perjantai 7. kesäkuuta 2013

kuuma ilma, väsynyt hevonen!

Eilen sain taas pari kappaletta tyttöjä mukaan tallille Viksua moikkaamaan, joten te, ketkä kovasti olette toivoneet Viksusta materiaalia, sitä taas vähän saatte :) Ratsastelin sen jälkeen vielä Putenkin, ja kyllä olin poikki ratsastamisen jälkeen! Kuuma ilma verotti niin omaa, kuin hevostenkin energiaa.

Kävimme tallilla juuri kuumimpaan aikaan, siinä 13-15 maissa. Viksun kanssa oli tarkoituksena taas mennä puolet tunnista koulua ja puolet hypätä vähän kolmoissarjaa ja tynnyriä. Jo selkään noustessa Viksu oli hieman laiskan ja väsyneen oloinen, mutta siirtyessäni  alkuverkkaamaan se hieman piristyi. Edestä Viksu oli mukava ja kevyt, mutta takapää oli vähän jäykkä eikä Viksu jaksanut oikein nostella jalkojaan. Ratsastin Viksun myös keskiviikkona, ja silloin se oli normaali kiva itsensä, liikkui todella hienosti itseään kantaen. Silloin tosin ratsastinkin iltamyöhäsellä kun ilma oli jo viileä. 
Otin parit laukkaympyrät molemmissa suunnissa ja voi että sitä räpellyksen määrää! Viksu on viimeaikoina ollut superhieno laukoissa ja kantanut itseään pyöreänä ja laukka on ollut täysin kolmitahtista. Tällä kertaa se oli epätasapainoinen eikä herra jaksanut pyörittää laukkaa oikein.

Kävelimme pitkään ja otimme ihan muutamat hypyt molemmille esteille, jonka jälkeen lopetettiin suosiolla. Hypyt olivat vähän niin ja näin, energiaa ei ollut ponnistaa normaalisti. Harmi, että Viksu oli näin väsynyt kun kuvaajakin tuli mukaan, mutta aina ei vaan onnistu. Pahainen helle kyllä väsyttää todella nopeasti ja sen ymmärtää! Viksu pääsi viileään kokovartalosuihkuun ja sen kautta takaisin laitumelle lepäilemään.

Allaolevista kuvista huomaa, että Viksu on vähän "löysän" näköinen ja itselläni myös katse ja käde harhailevat, ei ollut tämä päivä oikein kummankaan osalta hyvä.. Nooh, ensikerralla paremmin!















Seuraavana vuorossa oli pieni Putteponi, jonka kanssa menin koulua noin 40 minuuttia. Vaikka kuuma ilma paahtoi, Putte oli oikein pirteä ja reipas. Se oli alusta saakka tosi hyväntuntuinen ja kevyt eikä eteen tarvinnut juuri käskeä. Tein ihan yksinkertaisia juttuja; ympyröitä, siirtymisiä ja parit ravilisäykset. Tunnin jälkeen myös poni pääsi pesulle ja takaisin laiduntamaan.




























Tästä huomaa, että on hyvä käydä ratsastamassa hellesäillä joko aamuvarhaisesta tai iltamyöhäsestä, kun ilma on viileämpi eikä aurinko paista täysillä. Silloin hevosetkin jaksavat yleensä paljon paremmin työskennellä ja jää hyvä mieli. Nyt on kuitenkin ainakin Uudellamaalla helle ohi ja tänään on sadettakin luvattu viimein. Hyvä hevosille, mutta itse olisin mieluusti vielä ruskettanut itseäni auringon alla (;

Teemun ratsastankin sitten koko ensiviikon sunnuntaista sunnuntaihin, joten materiaalia on varmasti tulossa monesta eri päivästä. Luvassa jälleen koulua, maastoa ja todennäköisesti jotain kavaletteja voisi hypellä.

Kävimme Aadan kanssa extemporereissulla Naantalissa ja tässä muutamia kuvia reissusta ja allekirjoittaneesta. Rakastan Naantalia, sen ympäristöä ja maisemia, voi kun siellä asuisi itse!













