perjantai 13. heinäkuuta 2012

naurua ja hikeä!

Kaverini Inka oli meillä kolmen päivän ajan ja kävimme jokaisena päivänä tallilla tehden jokaisena päivänä jotain mukavaa. Tiistaina kävimme Viksun kanssa jälleen hyppäämässä muutamia itsekyhättyjä maastoesteitä, ja voi kuinka innoissaan herra taas oli! Ei voi olla huomaamatta kuinka paljon se nauttii esteiden hyppäämisestä. Meillä oli oikein mukavaa ja Viksu oli jälleen elementissään. Mitä nyt välillä jalat meinasivat mennä sekaisin siitä innostuksesta!
Keskiviikkona kävimme maastoilemassa hiekkakuopilla Inkan ollessa mukana Putella. Löysimme eräältä montulta jopa vettä, jossa kävimme kahluuttamassa ratsujamme, harmi ettei kamera sattunut silloin mukaan.
Torstaina kävinkin Bohemian luona, jolloin menin sen kanssa koulua ja ihan kunnolla mentiinkin, sillä olin sekä tunnilla että tunnin jälkeen niin poikki että meinasi ihan pyörryttää ja tuli paha olo! Vaikkei mitään erikoista tehtykkään, niin ihan tavallinenkin ratsastustunti jossa pyrkii vain saamaan ponin avut läpi, voi olla puurtavaa, vai johtuiko tämä yhtäkkinen kunnon romahdus ennen tuntia syödystä kahdesta kinuskikakkupalasta.. ;)

Kuten tavallista, kameraan tallentui jälleen hurjasti kivoja kuvia näistä päivistä (valitettavasti videomateriaali tiistailta on kadonnut johonkin, joten saatte tyytyä pelkkiin kuviin :S). Tähän alkuun laitan tiistaiset kuvat Viksun kanssa. Maastoesteiden jälkeen menin vielä kentällä hetken aikaa saaden Viksun työstämään itseään paremmin. Kuten tavallista, esteiden jälkeen se oli taas oikein mukava ja työskenteli hyvin. Jopa laukka sujui tällöin erittäin hyvin, varmaan jälleen parhaimpia laukkakertoja Viksun kanssa. Molempiin suuntiin hakeutui pyöreäksi ja laukka rullasi selästä lähtien hyvin melkein kokonaisen pääty-ympyrän :) Kuvissa ei oikein näy se fiilis, jonka selkään tuntee, mutta se mitä itse tuntee on tärkeintä.


Viksu ottaa rennosti ;)
Bohemia oli alusta lähtien eteenpäinpyrkivä ja kevyt edestä, yllättävän helppo siis. Alkuverkka sujui todella kivasti ja poni oli molempiin suuntiin rento ja taipui. Kootumpaan raviin saaminen ja takajalkojen saaminen aktiiviseksi olikin sitten jo vaikeampaa, poni ajatteli että nyt ei jaksa tehdä enempää töitä ja laiskistui pohkeen taakse. Pistin poniin vähän vauhtia ja vaikka oma kuntoni huusi hoosiannaa, taistelin loppuun asti jotta sain avut läpi. Pikkuhiljaa Bohemia alkoikin toimia todella kivasti ja alkoi jo itse työstää itseään. Laukat sujuivat molempiin suuntiin aktiivisesti, tosin kokoajan täytyi pysyä napakkana että laukka säilyi. Olin tunnin jälkeen tyytyväinen poniin!
Tässä huomaatte ettei Bohemian laukka oikein pyöri vaan on selvästi pohkeen takana.


Sitten vielä asiaa tulevasta postaustauosta: lähden sunnuntaina mummolaan Savoon, joten postauksia ei ole tulossa viikkoon (palaamme 21.7). Käyn kyllä maastossa kerran Juankoskella olevalla yksityistallilla, mutta muuta hevosiin liittyvää viikolla ei tapahdu. Siispä nähdään muutaman viikon päästä!

38 kommenttia:

 1. ei liity mitenkään tähän postaukseen mut olin just viime lauantaina juankoskella! :D

  VastaaPoista
 2. Oon aika kokematon ratsastuksessa, ja nää termit on vähän hakusessa, mutta mitä tarkottaa tuo että on selvästi pohkeen takana?(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, aika vaikea selittää varsinkin kun en ite ole yhtään hyvä selittämään asioita!
   Hevonen siis ei lähde pohjeavusta eteenpäin vaan ns. turruttaa kylkensä pohkeelle, esimerkiksi eilen laukassa Bohemia ei pyörittänyt laukkaa itse, ei käyttänyt selkäänsä laukatessa vaan kulki pää ylhäällä eikä meinannut liikkua itse siis eteen, jouduin kokoajan käskemään pohkeella. Voisi sanoa että laiska hevonen on pohkeen takana mikäli se ei lähde pohjetta antamalla riittävästi eteenpäin.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Samaa olin kysymässä kuin Pinja. Mutta mistä olet ostanut nou saappaat? Onko olleet hyvät jalkaan? :)

   Poista
  2. Saappaat ovat ostettu Hööksistä, ovat tosi hyvät ja mukautuvat jalkaan hyvin. Itse tykkään :)

