maanantai 16. huhtikuuta 2012

jos olisin hevonen, millainen olisin?

Sain hauskan postausidean, jossa tarkoituksena on kertoa oma näkökulma siitä, millainen hevonen haluaisin olla. Tämä onkin omalla tavalla aika vaikea aihe, mutta keksin hevosen osittain  perusteella, jollaisen itse haluaisin ehkäpä omistavan (;

Rotu: tilastohevonen (sis. arabi/welsh/FWB)
Syntynyt: 13.7.2004
Sukupuoli: tamma
Koulutustaso: ko Va B, re 100-110cm
Väri: liinakko / kimo
Säkäkorkeus: noin 160cm

Jos olisin hevonen, olisin suhteellisen kevytrakenteinen tilastohevonen, en kovin suuri mutten pienikään. Sanotaan että 'tavallisen' hevosen kokoinen. Minussa olisi hieman arabialaista verta, suloisen welshin katse ja pieni pilke silmäkulmassa ja ryhdikkään, kapasiteetikkaan puoliverisen voima ja rohkeus (tämä siis pääosin, että esteradalla hyppäisin kauniisti ja ilmavasti).
Luonteeltani olen oikeassakin elämässä aika temperamenttinen, mutta myös ystävällinen ja tykkään auttaa ja huolehtia muista. Tämä heijastuisi hevosessa pienenä tulisuutena, mutten tekisi pahaa hoidettaessa. Kiintyisin vain yhteen ihmiseen, jonka kanssa kemiat toimisi hyvin niin koulussa kuin esteillä. Välillä tietysti huonompina päivinä täytyisi vähän hangoitella vastaan ja reagoida pienillä pystyynnousuilla (tahtoisinhan hieman näyttää komeille oriille prinsessaluonnetta!).
Kouluratsastuksessa olisin kevyt ratsastettava edestä. Hakeutuisin itse nättiin muotoon, mutta annan haastetta ratsastajalle saada minut ryhdikkääksi ja aktiiviseksi ja rehelliseen peräänantoon. En siis anna mitään ilmaiseksi, mutta kun pätevä ratsastaja saa avut perille, näyttäisin kaikki parhaat puoleni! Askeleeni olisivat joustavat, ravissa lisäykset ovat bravuurini. Avot ja sulut eivät kuulu lemppariasioihini ratsastuksessa, joten myöskään en niissä olisi aina täysin mukana. Pohkeenväistöt kuitenkin sujuisivat, kunhan ratsastaja osaa tukea tarpeeksi. Kuten huomata saattaa, tarvitsisin siis aika paljon kannustusta asioissa, kuten välillä myös tosielämässä :)
 Laukka olisi hieman pompottavaa ja askel lyhyempää. Yleensä hevosilla on toinen askellaji parempi kun toinen, ja myös tässä tapauksessa ravi olisi paremmin rullaavaa. Laukassa en olisikaan enää niin helppo; ratsastaja saa tehdä enemmän töitä saadakseen minut tasapainoiseen ja pyöreään laukkaan.

Rakastan esteratsastuksen seuraamista että itse hyppäämistä, ja niin myös hevosena tykkäisin hypätä. Esteillä mulla olisi päiväni; välillä hyppäisin kiltisti ja innokkaasti jokaisen eteentulevan esteen, ja huonompina päivinä saattaisin yllättäen heittää ratsastajan esteen sekaan! Eihän koskaan voi liian kiltti olla.. Esteillä olisi siis tärkeää, että ratsastaja pitää hyvän tuntuman ja pohkeet kiinni ja tarvittaessa avittaa raipalla tai sillä kuuluisalla "JAPJAPJAP"illa (; Hypätessä käyttäisin hyvin selkääni ja hyppäisin pienellä ilmavaralla. Ja herkkä kun olen, en kolauttelisi turhaan puomeja, ja kaikki virhepisteet mitä tulisi, tulisivat kieltäytymisten takia.


