maanantai 22. lokakuuta 2012

HIHS, estetunti ja uusi ratsu esittäytyy!

Huh, kylläpä otsikkoon sisältyi paljon, mutta tosiaan viikonloppu on ollut paljon erilaista tekemistä ja tapahtumaa täynnä, eilisilta vietettiin Helsinki International UB Horse Show'n iltanäytöksessä ja sunnuntaina oli ohjelmassa Bohemian estetunti sekä nyt vihdoin ja viimein uuden vuokrahevosehdokkaan koeratsastus! Aloitetaan kuitenkin ensimmäisestä tapahtumasta, eli Horse Show'sta, jossa oltiin talliporukan kanssa viihtymässä. Ohjelmaan sisältyi kaikenlaista issikkashow'sta 150cm nuorten luokkaan. Teen opinnäytetyöksi koulussa hevoslehden, johon kirjoitan yhden artikkelin tästä tapahtumasta sekä lisänä videokoosteen. Harmitti että meidän paikat olivat kolmanneksi ylimmällä rivillä ja järkkärini lyhyellä objektiivilla ei kovin mielenkiintoista materiaalia tullut :( Muutamia kavereita haastattelin myös videota varten ja kuvailin mm. expoaluettakin.
Vaikka olin vasta viimevuonna ensimmäistä kertaa Horse Show'ssa, tuntui se jo nyt siltä kun kaikki olis jo nähty eikä ollut mitään uutta ja ihmeellistä. Tiedä sitten, varmaan olisi paljonkin jännittävämpää olla sunnuntaina seuraamassa sekä kür -ohjelmia että esteratsastuksen 160cm finaalia. Saa nähdä josko ensivuonna viitsisi vielä lipun ostaa vai jääkö ihan katselemaan tapahtumaa kotisohvalta..


Bohemian ylläpitäjä on vielä tämänkin viikon ollut ulkomailla lomailemassa, joten pääsin onneksi tänä sunnuntaina myös tamman selkään ja estetreeneihin! Tällä tunnilla keskityttiin taas aluksi hyvään alkuverryttelyyn kavaletin ja laukanvaihtojen avulla ja lopuksi hyppäsimme kolmen esteen sarjaa. Ja kuten muistatte viime estetunnilla sen mahtavan putoamiseni, niin kyllä, Bohemia päätti kiepauttaa mut maahan myös tällä kerralla.. Tänään en sentään pudonnut esteellä enkä liukunut komeasti kaulan yli vaan ponin sivuloikan kautta takapuoli edellä ihme kierteellä kuraiseen maahan! Pakko myöntää että vähän sattui peppuun että sormeen ja eikun kaverien nauraessa pullankiilto silmissä takaisin kyytiin!

Tätä putoamista lukuunottamatta Bohemia oli erinomainen, todellakin keskittyi tehtäviin, kuunteli pidätteitä ja pysyi kontrollissa. Kavalettiharjoituksenkin, jossa kaveletti täytyi hypätä niin vinosti kun ikinä pystyi, sujui ihan kun vettä vaan ja Bohemia vaihtoi laukat täysin puhtaasti jokaisella kerralla, huimaa kehitystä!
Kolmoissarjakin onnistui ilman yhtäkään kieltoa, mutta napakkana jouduin todenteolla olemaan sillä vähän oli epävarmuutta ilmassa. Tulimme lopuksi myös kaarevalla linjalla innaria, johon poni kielsi kerran ennenkun uskaltautui hyppäämään. Tämän jälkeen innari tultiinkin reippaassa vauhdissa ja huusin jo kyydissä että itsemurhaako poni yrittää, pidätteet kun ei enää meinannut mennä läpi!
Lopuksi tuli vähän kiire joten ratsastin ponia hetken sileällä ja vein sen talliin jonka kautta lähdimmekin kohti uutta ja tuntematonta..


