maanantai 16. tammikuuta 2012

haastepostaus

Hetken aikaa lojuneen haastetehtävän päätin nyt tehdä tänne, sillä viimein on aika vähän muistella oikein kunnolla vuotta 2011 :)

Ideana haasteessa on se, että kerron 10 mieleen painuvinta tapahtumaa vuodelta 2011. Aihe voi olla kamala, ihana, hauska, lupaus ensivuodelle, toive, jonkinlainen odotus tai minkälainen vain minkä haluat kertoa. Sitten haastetaan vähintään kolme henkilöä tekemään tämä sama haaste, mutta tietenkin muutkin, jotka haluavat, voivat haasteen tehdä.

Haastan; Inkan ja Tuulin, melkein kaikki muut jotka tiedän, ovat jo haasteen tehneet :/

1. Heti ensimmäisenä tulee mieleen eräs helmikuinen päivä, 27.2, jolloin tapasin ensimmäisen kerran Aadan ja muun talliporukan! Se oli aivan ihana talvinen ja aurinkoinen pakkaspäivä, ja odotin innolla Aadan näkemistä, ja samalla oli mielenkiintoista tulla tallille, jossa asuvat myös tunnetut Kaktu ja Futura :)
Meillä oli oikein mukava päivä, ja kuvailin kun kaikki (muutamaa lukuunottamatta) ratsastivat samaan aikaan kentällä. Osa meni koulua ja osa hyppäsi. Sovimme Aadan kanssa että nähdään useammin, ja siitä se sitten lähti :)

2. Entisen vuokraponini Gandin kuolema oli yksi surullisimmista asioista kyseisenä vuonna. Vain 2kk yhteiseloa, mutta silti niin tärkeäksi tullut poni. Meillä rupesi synkkaamaan paremmin juuri ennen Gandin kuolemaa, ja muistan ne ihanat maastolenkit ponin ja Roosan ja Loren kanssa sekä koulutunnit, joissa sain kokoajan enemmän ja enemmän ruunasta irti.
Se kamala päivä tapahtui 3. maaliskuuta, kun sain kuulla Roosalta koulussa että poni on laukannut vihreimmille niityille. Itkin vuolaasti muutaman päivän, ja mitä enemmän mietin yhteisiä aikojamme, sitä enemmän tuli ikävä. Vielä nykyäänkin muistelen aikojamme ja suren sitä, etten päässyt tutustumaan Gandiin paremmin.

3. Gandin kuoleman jälkeen aloin etsiä kuumeisesti uutta vuokraponia/hevosta. Etsintä ei juuri tuottanut tulosta, ja keskityin täysillä Viksuun. Aada kuitenkin alkoi etsiä Bohemialle vuokraajaa, ja juteltuamme sovimme päivän, jolloin ihan muuten vain tulisin käymään kokeilemassa Bohemiaa. Se ratsastuskerta olikin sitten oikein mukava ja tykästyin poniin, vaikka aika tahmea ja vaativa se olikin. Päätin kuitenkin, että tätä parempaa vuokraponia en voisi löytää, ja puhuimme asiat Aadan kanssa, sekä vanhempieni kanssa selviksi.
Saisin alkaa käymään vuokraamassa Bohemiaa kerran viikkoon (nykyäänhän käyn kuitenkin B:llä kaksi kertaa viikossa, välillä useamminkin). Tarkka päivämäärä vuokrauspäivän aloittamiselle on 17.4 :)

Bohemiaa olen vuokrannut huomisesta lähtien 10kk :)
4. Pääsiäisen tienoihin sain itselleni vihdoin ja viimein pitkään toivoman mopoauton, Aixam Crosslinen. Olin toivonut mopoautoa ainoastaan siitä syystä, että matkojen kulkeminen sujuu sillä paljon paremmin, eikä kouluun tarvitsisi kulkea bussilla ja tulla taksilla kotiin, tai odottaa montaa tuntia kaupungilla äitiä hakemaan koulun jälkeen. Lisäksi Aadalle on matkaa kuitenkin sellainen 20 minuuttia autolla, joten vanhemmat eivät olisi jaksaneet aina kuskata sinne. Lisäksi tapasin paljon kavereita, eikä talvella olisi voinut kulkea skootterilla eikä vanhemmat olisi joka päivä jaksaneet minnekkään kuskata. Siispä pitkän harkinnan jälkeen hekin myöntyivät ja ymmärsivät, että mopoauto on paras vaihtoehto minulle.
Monet sanovat, että mopoauto on nolo, täysin turha, että "pappa betalar" ja vain porvaripennut saavat mopoauton. Itse olen ollut aina sitä mieltä, että niissä ei ole mitään noloa, ja yksinkertaisesti mua ei vaan kiinnosta mitä mieltä muut mautosta ovat. Joillekin se vaan on oikeasti se yksi ja paras ratkaisu, mikäli sattuu asumaan korvessa, kuten minä.

