tiistai 6. elokuuta 2013

vihdoinkin viksua!

Viimein saavat Viksu-fanit helpotusta, sillä vihdoinkin on suokkiherrasta materiaalia ja kuulumisia :) Viksua ei ole suinkaan maa niellyt, vaikken ole siitä täällä blogin puolella hetkeen kirjoittanutkaan. Viksu on saanut aika paljon lomailla nyt kesällä, ja mulla on ollut sen verran menoa juuri Viksun vuokrapäivinä etten ole kerennyt sen luona käymään. Nyt olen kuitenkin viimeisen 3 viikkoa käynyt joka viikko ratsastamassa Viksun, mutta materiaalia en ole kuvannut.

Ensimmäiseksi tulee kaksi tärkeää ja kivaa ilmoitusasiaa; Viksu on eilen, maanantaina, ollut vuokrahevosenani 4 vuotta! Tajusin sen vasta tänään kun olin juuri kavunnut herran selkään, ja sai hän paljon taputuksia ja haleja ;) Toinen kiva juttu on (josta en ole muistanut mainita), että Viksu on täyttänyt heinäkuun lopulla huimat 25 vuotta, mutta vanhuuden merkkejä siitä ei meinaa huomata! Toivotaan, että niitä vanhuuden merkkejä ei edes pitkään aikaan ole tulossa, vaan että Viksu jaksaisi porskuttaa samalla energialla vielä monta pitkää vuotta :)


Viimeviikkoina olen tehnyt Viksun kanssa vaihtelevasti kaikenlaista, välillä käynyt puolentoista tunnin maastossa, välillä vääntänyt koulukiemuroita kentällä ja viimeviikolla sekä tänään hyppäsin sillä vähän. Viksulla on tällä hetkellä vähän huono kunto, koska sen kanssa ei ole tehty mitään ihmeellistä, mutta täytyy aloittaa taas kunnon treenit jotta se olisi samassa kunnossa kuin viimesyksynä ja tänä keväänä.
Tänään olivat tytöt mukana auttamassa ja kuvaamassa tallilla, joten kuvamateriaalia saimme todisteeksi! Oli kuuma päivä, joten se verotti runsaasti Viksun jaksamista, mutta varsinkin alkutunnista se jaksoi liikkua hienosti ja reippaasti. Verkkailin pyöreässä ja pitkässä muodossa aluksi ravissa. Viksu oli heti todella kevyt ja rento edestä, mutta vähän hidas pohkeelle. Se tuppaa jäämään liikaa luotiviivan alle jättäen samalla takajalat talliin, joten ratsastajan täytyy olla tarkkana että ravi pysyy aktiivisena ja nenä luotiviivalla.
Laukat olivat tänään aika huonot ja rikkoontui ajoittain nelitahtisuuden puolelle. Viksu ei oikein uskaltanut rentoutua selästä aluksi, mutta taivuttelujen ja puolipidätteiden avulla se antoi vähän periksi niskasta.

Hypyt sujuivat vaihtelevasti, Viksu ei oikein uskaltanut tehdä isompia hyppyjä, vaan otti ennen estettä ärsyttävän miniaskeleen, jolloin vauhti hyytyi esteen päällä. Aluksi hyppäsin hetken aikaa pientä pystyä, jonka Viksu suoritti aika hyvin. Toiseksi esteeksi tytöt olivat rakentaneet sarjan, mutta sen hyppääminen tuotti aika paljon ongelmia. Sain ihan kunnolla ajaa pohkeella eteen, ettei vauhti tyssäisi sarjalle, mutta siitä huolimatta ei Viksu jaksanut kovinkaan skarpata. Lopetimme ajoissa, sillä todennäköisesti lämmin sää väsytti vanhuksen nopeasti. Vietiin Viksu pesulle ja takaisin laiduntamaan, siitähän se eniten tykkää.... syömisestä ;)

Vanhoja kuvia vuodelta 2009 katseltuani ja verrattuani näihin tämänpäiväisiin kuviin, en huomaa Viksussa minkäänlaista eroa sen ulkonäköä katsoessa. Viksu on pysynyt yhtä ruskeana kuin neljä vuotta sitten, se ei ole harmaantunut yhtään ja sama maha on pysynyt sillä vuodesta toiseen! Liikkuvuudeltaanhan se kulkee nykyään kuin ihan eri hevonen, mutta kyllähän nyt kuudessa vuodessa muutoksia on täytynytkin tapahtua (lähinnä itsessäni)! Alle laitoin vielä pari vanhaa kuvaa teidänkin nähtäväksenne.

irtojuoksutusta 2009
ensimmäisiä hyppyjä v.2009
kotitallin koulukilpailuharjoitukset v.2010
kävin jokapäivä katsomassa viksua laitumella v.2009 heinäkuussa, silloin en vielä vuokrannut viksua
tästä me pidämme edelleen! v.2009

48 kommenttia:

 1. ihana iki nuori viksu pappa :) !

