lauantai 30. kesäkuuta 2012

haasteisiin vastausta

Voi että, jostain syystä mulla on nyt todella paljon intoa kirjoittaa blogiin, mutta aiheita ei ole sitten senkään edestä, tai aiheitahan löytyy maailmasta miljoonittain, muttei sellaisia joita välttämättä en heti pysty toteuttamaan/toteuttamaan ilman hevosia. Olen myös sellainen, että vaikka mulla olisi paljon vähän syvällisempääkin pohdittavaa, joita voisi tänne kirjoitella, en niitä osaa pukea sanoiksi. Ärsyttävää, sanoisinko!
Manasin itsekseni, kun saan päivittäin blogiini hurjasti haasteita. Olin päättänyt etten aio tehdä enää yhtäkään "keksi 11 kysymystä ja vastaa niihin" -haastetta, mutta nyt kun into on vain niin kova kirjoittamiseen, päätin katsoa kaikkia kivoja ja vähän erilaisia kysymyksiä, joihin voisin vastata. Erittäin moniin kysymyksiin olen vastannut monia kertoja, joten ne olen jättänyt pois.
Kysymykset ovat ihan sekalaisessa järjestyksessä ja poimittu kaikkien niiden haasteista, jotka niitä ovat minulle antaneet. Otin myös mukaan joitain kysymyksiä, jotka eivät ole vartavasten mulle tarkoitettu, mutta muuten ihan hyviä kysymyksiä. Kiitän näin etukäteen kaikkia haasteiden antajia :)

"Pelottavin" este, minkä olet hypännyt?
- En tiedä, meinataanko tällä pelottavalla esteellä jotain erikoisestettä, joka näyttää/ on tehty pelottavaksi, vai omasta mielestäni pelottava este, esimerkiksi korkea okseri, jota olen jännittänyt. Kaikki esteethän ovat jossain vaiheessa olleet aina kovin jännittäviä, mutta nykyään en enää pelkää hypätä juuri mitään. Erikoisin este, joka oli samalla vähän pelottava, on pari vuotta sitten leirillä hypätty ylöshyppy-este, joka tuotti vähän ongelmia, sillä ne taisivatkin olla ensimmäisiä maastoesteitäni.

Pidätkö ratsastamisesta ratsastuskoulun tuntihevosilla?
- Ei sillä juuri ole väliä, onko hevonen yksityinen vai tuntihevonen. Yleensä kuitenkin yksityiset ovat innokkaampia työskentelemään, sillä niiden ei tarvitse kiertää monta tuntia päivässä kenttää/maneesia ympäri kyyditen paljon eritasoisia ratsastajia. En kuitenkaan tuomitse, onko hevonen yksityinen vai tuntihevonen, kaikki ovat osaavia ja mukavia :)

Kumpi voittaa; vauhdikas peltolaukka hevosen kanssa, vai rauhallinen maastolenkki kävellen?
- Rakastan vauhtia ja no.. välillä vaarallisia tilanteita, joten ehdottomasti tykkään laukata villinä ja vapaana maastossa! Kuitenkin menen mielelläni myös käyntimaastoon, pääasia että sen saa tehdä hevosen kanssa ja hevosen selässä.

Miten pitkä matka tallille?
- Viksun tallille on meiltä matkaa vain 1km, Bohemian tallille kestää mopoautolla ajaa 25minuuttia, joten sinne kertyy kilometrejä se 20-25km.

Suurin hevonen jolla olet ratsastanut?
- Hmm, korkein on ollut siinä 175-180cm paikkeilla.


Pienin hevonen jolla olet ratsastanut?
- Pienenä varmaan joku 105cm shetlanninponi. En ole koskaan ratsastanut millään pienellä ponilla, shetlanninponitkin ovat aina olleet isokokoisimpia.