Kilpailupaikalla olisin hieman jännittynyt ja stressaantunut, ja ratsastajalla olisi töitä tehtävänä jotta saisi minut rennoksi. En tekisi mitään typeryyksiä, ainoastaan keskittymiskykyni olisi huono ja saattaisin hosua liikaa. Muutoin hyppäisin samalla tavalla kuin kotikentälläkin, eli aivan päivästä riippuen joko hyvin tai huonosti. Vierastaisin hieman uusia esteitä, etenkin, jos niihin laitettu pelokkeita. Ne saattaisivat koitua kohtaloksi!

Näin jälkeenpäin luettuna minä hevosena kuullostaisin aika jännältä tapaukselta, en helpolta mutten järin vaikealtakaan! Oman hevosen haluaisin olevan jollain tapaa samanlainen kuin tämä, eli haastetta saa hevosessa olla. Kuitenkin niin, että työnteko palkitaan ja hevosesta tulee rento ja omalla moottorilla liikkuva. Aika hyvin sekä Bohemia ja Viksu kuvaavat unelmahevostani, tosin molemmat ovat ruskeita ja massaa löytyy :D Pääasiassa en kuitenkaan kiinnitä hevosen ulkonäköön niinkään huomiota, vaan luonne ratkaisee.

Ratsastuskoulussa ollut lempiponini ulkonäkö olisi aikalailla sellainen, jollainen itse haluaisin olevan :)

26 kommenttia:

  1. tosi kiva tämä postaus! Tykkäsin paljon :) Itselläni on aika samantyylinen ajatus milainen hevonen haluaisin olla, mutta kuitenkin että olisi laukassa helpompi kuin ravissa ja ei tarvitsisi olla noin tasokas :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaisit tosi kivalta hepalta! Itse oikeastaan juuri tuollaisen hevosen itsellenikin haluaisin, tosin pituuteni vuoksi hieman "tavallista" korkeampana.. :D

    VastaaPoista
  3. Tosi kiva postaus, tykkäsin ! Ja hauska postausidea. :-----) Tätä oli kiva lukea.

    VastaaPoista
  4. tuu ihmees etelä-vantaanratsastuskoulule koulukisoihin 21.päivä eli tänä lauantaina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En itse kisaa koulua Bohemialla, joten en ole tulossa eikä myöskään Aada ole tulossa :/

      Poista
    2. miksi et kisaa koulua bohella?

      Poista
    3. En oikein itse tykkää koulukilpailuista. Ei sitä koskaan tiedä, menenkö minäkin joskus koittamaan onnea kouluratojen sisäpuolelle, mutta itse en ole kuitenkaan ainakaan vielä innostunut yhtään koulukisoista :)

      Poista
  5. Tuommoisen hepan voisin ottaa itselleniki :D Vaikka iha sellane paksu ja "tylsän" värin omaava suokkiki kelpais, vähä sama juttu ku kaverit oli joskus ala-asteella aina "ihananananaa söpö koira!!" ja sitten saiki suht. ruman koiran hänen mielestään, mut silti rakastaa sitä, et mullekkaa ei oo periaatteessa ulkonäkö mikää tärkein asia. Nyt meni rupatteluksi :-D

    VastaaPoista
  6. Ajoittain mietin että puhutkon nyt mun hevosesta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D Kiva kuulla että ihan oikeasta elämästä löytyy samanlainen (ainakin melkein) hevonen kuin "minä" (;

      Poista
  7. täähä oli tosi kiva ! :) ja toi kuulostaa kans sellaselta mun tapaiselta hevoselta :D ei liian helppo muttei liian vaikeakaan. :) mäkin voisin vaikka joskus tehä tämmösen :)

    VastaaPoista
  8. Tää oli tosi kiva postaus! Oon itekki miettiny joskus, et millane hevonen haluisin olla nii aikas samanlainen ku sä, paitsi haluaisin olla ehkä enemmän sellai kansainvälisten kisakenttien ruusukehirmu, mut kuitenki samoja piirteitä ku nyt tässä sulla :DD

    VastaaPoista
  9. Tää oli kiva postaus! Ihania kuvia!

