perjantai 26. lokakuuta 2012

päivityksiä..

"Lunta :o" "eiii en haluu lunta!" "mitä toi valkonen tomusokeri tuol ulkona on?" 

Tätä on saanut lukea Facebookista tänään moneen otteeseen, tuntuu että kaikki vihaavat talvea ja sitä valkoista tomusokeria joka on levittäytynyt ympäri maata. Olenko ainoa, joka rakastaa lunta ja talvea? Sehän tuo valoa näihin pimeisiin syysiltoihin ja odotan niitä päiviä tallilla kun pääsee laukkaamaan lumisilla teillä, hiihtoratsastamaan, pukemaan itsensä paksuihin vaatteisiin ja upottamaan kätensä Viksun paksuun talvikarvaan!
 Tuohan talvi aina tietenkin myös ongelmia, esimerkiksi maneesittomilla talleilla ratsastus ei aina suju kentän huonon pohjan vuoksi, hevosia joutuu loimittamaan paljon ja kiertämään hokkeja kenkiin. Itse en kuitenkaan valita, rakastan talvea yhtä paljon kun kesääkin ja toivotaan että tänä vuonna lunta saadaan aikaisemmin kun viimevuonna ;) Onko kukaan teistä lukijoista myös talvi-ihmisiä, vai oonko ihan yksin näiden mietteiden kanssa?

Tiistaina olisin vihdoin saanut kaverin kuvaamaan Viksua ja kerkesimme jo kentälle laittamaan jumppasarjankin, mutta raviin siirryttäessä Viksu ontui erittäin selvästi. Syyn kyllä tiesinkin tälle ontumiselle heti, Viksun oikea takakavio kun on päässyt hieman kulumaan kengättömyyden vuoksi (kenkä oli irronnut eikä sitä heti saatu paikalleen). Kenkä oli kuitenkin tiistaina jo saatu paikoilleen, mutta Viksusta kenkä tuntuikin alkuun inhottavalta ja siitä syystä arkoi jalkaa liikkuessa. Siispä korjasimme esteet pois ja tein kuitenkin käyntityöskentelyä hetken aikaa, pääosin väistöjä ja taivutteluja. Väistöissäkin huomasi että takapää jäi selvästi jälkeen, taisi tuntua vähän sivuliike inhottavalta jalkaan. Harmi että kavio oli kipeä, sillä Viksu tuntui erittäin energiseltä ja oikein hyvältä ratsastettavuudeltaan. Tein vähän käynti-ravi-siirtymisiä ja huomasimme kaverin Viljan kanssa että ontuminen rupesikin vähenemään kun vähän verrytteli. Kauaa en siitä huolimatta halunnut ruunaa kiusata vaan teimme vähän maastakäsin juttuja ja sen kautta talliin lepäämään.


Keskiviikkona kävin ravuuttamassa Viksun uudelleen ja ontuminen oli selvästi vähentynyt. Silti huomasi että jalka on vähän arka eikä liike lähde työntymään takajalasta täysin normaalisti. Siispä tein jälleen pääosin käyntityöskentelyä ja Viksu tuntui edestä oikein mukavalle :) 
Toivotaan että Viksu paranee pian ja päästään taas siihen samaan fiilikseen työnteossa mikä viime kuukausina on ollut!
Viksun hoidettuani lähdin ratsastamaan Viljan tamman Ronjan (Kiitos vielä Viljalle hevosen lainasta :)), sillä olimme sopineet jo muutamia viikkoja aikaisemmin että voisin kokeilla Ronjaa ja tällä viikolla kun itselläni on syysloma, päätimme toteuttaa suunnitelman keskiviikkona. 
Ronja on oikein reipas ja äärettömän herkkä tyttö, mutta oikeinpäin liikkuessaan todella mukava ja näyttävä. Itse kun olen kuitenkin tottunut viimevuosina ratsastamaan vahvoilla ja laiskoilla hevosilla, oli hurja muutos mennä näin herkän tamman kyytiin. Tuntui ettei käskeä saanut yhtään ilman että Ronja hermostui ja ohjastuntuma täytyi pitää höyhenenkevyenä. Sain kuitenkin avustusta kuinka tammaa ratsastetaan ja pikkuhiljaa alkoikin sujumaan paremmin ja saatiin oikein hyviä pätkiä. Vaativaa oli mutta varmasti jos jatkaisi tammaan tutustumista siitä saisi irti paljon enemmän. 