Kesäsuunnitelmasi?
- No, kesä on jo melkein puolessa välissä, mutta suunnitelmissa olisi käydä vielä Linnanmäellä, mummolassa, Naantalissa kavereiden kanssa, ehkäpä Korkeasaaressa ja tehdä kesäisiä perusjuttuja, kuten uiminen, grillaaminen jne. Hevosten kanssa kesä on parasta aikaa <3

Osaatko/hallitsetko melko kuuman hevosen ratsastaessa ja maastakäsin?
- Riippuen kuinka vahva hevonen on. Kyllä pärjään kuumankin hevosen kanssa, mikäli se ei ole erittäin vahva ja kookas, joka saattaa olla vaarallinenkin. En kuitenkaan säikähdä juuri mitään, vaikka hevonen temppuilisi tai keksisi jotain. Jos hevonen ryöstäisi maastossa, pysyisin kuitenkin suht rauhallisena, jos ei olisi mahdollista hevosen juosta esimerkiksi autotielle. Maastakäsin multa kyllä saattaisi aika helposti päästä vahvempi hevonen käsistä, jos se sillä päällä on.

Hoidatko hevosesi harjauksen joka kerta huolella vai hutiloiden?
- Huolellisesti. Harjaan hevosen tunnin jälkeen päästä kavioihin ja tarkistan jalkojen nesteet tai onko jalat turvonneet. Kavioita en yleensä katso enää ratsastuksen jälkeen, vaikka suotavaa se olisi mahdollisten kivien vuoksi. Jos hevonen on hikinen, huuhdon sen joko sienellä tai kokonaan vesiletkulla.

Mitä arvostat valmentajassa?
- Hyvä valmentaja on kannustava, mutta osaa sanoa asiat kaunistelematta. Hän tuntee valmentavansa ratsukon heikkoudet ja vahvuudet ja osaa neuvoa niiden mukaan. Hän osaa asettaa ratsastajalle hyvät tavoitteet, johon pyrkiä. Itse tykkään opettajista, jotka ovat napakoita ja haluavat tosissaan nähdä tuloksia.

Lempi musiikkikappaleesi?
- Tällä hetkellä mm. Katy Perry- Wide Awake, Maroon5 ft. Wiz Khalifa - Payphone, Florida - Whistle ja Scissor Sisters - Only the horses.

Kumpi voittaa, tallin koristelu joulun alla vai ratsastaminen ilman satulaa joulumaastoon?
- Mielelläni ratsastaisin kun koristelisin tallia. En ole koskaan koristellut mitään tallissa, sen on aina hoitanut kaikki muut. Tykkään kyllä askartelusta ja koristelemisesta, mutten kuitenkaan niin paljoa että se voittaisi joulumaaston!

Kaupunki vai maaseutu?
- Maaseutu ehdottomasti, olen aina asunut maalla ja toivottavasti tulen tulevaisuudessa asumaankin. En varmaan edes osaisi asua missään kerrostalossa.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jottei tämäkään postaus jää aivan tylsäksi, annan teille pienen tehtävän etsiä allaolevasta sanasokkelosta 9 blogiini liittyvää sanaa. Ne voivat olla ihan missä suunnassa vain; pystyssä, vaakatasossa, vinottain, takaperin. Varoitan; sanat ovat oikeasti aika hankalissa paikoissa! Mikäli löydät kaikki sanat, olet tarkkasilmäinen!

Vastaukset annan seuraavassa tai sitä seuraavassa postauksessa :)


        L I N Y S H I K V R I M V L K 
        N O E U B M L Y J Z U P Z A S 
        Y N N O M Q P N Y M P T V U W 
        V J O M I W B S H U S A A K V 
        I Z V L F A W I H I L T S A W 
        I F E D I X X T F E S D Q N O 
        I Z H T L K W U T O I E D V H 
        H L N X K I X T P D W V H A U 
        U V E N Q O I O D S R S G I S 
        A H M T U M E R E O X P P H K 
        Y A O U N D A I M E H O B T I 
        S R U Q I I O A U P S D Y O V 
        Y T S V B I P A Q F Z U V E T 
        O K F V F B M L R C M E S Q W 
        E M S U A K K I E L A K U E L 

                    BOHEMIA
                    KAVALETTI
                  KYNSITUTORIAALI
                   LAUKANVAIHTO
                   LEUKALEIKKAUS
                    PINTELI
                   SUOMENHEVONEN
                   VIDEOPOSTAUS
                     VIKSU

 

Otimme viikolla Aadan kanssa ihanassa kesäillassa kuvia toisistamme uusissa vaatteissamme. Tässä teillekin näytille muutama kuva :)

65 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. ootko malli?? teetkö mallintöitä? tai ootko suunnitellut tekeväsi joskus? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole malli enkä tee mallintöitä :) En ole suunnitellut tekeväni koskaan mallintöitä, en ole koskaan pitänyt itseäni mitenkään kuvauksellisena.

