torstai 24. marraskuuta 2011

haastepostaus + päivittelyä

Huonon omatunnon kolkuttelemana kirjoitan tämän postauksen. Multa ei ole taas viikkoon tullut minkäänlaista elonmerkkiä, mutta nyt on ollut taas sen verran kiireinen viikko etten iltasinkaan oo ehtinyt hirveästi koneelle ja toisekseni esimerkiksi viime sunnuntaina en käynyt ollenkaan ratsastamassa Bohemialla. Oltiin nimittäin katsomassa koko päivä Keravalla estekisoja ja kannustamassa Kaktua ja Futuraa. Onnea vielä heille sijoituksista :) Nyt sitten pääsen vihdoin kirjottamaan taas postauksen ja kertomaan kuvien ja videoiden saattelemana Viksusta ja Bohemiasta :)
Muutamat ihmiset kyselivät multa Jokelan kouluammuskelusta, joka tapahtui neljä vuotta sitten. Mua pyydettiin kirjottamaan postaus jossa kertoisin omista tuntemuksistani joita mulla oli tuona hirveenä päivänä. Valitettavasti en halua kommentoida asiaa tai puida sitä varsinkaan täällä blogissani joka on tarkoitettu pääosin vaan hevosasioille. Ja kuten varmaan ymmärrätte en halua muistella asiaa enää millään tavalla. Tapahtuma on menneen talven lumia ja olen päässyt siitä jo hyvin yli enkä halua nostaa mitään enää uudestaan pinnalle.

Sain jälleen haastepostauksen Millalta, kiitos hänelle siitä. Se heti tähän alkuun ja sen jälkeen kuulumisia :)

1. Aukaise neljäs tiedostokansio, jossa säilytät kuviasi.
2. Aukaise kansion neljäs kuva ja julkaise se blogissasi.
3. "Selitä" kuva.
4. Haasta kolme muuta bloggaajaa.


Voi eei, hahaha! Vuonna 2010 otettu kuva kaverin kanssa koulun liikuntasalin vessassa. Meillä oli eerittäin tylsää ja kun kamera sattui olemaan mukana (ei oma kamera), niin päätettiin ottaa tyhmiä kuvia ;)  Aika perus päivä, sanoisinko...

HaastanHeidi , Roosa sekä Sonja
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Viime perjantaina Bohemialla oli raspaus, joten menin sen kanssa ilman satulaa kevyesti. Töitä tehtiin pääosin käynnissä sillä ponilla ei saanut kun ravata korkeintaan. Siispä ajateltiin keskittyä nyt ihan käyntityöskentelyyn ja väistöihin + takaosakäännöksiin. Aada piti meille pientä tunninpoikasta ja kuvaili siinä samalla. Bohemia oli erittäin hyvä ratsastaa, alussa taas oma tahmea itsensä mut aika nopeasti vertyi ja kuunteli hyvin pohjetta ja muita apuja. Alotettiin aluksi takaosakäännöksillä, ja heti alussa jo Bohemia teki ne hienosti vaikkei tehtävä ole sille mikään helpoin. Bohemia on hyvä kusettamaan tollasissa asioissa ja muutaman kerran se pyörikin ihan kokonaan eikä pysynyt paikoillaan. Suurimmaksi osaksi oli kuitenkin tosi hieno ja siirryttiin tekemään väistöjä keskihalkaisijalta uriin päin. Vähän takapää jäi matkasta välillä, mutta kun muistutti vähän raipalla niin poni teki hienot väistöt :)
Lopuksi vielä ravailtiin pääty-ympyrällä. Bohemia oli hyvin herkkä ja kevyt edestä ja liikkuikin aika hyvin itse eteen.  Tunnista ja tosi kiva fiilis! Huomenna sitten pääsen pitkästä aikaa hyppäämään Bohemian kanssa ihan kunnolla, saa nähdä mitä tuleman pitää ;)
Bohemia ryhdikkäänä kesällä :)
Viime lauantaina kävin ratsastelemassa Viksun. Menin sillä ilman satulaa kun en ole vähään aikaan ilman mennyt. Viksu oli taas aivan mahtava ja varmaan paras ikinä. Tuntuu että vanha herra vaan paranee ja paranee joka kerralla ratsastettavuudeltaan! Jo heti alussa alkoi suu toimia ja kaula pyöristyä. Ravailin aluksi eteen alas ja taivuttelin sitä ympyröillä. Pikkuhiljaa aloin ottamaan vähän tuntumaa suuhun sekä takajalkoja rungon alle ja rytmiä raviin. Viksu pysyi kokoajan avuilla eikä pää tainnut nousta koko tunnin aikana yhtään!
Teimme ihan perusratsastusta eli paljon ympyröitä ja suunnanmuutoksia sekä muutamia pysähdyksiä ja siirtymisiä. Vähän myös väistettiin uraa pitkin. Tällä kertaa herra ei kuumunut missään vaiheessa joten työskentely oli varsin mukavaa :)
Laukoissa Viksu oli ihan perushyvä, ei huono muttei mikään paraskaan. Vähän oli nelitahtisuutta siellä täällä mutta kivasti sain sen kuitenkin myös pyöristymään edestä. Laukan jälkeinen ravi oli todella hieno ja tahdikas. Selässä oli helppo istua ja hevonen oli kevyt kädelle. Ihana tunne valtasi mut ja oli ihan lähellä ettei taas tullut ilonkyyneleitä! Varmaan koskaan Viksu ei ole liikkunut niin rehellisesti peräänannossa kuin nyt. Herra ansaitsi paljon taputuksia ja kehuja :)

