tiistai 2. lokakuuta 2012

Bohemia & Emmi 17.4.2011 - 30.9.2012


"all i know is i'm lost without you, i'm not gonna lie
how am i going to be strong without you, i need you by my side "

En olisi vielä kuukausiakaan sitten uskonut että päivä, jolloin joudun luopumaan tärkeän ja niin opettavan ponin vuokrauksesta, koittaisi näin pian. Joskus sitä vain ei voi muuta kun tehdä päätöksiä, jotka eivät ole mukavia mutta ovat niin pakollisia. 
Vuosi ja 6kk sitten olin ikionnellinen saadessani näin mahtavan ponin vuokrattavakseni. Miten saattoikin käydä niin hyvä tuuri että löysin niin nopeasti uuden ja ihanan ponin edellisen,edesmenneen  vuokraponin Gandin tilalle! En tiennyt kuinka paljon tämän ponin kanssa tulisin oppimaan ja mitä ihania hetkiä tulisin sen kanssa kokemaan. 

Ensimmäiset kuukaudet olivat harjoittelua ja harjoittelua, tuntumaa Bohemiaan ja siihen miten saisin sen liikkumaan oikein. Bohemia ei ollut helppo, se ei antanut mitään ilmaiseksi ja kulki pää ylhäällä eikä käyttänyt moottoriaan kunnolla. Hiki virtasi tunneilla ja välillä tuli hetkiä jolloin ajattelin mielessäni "ei hitto, ei tää onnistu, en mä saa tätä ponia toimimaan".
Pikkuhiljaa jokin loksahti ja aloinkin tajuamaan jutun jujun. Bohemia oli joka viikko parempi ja sain sen hetkittäin liikkumaan todella hyvin. Tämä sai itseni jatkamaan taistelua ja työntekoa, aina yhtä innoissani lähdin tallille ja halusin oppia uutta. Bohemian omistajan Aadan opissa kehityin nopeammin kun kenenkään muun kanssa, Aada auttoi johtamaan oikeille teille ja antamaan paljon vinkkejä tamman ratsastettavuuteen. 
Esteillä Bohemia oli epävarma pitkään, tuhansia kieltoja, ohimenoja ja komentamista. Treenasimme joka viikko esteitä ja teimme erilaisia tehtäviä jotta saisimme Bohemiaa luottavaisemmaksi. Kuukausien edetessä kieltäytymiset reippaan harjoittelun myötä alkoivat vähentyä. Laskeskelimme Aadan kanssa kieltojen määrää tuntien jälkeen.

"Tänään ei tullut kun kaksi kieltoa, jes!"

Olin onnellinen ja toiveikas niistä pienistäkin onnistumisista. Estetunnit olivat lempipuuhaani ja Bohemian kanssa uskalsin tehdä mitä vain. Mitä vain! Hyppäsin korkeimmat esteeni sen kanssa eikä pelottanut yhtään. Vaikka Bohemia itsessään oli epävarma ja epäluotettava esteillä, jokin sai minut luottamaan.
Syksyllä päätimme osallistua estekilpailuihin ja kokeilla ihan testimielessä mitä tästä tulee. No, ei se ihan ruusuilla tanssimista ollut, hylkäyksiä hylkäyksien perään. Meille oli kuitenkin tärkeintä että saimme ratsastettua radat loppuun ja että ponille saataisiin kokemusta. Kyllä meillä kerran oli hyväkin kisapäivä, toimme kotiin hopeaa harjoituskilpailuista, joissa luokka ei ollut korkea mutta rata oli siisti ja poni luotti! Silloin tuli fiilis että kyllä me tähän pystymme ja yhdessä keräämme vain lisää luottamusta.

,Vuosi 2012 on ollut sitä suurta harppausta kehityksessä. Bohemia liikkuu nykyään itselläni aivan eri tavalla kun ennen, olen Bohemian avulla kehittynyt itse ratsastajana erittäin paljon. Totesimme tänään Aadan kanssa että tätä tunnetta, jonka tänään koin tunnilla, se, että Bohemia toimi juuri niinkuin pitkin ja teki oikeastaan kaiken mitä pyysi, ettei sen kanssa tarvinnut tapella, on se jota olemme pyrkineet saamaan tämän 1,5 vuoden aikana. Tämä viikonloppu oli täydellinen lopetus yhteiselle taipaleellemme, sain sen mitä olen halunnut ja pääsin siihen tavoitteeseen ja tunteeseen, jota olen hakenutkin. 