   Poista
  2. mutta kuitenkin tän http://viksujaemmi.blogspot.fi/2012/01/leikkauspaivakirja-osa-2.html#comment-form postauksen kommenteissa kerrot tolle caritalle et oot hakemas malliks? :D

   Poista
  3. Joo, siis olin aatellut käyväni kerran kuvauttamassa itteni eräässä malllitoimistossa, mutta sekin sitten jäi ihan vaan suunnittelutasolle, kun perehdyinkin paremmin että mitä kaikkea siellä mallitoimistossa täytyisikin tehdä yms, niin ei oikein innostanutkaan :) Vakavasti en ole koskaan harkinnut.

   Poista
 3. oot nätti :)) ja löysin kaikki vaikka musta vaikein oli löytää pinteli :D

  VastaaPoista
 4. Oi, vähä oot kaunis! Mistä oot ostanu ton paidan mikä sulla on viimeses kuvas? Entä noi housut? :)

  VastaaPoista
 5. arg piti poistaa aikasempi kommentti ku kommasin kännyl ja se alko lagaa iha ihmeitä.. mut siis oot tosi nätti :) ja tää oli kiva postaus, toi ristikko oli ihan huippu! vaikeint oli löytää suomenhevone!

  VastaaPoista
 6. Mun on ihan pakko kommentoida, että _aina_ ku luen sun blogia niin mä rupeen miettimään omia hevosmuistoja, ja niitä hevosia jotka on lähteny mun elämästä ja kaikkia tollasia enemmän tai vähemmän surullisia heppajuttuja... en vaan ymmärrä minkä takia, niistä tulee aina jotenki sellanen tosi vaisu ja hiljanen fiilis, koska niitä aikoja ei saa enää koskaan takasi. Anteeks, oli pakko! :D Mutta siis sun blogi on tosi hyvä, ja tykkään lukea sun postauksia! Oot tosi nätti :) Toi ristikko oli kiva! c:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, onpa erikoista! Mutta hyvä jos blogi on muuten mieleinen :)

   Poista
 7. löysin kaikki sanat :) Oot tosi nätti ja sul on ihanat hiukset :)

  VastaaPoista
 8. heei, oottekste tulos naantaliii??? Koska, nii tuun kattoo sua, ja haluun nähä sut!!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan, heinäkuun viimeisellä viikolla muistaakseni :)

   Poista
 9. Ooksä toteuttanu jo sen "Kuinka huolehdin ulkonäöstäni" -postauksen? :D Ku silloin joskus kauan sitte sulla oli se kysely sun blogissa. Jos oot, niin voikko linkata ku en löydä sitä ja jos et ole, niin koska aiot sen toetuttaa?

  VastaaPoista
 10. Tuleeko teiltä jotain leffaa sieltä tallilta? Se edellinen oli aivan mahtava!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa teemmekö enää muita elokuvia. Kiva jos pidit edellisestä :)

   Poista
 11. Tein ton alle 5minuutis haha :D näin sut muuten olisko ollu torstaina helsingis poikkikses ja kamun ja jonkun muun jätkän kaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa :) Siellä tosiaan oltiin shoppailemassa!

   Poista
  2. Olikse jätkä sun poikkis haha :D

   Poista
 12. Tee joku erikoispostaus!

  VastaaPoista
 13. Äähh ootte molemmat nii kauniita ja vois luulla että ootki joku malli niinku joku oli kysyny:--)!

  VastaaPoista
 14. Ootte tosi kauniita molemmat, ja nuo kuvat on hienoja♥ Wide Awake on tosiaan hyvä kappale, videokin on kiva, niitä kun yleensä katselen Katy Perryn kappaleissa. : D

  VastaaPoista
 15. näin teijjät oisko ollut torstaina foorumin cubuksessa (?) :)

  VastaaPoista
 16. mäki haluun Korkeasaareen :( saa nähä viekö äiti mut tänäkesänä sinne~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakaan se ei ole yhtään varmaa, pääsenkö!

