keskiviikko 8. elokuuta 2012

Viksun päivä videona












Näin kesäloman viimeisen päivän kunniaksi päätin tehdä videon muodossa Viksun päivän, ei varsinaisesti videopostaus mutta tässä kuitenkin videota niille, ketkä ovat kovasti videopostauksia toivoneet. Valitettavasti en saanut kuvattua aivan kokonaista tallipäivää, sillä ratsastuksen jälkeen kameran muistikortti täyttyi joten videokin päättyy hieman hassusti. Lisäksi saatte tyytyä aika vähäiseen ratsastusmateriaaliin, sillä keskityin kuitenkin täysillä enemmän ratsastamiseen kuin kuvaamiseen.
Tänään ratsastin siis ihan kunnon tunnin Viksulla tehden sileällä työskentelyä ja lopuksi vähän puomityöskentelyä. Viksu oli alusta lähtien erittäin kuuliainen ja rauhallinen ja sitä oli helppo työstää. En tiedä mitä Viksun kanssa on viimeisen viikon aikana tehty, joten otin varman päälle ja ravasin kunnon alkuravit eteen-alas. Pikkuhiljaa pyysin takajalkoja alle ja pehmeää tuntumaa suuhun. Viksu tuntui oikein hyvältä ja vastasi heti apuihin myötäämällä niskastaan. Pikkuhiljaa vähän kokosin ravia ja tein muutamia siirtymisiä, sillä Viksu oli vähän hidas pohkeelle. Siirtymisten avulla Viksusta tuli oikein kiva "paketti" ja ravi oli tahdikasta.
Laukka pyöri tänään jälleen erinomaisesti ja täysin kolmitahtisesti kumpaankin suuntaan. Oikea laukka, joka yleensä on Viksulle se vaikeampi, pyöri nyt paljon paremmin kuin vasen laukka. Sain saman fiiliksen myös laukassa kuin mitä ravissakin; tahdikas rauhallinen laukka ja kevyt ja rento etupää.

Kuten tavallista, puomityöskentelyssä Viksu taas innostui ja rupesi vähän jäkittämään edestä ja kyljet muuttuivat kovemmiksi. Tämä on ongelma, mikä Viksun kanssa ilmenee aina puomeilla/esteillä, koko rento hevonen häviää kuin tuhka tuuleen ja tilalla on kuumuva ja jännittynyt hevonen, joka ennakoi jokaista liikettäni. Sain siis jonkin aikaa tehdä rauhoittavampaa työstöä että sain hevosen taas avuilleni ja rentoutumaan. Kun tämä oli saavutettu, Viksu liikkui erittäin hienosti itseään kantaen ja pysyi molemmista kyljistä aktiivisena ja ravasi allani suorassa. Otin myös oikeaan suuntaan hieman laukkaakin puomeilla, mutten vaatinut niin paljoa edestä ettei Viksu kompastu puomeihin, kentän pohja kun on nykyään joistain kohti aika epätasaista.

Loppuraveissa Viksu oli pehmeä ja tasainen ja tyytyväisen oloinen, samoin itselle jäi tyytyväinen olo kun sai kaikki avut läpi vaikka se välillä niin kovin vaikealta tuntuukin. Koskaan ei saa luovuttaa! :)

40 kommenttia:

  1. Hieno video! Kuvakulmatkin ovat aivan mahtavia! =D

    VastaaPoista
  2. ihan älyttömän kiva video, tee joskus uudestaan samantyyppinen ! :)

    VastaaPoista
  3. Tosi kiva video! hienosti kuvattu ja toteutettu! :)

    VastaaPoista
  4. ihana video! :O Oliko joku kuvaamassa vai ihan itte otit:)? Jos otit ite ni aivan mahtavaa työtä!!

    VastaaPoista
  5. Älyttämän ihana video! :) Oot tosi taitava!