"Bohemia ei oo ikinä liikkunut mulla näin hyvin! Ihan superia!"

Jollain tapaa tuntui, että Bohemia halusikin olla nyt oikein nöyrä näin viimeisten aikojen kunniaksi, siltä se ainakin tuntui! Eilisellä estetunnilla kaikki sujui niin helposti. Lisäksi se hauska tippuminen, jonka koin, oli mahtava päätös. Olinkin miettinyt että en ole pudonnut Bohemian selästä esteillä kertaakaan, koittaakohan se aika edes?! No, kyllähän se koitti, oikein hyvään saumaan.. ;)

Syy, miksi lopetan Bohemialla, on että Bohemia annettiin eräälle tytölle ylläpitoon. Aadalla ei olisi riittänyt millään aika hoitaa ja ratsastaa Bohemiaa, ja tämä kyseinen tyttö jolle Bohemia annetaan, on myös vuokrannut tammaa jonkin aikaa. Hänelle Bohemia on ihan paras vaihtoehto ponikseen, sillä eräästä syystä tyttö tarvitsee juuri rauhallisen ja tutun ratsun itselleen.
Jos mulla vaan olisi tarpeeksi rahaa, ostaisin Bohemian itselleni heti. Se vaan ei ole niin helppoa ja tässä tapauksessa luovuttaminen on ainoa ratkaisu. Saan kuitenkin joskus käydä ratsastamassa vielä Bohemialla, mutta eihän se tietenkään ole sama asia, hyvä asia kuitenkin!


Monet varmaan miettivät, kuinka tästä jatkan. Otanko uuden vuokrahevosen vai vietänkö aikaa enää vain Viksun kanssa? Ehdottomasti haluan uuden vuokrattavan, mielellään hevosen jonka kanssa voin tehdä suhteellisen vapaasti, niin hypätä, maastoilla ja treenata koulua. Viksun rinnalla pysyn niin pitkään kun vain koskaan on mahdollista, mutta sillä ei ole mulle enää mitään sen kummempaa annettavaa, tarvitsen osaavamman, kapasiteetikkaamman ja nuoremman hevosen. 

Bohemia ja Viksu ovat parhaimmat vuokrahevoset, joiden kanssa olen koskaan tehnyt töitä. Olen niin kiitollinen molempien omistajille että olen saanut olla osana näiden hevosten elämää! On kamalaa luopua toisesta, mutta se on elämää. Toivotaan, että löydän Bohemian tilalle jonkun yhtä mahtavan tapauksen, joka kolahtaa muhun. En tiedä kuinka kauan siihen menee, mutta sen näkee sitten..!

"Muistovideo" tulossa, kunhan saan sen valmiiksi..

70 kommenttia:

 1. Voi harmi kun joudut luopumaan. :( tosi hieno pari olitte! Ihanasti kirjoitettu ja tsemppiä jatkoon ja uuden vuokrahevosen löytämiseen.

  VastaaPoista
 2. Oi ei!:( otan osaa...<33

  VastaaPoista
 3. Olitte niin hyvä pari! no niinkuin tuttu sanonta menee "Elämä on" aina ei itse mahda mitään, toivottavasti kuitenkin löydät yhtä ihanan ja opettavaisen hepan Bohen tilalle! Tsemppiä <3

  VastaaPoista
 4. Voi että, tsemppiä sulle nyt ihan hirveesti!

  VastaaPoista
 5. Voi että, olitte bohemian kanssa hieno pari ! Huimaa kehitystä, ihan oikeesti :)toivottavasti löydät tilalle jonkun yhtä ihanan hevosen, josta pidät yhtälailla !