(c) Google kuvahaku
5. Ensimmäinen metri ylittyi Bohemian kanssa 27.kesäkuuta. Se oli mahtava fiilis, Bohemia oli ollut koko tunnin todella upea eikä juuri kiellellyt, ja jotenkin Bohemian kanssa mikään este ei tunnu suurelta. Vaikka poni onkin epävarma hyppääjä, sen kanssa olisin uskaltanut mennä mitä vain. Oli siis ihana tunne tunnin jälkeen, kun olimme ylittäneet puhtaasti kaksi metrin estettä. Samoin olin ylpeä 90cm okserista, jonka ylitimme leikiten! Tämän tunnin jälkeen sain lisää varmuutta ja intoa estetreeneihimme, kun huomasin että poni luottaa ja uskaltaa hypätä noinkin korkeaa (Bohemialle metri on todella hieno saavutus!) kanssani :)


6. Ensimmäiset yhteiset kisat Bohemian kanssa koimme Jokelan harjoitusestekilpailuissa 13. elokuuta. Päivä oli todella jännittävä ja vatsassa kihelmöi. Koko apujoukkojakin jännitti, kuinka Bohemia käyttäytyy kilpailupaikalla ja kuinka se hyppää vai uskaltaako se hypätä yhtäkään estettä.
60cm luokassa Bohemia oli todella hieno hylkäyksestä huolimatta. Sain sen kunnialla loppuradasta läpi ja olimme todella tyytyväisiä poniin eikä hylky haitannut mitään. Koska poni oli niin hyvä, jälki-ilmoittauduimme 70cm luokkaan. Verryttelyssä Bohemia oli hieno, samoin radalla kaksi ensimmäistä estettä meni puhtaasti yli. Kolmannelle esteelle tuli huono tie joten Bohemia kieltäytyi enää hyppäämästä.
Kuitenkin meille jäi hyvä fiilis ja kisainto kasvoi. Toiset kilpailumme, joista voitimme hopeaa, olivat Kirkkonummella. Se päivä oli myös todella hieno ja jäi yhdeksi kohokohdaksi vuonna 2011 :) Bohemia oli tajuttoman upea ja 60cm se hyppäsi myös urheasti, mutta uusinnassa tuli harmittava kielto oman virheeni vuoksi.


7. Helsinki International Horse Show oli yksi mieleenpainuvimmista asioista ja hieno kokemus :) En ollut koskaan ennen käynyt HIHS:issä, joten oli mielenkiintoista mennä sinne. Kävin sekä perjantaina että lauantaina katsomassa Aadan ja Jutan kanssa hienoja ratsukoita ja esityksiä. Viikonloppu oli todella hauska ja myöhemmin tekemäni koostevideo sai ennätysmäärän peukkuja Youtubessa (siis omien videoiden peukutusennätys). Voit katsoa videon tästä jos et ole sitä vielä nähnyt :)

8. Yksi ihanimmista asioista on myös seurustelusuhteen alkaminen Henkan kanssa. Ollaan tunnettu jo vajaa kaksi vuotta, ja oltu pitkään parhaimpia ystäviä, ja ihan kaikennäköistä on meidän taipaleellamme koettu. Niin iloja ja suruja. Monet on todenneet että meidän elämästä vois kirjottaa kirjan.. Ja totta se on! Meistä sais kirjotettua romaanin, mut ehkei sellaseen kuitenkaan kannata ryhtyä (; Vajaa kaksi kuukautta ollaan nyt oltu vakituisessa suhteessa ja olen varma jo nyt, että tämä suhde ei ihan hevillä katkea..!

