tiistai 26. kesäkuuta 2012

koirien esittely + vanhoja videoita

Hei vaan te kaikki lukijat ja pahoittelut tästä jonkinasteisesta postaustauosta! Toivottavasti teidän juhannus meni hyvin ja kiltisti, itse vietin mukavan juhannuksen kavereiden kanssa ja käytiinpä yöratsastuksellakin usvassa! Oli aika maagista ja ilmassa todella jännä fiilis :)
Tällä viikolla en tule ratsastamaan Bohemialla, ja Viksunkaan ratsastuksesta en ole varma, sillä huomiseksi luvattu tänne Etelään ukkosta ja kaatosadetta, juuri kuin olisi tallipäivä. Muut päivät sitten ovatkin aika täynnä joten saa nyt nähdä onko tämä hevoseton viikko :( Ajattelin sitten, että voisin tehdä teille postauksen koiristani, kuten silloin taannoin oli erikoispostausideana äänestetty kolmantena (muistaakseni) koiraesittelyä. Tässä se siis tulee, myöhässä tosin, mutta kuitenkin!

Nimi: Nice Choice Bobby Brown "Sulo"
Rodultaan: Lhasa apso
Nähnyt päivänvalon ensimmäisen kerran: heinäkuu 1999
Väritys: Ruskean eri sävyt kera kermanvalkoiset tassut ja rinta
Isä: Chic Choix Marlon Brando (kuollut)
Emä: Bazella (kuollut)

Temput: "Fokomoko" (nousee takajaloille ja heiluttaa etutassuja), istu, maahan, kieri, anna tassu, seuraa

Sulo on hyvin omapäinen ja oman arvonsa tunteva vanha herra, joka ei voi sietää pieniä lapsia! Tiedä sitten mistä tämä piirre on tullut, sillä kuitenkin itse ollessani lapsi, Sulo oli meille kiltti. Se on kuitenkin aina ollut hyvin suojelevainen perhettämme kohtaan, ja näyttänyt vieraille missä kaappi seisoo. Usein on vieraat saaneet tuntea jalassaan Sulon hampaat, jos he ovat tehneet Sulon mielestä jonkin väärän tai nopean liikkeen, tai vaikka vahingossa töytäisseet Suloa tai astuneet sen hännän päälle. Monille on jäänyt pienet traumat ja nykyään kunnioittavat Suloa ja antavat sen suosiolla olla rauhassa, sitä se haluaakin.
Ja ei, Sulo ei ole todellakaan kokoajan äkäinen, sillä on myös paljon hyviäkin päiviä, jolloin oikein tunkee syliin ja kaipaa rapsutuksia. Välillä se tulee viereen istumaan ja tuijottaa niin pitkään suoraan silmiin että se saa silityksiä. Jos tämäkään ei auta, Sulo alkaa ikäänkuin hengittää äänekkäästi ja tuhisemaan, mikä kuullostaa etenkin vanhempieni mielestä erittäin rasittavalta. Mutta sehän se idea onkin, näin Sulo saa haluamaansa huomiota ;)
Nyt 12 vuoden iässä Sulon kuulo on heikentynyt ja silmissä on jonkin verran kaihia. Tämän vuoksi se reagoi herkemmin asioihin, esimerkiksi ärähtää helpommin, sillä sen aistit ovat heikentyneet joten on pakko puolustautua heti, vaikkemme pahaa tarkoittaisikaan.
Suloa on vaikea saada lenkille, mutta sitä se on ollut aina. Sulo on laiska lenkkeilijä ja sen mielipuuhaa on maata sohvalla ja vain nukkua. Silloin tällöin edelleen se innostuu leikkimään pallolla ja haluaa että sille heitetään palloa. Välillä se tykkää myös leikkiä Pikin kanssa ja ne juoksevat häntä putkella toisiaan karkuun!

 ~~*~~*~~*~~* ~~*~~*~~*~~* ~~*~~*~~*~~* ~~*~~*~~*~~* ~~*~~*~~*~~* ~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*


Nimi: Vivere Amicus Certus "Piki"
Rodultaan: Lhasa apso
Nähnyt päivänvalon ensimmäisen kerran: elokuu 2006
Väritys: Musta valkein merkein
Isä: Chic Choix Candy Cane
Emä: Soloun' Amiga

Temput: Istu, maahan, seuraa, anna tassu

Pikin onkin sitten aivan toista maata kuin Sulo. Se on reipas ja hyvin kiltti mutta uusille ihmisille aluksi ujo. Ruoan suhteen hyvin nirso ja yrittää kukkoilla Sulolle ja haastaa välillä riitaa sen kanssa jääden kuitenkin aina alakynteen. Piki rakastaa tyttöjä ja muutenkin kaikkia muita koiria, niiden kanssa kun olisi niin kiva aina leikkiä! Se on ikinuori, aina yhtä innokas ja iloinen ja tykkää siitä, jos sille heitellään leluja ja palloja. Mikäli kukaan ei leiki sen kanssa, osaa se viihdyttää itse itseään heittelemällä palloa suullaan. Pikiä voisi kuvailla aika helpoksi koiraksi, sen kanssa ei ole koskaan ollut minkäänlaisia ongelmia. Tosin kun se oli pentu, se söi kiviä ja lenkeillä usein karkasi omille teilleen ja tuli vasta jonkin ajan kuluttua takaisin. Nämä olivat kuitenkin sitä villiä pentuelämää, iän karttuessa se on rauhoittunut paljon ja kuuntelee, jos sitä huutaa.
Pikin kanssa tein nuorempana paljon agilitytehtäviä, se tykkää nimittäin hyppiä esteiden yli. Myös Suloa ollaan nuorena hyppyytetty paljonkin, mutta nykyään sen jalat ovat jo sen verran heikot ettei hyppääminen tule mieleenkään.