  VastaaPoista
 6. Mulla on kans vuokraheppa jonka kans alussa oli aivan kauhee taistelu joka tunti ja musta tuntui just samalta, se heppa on mulle tosi ison kokonen ja kaikkea mutta nykyään se heppa menee mulla tosi hyvin ja enää ei tunnu siltä että pitäs luovuttaa:)
  toivottavasti saat yhtä hyvän vuokrahepan ku bohemia oli ;)

  VastaaPoista
 7. tää oli ihanasti kirjotettu! te olitte Bohemian kanssa niin hyvä pari :( mut onnea uuden vuokrahepan etsintään ! :)

  VastaaPoista
 8. voi höh 8( elämä on ..

  VastaaPoista
 9. Minkä takia tää tyttö sai tän ylläpitoon vaikka sä sitä vuokrailet? Maksaako se ylläpidosta enemmän vai mitä?
  Voimia sulle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eihän tässä ollut rahasta kyse. "Aadalla ei olisi riittänyt millään aika hoitaa ja ratsastaa Bohemiaa" ylläpitäjä huolehtii hepasta koko ajan, vuokraajat yleensä vaan jotain peri kertaa viikossa, joten koska Aadalla ei ilmeisesti ollut aikaa hoitaa ja liikuttaa Bohemiaa silloin kun vuokraajat eivät käy, niin ylläpitäjä ratkaisee tämän ongelman.

   Poista
  2. Anonyymi kerkesikin vastaamaan.. :)

   Poista
 10. tuli aivan pirra mieleen ku tätä tekstiä luki. alkuvaikeuksista selviää aina :) onneks en joudu kuitenkaan luopumaan pirrasta toivottavasti koskaan siihen asti, että se pääsee vihreimmille laitumille.
  tuli kyllä tosi paha mieli sun puolesta, mutta aivan varmasti sieltä löytyy joku mukava hevonen tilalle :) olitte tosi hieno pari, mutta jään innolla oottamaan uutta tulokasta!

  VastaaPoista
 11. voi sinua :( no, kyllä niitä hevosia vielä tulee, minäkin olen joutunut luopumaan hevosista ja kyllä siitä pääsee yli, aika parantaa haavat (:

  VastaaPoista
 12. Mikset säää ottanu Bohemiaa ylläpitoon? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ole niin yksinkertaista.. Ja uusi ylläpitäjä oli jo tietääkseni päätetty ennenkun sain edes kuulla tästä että Bohemia annetaan ylläpitoon.

   Poista
 13. Te olitte Bohemian kanssa tosi upea pari !

  VastaaPoista
 14. Kai sie käyt vielä Aadalla ja niien tallilla? Onnee uuden vukrapollen etsimiseen!

  VastaaPoista
 15. Mulle tuli oikeasti kyynel silmäkulmaan kun luin tuota sinun tekstiäsi :,) Se on niin ihana :) Ja hyvä on että pääset joskus vielä ratsastamaan Bohemialla :)

  VastaaPoista
 16. Voi eikä! Mua niin harmittaa sun puolesta! :( Haluaisin kuulla nyt vähän vinkkejä, jos jaksasit kertoa.. Oon ollut nyt itte ratsastuskoulussa jo 6 vuotta, ja halun jotain uutta, halun oppia enemmän, halun kehittyä erilaisilla hevosilla, vähän haastavammilla ja tehokkaamilla. Eli haluaisin jonkin vuokrahevosen.. ehkä yksityistallilta. Miten sellaisen oikeen voisi saada? Olen ihan tuskissani tämän asian suhteen, koska en enää yksinkertaisesti viihdy siellä, ja muutenkin olen saanut ratsastuskouluista tarpeekseni. Ymmärsin, että Viksu oli ensimmäinen vuokrahevosesi, miten se "askel" rats.koulusta vuokrahhevoseen meni sinun kohdallasi? Ja mistä löysit oikein Viksun? Kiitos aivan älyttömän paljon jos mitenkään jaksaisit edes vähän auttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa laittaa vuokrahakuilmoituksia vaikkapa ratsastuskoulusi seinälle, nettiin, kuten hevostalli.netin markkinat-palstalle tms ja kysellä jos tutuillasi olis tietoa vuokraajia kaipaavista hevosista.
   Itse löysin Viksun ihan suhteiden kautta. Olin silloin tällöin ratsastellut Viksulla aikasemmin ennen vuokraamisen aloittamista, joten hevonen oli sinänsä tuttu. Ratsastuskoulusta siirtyminen ei ollut kovin kummonen juttu, koska sain myös Viksun kanssa opetusta silloin kun halusin. Sen jälkeen olenkin sitten ollut aika monien opetuksessa ja valvovan silmän alla :)
   Tsemppiä!

