tiistai 25. kesäkuuta 2013

viksua, karkkia & bannerit

Aina viimeistään blogia miettiessäni huomaan kuinka kiireinen kesä mulla onkaan, kun työt vievät suurimman osan ajasta ja muu aika kuluu käydessä kiireisemmällä aikataululla ratsastamassa ja muutoin olen vain niin väsynyt, ettei mitään jaksa tehdä! Nytkään mulla ei ole mitään ihmeellistä kerrottavaa, ihan vain muutamia hevospäivittelyjä vähäisen kuvamateriaalin kera. Noh, kerrankin näin päin ettei kuvia juuri ole ollenkaan..!

18.6 tiistaina kävin sekä Viksulla ja tättädää, erään toisenkin ponin selässä! Moni varmasti kuvista tunnistaakin kyseisen kauniin ponin, nimittäin Jutan koulutamma Karkki :) Pitkään on mun pitänyt käydä kokeilemassa Karkkia ja nyt viimein saatiin kuin saatiinkin aikaiseksi laittaa minut sinne selkään.
Täytyy sanoa että Karkki on aivan täysin erilainen ratsastettava mitä sen antaa olettaa. Poni on kaikkea muuta kuin helppo ja täytyy osata olla erittäin napakka kyytiläinen että tamma tekee mitä käskee. Mahtavat liikkeet sillä oli ja tykkäsin kaikinpuolin Karkista suuresti!



Karkin jälkeen lähdin ratsastamaan Viksun, voi että miten helpolta ja tasaiselta kaikki tuntuikaan suokkiherran selässä. Viksu kun aina tekee kaiken parhaansa mukaan ilman sen suurempia mukisemisia.
Viksu on ollut reilun viikon mittaisella lomalla, eikä sillä ollut kukaan muu käynyt. Siispä tiistainen ratsastus oli hyvin kevyt ja sisälsi paljon jumppaa ja taivutteluja pääasiassa ravissa. Huomasi kyllä, että Viksu on ollut lomalla, sillä se oli vähän epätasainen ja hidas. Loppua kohden sain sen kuitenkin paranemaan ja tasaisemmaksi.

Keskiviikkona kävin nopeasti Viksun luona ennen töihin lähtöä. Myös tällä kertaa en vaatinut Viksulta vielä korkeaa ja ryhdikästä liikettä, koska täytyy aina ottaa huomioon että hevonen on vanha eikä loman jälkeen voi heti vaatia 'liikoja'. Viksu oli paljon mukavampi jo kuin tiistaina, etenkin ravissa liikkui kivasti. Tein jälleen jumppaavia harjotuksia sekä muutamia raviväistöjä.
Laukat sujuivat alkuun oikein hyvin ja Viksu oli rento, kunnes se kompastui rähmälleen kohdassa, jossa hiekka oli jotenkin pakkautunut yhteen ja oli upottavampaa (meidän kentässä muutamia sellaisia kohtia keskellä kenttää). Mitään ei onneksi kummallekaan käynyt, mutta Viksu ei enää uskaltanut rentoutua ja laukata pyöreästi tapahtuneen jälkeen. Eipä siinä mitään, pääasia että sain sen hyvin läpi muutoin!























Muuta hevosasiaa ei valitettavasti ole, ja Teemullakaan en ole nyt viikkoon käynyt ratsastamassa. Sille kuitenkin kuuluu myös hyvää ja Teemun tallille on nyt tehty laukkasuora, jota pääsee muutaman kilometrin verran vetämään kiitolaukassa, voi että odotan jo pääseväni Teemun kanssa taas laukkaamaan! Tekee niin hyvää päästellä höyryjä ja mikä parasta, se kasvattaa hevosten kuntoa :)

Moni teistä on muuten kysellyt bannereiden perään, niitä en ole muistanut julkaista vielä, mutta tässä muutamia teidän lähettämiänne bannereita. Klikatkaa bannerit suuremmiksi!
Kiitos vielä kaikille!

(c) Erika Ahtiainen

(c) Janika Kukka

(c) Vilma

(c) Sonja Savela

(c) Oona Kinnunen

(c) Anu Heikkinen


(c) Kristiina Jounolainen

(c) Viivi

(c) Ida

(c) Ida

(c) Ida

(c) Saana Vatanen 


27 kommenttia:

  1. kiva postaus ja ratsastat superhyvin :) !