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania kuvia! :) Viksu näyttää tuossa tokassa kuvassa ihan shettikseltä :D

  VastaaPoista
 3. se on ollu 6 vuotta sun vuokrahevonen muttet vuokrannu sitä vielä 2009..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "kävin jokapäivä katsomassa viksua laitumella v.2009 heinäkuussa, silloin en vielä vuokrannut viksua" HEINÄKUUSSA

   Poista
  2. jos emmi on vuokrannut viksua 6 vuotta, sillon on täytynyt alottaa 2007, mutta jos viksu ei ollut 2009 emmin vuokrahevonen, miten on voinut vuokrata 6 vuotta?

   Poista
  3. varmaan joku kirjotusvirhe tossa 2009 jutussa

   Poista
  4. Joo, mulla jälleen kerran laskuvirhe, neljä vuotta on tullut vuokrausvuosia, aloitin 5.8.2009 Viksun vuokraamisen :)

   Poista
 4. Oi onnittelut teille 6 vuodesta!!:) ihania kuvia ja ihana postaus!:)

  VastaaPoista
 5. Olette söpö pari Viksun kanssa. ♥

  VastaaPoista
 6. Onnea teille! Olette suloinen pari, ja ikinuori viksu herra on aina niin komeana! ;) ♥

  Onko Viksulla useasti "pilkettä silmäkulmassa", että jekkuileeko se koskaan? Oletko ajattelut lopettaa Viksun vuokraamisen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai onko koskaan tullut tunnetta, että et enää haluasi vuokrata viksua? (Tämä siis korvaa tuon "oletko ajatellut lopettaa Viksun vuokraamisen?" ;)

   Poista
  2. Nykyään se ei enää jekkuile juuri mitenkään, mutta vielä alkuvuosina se melkein aina ilman satulaa ratsastaessa yritti pudottaa selästään vetämällä päätä alas ja köyrypukkeja! Se myös oli kova karkailemaan tallista/tarhasta. Iän lisääntyessä jekut ovat vähentyneet :) Ja ei ole koskaan tullut mieleen lopettaa Viksun vuokraamista, haluan olla osana sen elämää niin pitkään kuin mahdollista!

   Poista
 7. Oot vuokrannu kuus vuotta ja alotit 2009...?

  VastaaPoista
 8. Oi! Että Viksu on sulonen. :D

  VastaaPoista
 9. ompas se läski... xd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole uusi juttu (; Viksu on aina ollut pyöreä suokki, eikä tuota mahaa hirveästi saa pienennettyä, nyt kun on vielä laidunkausi niin maha on entistä isompi.

   Poista
 10. Jos oikeasti ajattelee, niin Viksu on oikeasti ihan jees kunnossa ikäisekseen! Vielä jos kunnonkohotusta tulee niin on se aika super-pappa! :)

  VastaaPoista
 11. Minne sun lasit on hävinny? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen käyttänyt vuodesta 2010 asti piilolinssejä :)

   Poista
 12. viksu on niin hieno, muistuttaa niin paljon omaa tammaa joka on 21 vee.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä muuten vähän muistuttaa nyt kun sanoit :) Sulla on muuten aivan älyttömän kiva blogi upeine kuvineen, sait uuden lukijan!

   Poista
  2. apua, voi kiitos paljon! :O

   Poista
 13. 25 VUOTTA EI KYLLÄ USKOIS ! :D
  Onnittelut ja rapsutukset Viksulle ♥

  Ootte muuten kehittyny molemmat tosi paljon !

  VastaaPoista
 14. Eikö viksun omistaja käy ollenkaan viksua ratsastamassa? Oletko sinä ainut joka käy? Viksu on kyllä niin hieno, upea ikinuori superpappa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy se sillä ratsastamassa, mutta pääasiassa maastoilee/tekee jotain kevyttä. Myös muut ihmiset, joita silloin tällöin käy Viksulla, ovat joko alottelijoita tai sellaisia, jotka haluavat lainata Viksua maastoon.