   Poista
 17. Mulla tuli ihan kyynel silmäkulmaan tätä lukiessa. Musta sä ja Bohemia olitte ihan loistava parivaljakko. Ja tuota muutoskuvaa katsoessa voin vain todeta, että toivottavasti poni pysyy tuossa kunnossa jatkossakin = se on UPEA! :)

  Tsemppiä sulle uuden vuokrahevosen löytöön!

  VastaaPoista
 18. Voi olla tyhmä kysymys, mutta mikset jatka vuokraamista ylläpidonkin aikana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. He eivät tarvitse Bohemialle ylimääräisiä liikuttajia.

   Poista
  2. Tuota vähän arvelinkin:(

   Poista
 19. Tsemppiä Emmi ! Mukavat muistot lämmittävät mieltä aina <3 . Eikö vain? :D

  VastaaPoista
 20. Kiitos vielä Emmi näistä ajoista tähän asti (tulevia odotellessa)<3 Parempaa ystävää ja vuokraajaa olis saanut hakea... <3 NÄHDÄÄN PIAN!!! terv. Aada

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti samat sanat ja tulevia vuosia odotellessa <3 :)

   Poista
 21. Kyyneleet virtaavaat ihan silmiin, koska olitte mahtava pari yhdessä. Kehityitte molemmat ihan silmissä ja parempaa vuokraajaa Bohemia ei olisi voinut saada. Harmittaa kamalasti sinun puolestasi, mutta toivottavasti vielä joku päivä Bohemia olisi sinun. Muistan teidän alkuaikojen hankaluudet ja nyt, nyt kun katsoo teidän menoanne niin kaikki vaikeudet ovat takana.
  Mahtavaa jatkoa sinulle ja toivottavasti näät ja saat ratsastaa Bohemialla vielä jatkossakin ja useasti! Tsemppiä Emmi! :)

  VastaaPoista
 22. Tsemppiä uuden vuokrahepan etsimiseen! Itekki löysin just uuden kaverin vanhan rinnalle ja kyllä on varsinaista tahtojen taistelua ollut tää eka kuukausi, tuntuu etten osaa mitään. Sainkin voimaa tästä sun tekstistä että hei, ehkä mäkin opin vielä ratsastamaan tolla uudelle lurjuksella<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmasti opit! Se vie aikaa ja kärsivällisyyttä mutta lopputulos palkitaan :)

   Poista
 23. Tekstin perusteella ajattelet asiaa hyvin aikuismaisesti, etkä toimi niikuin kakara. Tai siis kirjoitat hyvin aikuismaisesti, jos ymmärrät? :)
  Mutta siis, hieno vaihe on elämässäsi ohi, seuraavaa odotellessa :) Ja kyllä, kehityksen huomaa kyllä kuvista hyvin. Toivottavasti löydät pian uuden vuokrahevosen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärsin mitä tarkoitit "aikuismaisuudella" (; Ja tottakai asia täytyy hyväksyä ja ajatella järkevästi ja katsoa tulevaan, kyllä sen nuoremmatkin yleensä onneksi ymmärtävät :)

   Poista
 24. Tosi harmi että kävi näin :'( teiän menoa oli niin mukava seurailla :)! Toivottavasti löydät pian uuden vuokrattavan :)

  VastaaPoista
 25. Voi harmi, te sovitte niin hyvin yhteen!!:`(

  VastaaPoista
 26. Te olitte niin ihania ! (: onko viksu kans sun vuokralla vai oma ? (:

  VastaaPoista
 27. Voikko tehdä joskus rawin susta ja bohemiasta niin vois tehä esim "Muistovideon " tapasen ? mun tube:RokkiPonny

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En halua muiden tekevän meistä videota, kiva ajatus kuitenkin :)

   Poista
 28. miks sä ja se toine tyttö ette molemmat voinu jatkaa bohen vuokraust ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän sopimus ole milloinkin kunkin näköinen, joten en puuttuisi siihen mitä sopimuksen tiimoilta on sovittu.