    VastaaPoista
  2. Oho ompa Karkki erinäköinen ku ei ole Jutta selässä. Hän on kyllä mielettömän taitava kun saa ponin kulkemaan niin kauniisti:)
    Hauska nähdä kun joku muu koittaa samaa siellä, vaikka eihän tuo nyt missään nimessä sinullakaan ihan huonosti ole mennyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai Jutta saa ponin näyttämään tuplasti hienommalta kun tällainen muuten vain ratsastava tyttö ja vielä kun on hänen oma poninsa :)

      Poista
  3. 2., 5. ja 10. banneri oli hienoimpia :-3

    VastaaPoista
  4. ja toi vimppa! mut kaikKI oli hienoja!!

    VastaaPoista
  5. mikset laittanut mitään noista bannereista? noihan olivat ihan älyttömän hienoja kaikki! Tykästyin etenkin 5. ja 7.
    Karkki meni tosi nätisti myös sulla, on se vaan hieno poni. Koska tulee jotain lifestyleä/erikoispostausta taas tänne? Tämä on yksi lempiblogeistani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä varmaan jotain noista aion vielä käyttää myöhemmin :)

      Yksi erikoispostaus on mielessä mitä olitte toivoneet ja minkä aion toteuttaa lähiaikoina.

      Poista
  6. Ihana postaus ja voiko sulle vielä lähettää bannereita?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tällä hetkellä en tarvitse uusia bannereita :)

      Poista
  7. Mikä oli oma suosikkisi noista bannereidta?:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seitsemäs, viimeinen ja noi Idan tekemät ovat eniten mun mieleen :)

      Poista
    2. Miustaki tuo seiska ja vikat on hienoja! Samoin tuo Viivin tekemät! :) Tosi hienoja bannereita oot saanu!

      Poista
  8. Oon niin kade sun pituudesta, kun oon itse niin lyhyt, (148cm, 16v..)että näytän 120cm poninkin selässä aivan kääpiötä. Haluaisin niin ratsastaa jollain Teemun kokoisilla hevosilla, mutta se on hyvin hankalaa, kun jalat eivät tahdo riittää hevosen kylkiin. Pikkuponien/ponien kanssa on niin vaikea päästä eteenpäin, kun osaavia löytyy niin vähän ja haluaisin itse päästä kilpailemaan kouluratsastuksessa mahdollisimman pitkälle. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta taas olisi ihanaa ratsastaa poneilla, joten sen saralta haluaisin itse olla lyhyempi! En ole koskaan niin kovin tykännyt isoista hevosista, mutta tosiaan nykyään vain niillä pystyn vakituisesti ratsastamaan pituuteni vuoksi :/
      Ja onhan vaikka kuinka paljon hienoja ponejakin olemassa, mutta monet niistä on kyllä tuotu ulkomailta ja tyttöjen omia poneja/kilpaponeja (jos siis esim. kilpailtavaa vuokraponia etsit) :/

      Poista
  9. lähetin sulle ton viimeisen bannerin, taisi joku väärinkäsitys tulla kun mun hepan nimi on Taru :D mutta siis se on mun (saanan) tekemä :P

    VastaaPoista
  10. eikö teemu ookkaan sielä jutan ja adan tallilla ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On on :) Mutta välillä sanon sitä Teemun talliksi tms,vaikka Nybacka se oikeasti on nimeltään.

      Poista
  11. Saako udella, että mitä teet työksesi? :)

    VastaaPoista
  12. 5 & 7 oli mun mielestä hienoimpia :)

    VastaaPoista
  13. Kiva postaus ja hienolta näytitte Karkin kanssa! Mielestäni 7 ja Idan tekemät oli kivoja :)

    VastaaPoista
  14. Vastaukset
    1. Voin sanoa että kyllä vähä ylimäärästä on nyt kesän mittaan tullut, kun ei ole hirveästi liikkunut ja syönyt hyvin epäterveellisiä ruokia, mutta jostain syystä näytän Karkin selässä normaalia pyöreämmältä.

      Poista
    2. emmillä onkin vara lihoa ilman että olisi lihava! :)

      Poista
  15. hmp.. Ei mun banneria... No ei haittaa :D

    VastaaPoista
  16. 4,7 ja 8 on kyllä tosi hienoja ja toi 2 ihanan pirtee ::D

    VastaaPoista