   Poista
 15. Maksatko Teemusta alle 10e kerralta? Ei uskoisi, sillä se asustaa aivan luksuspuittessa ja on taidoiltaakin tosi hyvä. Itsekin varmasti kehityt Teemun kanssa! :) mutta onhan tuo Viksukin ihan korvaamaton söpöläinen, ja paljon onnea 25veelle sekä teille yhdessä kuudesta vuodesta! :) Kuinka pitkään sinulla oli vain Viksu ennenkuin otit toisen vuokrahevosen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En maksa. Viksua kerkesin vuokraamaan vuoden, kunnes Putte-poni ilmestyi kuvioihin :)

   Poista
 16. Eikös harja ole tummempi? (Ei se vanhuuden merkki ole mutta kuitenkin) Viksu on ihana hevonen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harja on itseasiassa tällä hetkellä vaaleampi ja karvapeite hieman tummempi kuin muina vuodenaikoina (livenä huomaa hyvin) :)

   Poista
 17. Hyviä kuvia, ihana Viksu ja kaunis sinä :)

  VastaaPoista
 18. oho, oon aina luullu että viksu on alle kakskymppinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Mutta hyvä jos se näyttää nuoremmalta ;)

   Poista
 19. En tiedä miksi mun silmään Viksu näyttää tummemmalta noissa vanhoissa kuvissa? nyt uusissa kuvissa se näyttää sen väriseltä, miltä yleensä suokit näyttää.. No mutta ehkä tämä on vain jokin optinen harha :D joka tapauksessa Paljon onnea, halauksia ja porkkanoita vanhalle ikinuorelle! :)
  sekä onnittelut teille yhteisestä taipaleesta! Mistä sun sortsit ja paita on ostettu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viksu muuttaa karvansa aina tummemmaksi kesäisin, ja myös tällä hetkellä se on normaalia tummemmassa karvassa (livenä huomaa hyvin). Vanhat kuvat on otettu juuri touko-syyskuu ajalta, jolloin se on tummemmassa värissä :)

   Paita ja shortsit taitaa molemmat olla ihan Seppälästä.

   Poista
  2. Munkin mielestä vanhemmissa kuvissa viksu oli tummempi, meni ihan bohemia ja viksu sekaisinkin xD

   Poista
 20. meilläkin asustaa yhdensortin ikinuori:D! Lämppäriherra 21v joka edelleen jaksaa jekkuilla minkä ehtii ja kuskata joitain ratsastajia pellolla:D! Onnea pitkästä taipaleesta Viksun kanssa toivottavasti se vielä jatkuu pitkään!

  VastaaPoista
 21. Oon luullu että Viksu on jotain 18 :D

  VastaaPoista
 22. Viksu on oikeasti aika uskomattoman hyvässä kunnossa tuon ikäiseksi! Eräällä tallilla, jolla kävin, oli 23 vuotias suokki ruuna, joka alkoi olemaan vain aloittelijoiden tunneilla, koska ei jaksanut enää esim. hyppytunteja tai vaativia koulutunteja. Nyt se on kai puoliksi jo eläkkeellä ja noin 24-25vuotta.

  VastaaPoista
 23. Sinun silmääsi se on ehkä se sama Viksu, mutta kyllä minä ainakin heti huomaan, miten se on vähän päässyt vanhentumaan. Sillä on edelleen vähän tuollainen nukkainen ja paksu talvikarvaa muistuttava karva, ei siis karva uusiudu enää niin hyvin. Ja on sen lihaksetkin vähän tippunut varsinkin selästä.

  Mutta tuon ikäiseksi suokiksi vielä ihan mahtavassa kunnossa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta että karvaa on enemmän, tänä kesänä sillä ei ole tainnut olla kertaakaan täysin lyhyt karva. Vanhuus ja huonontunut verenkierto vaikuttaa :/ Mutta väri lähinnä on pysynyt täysin samana vuodesta toiseen.

   Poista
 24. onko viksu ollu viime kesänä(2012) metsäpirtissä leirihevosena? (: en oo yhtään varma, onko tää edes sama hevonen, mut ainaki pirtis oli yks suokki jota sanottiin viksuks. olis kiva tietää mitä sille on tapahtunut ja missä päin maailmaa se matkustaa :s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekoitat johonkin toiseen, sillä Viksu ei ole ollut leirihevosena missään :)

   Poista
 25. Ootko jo löytänyt uuden työpaikan? Anteeksi uteliaisuuteni, mutta oon samassa tilanteessa, kun juuri lopetin vanhassa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole löytänyt, ja tällä hetkellä olen todennäköisesti siirtymässä lähihoitajaopintoihin, se ala ruvennut kovasti kiinnostamaan tässä kesän aikana :)

   Poista
 26. Upee Viksu :3 Ja Emmi :)
  P.s Mistä toi sun upee t-paita on ? 8)

  VastaaPoista