Matheo, tutummin Teemu, on 10 vuotias puoliveriruuna ja erittäin suuri hevonen niin kooltaan kun liikkeiltäänkin! Erittäin mahtava luonne, rauhallinen ja toimii tilanteessa kun tilanteessa. Yrittää miellyttää ratsastajaa muttei anna kuitenkaan mitään ilmaiseksi ja ratsastaa täytyy todenteolla jotta ruunan saa kunnolla töihin.
Laitoimme Teemun yhdessä kuntoon ja omistaja ratsasti hieman itse alkuun, jonka jälkeen pääsin itse kipuamaan kyytiin. Ai että sitä tunnetta kun pienen Bohemiaponin jälkeen nousin yli 175cm hevosen selkään ja lähdin ratsastamaan. Ja kuten aina alkuun, olen uusien hevosten kanssa varovainen ja vähän liian kiltti enkä uskalla vaatia hirveästi. Otin vähän ravia ja laukkaa ja yritin taivutella kaarilla ja volteilla samalla kiikkuen selässä ja yrittäen pitää itseäni kontrollissa etten pompi kun perunasäkki. Tarpeeksi avuille en uskaltanut kuitenkaan ratsastaa kunnes vähän avitettiin syvempään muotoon ja rohkeampaan ratsastukseen. Sen jälkeen Teemu alkoikin toimia erittäin kivasti ja sain siitä irti hyvää liikettä niin ravissa kuin laukassakin :) Kovasti sain tehdä töitä istunnan ylläpitämiseksi samalla kun täytyi vaatia hevoselta eteenpäinpyrkimystä ja kunnon taivuttelua. Kokeiltiin myös muutamat vaihdot molempiin suuntiin, niissä ei ollut ongelmia ja vähän väistätettiin takaosaa ympyrällä. Hyppäsin myös muutaman esteen ihan vain saadakseni tuntumaa Teemun hyppytyylistä. Täytyy todeta että aivan erilainen hyppääjä kun Bohemia ja oli jännä kun ei tarvinnut juurikaan myödätä ja nojata eteen, herra kun vain melkein astui kaikesta yli ;)
Teemu on erittäin osaava ja odotan enemmän kun innolla tulevaa taivaltamme, tästä hevosesta tullaan saamaan vielä irti vaikka ja mitä <3






















71 kommenttia:

  1. kyllä se olitki sinä hihsissä :D katoin että onks se emmi kun kävelin ohi mutta en uskaltanu sanoa mitään :D

    VastaaPoista
  2. Ihan helkutin upee toi Teemu!! :)

    VastaaPoista
  3. Hieno hevonen tuo Teemu!

    VastaaPoista
  4. Onpas upea ilmestys tuo Teemu ! Voin vain kuvitella että miten hieno pari teistä tulee. :)

    VastaaPoista
  5. Tulikos se eilen telkkarista se HIHS? Kun siellä oli yks tyyppi joka näytti tosi paljon sulta. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, eilinen kouluratsastuksen kür ja estefinaali tulivat telkkarista, mutten itse ollut siellä silloin, joten sekoitit mut johonkin toiseen :)

      Poista
    2. Okei. Niin mä vähän arvelinkin (;

      Poista
  6. Onko tuo Teemu samalla tallilla ku Bohemia?(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole, mutta muuttaa joulu-tammikuussa samalle tallille.

      Poista
  7. Hienoja olette! :-)

    VastaaPoista
  8. Hahah, näkyi videollakin sun hämmennys noissa hypyissä, kun yritit kovasti myödätä :D Mulla oli sama tunne kun kokeilin joskus hypätä vähän Massella :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo-o, oli kyllä ihan erilainen hyppytyyli kun Bohemialla, sillä kun joutuu myötäämään kun hyppää niin selkää käyttäen niin on jäänyt reilu myötäämisvaihde päälle :D Eiköhän se siitä kunhan oppii tuntemaan Teemun paremmin.

      Poista
  9. Oi tosi hieno polle (;

    VastaaPoista
  10. onks Teemu nyt sun uus vuokraponi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. VuokraHEVONEN* ;) Kyllä on.

      Poista
    2. OK :) On varmasti tosi kivaa kun sait toisen vuokrahevosen ;)

      Poista
  11. ton teemun kanssa voisit pitää jalkas välillä hiljaa laukassa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten tekstissä sanoin niin kova on työ saada itseni pysymään tuolla selässä rauhallisena koko kropasta, suurilla hevosilla kun en viimeaikoina ole paljoa mennyt niin ei se istunta heti parhaimmasta päästä ole ;)

      Poista
    2. sanoo katkera anonyymi :)

      Poista
    3. Anonyymillä itsellään taitaa olla villit jalat kun noin nopeasti kiinnitti huomion hyvästä kokonaisuudesta juuri niihin ;)

      Poista
    4. katkera mistä? :) no villimmät taitaa olla sulla ;) ja ei se jalanheiluminen niin kamalaa välttämättä ole, mutta jos kokoajan hinkkaa kylkiin pohkeita eikä missään vaiheessa höllää.