Olen muuten jälleen keräillyt hakusanoja, joilla blogiini on päädytty, kyllä saa taas ihmetellä... x)

olen surkea ratsastaja - ikävä kuulla! taitaa tästäkin blogista sitten löytyä surkea ratsastaja? (;

alastonkuvani blogi - hmm, tietääkseni en ole lisännyt itsestäni alastonkuvia blogiini... vai olenko?!

onko kukaan n*ssinut hevosta - mitä tämäntyyppinen hakusana liittyy edelleen blogiini?! ja vastauksena: toivottavasti ei..

mistä saada shetlanninponi - ei ainakaan täältä..

ratsastussukat housujen päälle - minä ainakin pidän sukkia juurikin näin, näyttää kivemmalta!

kuinka hevosen pään saa ylös - nostamalla ohjista!

ihQua elämää - ehkä elämäni on ihqua, siis daa?

emmi joka ridaa sitä viksua ja teemua - kyllä, minä se olen :)

hevosen v*ttu video - hmm... mitä tapahtuu :DD

maailman paras kouluhevonen - tarkoitetaanko tällä Viksua vai Teemua, joka tapauksessa ihanaa että joku on löytänyt blogini tällä hakusanalla (;

vaikea saada happea - sitten varmaan kannattaa hengittää tai hakeutua lääkäriin..? toivottavasti tämä henkilö ei ole kuollut!

simo-seppo - kukas tämä on?

poltatko autossa? - en polta, en ole koskaan edes maistanut :)

54 kommenttia:

  1. Ihania kuvia c: ja repesin noille hakusanoille :'D

    VastaaPoista
  2. kiva postaus ja kauniita kuvia susta :)

    VastaaPoista
  3. Ei jestäs noita hakusanoja:D Aloin yksinäni nauramaan ja varmaan muut perheenjäsenet miettii, että mitä se nauraa:D

    VastaaPoista
  4. Ihania kuvia hepoista ja tytöistä! :D

    VastaaPoista
  5. Mistä noi hakusanat saa selville?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun menet hallintapaneeliin ja sieltä "Tilastot", niin pääset selailemaan mm. hakusanoja ja mitä postauksia on luettu eniten yms.

      Poista
  6. TÄH naantalissa!?! voi vitsi ku ois tienny! Ite asun naantalissa ja ois ollu kiva nähä teitä!! :D voi surku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulemme unikeonkesteillä sinne viikoksi uudelleen ja isommalla porukalla (;

      Poista
  7. UUDELLAMAALLA, ei uusimaalla!

    VastaaPoista
  8. Vastaukset
    1. Siis tää on hassua, mutta mulle tuli heti sinä mieleen juuri tosta hakusanasta :DD

      Poista
  9. Asun sekä ratsastan naantalissa, ihanat maastot jne.. ♥ oisitte tullun käymää meil ja oisit saanu ratsastaa mun ponilla ;)

    VastaaPoista
  10. Voi haha noita hakusanoja! :DDD Sulla on varmasti aina hauskaa, kun rupeet lueskelemaan niitä :D

    Muuten, kun olitte myös viime kesänä tuolla Naantalissa, niin asuuko sielä joku sun tai Aadan tuttu vai miten aina sinne eksytte? :D Niin missä yövyitte? Mistä päin nuo viimeisimmät maisemakuvat, joissa sä olet, on otettu? Hienoja kuvia ja olet hirmu kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös noi maisema/Emmi-kuvat ole otettu Kuparivuoren kalliolta? Siinä tunnelin ja sillan vieressä?

      Poista
    2. Aadan oikeastaan kaikki sukulaiset asuvat siellä, joten yöpaikkoja löytyy vaikka millä mitalla :)

      Ja kyllä, Iida M arvasi oikein, viimeiset maisemakuvat on otettu juurikin Kuparivuoren kalliolta. Se on erittäin kaunis paikka :)

      Poista
  11. Olen ajatellut, kun olet noin hyvässä kunnossa, niin kysyä jo kauan tämmöistä asiaa..

    Mitä kannattaisi syödä aamiaiseksi, lounaaksi, päivälliseksi ja iltapalaksi, jotta söisi terveellisesti? Haluaisin tietää jotain hyviä esimerkkejä, joilla kuitenkin jaksaa? Syötkö paljon karkkia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole itse täysin hyvä esimerkki terveellisen ruokavalion noudattajasta, sillä välillä tulee syötyä päivittäin herkkuja..

      Syön kuitenkin terveellisesti noin muutoin. Syön itse aamupalan, päivällä noin neljän aikaan ja illalla iltapalan, jätän siis yleensä lounaan välistä, mutta söin kyllä aina koulussa/töissä lounaan.