Tänään, torstaina, vihdoin otin kameran mukaan tallille ja sain itseni pakotettua laittamaan kameran kentän laidalle kuvaamaan meidän menoamme että saatte taas nähdä vähän pätkiä Viksusta :) Kenttä oli aika märkä sillä koko päivän oli satanut vettä, hyi. Saisi ne ensilumet jo tulla ja pakkaset ettei kurassa tarvii tallustaa :( Saappaatkin oli aivan ruskean väriset tunnin jälkeen puhumattakaan Viksun jaloista ja mahanalusesta!
Mutta palataanpas ratsastukseen.. Heti alussa alkukäyntien jälkeen tehdessäni pysähdyksiä Viksu tuntui vastustavan ohjastuntumaa täysin. Se nosti pään korkeuksiin ja rupesi peruuttamaan tai tekemään omaa koreografiaa. Kuitenkin kun tein paljon toistoja niin jäi nämäkin temppuilut pois ja Viksu alkoi kulkea taas mukavan pehmeästi. Omistajan mukaan se oli eilen ollut hieman epäpuhdas, joten ravailin alkuun ihan pitkin ohjin ja pikkuhiljaa aloin pyytämään vähän pyöreyttä edestä ja takapäätä alle. Vähän oli jäykkyyttä havattavissa mutta tunnin edetessä sekin tuntui häviävän.
Laukat olivat superhyvät, alkuun ajattelin ettei niistä tule varmaan mitään ja Viksu taas kuumuu ja on kova kädelle mutta päinvastoin se oli pehmeä ja laukka pyöri aivan kolmitahtisena! Vasen suunta oli todella hyvä, mutta vaihtaessa oikeaan laukkaan Viksu kuumui ja laukasta ei tullut hirveästi mitään, sillä herra halusi mennä vain hirmuista vauhtia ja ratsastaja pelkäsi henkensä edestä että kohta me maataan tuolla vesilätäkössä. Onneksi mitään sellaista ei kuitenkaan käynyt ja sain kun sainkin Viksun rauhotettua ja rentoutettua. Laukan jälkeen Viksu olikin sitten kokoajan touhottamassa ja annoin sen ravata omaa vauhtia pitkin ohjin.


Huh hei, tulipas paljon tekstiä mutta toivottavasti jaksatte lukea! Seuraava postaus tulossa luultavasti sunnuntaina :)

11 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. * hups, mäki haastoin sut tämmöseen mut ei sun tarvii tehä uutta välttämättä ! x')

    VastaaPoista
  3. kivaa tekstiä tuli :) huomasin muuten, että sulla oli tossa kooste-videossa uudet kengät jalassa kun menit bohemialla :D! menikö ne sun ihanat ekltaset kengät jo siihen kuntoon ettei voi käyttää? ::D

    VastaaPoista
  4. käytkö sä jokelan koulua? :O voi vitsit.. sori en haluais udella,mut se oli vaan nii kauhee se ammuskelu! :(

    VastaaPoista
  5. Milla: Joo en mielelläni tee enää uutta haha :D

    Julia: Kiitos :) Ja ei ne oo uudet, on mun koulukengät mut oli pakko ratsastaa niillä koska ei ollut tallikenkiä (mustat tennarit) mukana. Ja siis kävin 07-09 Jokelassa koulua, nykyään oon amiksessa Järvenpäässä.

    VastaaPoista
  6. ihana postaus ja tosi siistiä tekstiä!! :)
    Ymmärrän että et halua puhua siitä kouluammuskelusta, mutta olitko koulussa silloin kun se tapahtui? :o hui kamala..

    hienosti ootte muuten kehittyny bohen kanssa noista ekoista kuvista ja postauksista, jatkakaa samaan malliin! :)

    VastaaPoista
  7. Anonyymi: Voi kiitos! Joo olin sillon koulussa.

    VastaaPoista
  8. aivan ihania kuvia ja tosi upea blogi sinulla !

    VastaaPoista
  9. Ehkä hienoin näkemäni suokki tossa ryhdikkäässä kesäkuvassa :o

    VastaaPoista
  10. Anonyymi: Kiitän :)

    Alexandra: Itekkin tykkään siitä kuvasta, Viksu näki ensimmäistä kertaa vastasyntyneen varsan laitumella ja siksi oli noin pollea ;)

    VastaaPoista