      Poista
  12. Mahtava tuo Teemu (: Ratsastat tosi hyvin! (: En löytänyt tähän kysymykseen vastausta mistään, joudutko maksamaan Viksun ja Teemun vuokrauksesta jotain? (:

    VastaaPoista
  13. Kivan näköinen tuo Teemu! (:

    VastaaPoista
  14. Tää voi kyl kuulostaa nyt tosiaan vähän tyhmältä :D mut et usko kui paljo mua harmitti etten sitte sanonu mitään vaiks kävelit 10 senti pääs musta siellä kojuilla lauantaina. Näin vaa eka Aadan ja sitte näin Juta ja sen jälkee sut ku kävelit mu vierestä ja mun piti moikata suo vaikkka et olis muo tuntenutkaan mutta mua jäi silti harmittamaa että olin sellane pelkuri. Mut toi teemuha näyttää kivalta, onnee uudesta vuokrahevosesta ;)

    VastaaPoista
  15. me istuttiin hihsissä samassa katsomossa, olin sua neljä riviä alempana :D ei sitte oikeen ollu mahollisuutta sanoo sulle mitään mut näinpäs sut ;D

    tosi kivannäkönen toi teemu, te pääsette vielä pitkälle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MITÄ, olitko !! Harmitti etten nähnyt sua missään, semmonen sokee ku oon etten ikinä huomaa ketään haha !

      Poista
  16. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  17. Onks sulla tippumisesta kuvia tai videoo? :D
    Ja tosi kivan näönen tuo Teemu. Kyllä sä sillä meet kohta todella hyvin!:) Uus ja isompi heppa, ni aivan erilaset liikkeet ja hypyt:)

    VastaaPoista
  18. Kiva postaus! Ois kyllä tosi hauskaa päästä Horse Showhun :) Ja kivalta näyttää tuo Teemu, toivottavasti pärjäätte hyvin yhessä :)

    VastaaPoista
  19. Onko sulla luonnostaan tollaset ihanat hiukset vai ootko värjännyt? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaaleita raitoja on, normaalisti vähän maantienvärisemmät hiukset. Lisäksi mulla on alahiukset värjätty tummiksi :)

      Poista
  20. kivan näköinen heppa! :) miten löysit ja kuinka monta kertaa viikossa vuokraat? :) kysyitkö omistajalta luvan,että saat kirjoittaa siitä blogiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suhteiden kautta löysin ja varmaankin 2 kertaa viikossa tulen käymään. Tottakai kysyin luvan ja sain myöntävän vastauksen :)

      Poista
  21. mäkin näin teidät siellä (: Mutta toi Teemu on tosi hieno !

    VastaaPoista
  22. Teemu näyttää hirmu isolta ja hienolta.

    VastaaPoista
  23. eikä, tiiän ton teemun, oli metsikses yhes vaihees! :D onks se nyt missäpäin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä hetkellä Raalassa asuu mutta muuttaa joulu-tammikuussa samalle tallille missä Bohemiakin on.

      Poista
    2. Jonnalla vai? :)

      Poista
    3. Ei :) En aio kertoa julkisesti mitään paikasta jossa Teemu asuu, sen verran yksityisyyttä täytyy olla.

      Poista
  24. Ihan kivan näkönen toi Teemu:) Semmonen sulosen iso:D Tiedän tunteen kun siirrytään pienestä isoon:D Ratsastin joskus vuoden piensuomenhevos tammaa ja siirryin sitten ratsastamaan yhtä puoliveristä, iso liikkeistä ruunaa:D Muutama kerta meni et kerkes tottuu:D

    VastaaPoista
  25. NÄIN SUT SIELLÄ HIHS:sissä. Istuin siinä sun edessä olevalla rivillä, mut en uskaltanu tulla juttelee:DDD

    VastaaPoista
  26. Kivan näkönen toi Teemu.

    VastaaPoista
  27. Eikää vuokraat teemua :D oli ainakin joskus metsiksessä ! Ihan kiva alkaa seurailee teiän touhuja varsinkin kun on "tuttu" hevonen :)

    VastaaPoista
  28. Upea uus kaveri sulla alla (: ja bongasin sut kans HIHS:issä jossaki käytävällä ku koko homma loppui :D

    VastaaPoista
  29. Anteeks kysymys kuulostaa tyhmältä, mutta miksi Teemulla on polvisuojat? Tiedän kyllä miksi joillakin ravureilla ne on mutta en ole kyllä kauheasti ratsuilla nähnyt? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teemulla osuu polvet helposti yhteen tehtäessä väistöjä/avoja/sulkuja joten polvisuojat nimensä mukaan suojaavat kolhuilta :)

      Poista
  30. Hihhii, huomasitkos la iltanäytöksessä siellä fanikstsomossa kakkosrivillä tytön, joka kuvaili sinua ;D minähän se olin.. :D mutta kyllä toi Teemu on sulonen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enhän mä tommosia huomaa, ja kieltämättä aika pelottavaa että joku on mua zoomaillut toisesta katsomosta..!