Erilaisten hevosten ratsastaminen tuo oikein paljon kokemusta omaan ratsastukseen ja antaa tuntumaa monella eri tapaa. Nyt kun lopetin Bohemialla ratsastamisen ja Teemuakin alan ratsastamaan vasta joulu-tammikuussa, olen saanut muutamilta kavereilta luvan kokeilla heidän hevosiaan. Pyrin ottamaan kaiken irti näistä tulevista ajoista ja kehittämään lisää ratsastustaitojani.

68 kommenttia:

 1. Et ole ainoa joka tykkää talvesta! :)

  VastaaPoista
 2. Mä rakastan lunta! ;D ;3 Tänään aamulla 2 vuotias siskontyttöki halus ulos tekemään lumiukkoa ;D

  VastaaPoista
 3. Et todellakaa oo ainoo joka talvesta tykkää :) mä oon aivan fiiliksissä tästä lumesta!

  VastaaPoista
 4. Lumi on ihan parasta talvessa! Pääsee ratsastamaan lumihankeen ja tekemään ihania ratsastusretkiä lumisissa maisemissa :)

  VastaaPoista
 5. Et ole ainoa joka tykkää talvesta! Minä melkeimpä rakastan talvea, paitsi siinä vaiheessa, kun varpaat ovat jäässä. :)

  VastaaPoista
 6. Hei satutko tietämään tän Ronjan oikean nimen tai rodun, näyttää ihan hirmu tutulta ? :D

  VastaaPoista
 7. hei minkämerkkiset ja mistä ostetut nuo sinun ratsastushousut :)) ?
  ja et oo ainoa joka rakastaa talvea !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idän Ratsusta ostettu ja Eurohunterin housut ovat :)

   Poista
 8. minä rakastan talvea ♥ tuntuu että siinä on jopa enemmän plussia kuin kesässä!

  VastaaPoista
 9. Et todellakaan ole ainoa joka pitää talvesta! Vaikka onkin kylmä niin silti se on jotenkin ihanaa aikaa. ;)

  VastaaPoista
 10. Mä rakastan talvea ja lunta ylikaiken ! ♥ toivotaan että viksun jalka olis ens kerral jo parempi :)ootee hyvä pari ! Ja sun blogis on ihana nää tekstit, kuvat, ulkoasut kaikki ! Ja sun videot ! Sää oikeesti osaat tehdä todella hyviä videoita :):):)

  VastaaPoista
 11. Talvi on just kiva (heti kesän jälkeen ;)) kun ei ole enää pimeää!
  Harmi Viksun ontuminen, jospa se olis ens kerralla jo täysin puhdas. :) Aivan superhieno polle tuo Ronja. Oot vaan niin hyvä ratsastaja, ihailen tuota sinun istuntaasi :)

  VastaaPoista
 12. Ite oon ihan talvi-ihminen. Mikään ei oo parempaa ku villi lumihankilaukka omalla issikalla ja sen jälkee vilttiin kääriytyminen sisätiloissa :3

  VastaaPoista
 13. minkä rotiunen toi "valkoinen" heppa on ?? :)

  VastaaPoista
 14. Ronja on kyllä hieno, sovit sen selkään! :)