9. Muuttuneesta leikkauksesta kuuleminen ei todellakaan kuulu vuoden kohokohtiin, mutta on asia, joka tulee helposti mieleen. Hirveimpiä asioita, mitä sairaalapelkoinen ihminen voi kuulla, on juuri se että tehdään viisituntinen, vaativampi leikkaus. Hetihän siinä tulee mieleen, että "kuitenkin kuolen", eikä osaa ajatella mitään positiivisesti. Onneksi mulla on ihania ystäviä tukemassa ja tsemppaamassa ja rohkaisemassa :) Sekä blogi, johon kertoa leikkauksesta ja teiltä lukijoilta myös satelee tsemppauksia. Kiitos siitä <3

10. Tähän viimeiseen numeroon en keksi juuri mitään, joten ajattelin laittaa tähän joululahjani, jotka sain jouluna 2011: pussilakanasetti, yöasu, meikkipussi + meikkejä ja kynsilakkoja, rahaa, suklaata, kalenteri 2012, sukkia, koruja ja toppeja. Sain tietääkseni vielä jotain lisääkin, mutten millään enää muista mitään. Ne taisivat kuitenkin olla jotain ei niin tärkeitä-juttuja. Edellämainitsemani ovat ne kaikista tärkeimmät, joita kaikkia tarvitsen/tulen käyttämään (;

14 kommenttia:

 1. kiva tää :) ja tsemppiä vielä kerrna sinne leikkauksee!:)

  VastaaPoista
 2. ihana tämä :) ja pakko munkin nyt tsemppailla sua sinne leikkaukseen ! kun en vielä oo ehtinytkää x) mullakin oli syksyllä leikkaus ja uskon että se sun menee hyvin ! :) tsemppiäää :)

  VastaaPoista
 3. paljo maksat bohemiasta vuokraa kuussa tai kerrasta ?=)

  VastaaPoista
 4. Milloin muutenn tulee pistettuja/pieleen menneitä kohtauksia siitä "kauhu elokuvasta" :D

  VastaaPoista
 5. Onko Bohemia aadan? ja omistaako aada osan tallista tai jotain vastaavaa? ;D

  VastaaPoista
 6. Mulla muuten oli seuraavana päivänä oikkee syntymäpäivä kun Gandi kuoli! ;(

  VastaaPoista
 7. Ja viä et mäkin sain tollasen kalenterin! XDXD

  VastaaPoista
 8. Kiitoksia kaikille kommentoneille :)

  Kaktu: Haha, mitä hauskaa siinä oli? ;D

  Anonyymi1: Alle 20€ kerta.

  Anonyymi2: Mulla on muutamia projekteja kesken, joten sitten kun on aikaa :)

  Anonyymi3: Kyllä, Aada omistaa Bohemian sekä talli jossa Bohemia asuu, on Aadan perheen talli.

  VastaaPoista
 9. Siis miks sulle tehään leikkaus? :C Oon nyt aika pihalla, kun löysin vasta vähän aikaa sitten blogisi.

  VastaaPoista
 10. Kelly: Lueppas pari postausta taaksepäin..

  VastaaPoista
 11. No se kun sun mielestä oli jännittävää tulla sinne tallille, koska me oltiin Futuran kanssa siellä :D En tiennyt että ajattelit sillä tavalla :DD

  VastaaPoista
 12. Moi! Luen sun blogia anonyyminä ja tykkään hirveästi noista kuvista! Kuka sua aina tallilla kuvailee ja onko sulla joku joka kerta kuvaamassa? :) Millasella kameralla? Muokkaatko jotenkin noita kuvia kun on noin hyvälaatusia? Aloitin itsekin viimesyksynä media-assariopiskelun mutta vaihdoin sitten hevoskouluun ;) Ei oikein huvittanut istua joka päivä koneella koko päivää, vaikka tykkäänkin esim. editoida videoita yms. mutta mielummin teen fyysistä työtä :)
  www.lottaad.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina kun käyn Bohemialla, mulla on melkeimpä joka kerralle kuvaaja. Kuvien ja videoiden ottaja vaihtelee, mutta useimmiten "hovikuvaajaanani" toimii Aada :) Lisäksi Kaktu ja muutama muu ottaa kuvia.
   Ja joo, kyllähän se käy välillä hermoille kun saattaa istua kahdeksasta neljään tietokoneella, mutt olen siihen tottunut ja pidän vain "istumisesta" :D

   Poista