torstai 28. helmikuuta 2013

mitä viksulle kuuluu?

Täällä töissä ollessani kähvelsin nyt aikaa blogini pariin ja jätän työtehtävät sikseen, sillä halusin tulla kirjoittamaan kuulumisia Viksusta uusien, ylisuloisten kuvien saattelemana. Tajusin, etten ole kirjoittanut viimeisissä postauksissa vanhasta herrasta juuri mitään eikä kukaan näin ollen ole hirveästi perillä, mitä minun ja Viksun rintamalla kuuluu. Meinaa aina jäädä Viksun kuulumiset välistä, sillä siitä en saa ratsastusmateriaalia näin arkisin toisinkuin Teemusta, joten Teemusta tulee automaattisesti kirjoitettua enemmän. Tässä välissä voisin käydä hakemassa keittiöstä kupin teetä ja palata sitten kirjoittamaan viimepäivistämme..





















Hähää noniin, hirnauskis vaan kaikille karvaisille kamuille siellä ruudun toisella puolella! Huomasitteko, kuinka sniikkailin itseni kirjoittajan pestiin sillä välin kun Emmi lähti muualle?! Ai, siis kuka täällä kirjoittaa? No minä tietysti, itse blogin päätähti ja kaikkien rakastama Viksu! Täytyyhän mun tulla itsestäni vähän juttuja kirjottelemaan kun perhana Emmi on unohtanut minut täysin täällä bloginsa puolella. Me kun sovimme pari vuotta sitten ennen blogin aloittamista että jos minusta kirjoitetaan blogia, minusta myös pitää kertoa paljon ja pelkästään kaikkea hyvää ja positiivista, eihän tällaisesta hurmurista edes huonoa palautetta kukaan voi antaakaan, eikös? Mutta tosiaan, nyt on kyllä Emmi pettänyt lupauksensa blogin suhteen ja minä joudun tarttumaan kynään kaviollani jotta blogista saataisiin se aito ja alkuperäinen Viksua elämää eikä mikään Teemua elämää, eihän tuo edes rimmaa!

Jahas, aloitetaas sitten siitä itse aiheesta nyt kun olette raikuvat aplodinne ja ilon hihkaukset saaneet päätökseen. On tämä idolina oleminen sitten rankkaa mutta kivaa puuhaa, suosionosoituksia satelee kuin kauraa ämpäristä!
Minähän olen siis ollut viimeisen kuukauden ajan tajuttoman kiltti, reipas, yhteistyönhaluinen ja tarmokas ratsu. Teen heti kaiken mitä pyydetään ja olen niin innokas ahertaja että jopa omistajani on tullut kentänlaidalle naureskelemaan kuinka söpöltä näytän tohinoissani.. pah sanon minä! En halua näyttää söpöltä, vaan uljaalta kouluratsulta jota voisi verrata liikkeiltään siihen kouluheppaan Tursakseen...ai että mikä? Siis Totilas? No, oli mikä oli, yhtä hieno minä jokatapauksessa olen!
Viikot minulla on näin talvella olleet aika kevyitä ja saan nauttia lastenratsuna olemisesta. On se niin kiva, kun ei tarvitse kun kävellä löntystää uraa ympäri kaula pitkällä ja lapset sen kun nauravat ja iloitsevat. Elämä on helppoo... Paitsi sillon muutamana kertana viikossa kun Emmi kapuaa selkääni ja laittaa minut oikein kunnolla töihin. Silloin saan työskennellä kirjaimellisesti hiki hatussa ja olen tunnin jälkeen ihan märkä ja suustani tursuaa kermavaahtoa.. hehheh, ei suinkaan, mutta ihan vaahtoa vain!
Kenttä on rajoittanut liikkumistani jonkun verran, sillä kentän keskellä on inhottavasti lunta ja vain ura on tallautunut niin että siinä pääsee menemään kaikkia askellajeja. Siispä työnkuvaani on kuulunut avotaivutuksia uralla ja paljon siirtymisiä. Emmi on halunnut treenata siirtymisiä niin, että kaulani pysyisi pyöreänä ja rentona siirtymisen aikana eikä aina nousisi ylös. Aina alkuun olen vähän halunnut kuulostella onko minun ihan pakko pysyä nätissä paketissa kokoajan, mutta valitettavasti kyllä on täytynyt. Minulla on nyt sellainen "okei, mä teen"-ajanjakso, joten Emmi on ollut muhun oikein tyytyväinen! 
En suinkaan ole joutunut ihan joka kerta pyörimään kenttää ympäri, muutaman kerran Emmi on halunnut vaihtelua ja olemme käyneet maastossa eräällä tiellä työskentelemässä. Maastossa liikkuminen on parasta mitä tiedän ja haluaisin aina mennä täyzii! Sitten on ruvennut vähän kiukuttamaan kun en saakaan mennä lujaa vaan joudun maastossa liikkumaan nätisti ja tekemään pohkeenväistöjä ja ties mitä. Maastossa?! Voi nenä! 