  VastaaPoista
 15. on talvi mukavempi vuodenaika kuin syksy, muttei voita kesää kylmyyden takia! :D jos olisi koko talven miinus viiden ja viidentoista välillä niin tykkäsin talvesta paaaljon enemmän! ;)
  samaa mieltä olen tuosta, että erillaisten hevosten ratsastaminen tuo paljon kokemusta ja tuntumaa omaan ratsastukseen. Ratsasta vain mahdollisimman paljon erillaisilla hevosilla ja poneilla, niin susta tulee erittäin taitava ja hyvä ratsastaja, koska olet jo nyt toosi hyvällä tiellä! ;;)

  VastaaPoista
 16. Munki mielestä talvi tai ainakin tää alkutalvi on ihana ! (:

  VastaaPoista
 17. mite sulla on nyt syysloma? kun nythän on pohjosessa syysloma ja etelässä tais olla jo 2 vk sitte? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahdessa ainakin vietetään nyt syyslomaa :D

   Poista
  2. Minullakin täällä Mikkelin seudulla on nyt syysloma.

   Poista
 18. Mun mielestä talvi on kans ihan kiva :)

  VastaaPoista
 19. Mä rakastan talvee ja lunta ylikaiken (hevosten jälkeen). Mua vaan ärsyttää ihan hirveesti, kun täällä itä-suomessa ei oo satanu lunta vielä kertaakaan :(

  VastaaPoista
 20. Joittenkin täytyy vaan saada valittaa aina jostain, tunnen ihmisiä jotka aina valittaa kun talvi tulee ja lunta sataa, mutta välillä talvi onkin sitten aivan ihana asia. Kesästäkin on aina ihan innoissaan ja hehkuttaa sitä, sitten kuiteskin valittaa että on esim. liian kuuma...
  Ite rakastan talvea, paras vuodenaika! Onhan siinäkin huonot puolensa, mutta niiden kanssa pystyy elämään :)

  VastaaPoista
 21. Talvi on ihanaa <3 En voi ymmärtää miten ihmiset jaksaa valittaa oikeesti joka asiasta. Lumi juuri piristää ja päivistäkin tulee valoisempia, jos ei muuten, niin lumen ansiosta! :D

  VastaaPoista
 22. Mustaki on superkivaa kun syksyn pimeys väistyy ja tulee lunta! Täysin talvi-ihmisiä en ole, sillä en pidä kun pitää pukea kauheasti ja aina on nenä, sormet ja varpaat jäässä. Mutta lumesta tykkään ja tänäänkin piristi tosi paljon kun huomasi ulkona valkean peitteen :)

  Minkä rotuinen Ronja on ?

  VastaaPoista
 23. eikä se aada tai ada ollut tolla ronjalla rakella koulukisoissa? ja minkä rotuinen ronja on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, oli :) Ronja on arabilämminveriristeytys.

   Poista
 24. Tosi kiva postaus jälleen:) Katsoin youtube videosi sputnik-one year ja lueskelin kommentteja niin olet käynyt ratsastamassa sillä lähiaikoina, onko kuvia siitä? Jos on niin laita blogiin olisi kiva nähdä miltä poni nykyään näyttää:)

  VastaaPoista
 25. Minäki tykkään talvesta! :)

  VastaaPoista
 26. mää rakastan talvea :) ihania kuvia :)

  VastaaPoista
 27. Kyllä täälläkin tykätään talvesta! :)

  VastaaPoista
 28. Minäkin rakastan talvea! :) On älyttömän kivaa saada valkoinen lumipeite maahan, kun nyt on ollut pitkän aikaa todela pimeitä iltoja ja maa on ollut inhottavan kurainen. Pian toivottavasti pääsee ratsastelemaan lumihankeen, hiihtoratsastelemaan, maastoilemaan talvisissa maisemisa ymsymsyms.
  Hyi kun hevosten tarhat olivat pari päivää sitten inhottavan mutaisia, meinasin itsekin jäädä pariin otteeseen jumiin siihen mutalöllöön hakiessani hevosia sisälle, mutta nyt lumen ja pakkasten tullessa on muutenkin paljon kivempaa! :D Tietysti voi välillä tulla vähän kylmä ja varpaat jäätyy, mutta kun osaa pukeutua oikein niin talvi on varsin mukavaa aikaa ja kunnon talvikarvan saaneet ponit ovat mitä suloisimpia! :)