      Aamupalalla kannattaa syödä eniten, jottet sorru päivän mittaan naposteluun/herkutteluun. Itse syön välillä kaurapuuroa aamulla, sillä jaksan yllättävän pitkään. Välillä syön taas bulgarianjogurttia ja mysliä. Syön itse aika vähän aamulla, vaikka oikeastihan pitäisi syödä kaurapuuron kanssa vaikka leipää ja joku hedelmä.

      Lounaalla olisi hyvä syödä vaikka joku keitto sekä salaattia, päivällisellä syön yleensä lihaa ja salaattia sekä sillointällöin leipäsiivun (suosi ruisleipää).

      Iltapalalla ei kannata syödä ihan liikaa, vaan esimerkiksi jogurtti/leipä ja jokin hedelmä tai vaikka kourallinen pähkinöitä olisi aika hyvä. Huomaat syöneesi päivällä tarpeeksi, kun illalla sun ei edes tee mieli hirveästi syödä. Jos et taas ole syönyt tarpeeksi päivällä, illalla helposti tekee mieli makeaa ja tuhdimpaa syötävää.

      Oma ruokavalioni koostuu pääasiassa jogurteista, salaateista, lihasta, leivästä ja hedelmistä. Herkuttelen tämän lisäksi mm. suklaalla ja jäätelöllä etenkin näin kesäisin kun on lämmin. Karkkia en syö paljon, olen enemmän suklaan ystävä :)

      Poista
  12. Mistä olet ostanut sen Mountain horsen syystakin? Muistan kun jossain postauksessa olet kertonut, mutten enää löytänyt sitä. Kiva postaus, hienoja kuvia ja olet kaunis! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin sen Jokelan lemmikkitarvikeliikkeestä, mutta luulisin että sitä saa kyllä muistakin hevoskaupoista :)

      Poista
  13. Hahahaa xdd ! Noi hakusanat :'D

    Mut ihania kuvia ja loistava postaus! :) <3

    VastaaPoista
  14. Hah, itse asun Naantalissa:D
    Toivottavasti viihdyit:)

    VastaaPoista
  15. et oo koskaan maistanu tupkakkaa?!?!? what :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä jotai ihmeellistä jos ei oo maistanu? Parempi vaa kun en maista tai edes polta.

      Poista
    2. Nimenomaan, se on mielestäni enemmänkin aplodien paikka jos ei ole maistanut, ja itse olen päättänyt vuosia sitten että minähän en koske tupakkaan, turhia semmoiset :)

      Poista
  16. Voisiksää tehdä siitä ensi viikon sunnuntaista sunnuntaihin ni jonkinlaista videopostausta?

    VastaaPoista
  17. On toi Putte-poni aivan älyttömän suloinen, harmi kun kaikki suloiset ponit on aina niin pieniä..! :-D

    Eksyin piiitkästä aikaa tänne, millon poni on tullut takas kuvioihin? Muistan vaan joskus ahkerammilta Youtube-vuosilta että lopetit sen ratsastamisen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano!
      Puten hoitamisen tosiaan lopetin pari vuotta sitten, mutta ratsastan sillä harvoin vielä nykyäänkin, nyt olen käynyt kerran kuussa sitä liikuttamassa :) Kivaa olla vielä osa ponin elämää vaikken sillä vakituisesti pysty ratsastamaan.

      Poista
  18. Ei sillä, että Viksu olisi liian lihava :D

    Viksun laiskuus verrattuna Putteen saattaa johtua myös siitä, jos Viksulla on enemmän massaa, heinämahaa tms. Puten ja Viksun ulkonäössä on eroa, huomaa kun katsoo kuvia! Mahassa on eroa, mutta myös ponien koossa :)

    Tämä ei ole varmaa tietoa mut olettaisin et se on näi ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viksu on suomenhevonen, Putte on poni ja näin ollen Viksu paljon raskasrakenteisempi kuin Putte. Kuumuus kyllä varmasti vaikuttaa hevoseen kuin hevoseen, pieni kesämasu sallittakoon kaikilla ;) ja kuumalla ilmalla: sillonhan itse kullakin on väsy eikä ratsastajakaan aina jaksa skarppina olla vaikka pitäisikin.. Itse ainakin tunnustan lepsuilevani treenailusta kun kova helle!