Pikillä on ollut joskus hurjan paksu turkki, mutta tällöin sitä ei voinut ottaa ihan tosissaan.. ;)


Kyseiset videot olen tehnyt Windows Movie Makerilla vuonna 2009, kuten varmaan editoinnista huomaatte, heh :)
Toivottavasti piditte tästä vähän erilaisesta postauksesta, itsestä oli ainakin kiva selata vanhoja kuvia pitkästä aikaa, kaikki muistot palaavat mieleen! Mutta tosiaan, tällaiset karvakasat meillä kotona pyörii :)

28 kommenttia:

 1. ihania :) näyttää ihan erilaiselta toi piki pitkällä kun lyhyellä krvalla ! :D

  VastaaPoista
 2. aaaa, vitsit kun on suloisia molemmat! Tää Piki näyttää ihan mun serkun koiralta, itseasiassa siinä taitaa ollakin lhasa apsoa ::)

  VastaaPoista
 3. Oiiii, söpöjä molemmat <3 hyvin huomaa noista sun videoista miten sun editointi on kehittyny ! :''D

  VastaaPoista
 4. hiema sulosia (:: ! <3 millä teet nykyiset videot ? (:

  VastaaPoista
 5. Ihania <3 harmi kun ukkostaa :(

  VastaaPoista
 6. Voi kuinka söpöjä karvapalloja!(;♥ en tiennykkään että teillä tuollaisia on;D Mulla ois toiveena pystyisitkö tekee semmosen vauhdikkaan videon niistä, ois kiva katella miten koira-videoita teet?;) ja kiva ois semmonen postaus missä kerrot miten päädyit editoimaan videoita ja kuinka päädyit ja halusit opiskelemaan media-assistentiksi ja kertoisit siitä vähän:) ihan ehdotuksena ja toiveena vain:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä teenkö koirista videoita, kun ei ole mitään uutta materiaalia eikä niiden kanssa tule puuhailtua samallailla kun ennen. Joten en lupaa mitään vauhdikkaasta koiravideosta :/
   Ja olen vastannut sekä kysymyspostauksessa että tehnyt postauksen alastani ja siitä kuinka aloin editoimaan. En nyt yhtään muista missä postauksessa sen kirjoitin, mutta löytyy täältä blogista kyllä :D

   Poista
  2. aijjaa, en ole huomannut ollenkaan, kaikkia postauksia kun en ole lukenut ;p aloitankin etsiskelemään:D

   Poista
 7. Kiva postaus. Noi tekstit noissa kuvissa oli kivat. ;D

  VastaaPoista
 8. Ihunia koiria :) Meidän koirat on kans tosta Chic Choix'sta, mut ne ei oo Lhasa apsoja vaan Löwcheneitä :DD

  VastaaPoista
 9. Musta olis kiva jos tekisit joskus postauksen sun ratsastusvaatteista esim.minkä merkkisiä housuja käytät ja mitkä on ylitse muiden yms. :) Vai oletko joskus tämmöisen jo tehnyt enkä ole huomannut? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://viksujaemmi.blogspot.fi/2012/02/varustepostaus-ratsastusvaatteistani.html

   Poista
 10. Tosi sulosia koiria, tykkäsin tästä postauksesta! Olis kiva jos tekisit taas tässä joku päivä videopostauksen, niitä kun on niin kiva katsoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten kun mulla on jotain tärkempääkin asiaa ja aihetta, niin teen videopostauksen :)

   Poista
 11. Tosi kiva postaus ja suloisia koiria molemmat. Kuvat, joihin on laitetty tekstit, ovat tosi hauskoja ! :----D Videoita en juuri nyt ehdi katsoa, huomenna sitten. :3

  VastaaPoista
 12. tuitui, ihanasti hyppää molemmat :D ooks käyny missään agikisoissa? ja kuka nuo esteet on tehny? hienot! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei olla kilpailuissa käyty. ja itse ollaan tehty kaikki :)

   Poista
 13. http://prinsessaidea.blogspot.fi/2012/06/haaste.html

  haastoin sut tossa, tee ihmeessä jos haluat :-)

  VastaaPoista
 14. Oi noi söpöliinit sulatti sydämmen ! ;) tosi kiva postaus ! =D

  VastaaPoista
 15. Oi kun suloisia koiria sinulla! Kivat nuo videot, ja huomaa kyllä että olet kehittynyt videoiden teossa paljon! Ja hyviä nuo kuvat:)

  VastaaPoista
 16. Ompa teillä ihania koiria !♥

  http://jenniinanblogi.blogspot.com

  VastaaPoista
 17. Heippa Emmi, mun mielestä (ja varmasti monen muunkin) ois oikeesti kiva jos tekisit blogin jossa kerrot itsestäs ja omista tekemisistäs :D Musta on tosi kiva lukee ku kerrot omista jutuistas täällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sellainen varmaan monia kiinnostaisikin, mutten halua ryhtyä lifestyle-bloggaajaksi, sillä haluan kuitenkin säilyttää sosiaalisen elämäni + muun elämän ihan yksityisenä :/ :)

   Poista
 18. Oi kun on söpöjä koiria! <3 Miten oot saanut tohon "hiireen" niinkun ton kavion? :D Kiitos jos vastaat:) Ps. sun blogi on tosi kiva ja kirjotat tosi selkeesti :)

  VastaaPoista
 19. Haaste! :) http://www.celiki-vanhassavaraparempi.blogspot.fi/2012/06/haaste.html

  VastaaPoista