    VastaaPoista
  6. tosi kiva video,kivasti kuvattu! :)

    VastaaPoista
  7. Tää oli tosi kiva! Arvostan kyl sitä, kuin paljon vaivaa olet nähnyt tän videon eteen, voin kuvitella että jos (päättelin niin) olet kuvannut kaikki itse, on ollut aikamoista edestakaisin ramppaamista. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkoa sanoa että kyllä oli aika työlästä kuvata kaikki itse, mutta niinhän se on että hyvän tuloksen eteen täytyy tehdä töitä :)

      Poista
  8. Ihana video! Myös musiikki on kiva :)

    VastaaPoista
  9. Tosi kiva video, kuvakulmat ihan superhienoja! :) Ja mäkin mainitsen vaivannäön!

    VastaaPoista
  10. aivan ihana video, itse en oi kyllä jaksanu rampata edes takaisin kameraa laittamaan, joten hatun nosto sulle ('': ! hieno viksu !

    VastaaPoista
  11. M A H T A V A video!! Tee joskus samallainen bohemiasta. Onko muuten jutta ja sen porukat myymässä niitten tallii, vai oonko kuullu vaa valheellista tarinaa?:O

    VastaaPoista
  12. aivan tajuttoman upea video, en ole ikinä nähnyt yhtä hienoa "videopostausta"! :) näitä lisää!

    VastaaPoista
  13. Ihan säikin tossa kun lähitkin ajamaan autoa vaikka luulin että oisit ottanu mopon/kodin avaimet tuossa mukaan :D En oo kerenny vähän aikaa seurailemaan sun blogia joten en oo mistään ainakaan lukenut että oisit ajokortin saanu. Ja kun tossa sun bloggerprofiilin kuvauksessakin sanotaan sun olevan vielä 17 :D Kiva tuo video ja mahtavaa että oot jaksanu nähdä noin paljon vaivaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mopoauto ;)

      mutta aivan mahtava postaus!!

      Poista
    2. Omistan mopoauton, sillä siis lähdin ajamaan :) Marraskuussa saan ajokortin.

      Poista
  14. Aivan mahtava video! Olet nähnyt varmasi paljon vaivaa sen toteuttamiseen, ja sen arvoinen tämä onkin! Hienoista kuvakulmista on pätät kuvattu ja musa sopi kivasti videoon!
    Onneksi koulu alkaa minulla vasta ensiviikon tiistaina :) Mutta hyvää loppukesää sinulle, en sanoisi tätä kuitenkaan vielä alkusyksyksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja nautihan sinä vielä viimeisistä kesälomapäivistä :)

      Poista
  15. miten ton videon saa tollaseks isoks tohon näyttöön :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mihin näyttöön, meinaatko tähän blogiin että kuinka videon koon saa näin suureksi vai itse videon koko näytölle ettei sivuille tule mustia reunoja ?

      Poista
  16. Ihana video <3 Me gusta ;) Lisää tommosia videopostauksia!

    VastaaPoista
  17. Tosi ihana toi video! lisää samanlaisii!

    VastaaPoista
  18. Tosi kiva video!:) Mikä tää kappale on?:)

    VastaaPoista
  19. Ooks jo 18? mean,saaks ajaa jo autoo? ja tosi hyvin rytmit ja kaikkee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytän 18 marraskuussa ja tällä hetkellä opettelen ajamaan autoa. Tässä videossa ajan mopoautolla.

      Poista
  20. Wow! Tosi upee video, ja menitte hienosti! (: Lisää tälläsii! :'D

    VastaaPoista
  21. käytät tosi hyvin noita kuvakulmia! jos kuvaisit kaiken esim. edestä, video ei olisi laisinkaan yhtään niin mielenkiintoista katsottavaa, teit tästä tosi hienon!:))

    hassulta tuntuu kun kattoo kun ajat autoo, tai siis mopoautoo kun näyttää ihan oikeelta autolta:D kohta siä oot jo aikuinen:DD

    VastaaPoista
  22. ihana postaus! :))

    VastaaPoista
  23. Onko aadalla blogi?

    VastaaPoista
  24. Toi video on hieno! Ja Viksu kans :D

    VastaaPoista
  25. upee video ja upeest kuvattu!!

    VastaaPoista
  26. Minkä ikänen oot, ku ajat jo autoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En aja autolla, vaan mopoautolla. Täytän 18 marraskuussa.

      Poista