sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

"en varmasti hyppää"

Tänään oli poni "en hyppää" -fiiliksellä liikenteessä. Pidimme erikoisestetunnin, joka sisälsi vesimaton, kapean pystyn, laatikkopystyn sekä korkean ristikon. Bohemia laittoi kyllä ratsastajan koville ja koetteli hieman hermojani!
Alkuverkassa poni oli vähän pohkeen takana eikä siitä meinannut aluksi irrota liikettä, mutta vertyi ja varsinkin oikeaan kierrokseen saatiin hyvät laukat. Bohemia oli selvästi päättänyt että tänään laiskotellaan, olihan ulkona reilu 20 astetta lämmintä (;


Aloitettiin hyppäämällä laatikkoestettä, mutta heti alkajaisiksi poni kyttäsi jonka vuoksi kieltäytyi. Ihan ymmärrettävää Bohemialta, etenkin ottaen huomioon ettei se ole moneen kuukauteen hypännyt mitään erikoista. Hetken ihmeteltyään hyppäsi molempiin suuntiin todella kivasti, ja siirryttiin vesimatolle. Se olikin Bohemian mielestä aivan hirveä, varsinkin kun tytöt olivat laittaneet siihen vähän vettä! Poni hyppäsi hiirrrmuisella loikalla yli ja tultiin uudelleen jotta saataisiin hallittu hyppy.
Seuraavana hypättiin kapeaa pystyä, joka ei tuottanut juurikaan ongelmia, mutta vähän täytyi sitäkin ensin kytätä. Lopuksi tultiin korkeaa ristikkoa, jonka päät olivat ihan tolpan pään korkeudessa. Tämä olikin Bohemialle vikatikki ja päätepysäkki. Kieltäytymisiä tuli harmittavan paljon ja muutaman kerran makasin kaulallakin, mutta suuren sisun ja päättäväisyyden avulla päästiin tästäkin esteestä ilmavaralla yli, kunhan vähän helpotettiin ja levennettiin estettä. Poni varmaan ajatteli että eihän se mahdu tuosta hyppäämään ;)


Lopuksi tultiin ratana kaikki esteet peräkkäin, poni malttoi kuunnella apuja ja imi hyvin jokaiselle esteelle. Vielä kuitenkin tälle samaiselle hirviöesteelle täytyi pysähtyä, mutta päästiin loppujen lopuksi kunnialla rata suoritettua muutamaan otteeseen.
Vaikka nyt tulikin vähän takapakkia, olen silti hyvin tyytyväinen Boheen, pitkän hyppytauon jälkeen erikoisesteet tuntuvat taas tosi jänniltä ja meidän täytyy taas pikkuhiljaa rakentaa se sama luottamus ja varmuus esteille kun viimekesänäkin oli :)








Kiitos muuten yli 1000 lukijalleni!!!! Erikoispostaus on tulossa lähiaikoina kunhan saan sen valmiiksi :)

29 kommenttia:

  1. OOI ihana postaus! En kyllä ymmärrä että miten tähän ei ole kommentoitu taikka tykätty vaikka kirjoittamisestasi on jo vajaat 10 tuntia!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, meinasit varmaan kymmentä minuuttia :D Ei yleensä sinä aikana juurikaan vielä kukaan kommentoi.

      Poista
  2. Lopuksi tultiin korkeaa pystyä
    ^
    ristikkoa :D

    VastaaPoista
  3. hehe, ihana postaus! bohe niin lentää tossa 8 kuvassa :''D mun mielestä kooste videot oli kivempia _ilman_ tota musiikkia.. mutta jokaisellahan on oma mielipiteensä ;) hyvin meette!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, ajattelin jotenkin että ihmiset tykkäävät kattoa musiikkien kanssa. Mutta täytyy laittaa välillä ilman musiikkia sitten :)

      Poista
    2. Mä ainaki tykkään just tolleen musiikin kans kattoo ;) Mut mielipiteensähä kaikil

      Poista
  4. Ratsastat iha sika hyvin mutta välissä vedät ohjista juuri kun olet esteellä, pidättele mutta samalla anna mennä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oikein ymmärrä mitä tuolla meinaat, mutta pidätän tietenkin ponia ennen estettä jottei se pääse "alta", mitä se välillä tekee. Lisäksi jos päästän ohjat vapaiksi muutamaa askelta ennen hyppyä, Bohemia jää "tyhjäksi" ja pääsee kieltämään. Etenkin tänään täytyi pitää hyvä tuntuma suuhun sillä se tarvitsi paljonpaljon tukea.

      Poista
    2. Anot taas neuvoo.. :D

      Poista
  5. jestas mikä muhku pomppuponi! :D hyvin ratsastat!

    VastaaPoista
  6. Voi, hienoja hyppyjä ja muutenkin rakastan tätä sun blogiass yli kaiken :) Voisitko kertoo et mil teet noi sun bannus, kun neki on nii kivoja x')

    VastaaPoista
  7. Pysyt niin hyvin tuolla selässä, vaikka olisi jättihyppyjäkin ja pääset hyppyyn niin hyvin mukaan, et kateeks käy ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, osaan jo aika hyvin arvioida mistä Bohemia aikoo ponnistaa niin pääsen isompaankin hyppyyn mukaan :)

      Poista
  8. ratsastat sairaan hyvin!! :) Ja ootsn innoissani tota erikois postausta! :3 ne on ihanii!!

    VastaaPoista
  9. Tosi kiva postaus ja ihania kuvia ! ♥ :----) Bohemialla on ihana satulahuopa näissä kuvissa (+ videossa).

    VastaaPoista
  10. eiks se mee vähän niinkuin pidätä-pidätä-päästä(; mut tosi hyvin ratsastat ja sovit bohemialle hyvin! sun esteistunta <3

    VastaaPoista
  11. Noi hypyt näyttää isommilta noissa kuvissa, kun videossa...? Mut kivasti meette! ;)

    VastaaPoista
  12. Mikä kuolain Bohemialla on ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä kuvissa sillä on varsikuolain, joka toimi aika hyvin esteillä :) Lisäksi sillä käytetään niveltä ja joskus olympiaa ja kimblevickejä.

      Poista
  13. joo kirjottaisit joskus! kirjotat ihan harvoin!!! :OOOOO

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoitan silloin kun on aikaa ja asiaa, tää bloggaaminen on mulle harrastus, ei työ, mulla on paljon muutakin elämää kuin netissä istuminen, joten postauksiakaan ei tule ihan joka päivä :)

      Poista
  14. Kysyisin apua yhessä jutussa. Kun tuolla osotekentässä lukee toi osote, niin sulla on siinä tollanen kuva susta ja hevosesta, niin miten sen kuvan saa siihen?

    VastaaPoista
  15. Milloin erikoispostaus tulee? Ootan innolla sitä, niinkuin muitakin postauksiasi aina. :)

    VastaaPoista