keskiviikko 26. syyskuuta 2012

"hieno poika!"

Tätä sanaa kuuli monta kertaa suustani tänään ratsastaessa. Viksulle ja mulle sain vihdoin ihanan Roosan kuvaamaan ja vähän hypyttämään meitä, ja Viksu toimi tänään onneksemme erittäin hienosti :) Puolet tunnista menimme sileällä ja puolet hyppäsimme muutamia esteitä.
Alkuun pitkin ohjin tuntumalle ravailua molempiin suuntiin, Viksu oli kevyt ja eteenpäinpyrkivä. Pikkuhiljaa kokosin lyhyemmäksi ja takajalkoja alleen pääosin pääty-ympyrällä. Ruuna oli yhteistyönhaluisella tuulella, tosin vähän kuumuva ja ennakoiva, mitä se tekee erittäin usein. Laukat nousivat terävästi mitä enemmän se vertyi ja laukka muutoin pyöri suhteellisen hyvin, aika paljon sai kuitenkin jalalla kannustaa että etupää keveni ja takajalat työnsivät.
Katsoessani jälkeenpäin laukkakuvia huomaa kuinka jalkani pitäisi saada rennommaksi, ravissa istuntani pysyy vielä ihan hyvänä, mutta koko jalka jännittyy laukatessa. Tämä on mulle vielä ongelma, sillä pääosin yritän saada vain Viksua pysymään kolmitahtisessa laukassa välittämättä niinkään omasta istunnastani. On se vaan niin hitsin vaikeaa keskittyä sekä itseen että hevoseen näyttäessään siedettävältä!

Kun Viksu oli työstetty pehmeäksi molempiin suuntiin, aloitimme hyppäämällä muutamia ristikoita. Olin taas alkuun aivan hakusessa lähestymispaikan kanssa ja Viksuparka joutui hyppäämään ratsastajan roikkuessa melkein kaulalla ponnistaen liian läheltä estettä. Roosa sanoi että jarrutin hevosta liikaa ennen estettä ja jäin keskittymään täten liikaa askeleisiin. Täytyi vaan antaa mennä ja kannustaa tarmokkaampaan laukkaan, ja kappas heti hypyt onnistuivat. Jännitän vaan liikaa että Viksu kompastuu mutkassa, mutta jännitin aivan turhaan!
Lopuksi hyppäsin toista pystyä vielä hieman isompana ilman ongelmia. Viksu venytti itseään hienosti ja teki muutoinkin oikein hyvän työn, vaikka ratsastaja vähän möhlikin :) Loppuraveissa pyysin lävistäjällä hieman eteen venyttämään askelta, mutta herra oli jo väsynyt eikä jaksanut kantaa itseään enää niin hyvin. Muutaman hyvän "takapäätyönnön" sain siltä kuitenkin pyydettyä.Jonkin aikaa elänyt postaustaukoilu on johtunut nettiyhteyden katkeamisesta, meillä on ollut viimeviikkoina paljon ongelmia netin toimimisen kanssa. Hirveästi se ei ole kuitenkaan haitannut sillä en ole esimerkiksi Bohemiallakaan päässyt nyt muutamaan viikkoon ratsastamaan joten postauksiakaan en oikeastaan olisi muutenkaan tehnyt. Viimeviikonloppuna olin Roosan kisahoitajana ja seuranpitäjänä Niinisalon kenttäkilpailuissa. Olin aluksi ajatellut tehdä postauksen viikonlopusta, mutta se ajatus kuitenkin jäi.
Viikonloppuna sekä lauantaina että sunnuntaina ratsastan Bohemian, siitä sitten lisää viikonloppuna :)


23 kommenttia:

 1. Tosi kivoja kuvia. (----: <3

  VastaaPoista
 2. ihania kuvia! hauska biisi, minkä niminen on jos saa kysyä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en nyt muista tarkalleen sen kummemmin mutta remix-versio biisistä big girls don't cry :)

   Poista
 3. Jos oikein katoin, niin mulla taitaa olla samanlainen takki :)

  VastaaPoista
 4. minkä merkkiset saappaat sulla on ja mitä makso?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hööksistä ostetut, huonomuistinen olen en muista merkkiä! Hinta oli siinä 100-200€ välillä. Multa löytyy postaus ratsastuvarusteistani, viimekysymyspostauksesta löytyy linkki jos tarkemmin kiinnostaa.

   Poista
 5. Kantapäät alas emmi ! ;) ootte hieno pari :)

  VastaaPoista
 6. samaa kysun mitä anonyymi et minkä merkkiset on ja mistä on, ei tartte laittaa paljo makso? :)

  VastaaPoista
 7. näin sut siel niinisalos pariin kertaan :)

  VastaaPoista
 8. nää sun videot ei näy mulla ):Tos on vaan musta laatikko, jossa on toi play-merkki, mut mitään ei tapahu vaikka painaisin siitä. voisitko linkata tän ja sit ne kysymyspostauksen videot ? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kooste: http://www.youtube.com/watch?v=s32KUdaqDwE
   Kysymyspostaukset: http://www.youtube.com/watch?v=eFlq31UHEBk ja http://www.youtube.com/watch?v=jf7FkUi9xec .

   Poista
 9. onks toi viksun talli jäniksenlinnassa ihan siinä "ison tien vieressä", eli siinä vanhan hämeentien varressa? :) Aina oon siinä ajellessa nimittäin miettiny että paljon pikkutalleja senkin varrella niin tuli mieleen että onkos tää yks yks niistä monista? =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on, tämän tallin kohdalla on semmonen pieni silta :)

   Poista
 10. saisitkohan hei mahollisesti laitettua tänne blogiin sellasen hakukoneen? löytäis käteväst eri postauksia laittamalla vaan hakusanan :)

  niin ja ihanan pirtee blogi! vaikutat itekin niin kivalta tyypiltä :D

  VastaaPoista
 11. Mistä tää sun Blogin tausta on, kun siis en löydä sitä sielt valikoimista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tämä on itse tehty niin ei löydy valmiina mistään :)

   Poista
 12. Ei vitsi näin iha outoo unta:D näin jotai sellast että sulle tuli joku jalkavamma tai jotai ja sit sain bohemian mun vuokrikseksxd

  VastaaPoista
 13. Tosi kiva blogi sulla ja ihanan syksyisiä kuvia ! Kirjoitat kivasti ja taidanpa liittyä lukijaksikin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katoin just viksun sukuposti

   Poista
  2. ^^siis katoin sen sukupostin nii tajusin et poika on meijän tallinn2 hevosen sukua :D (vokker on molempien isä / toisen isän isä) :D

   Poista