   Poista
  2. Asia oli näin sovittu, eikä mulla muutenkaan olisi ollut varaa ylläpitää Bohemiaa.

   Poista
 29. tsemppiä, samalla linjalla menossa..

  VastaaPoista
 30. jääkö bohemia kuitenkin samalle tallille? harmi, että joudut lopettamaan sen kanssa =/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä jää, joten näen sitä aina kun käyn Aadalla.

   Poista
  2. No tuo sentään varmaan vähän helpottaa :))

   Poista
 31. Alkoi oikein itkettää kun näin että olit poistanut Bohemian "välilehden" </3 mut onnea viksun kaa :)

  VastaaPoista
 32. Harmi kun joudut luopuu, mut onnee tulevalle :))

  // Teetkö enää videoita youtubeen :P

  VastaaPoista
 33. voi että, no onnea uuden vuokrahevosen etsintään! :)

  VastaaPoista
 34. voi ei ): olitte täydelline pari! mut jos saan ehdottaa jos et oo viel tehny sitä bohemia videoo nii tää biiisi ois hyvä valinta: hedley-invicible :) oon katellu sun kaikkii videoita ja oon mun päässä tehny tohon biisiin teistä videon :D

  VastaaPoista
 35. Hei tuota mistäpäin etsit vuokrahevosta? :) Joudun ite polvileikkaukseen ens kuussa ja mun äiti on lupautunu maastoilemaan tolla mun kopukalla, mutta se kaipaisi vähän enemmän treeniä ja tykkään tosi paljon sun tavasta ratsastaa! Sillä sais tehä mitä vaan järjen kanssa ja kisata, valmentautua jos tahtoo. Heppa on 157cm 'poni' arabi nyffi risteytys joka on kasvani vähän ylikorkeeks ja vaB, re 110. Jos kiinnostais yhtään niin laita vaikka säpöä ponitytto@hotmail.fi !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missäspäin poni asustaa? :) Ihan ensin täytyy tosiaan sijainti tietää että osaa sanoa kannattaako ottaa enempää yhteyttä.

   Poista
  2. Jäniksenlinnassa pienehköllä yksityistallilla :)

   Poista
 36. Olitte aivan ihana pari Bohemian kanssa, ja muistoja jäi varmasti! Ihanat kuvat & IHANA blogi ♥

  VastaaPoista
 37. Anteeks, jäin epäselvälle. Jouduitko siis luopuu Bohemiasta? Miks? En siis ymmärtäny..

  VastaaPoista
 38. niin voi käyä et menetätä lukijoi ku bohe läks :((

  VastaaPoista
 39. Tätä luopumista näyttää olevan liikkeellä... Itse joudun luopumaan pitkäaikaisesta vuokraponistani );

  VastaaPoista
 40. Munkin vuokrahevonen myytiin viikko sitten, ja kyllä se kirpas! Olin vuokrannu sitä vuoden ja kehittynyt sen kanssa niinkun sä Bohemian! Se opetti tosi paljon, ja jotenkin jää semmonen tyhjä kolonen, kun ei ponii enää oo. Elämä kuitenkin jatkuu ja uusia hevosia tulee.
  Nyt vuokraan isoo ruunaa, jonka kanssa ennen meno oli lähinnä tuskaa, mutta nyt se on alkanut kehittyyn :)!
  Onnee uuden vuokrahevosen etsimiseen :)!

  VastaaPoista
 41. Anteeks, en oo seurannu aktiivisesti ni en tiiä, mut miks jouduit/joudut luopumaan Bohemiasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etkös lukenut tekstiä..?
   "Syy, miksi lopetan Bohemialla, on että Bohemia annettiin eräälle tytölle ylläpitoon. Aadalla ei olisi riittänyt millään aika hoitaa ja ratsastaa Bohemiaa"

   Poista
 42. Onko sillä Aadalla blogia????????????

  VastaaPoista


 43. olet kyllä ihan super taitava ratsastamaan ja löydät varmasti ihan huippuhepan jolla pääset treenailemaan! :)

  VastaaPoista
 44. Miten pystyt luopua siitä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietyissä tilanteissa on pakko luopua tärkeistäkin asioista.

   Poista