  Kivalta näytätte Ronjan kanssa noissa kuvissa ja toivottavasti Viksu paranee! ;)

  VastaaPoista
 29. meet ronjalla jopa paremmin kun sen omistaja ! (: hyvä emmi ! oon heidät kerran nähnyt kisoissa mutta ei sekään pahalta näyttänyt.. mut sä sovit ronjan selkään niin hyvin (; mutta kaunis hepo on !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se kiva kun vieras menee kyseisellä hevosella hyvin, mutta miltähän omistajasta tuntuisi lukea tuo kommentti, sillä varmstihan hänkin hevosella ratsastaa parhaalla mahdollisellaan tavalla.

   Poista
  2. Enkä haluu Emmin ratsastustaitoja mitenkään loukata, mutta kuvat on aina kuvia ja ei tiedä mitä niiden välissä tapahtuu ;)

   Poista
  3. Ootko ano ajatellu et välttämättä esim just ne kisat ei menny nii huvin? Tai erehdyt ratsastajasta :) koska emmiki kirjotti että sen omistaja osaa ratsastaa ton Hevosen paljo paremmin ...

   Poista
  4. Kyllä täytyy sanoa että omistaja menee Ronjalla paljon paremmin kun itse menin, laitoin tänne muutaman edustuskelpoisen kuvan, mutta kyllä oli varsinkin alkuun oikeasti ongelmia kun ei saanut hevoseen hyvää tuntumaa. Ronja vaatii niin oman tyylin ratsastaa ja kuten tekstissäkin totesin, olen tottunut hieman erilaisiin hevosiin nykyään :) Tätä keskustelua on nyt turha jatkaa, Ronjaa kokeilin ihan muuten vain eikä tarkoituksena jatkaa sen ratsastamista.

   Poista
 30. Ite tykkään kyllä kesästä, enkä vielä kesän lopussa talvea odottanut, mutta nyt lumen tullessa oon ollu ihan täpinöissäni, kohtahan on jo joulu! :D

  VastaaPoista
 31. Alkaako Viljan sukunimi L:kirjaimella? Jos alkaa niin tiedän tämän Viljan :)

  VastaaPoista
 32. Ihana tää Ronja! :) Tosi nätti hevonen ja ratsastat sitäkin tosi nätisti ja oot ihan oikeassa tossa, että erilaisten hevosten ratsastaminen opettaa paljon :)

  VastaaPoista
 33. Et todellakaan ole ainoa joka pitää talvesta! Mutta eiköhän se näistä kommenteista ole jo käynyt selväksi:)

  Itse tavallaan pidänkin siitä kylmyydestä ja siitä että saa pukeutua ihanan lämpimiin vaatteisiin, sekä illalla vetää villasukat jalkaan ja vetää peion alla kaakaota...
  Ratsastaminen lumessa sitäpaitsi vasta onkin hauskaa! Ja itsekkin odotan että pääsee hiihtoratsastusta harrastamaan.


  VastaaPoista
 34. Rakastan talvea ja lunta! En ymmärrä miksi ihmiset valittavat siitä kun kesälläkin valitetaan kuumuudesta. Itse yritän nauttia kaikista vuodenajoista niin paljon kuin voin! Vaikka talvipakkaset tuovat vaikeuksia tallielämään niin se on kuitenkin sen arvoista :)

  VastaaPoista
 35. Ompa näpsäkän näkönen tää Ronja :) Oon muuten huomannu että tuijottelet tosi paljon hevosen niskaa aina näissä kuvissa, katse eteenpäin nainen! :---)

  Mä tykkään kanssa talvesta, sen tunnelmasta ja on just kiva kun tulee valosampaa ku tulee lunta. Ainoo miinus on ne kovat pakkaset ja kaikki tienvarret ku näyttää niin kamalilta ja masentavilta ku ne on aina ihan likasia ja kävelytiet koirankusisia :-D

  VastaaPoista
 36. Määki rrrrrrrrrrakastan lunta.: D

  VastaaPoista
 37. miksi teemun vuokraus alkaa niin myöhään? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotetaan että se muuttaa samalle tallille kun Bohemia, nyt asuu sen verran kaukana että olis vähän kurja käydä siellä.

