perjantai 3. toukokuuta 2013

viikon kuulumisia


Oikein hyvää vappua kaikille näin jälkikäteen, allekirjoittanut ei ole saanut aikaiseksi kirjoittaa blogiin aikaisemmin, vaikkei mitään kiirettä mulla nyt ole ollutkaan. Tiistaina, jolloin monet juhlivat vappua, kävin Viksun luona liikuttamassa sen ja illalla vietin aikaa kavereiden kanssa hengaillessa, grillatessa ja saunotessa. Rauhallisissa merkeissä siis olin tänä vuonna, mutta eipä se auttanut, sillä keskiviikkona heräsin järkyttävään kurkkukipuun ja kipeään oloon. Kuumetta ei kuitenkaan ollut, mutta flunssahan se tuli tervehtimään ja tälläkin hetkellä ääni on maassa ja nenä vuotaa. Keskiviikkona lähdin kuitenkin tallille kuvaamaan kavereiden estetuntia ja nauttimaan erittäin lämpimästä säästä, ihan hupparilla tarkeni loistavasti vaikka minunhan olisi ollut järkevämpää pysyttäytyä takin ja kaulahuivin sisässä..

Viimeksi olen tainnut Viksusta kirjoittaa silloin, kun se ei ollut parhaimmillaan, eli parisen viikkoa sitten. Viimeviikolla siis tiistaina 23.4 Viksun kanssa menin koulua rennolla mielellä mutta kuitenkin niin, että se liikkuu ihan kunnolla. Hienohan se silloin oli ja ravi kulki ehkä parhaiten kuin koskaan! Viksu käyttää selkäänsä nykyään ihan eri tavalla kuin ennen ja pysyy peräänannossa kokoajan nostamatta päätään missään vaiheessa. Selkäkipujahan sillä ei ole enää ollut noin vuoteen, mikä johtunee ainakin osittain juurikin tästä selän käytöstä.
Keskiviikkona 24.4 lähdimme maastoon ilman satulaa nauttimaan sairaan kivasta säästä, kun aurinko paistoi lämpimästi. Minulla ei ollut kameraa mukana, mutta tämä iPhonehan sopii oikein mainiosti kamerankorvikkeeksi ja innostuin rakentamaan eräälle hiekkakuopalle hiekkalinnan, jonka päälle laitoin iPhonen kuvaamaan, hehheh.. Ai mitenniin teen ja keksin mitä vain että saan videomateriaalia..? 
Nyt siis vihdoin ja viimein saatte hieman ratsastusmateriaalia Viksusta. Meillä yhdellä hiekkakuopalla on siis suhteellisen iso aukea, jossa on tosi hyvä pohja ratsastaa ihan koulua maastoilun ohessa. Samaisesta aukeasta löytyy lisäksi yksi autonrenkaista kyhätty maastoeste, jota innostuimme myös pomppimaan pari kertaa. Viksu oli aivan innoissaan ja töitä sain tehdä että vanha herra pysyy asioissa! Näiden hyppyjen jälkeen ratsastelin hetken aikaa siis koulua ja alla muutamia pätkiä siitä. Viksu liikkui erittäin hienosti hieman raskaasta pohjasta huolimatta.



Torstaina 25.4 ratsastin Viksun omistajan toisen hevosen, Meri-Marin. Tällä suokkitammalla en olekaan koskaan aikaisemmin mennyt ja oli mielenkiintoista päästä tamman kyytiin. Mari on joskus kilpaillut ihan kansallisissa kenttäkilpailuissa ja taitaa niin koulukiemurat kuin esteetkin. Vaikka tamma on 15 vuotias, se on edelleen ratsastaessa ihankuin 3 vuotias ratsastukseen opetettu nuorukainen ja erittäin kuuma. Koko tunnin ajan sain keskittyä melkein vain siihen, että se pysyy allani rauhallisena ja tasaisena ja kulkee suorassa. Tykkäsin hevosesta todella paljon ja oli kivaa vaihtelua päästä vieraan hevosen kyytiin.

Tämän viikon tiistaina menin Viksulla puolet tunnista koulua ja puolet hyppäsin kavalettia. Viksun ongelmana esteillä on tunkea sisäpohjetta vasten ollen asettuneena kuitenkin ulospäin, eli siis olla aivan mutkalla! Se jos joku onkin ärsyttävää, sillä silloin sen laukka kärsii ja on enemmänkin ravilaukkaräpellystä kuin kunnon laukkaamista. Tällä kerralla siis keskityinkin vain siihen, että Viksu hyppää pyörivässä kolmitahtisessa laukassa tasapainoisena ja ennenkaikkea asettuneena sisälle. Tunnin verran siinä meni, että sain toivotun pyöreän laukan, aluksi Viksulla oli vain kaasuvaihde päällä ja olisi halunnut vain mennä pää viidentenä jalkana kavaletille. Sairaan hienosti se meni kyllä koulua ja ravissa kulki niin täydellisesti kuuliaisena että olin ihan yllättynyt! Tämä estepuoli saa sen vain aina sekoamaan ja siinä on ratsastajan hermot koetuksella.. (; No, joka tapauksessa sain lopuksi tavoitteen saavutettua ja laukka kulki oikein mallikkaasti.
Keskiviikkona Viksu olikin muissa hommissa, nimittäin Tuusulassa talutusratsuna vapputapahtumassa. Viksun lempihommaa siis, sai huilailla minun rääkistäni ;)

Teemulla en ole nyt pariin viikkoon käynyt, mutta tänään olisi tarkoitus käydä liikuttamassa se. Sen voin luvata, että kuva-ja videomateriaalia on tulossa, palaillaan viikonloppuna!