      Poista
    2. Voihan tuokin vaikuttaa, että Viksulla on enemmän massaa kannettavana :) On aika paljon tekijöitä mitkä voi vaikuttaa, ja onhan Putte kaikenlisäksi Viksua kymmenen vuotta nuorempi, niin on energiaa vielä puksuttaa eteenpäin kuumemmalla säällä!

      Anonyymille: Itse myös jätän rankemmat treenit helteellä väliin, sillä helle tosiaan vaikuttaa myös omaan energiaan!

      Poista
  19. Tykkään noista sun ratsastushousuista.Ovat niin kivan väriset ja -näköiset. :) Repesin vähän noille hakusanoille! :D

    VastaaPoista
  20. Olisin halunnut tavata sut kun olit Naantalissa:(:)
    T:tyttö Naantalista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tulossa unikeonkesteillä uudelleen, ehkä saatat sitten törmätä..!

      Poista
  21. Kävittekö joku päivä uimassa Nunnalahdella/Nunnalahdessa? Ja mikä päivä? Me uitiin kaverin kanssa siellä maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona. Olis ollu niiiiin kiva nähdä teidät! Tosin yks aurinkoo ottava tyyppi näytti vähän Aadalta....
    Noi hakusanat :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei keretty käymään Nunnalahdessa kertaakaan :( Kävimme eräällä toisella rannalla Maskussa.

      Poista
  22. itse aina ratsastan sukat housujen päällä (meinaan ratsastusukkia, en normaaleja:D) & mun mielestä se kuuluiskin tehdä niin, vai olenko väärässä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä niitä yleensä juuri noin pidetään (rats.sukat housujen päällä) :)

      Poista
  23. oot tosi hyvä ratsastaa:)ja teillä on tosi kiva talliporukka!:)

    VastaaPoista
  24. hahah nauroin ihan vääränä noille hakusanoille :DD

    VastaaPoista
  25. Tää nyt ei ehkä kuulu hevosblogiin, mutta osaat auttaa kaikissa kysymyksissä. Käyn ylä-asteella ja sielä minulla on kaveriporukka, jonka kanssa olen. En ikinä kuitenkaan ole ollut heidän kanssansa vapaa-ajalla, eikä he näin ollen ole niin läheisiä mulle. Mulla ei ole yhtään ystävää, jonka kanssa voisin olla vapaa-aikana.. Tallilla on kavereita ja koulussa siis myös mutta ei niin läheisiä. Miten saisin uusia kivoja kavereita ja mistä? Oletko sä ikinä tuntenut olevas yksin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuullostaa ihan samanlaiselta kun minunkin elämä yläasteella. Mulle se oli sinänsä helppoa, sillä viihdyn hyvin yksinkin joten mua ei haitannut yhtään vaikkei hirveästi kavereita vapaa-ajalla ollutkaan. Oli mulla kuitenkin muutamia kavereita keiden kanssa oli välillä vapaa-ajalla, niin aina ei yksin tarvinnut olla.
      Otat itsellesi sellaisen asenteen että ryhdistäydyt ja reippaasti menet mukaan kaikkiin juttuihin mitä nyt tuleekaan. Oletko varma, ettei kukaan koulu/tallikavereistasi haluaisikin mahdollisesti olla vapaa-ajalla? Kysy rohkeasti onko niillä aikaa hengata sun kanssa, tässäkin asiassa oma-alotteisuus on tärkeää :)

      Poista
  26. Ihana Viksu! Se näyttää juuri sellaiselta nallekarhulta jota tekisi mieli halata päivät pitkät! :D

    VastaaPoista
  27. Seurusteletko tällä hetkellä?

    VastaaPoista
  28. Noi hakusanat! Tää sun blogis on tosi kiva ja tykkään paljon aina kuvista :)
    Mulla oli myös kysyttävää, että millä tarkkaan ottaen pinnacle studiolla teet videosi? Tarkoitan siis 12,15 yms. Ymmärsitkö mitä tarkoitin? :D

    VastaaPoista
  29. ihania kesäsiä kuvia! :) sai muute pikkase nauraa noille hakusanoille :DD

    VastaaPoista
  30. miten voi kattoo noit hakusanoja et löytää ne oman blogin?

    VastaaPoista