   Poista
 38. Mustaki talvi on tosi kiva vuioden aika paitsi yli 20 asteen pakkaset... hrr. Ja vähän toi Ronja on kivan näkönen ja näytätte hyvältä yhdessä! :)

  VastaaPoista
 39. Ronja näyttää ihan tosi kivalta :) !

  VastaaPoista
 40. Et oo ainoa joka rakastaa lunta ja talvea ja ehkä se joillakin on silleenki et mäkään en tykkää lumeta ku nuokaa ei tykkää :)

  Onko sulla muuten talviratsastushousuja? Meillä on oma hevonen ja sillä kun pitää talvellakin ulkona ratsastaa ninn ne on todellatodella kätevät. Suosittelen lämmöllä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En omista talviratsastushousuja, mutta kieltämättä semmoset voisi olla kätevät :) Täytyy laittaa korvan taakse..

   Poista
 41. Et todellakaan oo ainoa! Kun lunta alkoi sataa, olin ihan fiiliksissä "LUNTAAAA! JESS!!!" Mä en ainakaan halua tostamiseen mustaa joulua. Mutta toisaalta ensilumi on siit vähän tylsä, kun se sulaa pois ja sit on loskaa.

  VastaaPoista
 42. inhoon loskaa :| mutta lumi on mitä parasta, ja talvi! :D tuntuu et kaikki inhoo talvee, ei tääl kommenteis mut niinku irlis o:

  kivan näkönen toi Ronja :) sä sovit kaiken näkösille hevosille ja poneille, sun blogia kun oon seuraillu jo vähän pidempään niin huomaa et sun ratsastus taidot on kehittyny huimasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että kehittymiseni näkyy jo tätä blogia katsellessa :) !

   Poista
 43. sähän varmaan otat paljon kuvia kun opiskelet media assistentiksi? voisitko joskus tehdä postauksen jossa on jotain muiotakin kuin hevos kuvia mitä olet ottanut? vaikka omat lemppari kuvas tai jotain..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideasta, täytyy toteuttaa tämmönen :)

   Poista
 44. Tykkään kans talvesta ja ajatuksesta, että saa laukata jossain pellolla täyttä laukkaa :D mutta noi jäiset tiet ja huono kenttä = ei hyvä :P

  VastaaPoista
 45. rakastan lunta ja kovia pakkasia.

  VastaaPoista
 46. Et todellakaan ole ainoa :) ! Paitsi pakkasista jaliukkaista keleistä en tykkää mutta lumi <3

  VastaaPoista
 47. minäkin tykkään talvesta ja lumesta <3 sulla on tosi kiva blogi! ihana Viksu ksunis sinä!!

  VastaaPoista
 48. Tää viesti on yks monien kymmeninen viestien joukossa, mutta jos huomaat niin halusin vaan kertoa että sä ja Viksu ootte ihania, oot mahdottoman hyvä bloggaamaan, ratsastamaan, muutenkin käsittelemään hevosia + oot ihan mielettömän nätti! Luen sun blogias nyk. aika harvoin, mutta siis siinä ei oo mitään vikaa, mutta aika vaan ei riitä. Tää menee kaikista blogeista ykköseks ! äwäwäw, ootte ihania ! ♥

  VastaaPoista
 49. Luen kyllä jokaisen blogiin tulevan viestin, joten tämäkään ei jäänyt huomaamatta (; Kiitos oikein paljon ihanasta kommentista, kiva kuulla että pidät paljon blogistani!

  VastaaPoista