Odotan kyllä kovasti kevättä ja kesää kun lumet sulavat ja pääsen laukkaamaan kovaa niin pelloilla kun maastoissakin. Oletteko muuten tienneet että olen vähänkuin etana? Osaan ennustaa kevään tuloa! Nytkin aistin, että kevät on jo lähellä ja pudotan talvikarvaani ahkerasti. Minä vain tykkään kun painolasti kevenee mutta ihmisille se tuottaa vain lisää hommia, karvojani kun leijailee niin ilmassa, vaatteissa ja löytyy niitä kuulemma niin nenistä ja suustakin! Voi tietä höpsöjä ihmisiä, mitä niitä karvoja nyt sinne tunkemaan..!

Oijoi, Emmi tuolta kahvihuoneesta palaileekin teekupin kera, mutta kylläpä hänellä kesti yhden teen hakemisessa.. taisi käydä samalla kakiiil..! Mielenvikast läppändeerust, saa käyttää muttei oo pakko hei... ;)

P.S Kattokaa näit kuvii, eiks oo aika komee kundi..?!



P.P.S Emmi oli joidenki likkojen kanssa viimeviikolla Levillä (murr, miksen päässyt mukaan!) ja vaikkei Emmi varmaan haluais että tää näytetään niin tässä tämmönen hauska video sieltä Levireissulta.. Kylläpäs tytöt edustavat ><

62 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus ja video ! :)

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia ! Viksu on söpö c: ja tosi kiva toi video! :)

    VastaaPoista
  3. Huippukiva postaus! Tää oli kiva ku oli ihan erilainen mitä sun muut postaukset on :)
    Ihania kuvia ja iihana Viksu!

    Tursaksen kohalla tuli kyllä ihan täys repeeminen!!! :DDd

    VastaaPoista
  4. Ai kamala miten ihania kuvia!!!! tekis mieli vaan tulla halaamaan ku viksu on niiiiin söpö:D<3

    VastaaPoista
  5. Toi "virhee ötökkä" on kylläki Bilar-karkkiauto (8 Mut tosi kiva postaus, useemminkin sais päästää Viksun koneen ääreen, ja nimenomaan päästää, ettei sen tarvis luvattomasti ninjailla :D Hienoja ja älyttömän söpöjä kuvia taas! (: Teijän videot on aina ihan parhaita, ja toi paikka näytti tosi kivalta :)

    VastaaPoista
  6. hei meijän mökki on ihan tos levin etelärinteellä ! olitteko millä "puolella" tunturia ? c:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän mökki oli Kelorakassa, eli eturinteen puolella, keskustasta noin 2km päässä :)

      Poista
  7. Noi kuvat Viksusta on ihania♥ Viksu on niin sulonen :3 Ja kiva toi videokin ;)

    VastaaPoista
  8. superkiva postaus!:) ja ihana video:)

    VastaaPoista
  9. tosi kiva postaus ja ihana video :)!

    VastaaPoista
  10. Huippu hauska postaus ja suloinen viksu! :)

    VastaaPoista
  11. mikä toi biisi on tos 3:55 kohas?

    VastaaPoista
  12. Oli ihan kiva postaus:) Alkoko Emmiä kenties hieman lapsettamaan?:DD
    Teijän Levin reissu oli selvästi tosi kiva mitä lueskellu muittenki teijän blogeista ja hieno porukka on teillä. Ja Viksuki on kyllä mahottoman nalle taas♥ Kivaaa:3

    VastaaPoista
  13. Eikä kuin ihana postaus! :D Viksu kirjotti tosi hyvin :3
    Country Girl and PONIES

    VastaaPoista
  14. ihan huippu postaus! Voin niin kuvitella kuinka viksu selittäisi juuri tuohon sävyyn ;) Ja tosi kiva toi videokin! :D

    VastaaPoista
  15. Eikä! Ihan huippupostaus! :D Miten avotaivutus tehdään? Oot tosi hyvä bloggaamaan, mistä vedät oikeen näitä postausideoita :D?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Googlettamalla löydät tietoa avotaivutuksesta. Kiitos paljon, ja yleensä ideat tulee ihan hetken mielijohteesta vain :)

      Poista
  16. olitteko ilman aikusii tuol?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emmi on kyllä ihan täysi-ikäinen...