    VastaaPoista
  10. tää oli kiva postaus :--) tällänen erilainen ku normaalisti (:

    VastaaPoista
  11. Moikka Emmi! :)
    Luin että olet keudassa opiskelemassa audiovisuaalista viestintää? Kertoisitko mitä pääsykokeessa kysytään? Itsellä olisi edessä perjantaina.. jäiks! Sain ennakkotehtävän jo, mutta tuo haastattelu jännittää ihan hirveesti :D Mitä sulta kysyttiin?

    Jos sulla riittää innostusta niin olisin todella kiinnostunut kuulemaan teidän koulusta, lukujärjestys? mitä teette? oletko tykännyt? Jos haluaisit kirjoittaa kokonaisen postauksen aiheesta, niin se oli aivan mahtavaa!

    Rakastan blogiasi, olet todella kaunis ja osaat ratsastaa todella hyvin!

    Aurinkoista keväänjatkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi :)
      Ootko siis hakemassa tähän Järvenpään Wärtsilänkadulle amikseen? :)

      Mutta siis pääsykokeissa mulla oli tehtävinä lyhyen animaation suunnittelu, elokuva-analyysi, muutaman posterin suunnittelu ja toteutus sekä sitten tuo haastattelu. Haastattelussa meiltä kysyttiin asioita omasta esittelystä ja motivaatiosta alaa kohtaan (oltiin siis kotona jo tehty motivaationi alaa kohtaan-kirjoitus). Lisäksi siellä kysyttiin, onko aiempaa kokemusta jostain alan osa-alueesta.

      Koulupäivät ovat välillä 8-4, välillä 8-2 ja välillä saattaa olla mm. 10-13. Täältä voit lukea lisätietoa ja löydät mm. meidän opiskelijoiden töitä ja portfoliot: http://jav.fi/

      Ite oon ihan tykännyt täällä olla, välillä on paljonkin tekemistä ja välillä ei oo mitään tekemistä, eli kokonaisuudessa aika rento ala. Tehtävät ei oo olleet liian vaikeita, eli varmasti tuut säkin pärjäämään täällä!

      Poista
    2. Joo kyllä jäkeen hain!:) kuulostaa ehkä tyhmältä, mutta mikä on posteri? :D Mua jännittää ihan törkeen paljon se haastattelu, mutta toivottavasti selviän hengissä :D

      Olen siis kiinnostunut valokuvaamisesta, ja myös videoiden editoimista olen ''harrastanut'' jo parisen vuotta. Uskon että tää vois olla oikea ala, vaikka en hirveästi ole mitään äänijuttuja ikinä tehnyt. Pelannut vaan liikkuvan ja ei-niin-liikkuvan kuvan kanssa.. :)

      Käympäs tsekkaamassa noi sivut! Kiitos paljon tästä, tietää ainakin vähä mitä on tulossa :) !!

      Poista
    3. Posteri meinaa vähän niinkun julistetta :)

      Varoitan sitten näin etukäteen, että ala painottuu pääosin mekein kokonaan tietokoneella istumiseen. Välillä tosin käydään kuvaamassa ja videokuvaamassa esimerkiksi lyhytelokuvapätkiä sun muuta. Moni lopettaa juuri ton takia koska luulevat että siellä tehdään kokoajan valokuvausta tai muuta toimintaa :/

      Ja haastattelusta ei stressiä, meidän maikat on ihan mukavia :) Milloin sulla on ne pääsykokeet?

      Poista
    4. Okei. :) Mulla on perjantaina!

      Poista
    5. Tsemppiä vaan sinne :) Saattaa olla että tuutte käymään meidän luokissa kattomassa millasta täällä on (;

      Poista
  12. anteeks et utelen, mut onks toi vika kuva Järvenpään ratsastusseuran Nella?

    VastaaPoista