      Poista
  31. jännä juttu että näytät yhtä sopivan kokoiselle sekä bohemian että teemun selässä, vaikka näillä taitaa olla varsin suuri kokoero!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän niillä on aika huimasti kokoeroa, Bohemia on 140cm ja Teemu reilu 175cm, mutta tosiaan jännä että näytän sopivalta molempien selässä!

      Poista
  32. Ihanat noi issikat! Ittelläni on kans kaksi issikkaa :)


    http://mustatlihapullat.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  33. Ihana Teemu♥ Tuutko muuttamaan bannerin? Mietin vaan kun vuokraat nyt Teemua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutan sen vasta sitten kun alan käymään Teemulla aktiivisesti joulu-tammikuussa, silloin vasta alan vakituisesti sitä ratsastamaan :)

      Poista
  34. kuka pitää sulle noita tunteja aina bohemialla ?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kukaan varsinaisesti pidä tuntia, mutta Aada yleensä kuvailee :)

      Poista
  35. Kiva postaus. Hienoja kuvia olet ottanut! :) Oli omituista nähdä sinun olevan isohkomman hevosen selässä :D Ihana toi Teemu, ja luuleen että teistä kuoriutuu ajan kuluessa oikein hyvä parivaljakko! (=

    VastaaPoista
  36. voi ei löysin varmaan lemppari blogin tästä ! oon itekki heppatyttö ja tää sun blogi antaa jotenki piristystä tähän harrastukseen ja oppii arvostamaa hevosta. Bohemi vaikuttaa niiin kiltiltä ja luotettavalta hevoselta ja ootte ihania yhessä, hyvää jatkoo teille ! (:

    VastaaPoista
  37. Paljon onnee nyt Teemun kanssa!:) Se on tosi kiva heppa, mä ratsastin sitä tosi paljon, kun se asu viel entisel tallil!:)

    VastaaPoista
  38. Miks teillä oli hihsissä tollaset ihme prinsessavaatteet kun se on kuitenkin hevostapahtuma? Tolla yhelläkin valkonen takki ja toisella valkoset kengät, ei huhhuh sanon minä. Ihme pissiksiä, en nyt pahalla tarkota mutta pistää miettimään että mitä ne nuoret nykyään ajattelee. Herra isä auta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahahah kiitos päivän nauruista ;)! No,täytyy varmaan enskerralla mennä HIHS:iin ratsastushousuissa ja ratsastussaappaissa hengailemaan niin meitä ei varmasti voi luulla pissiksiksi :p
      On se kumma kun nykyään ei voi pukeutua edes tavallisiin farkkuihin ja VALKOISIIN tennareihin saatika takkiin ilman että ihminen lukeutuu tällöin pissaliisaksi. Jännä miten joka ikinen muukin tässä hevostapahtumassa katsojana ollut oli pukeutunut siisteihin vaatteisiin eikä tulleet ratsastustamineissa ja ratsastuskypärä päässä paikalle... ;)

      Poista
  39. miten suhun vois tutustua? (: voiko lisätä fb-kamuks ja tutustua netin kautta? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen otettu että lukijat haluaisivat tutustua paremmin muhun, mutta valitettavasti en vastaa kaveripyyntöihin Facebookissa tai tutustu keneenkään tuntemattomaan netin kautta :s Jos yrittäisin tutustua jokaiseen haluavaan lukijaan, ei siitä pidemmänpäälle tulisi mitään ja saattaisin ahdistua siitä :)

      Poista
  40. Ehkä paras toi Anonyymin pissis-kommentti :D "Prinsessat" HIHS:ssä :D Ihan normaalit vaatteet teillä musta näyttäs olevan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tosta tuli meijän tallilaisten keskuudessa uus hitti ;) paras kommentti pitkään aikaan!

      Poista
  41. Hassua nähdä sinua ison hepan selässä ! :D mutta mukavalta hepalta näyttää tuo Teemu ja hyviä jatkoja teille !

    VastaaPoista
  42. Hyv postaus ja hyviä kuvia! (:: Toi Teemu on kyl aika heino hevonen!! :) Liityin myös lukijaksi :D

    VastaaPoista