      Poista
    2. Oli meillä yksi aikuinen mukana, vaikka tosiaan täysi-ikäinen olen :)

      Poista
  17. hihii mikä postaus :D kivaa vaihtelua, ja naurut oli kovimmillaa Tursaksen kohalla!

    VastaaPoista
  18. Voei ihana tää postaus! Viksu on kyllä yks sulosimmista ja komeemmista;) hepoista mitä oon koskaa nähny:) jes ihana, tuli tosi hyvälle mielelle:) ja viksu<3

    VastaaPoista
  19. jos teet erikoispostauksia niin tee taas kulisseissa video:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo vähä ois hyvä!! ne on iha parhaita!!:D

      Poista
    2. Saa nähdä tuleeko kulisseissa-videoita enää. Mutta ehkä joskus tulee kun materiaalia kivasti :)

      Poista
  20. tosi kiva tää postaus vähä erilaisempi ja näytti olevan hauskaa levillä ! (:

    VastaaPoista
  21. Viksu on niiiiin ihana ! :)) Tuon videon jo Jutan blogista näinkin. Sinäkö olet sen tehnyt? Nimittäin todella hyvin tehty video mielestäni :) Teillä on kyllä huippuporukka siellä tallilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole tehnyt, Aada teki :)

      Poista
    2. Ai, teiltäpä löytyy useita hyviä videontekijöitä talliporukastanne :)

      Poista
  22. Toivottavasti Viksu tulee kirjoittamaan lisää! Ja Viksu on tosi söpö. :) Video on tosi kiva! :)

    VastaaPoista
  23. Lisää kulissi videoita ja videoo Viksusta, tulee meinaa ittellekin hyvä mieli kun katselen videoitasi!!!

    + oli sika hyvä postaus, lisää tulemaan :D

    VastaaPoista
  24. Oon jo kauan ihaillut miten positiivinen ja elämäniloinen osaatkaan olla! Oot löytänyt varmaan yhden parhaimmista ja tiivimmistä talliporuikoista ja tietysti samalla mahtavat vuokrahevosetkin, oot oikea onnentyttö! ;) Kuinka usein käyt viikossa ratsastamassa yleensä? Onko sulla minkäänlaisia vinkkejä mitä tehdä, kun musta tuntuu oman vuokrahevosen kanssa siltä, että se vaan testailee ratsastajaa, on hirveän itsepäinen ja hoitaessa näykkii. :/ Mutta sitten kun se menee kunnolla niin en tiedä mukavampaa ratsua! Kerran olen sen saanut hyvin menemään, mutta muut kerrat ovatkin sitten sitä kirahvi matkustelua ja ryöstö pelleilyä. Olen sen kanssa nyt 3kk ollut, onkohan vika siinä ettei vielä luoteta toisiimme kumpikaan?

    Aina kun luen sun blogia, kaikki tuntuu niin helpolta en sitten tiedä miksi. :D Aiotko muuten mennä kisoihin kesällä jomman kumman hevosen kanssa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanasta kommentista :) Käyn Viksulla kaksi kertaa viikossa, Teemulla aina kun omistaja pyytää, normaalisti joka viikonloppu. Välillä enemmän, välillä vähemmän.

      Jos hevonen on itsepäistä tyyppiä, sun täytyy itse osata olla tomera, rohkea ja päättää että nythän tämä hevonen tottelee jos niin haluan. Karsinassa hevonen kannattaa sitoa kiinni mikäli yrittää näykkiä, sido sen verran lyhyelle narulle ettei pääse kääntelemään päätään. Ole johdonmukainen ja aseta selvät rajat.
      Ratsastaessa jos hevonen yrittää ryöstää, käännät sen heti pienelle voltille, anna selvät avut ja ota raippa ulkokäteen jolla voit näpäyttää kaulalle merkiksi että nyt käännytään. Se et ole sinä joka luovuttaa, vaan hevosesi :)
      Suosittelen pyytämään kokeneemman avuksi hevosta liikuttaessa, joka osaa neuvoa sinua saamaan hevosen kuuliaiseksi, 3kk hevosen ehdoilla menoa alkaa olemaan jo vähän liikaa, rohkeasti vaan kysyt apua. Tsemppiä!