   Poista
 4. Haluisin videopostauksen :D Ne on aina niin kivoja ja mukavia kattoo.. Muuten hienoja kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen sitten kun keksin jonkun jossa on jotain aihettakin :)

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Voisitko tehdä videopostauksen? Ihanat Viksu ja Bohemia ♥ Käyn kans ratsastaa tommosta Viksun näköstä suokkia, joka on tosin vähän nuorempi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain vaiheessa tulossa videopostaus kun keksin jonkun aiheen, lähiaikoina ei ole vielä valitettavasti tulossa :/

   Poista
 7. Ratsastaako Aada vai Kaktu Futural? Tee videopostaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En siis pakota, vaan olis kiva :D

   Poista
  2. Aada, ja täytyy tehdä sitten kun on jotain aihetta. Nyt ei ole lähiaikoina ainakaan tulossa :/

   Poista
 8. Ei kai hevosella ole takajalat/selkä jumissa/kipeät, kun näyttää liikkuvan vähän omituisesti? Tuntuu, että takajalat eivät tule liikkeeseen mukaan, vaan laahaavat. Vai liikkuuko aina noin. Ravissa näkyy erityisesti, laukassa ei ehkä niin paljon..Ja voi olla, että omat silmät harittavat ja vain näyttää siltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole jumissa tai kipeä, liikkui tuolloin ihan normaalisti kuten aina, ja Bohemiahan on vaikea ratsastaa ja saada se toimimaan takajaloista aktiivisesti, siksi saattaa "laahata" takajalkojaan.

   Poista
 9. ää sori ku kysyn näin tyhmää kysymystä mutta mistä oot ostanut ton ihana englanninlippu t-paidan ? :)
  (mahtava postaus kuten aina :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi olla ihan H&M:ltä (;

   Poista
  2. tosi kivat kuvat ! :) ja mul on kans toi englannin lippu paita ::D

   Poista
 10. Tosi kivoja kuvia :3

  VastaaPoista
 11. Kiva tämä blogisi! Ja ihania kuvia! Lityin lukijaksesikin. ;) Tässä linkki minun blogiini, käy katsomassa jos kiinnostaa. ^)
  www.lemmikkinimun.blogspot.com

  VastaaPoista
 12. miten oot saanu ton taustavärin tonne bannerin alle ettei siihen tuu semmosia laatikoita? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva on png-muodossa, siksi siinä ei ole taustaa :)

   Poista
 13. Etkös sais vasta nyt alkaa ratsastamaan? Ku tammikuun postauksessa luki, että et saa ratsastaa puoleen vuoteen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olet yhtään lukenut postauksiani siitä eteenpäin, olen kyllä maininnut muutamankin kerran että paranemismahdollisuudet muuttuivat ja sain aloittaa ratsastamisen jo aikaisemmin :)

   Poista
  2. Okei, oonpas lukenu huolellisesti :D

   Poista
 14. Miks kirjotat niin harvoin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän viikon kirjoitustauon syy löytyy ihan tästä postauksesta, jos yhtään luit. Ja muutoin kirjoitan aina silloin kun olen käynyt tallilla tai on muuta kirjoittamisen aihetta. Postauksia tulee yleensä 2krt/vko.

   Poista
 15. Ihana blogi! Ja tosi kivoja kuvia. Linkitän mun blogia että joku löytäisi sinne :D sain juuri valmkiiksi mun hevosen sivun jossa on aika traaginen tarina meistä. käykää ihmiset katsomassa! www.evskukka.blogspot.com

  VastaaPoista
 16. alotin lukee tätä Blogia vasta!joten siis onko tää sun hevonen samalla tallilla kuin futura ja monta sulla oikein on vai käytkö liikuttaa jotain hebbaa vai täh? :D selitätkö vähän?? :Dmukava Blogi sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaisi varmaan vähän tutustua blogiin ja lukea esittelyteksti + hevosten sivut ennenkuin kysyt noin helppoja kysymyksiä jotka saa itse nopeasti selville (; Bohemia asuu samalla tallilla kun Futura.

   Poista
 17. Mulla olis yks ehdotus videopostaukseen. Olen kattellut että käytät paljon pinteleitä Bohemialla, voisitteko tehdä vaikka Aadan aknssa videpostauksen siiitä miten fleece pintelit kääritään tollee tasasesti, ettei jää kauheita kohoumia joka paikkaan :)


  -iamiba

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netistä pitäisi löytyä ihan ohjeita kuinka kääriä pintelit oikein, siksi mielestäni turha tehdä sellaista videota :/ :)

   Poista
 18. Tykkään blogista, mutta ulkoasun tausta ärsyttää :D Tuo kukkanen näyttää kierrätysmerkiltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi ettei tausta miellytä, itse en saa siitä kierrätysmerkkiä mutta "kauneus on katsojan silmissä" :D

   Poista
 19. Kenen valmennuksissa käyt Bohemian kanssa?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kenenkään :) Ponin omistaja pitää silloin tällöin pienimuotoista tuntia.

   Poista
 20. Tulinpas lukemaan vanhempia postauksia ja tästä tykkäsin erityisesti :) Tosi kivoja kuvia! Yhessä kuvassa katoin, et mites meidän auto sinne on joutunu, mut ei kuitenkaa oo meijän vaikka samanlainen onki :D

  VastaaPoista