jos taas kaksi, pidennetään väliä ~ 12m jne..

   Poista
  2. En tiedä sanoitko jotenkin väärin vai mitä, mutta yhen askeleen väli on about 6-7m ja kahen askeleen 9-10,5

   Poista
 12. Kiva tää postaus:--)
  Ja ketä hevosta toi Santra ratsastaa sielä Teemun tallilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Santra auttaa Kurren liikutuksessa silloin tällöin.

   Poista
 13. tee enskerralla kun saat teemulle kuvaajan nii tee video ja älä laita musiikkia ollenkaa

  VastaaPoista
 14. Miksi ihmeessä tuo hevonen on päästetty tollaseen kuntoon? Tai vissiin aina ollut tollasessa kunnossa? Ei pahalla mutta tuo on kyllä ihan eläinrääkkäystä, tekee tosi "hyvää" jaloille ja muutenkin hevoselle ois kivempi liikkua ym jos ei ois tota läskiä niin paljon. Omistan itekkin hevosen joka lihoo heti jos on vapaalla heinällä ja ei oo tarkka ruokien kanssa, mutta ei se nyt niin iso homma ole, ja sitä heinääkin pystyy syöttää oikein, ei liikaa mutta ei liian vähänkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi mutta nyt kyllä vähän naurahdin kommentillesi... :) Viksun heinämahaa ei voi missään tapauksessa kutsua eläinrääkkäykseksi, ensinnäkin Viksu on aina ollut pyöreämpi suomenhevonen, eikä jokapäiväisestä ja nuorempana ratsastustunneilla liikkumisesta huolimatta mahaa saa timmiin kuntoon, ei, vaikka se söisi vähemmän.
   Toisekseen Viksulla ei ole pienintäkään ongelmaa liikkumisessa, sen maha ei häiritse sen tekemisiä yhtään sen enempää kuin normaalinkaan hevosen. Viksu rakastaa työntekoa ja vielä kuule taitaa koulukiemurat ja vajaan metriset esteet täydellä innolla, joten sinuna keskittyisin nyt vain siihen omaan hevoseesi, kyllä me tiedämme milloin Viksulla on huono olla :)

   Poista
 15. MAHTAVA BLOGI ! tykkään niin hirmuisesti susta (jos niin voi sanoa), kun oot tollanen aivan ihana pirtee blondi, joka osaa kaivaa jokaisesta jotakin positiivistä. Blogisi on ihan huippu, kuvia on aina kivasti ja tekstiä tulee sopivasti :) Ootte kyllä tuon Viksun kanssa tosi suloisia ! Viksu kyllä nayttää sellaiselta halinalleta, ai että <3

  VastaaPoista
 16. Näin sut tänään (ehkä) salkkareissa? :D Tunnistinko oikein? Ja Sandran?

  VastaaPoista
 17. Ja tarkemmin kun katoin ni Aadankin! :D

  VastaaPoista