      En usko että tulen kesällä kilpailemaan, Viksun kanssa kisoja en tule enää käymään, saa nähdä mitä Teemun kanssa tulee :)

      Poista
  25. Voikko sä kysyä, että mikä merkki ja malli toi Aadan videokamera on? Etsin itselleni suht. hyvää videokameraa ja tuo vaikuttaa kyllä sellaiselta laadultaankin ja muutenkin! :) + tosi kiva postaus, ihana toi Viksun kertomus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aadan videokamera on mun vanhani, eli Sony hdr-cx 105e. On oikein hyvä videokamera, laatu on hyvä ja kamera helppokäyttöinen. Suosittelen :)

      Poista
  26. Voi kuinka söpö voi Viksu ollakkaan! Ja tekin kyllä olette tyttöjen kanssa kauhean ihania! Olet tainnut löytää maailman ihanimman talliporukan, nuokin on nykyään niin harvassa, kun kaikki vain haukkuu toisten ratsastustaitoja. Käytkö millon vielä Teemunkin ratsastamassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko myöntää että parempihenkistä porukkaa saa etsiä! :) Teemua ratsastan aina omistajan pyynnöstä, yleensä menen sillä viikonloput.

      Poista
  27. Kenen jalat noi on tos 4:44 kohassa? :DD Kiva video!

    VastaaPoista
  28. Onko sun mielestä järkevää ostaa tavaroita vuokrahevoselle? Tai mitä mieltä oot siitä? :) Oottepa ihania tyttöjä kaikki tossa videolla, elämäniloa ja relax -asennetta piisaa :D!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en yleensä ostele vuokrahevosilleni varusteita, ainoastaan mikäli joku hyödyllinen väline puuttuu ja koen tarvitsevani sellaista. Se on ihan ok jos joku haluaa ostella vuokrahevoselleen kamoja, kuitenkin hyvän maun rajoissa :)

      Poista
  29. Tosi kiva postaus, ja oot sä viksu tosi söpö! C: ♥

    VastaaPoista
  30. Ku heppa kuopii käytävällä ja komentaa sitä lopettamaan eikä se lopeta vaikka menee sen viereen ja komentaa? Pitääkö näpäyttää raipalla? Vai miten voisin toimia johdonmukaisesti? Viksu on ylisuloinen vanha herra! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kädelläkin riittää kun napautat ja teet selväksi että tämä oli väärin tehty

      Poista
    2. Kannattaa juurikin heilauttaa kättä hevosen pään edessä tai "läimäyttää" kaulalle jos ei äänellä lopeta. Voit myös vetäistä riimunnarusta alaspäin, se saattaa myös auttaa. Kiitä heti kun hevonen lopettaa kuopimisen :)

      Poista
  31. Kuolin kun One Thing rupes soimaan *-* <3

    VastaaPoista
  32. Voi elämä kun vikus voi olla söpö nois kuvis!:3

    VastaaPoista
  33. Hyväksytkö tuntemattomien/lukijoiden kaveripyyntöjä? :)

    VastaaPoista
  34. Ootko menossa ensvkloppuna horse fair messuille jälleen ? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saattaa olla että tullaan talliporukan kanssa, mutta ei ole vielä täysin varmaa :)

      Poista
  35. Kiva postaus :) En valitettavasti voinut katsoa videota, koska ulkomailta luen blogia eikä "musiikille ole myönnetty julkaisuoikeuksia"... Osan videoista voin katsoa, mutta kai tuosta musiikista johtuen?

    VastaaPoista
  36. Mikä noiden kaikkien biisien nimet on?

    VastaaPoista
  37. mikä ton ekan biisin nimi on???? ja mun lempivideo kyl koska oli niiin hauska

    VastaaPoista
  38. Maailman paras video mä rakastan tota levi 2013 videoo yli kaiken=)=)=) ja sinä ja viksu sovitte yhteen kuin kaksi marjaa.... olin levillä samaan aikaa kun te!!! ja näin teidät laskettelemassa monta kertaa saman päivän aikana ja cheekin keikalla olin melkein teidän vieressä.........:)

    VastaaPoista