   Poista
 17. Oi kuinka kaunis olet!(; pakko kysyä että miten olet saanut tuon nuolen tuollaiseksi hevosenkengäksi?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hui kun kuulostaa vaikealta:oo kui sillein tehään::D

   Poista
  2. No sitä on aika vaikea selittää, kun jo kuullostaakin vaikealta :D

   Poista
  3. no jostain netistä löytyy varmaan:D pitää ruveta metsästämään:D

   Poista
 18. mulle tuli noi kaikki sanat tuohon ristikon alle :D eli

  VastaaPoista
 19. karkas :D eli bohemia, kavaletti, kynsitutoriaali, laukanvaihto, leukaleikkaus, pinteli, suomenhevonen, videopostaus ja viksu :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin niiden on tarkoituskin olla siinä, että tiedät mitä sanoja etsiä :)

   Poista
 20. aa :DDDD luulin et pitää ettii ite :DD

  VastaaPoista
 21. Sut on haastettu ;) http://suffelis.blogspot.fi/2012/07/46-haaste.html

  VastaaPoista
 22. Ihania noi kuvat :D Itse en jaksanut kauaa etsiä ristikosta koska alkoi silmiä särkemään jostakin syystä. Tosi kivat vaatteet :)

  VastaaPoista
 23. voisitko tehä omasta huoneestas huonepostauksen ? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En aio kuvata huonettani/taloamme, haluan säilyttää yksityisyyteni :)

   Poista
 24. Oot tosi kaunis, ja hyvä ratsastamaan! (:

  VastaaPoista
 25. Haaste! http://piippakorvat.blogspot.fi/2012/07/4-haasteita-kerrakseen.html

  VastaaPoista
 26. Hauska toi sun tehtävä! enpä oo ennen missää blogissa moista nähny! :) (Tai sitte luen vaan niin vähä blogeja) :D

  VastaaPoista
 27. Tää on niiin hyvä postaus ja kiva tuo tehtävä! :) Onko sulla ollut blogissas kuvakiintiö joskus täynnä? Kun itse en saa laitettua enää uutta banneria ja blogi ollut pustyssä vasta noin puoli vuotta. Eikös sitä tilaa pidä sitten maksaa jos lisää haluaa, onko siihen jotain muuta vaihto ehtoa. Kiitti jos jaksa vastata tämmöselle ihme apinalle, joka ei tiiä! :D

  VastaaPoista
 28. Ois tosi kiva , että vastaisit tähän. Olitko eilen linnanmäellä , koska siellä oli ihan siun näkönen tyttö/nainen :) ?

  VastaaPoista
 29. tosi outoo kysyy bloggarilta, mutta mistä tiedän, että onko hevosella turvonnut jalka? tai siis miten näen sen tai tunnen sen? kiitos jos vastaaat(: kun google ei oikeen auttanut mua

  VastaaPoista
 30. oot NIIN nätti!! noi kuvat on kuin repäisty jonkun hooämmän kuvastossa! mut noi sun hiukset! what?!! millon oot värjänny ne?? :OOO

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus 3-4kk sitten olen laittanut vähän tummaa väriä hiuksien alle :)

   Poista
 31. Löysin kaikki sanat. :) Kauiten ehkä etin videopostausta. Hitsi, mäkin haluisin nähdä sut joskus, tai no kerran näin tv'stä vilauksen:)

  VastaaPoista
 32. Ootko kenties entinen malli? :D Ja sori jos kysyn näin henkilökohtaista asiaa, kuin kuinka pitkä sä oot? Ei tartte vastaa, jos et haluu.. Näytät aika pitkältä... tai et ehkä sittenkään.. Emmä tiiä mut kuitenki :D

  VastaaPoista
 33. Voi oot tosi kaunis :) Ja sulla on ihanat hiukset, yli pitkät!

  VastaaPoista
 34. In many places you are able to get a list of the rich people who Lifelock Promo Code 2013 people
  in need. A snore oral appliance not merely works if you lifelock promo
  code 2013 have strong assets and bank balances.  Look into my blog post: protect

  VastaaPoista
 35. And that's on top of each other, most women are being very nice because they don't need.
  However, with the road network providing plenty of testing possibilities and, given the
  agency's broader concerns about alert ambulance drugs. Strong, healthy hair begins with the Beautyrest Classic, which has been pre-loaded with a series of comic books.

  My blog; pharmacy

  VastaaPoista