P.S Onko teillä mitään postaustoiveita? Uusia ideoita kaivattaisiin, jos jollakulla on!

31 kommenttia:

  1. Videoitaaa! Jaja vaik viksun kamojen esittelyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viksun varustepostauksen olen jo tehnyt, pitäisi löytyä jostain tuolta Videopostaukset-sivulta :)

      Poista
  2. jotain lifestyletyylistä ! :-)

    VastaaPoista
  3. joku pidempi ja panostettu myday -video vois olla kiva!

    VastaaPoista
  4. Tee sellainen TOP 3 meikit!

    VastaaPoista
  5. Ratsastushistoria :)

    VastaaPoista
  6. herranjumala, että tuosta koosteesta näkee kuinka paljon oikeesti SAHAAT viksua o.o voi juma...siis pää oikeen heiluu oikeelle,vasemmalle,oikeelle jne... hei pliis, ymmärrän, että sinulle on tärkeää saada hevonen menemään perääannossa, mutta sahaamalla et tule sitä saavuttamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katohan tarkemmin...

      Poista
    2. en mä nähnyt tuossa oikeastaan mitään erikoista, ja jos emmi saa teemun kulkemaan niin hienosti niin miksei viksunkin :)

      Poista
    3. huoh, kateellinen ano huutelemassa! et varmaan ees tiiä mitä sahaaminen meinaa? :)

      Poista
    4. taitaa kateelliset huudella..

      Poista
    5. Kehtaatkin vielä huudella.. Emmi ratsastaa mun mielestä ainakin tosi rauhallisesti ja on pehmeä kädestä, että vaikea kyllä itsekään pystyä samaan! :D Anonyymi hei, silmä käteen..

      Poista
    6. Hahahaha, voi kiitos ensimmäinen anonyymi illan piristyksestä! Kyllä, voi että miten oikein veri valuu Viksun suusta kun revin ja sahaan sitä ja se näyttää niin kärsivältä, oivoi ;)

      Poista
    7. Pakko sanoo, että oon ekan anon kanssa vähän samoilla linjoilla. 1:35 eteenpäin sun kädet liikkuu turhan paljon, johtuu varmaan ihan siitä, että ohjat on vähän löysänä ja joudut tekemään enemmän. Ei tota kuitenkaan sahaukseks voi sanoa, mutta myötäys&uusi tuntuma tulee liian nopeasti:)

      Poista
    8. Viksu on kovin eläytyväinen suustaan, jonka vuoksi se myötää itse hyvin nopeasti suusta ja tämän vuoksi itsekin aina vapautan ohjasta hetkeksi kiitokseksi, siksi käsi voi näyttää epätasaiselta. Mutta täytyy sanoa että aika suurennuslasilla olette videota tutkailleet jos noin kaukaa näette kuinka paljon ja millä tavalla käteni todellisuudessa menevät!

      Poista
  7. Tee pitkästä aikaa kysymyspostaus!! :-)

    VastaaPoista
  8. Oi Viksu on niin ihanan näköinen suokkiherra. :D
    Luulenpa, että Viksu on ihan mielissään aina tuosta sun "rääkistä", se näyttää jotenkin aina olevan niin tyytyväinen itse itseensäkin, kun olen katsonut noita videoita. :D

    Ja sellainen varmaan suht. helposti toteutettava postausidea olisi ihan joku mielipidekirjoitus. Tai sitten tietenkin jos innostusta riittää niin esimerkiksi päivä kuvina taikka videona. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä aina niin kovin into piukeena kun joutuu kunnolla töihin, että taitaa sille tosiaan maistua niin leppoisat kuin rankemmatkin treenit!

      Poista
  9. Ihanan keväinen tuo video! Menipäs teillä Viksun kanssa hienosti. Voisit tehdä jotain näistä, jos kiinnostaa yhtään: Kisat (mitä teet ennen kisoja, miten harjoittelet kisaradan, jännitätkö, mitä teet radan jälkeen yms.), Mielipidekirjoitus omasta hevoselämän rutiineista tai sitten joku lifestyle -tyyppinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kilpailuissa en itse juurikaan käy, joten semmoista tuskin teen. Mielipidekirjoitusta voisin harkita :)

      Poista
  10. Joo mielipidettä esim. mitä varusteratsastus on sun mielestä tai teemun tallin/varusteiden esittely ;))

    VastaaPoista
  11. Ratsastushistoria, varustepostaus Teemun tavaroista, viime vuoden parhaat hetket tai kesään suunitelmia. :) Ja tosi kiva postaus!:)

    VastaaPoista
  12. Tää on hiukan poikkeavaa mitä sä yleensä postaat mutta tee jotain kynsiin liittyvää :)

    VastaaPoista
  13. Tee semmonen postaus, että miten sä lakkaat sun kynnet niin hienosti.

    VastaaPoista
  14. Juu mielipidettä niistä saappaisiin, kypärään ym. liimattavista blingeistä ;)mitä itse tykkäät siitä että varusteita tuunataan? Hot or Not? :) Sulla on tosi hieno blogi ja oon seurannu tätä ties kuinka kauan eikä millään kyllästy! :)Vanhoja postauksia on kans kiva lukee ja seurailla sun ja hevosten kehitystä, erikoispostauksia on sopiivasti, ei koko ajan mutta kuitenkin tarpeeks. Kuvat on kans aina ihan huippuhienoja ja editoitkin videoita ihan älyttömän hyvin ja sulla on ihan ihan tajuttoman ihanat hiukset! :o Ja jotain kynsitutoo kans kehiin!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanasta kommentista :)! Pistän ideasi korvan taakse.

      Poista