maanantai 31. lokakuuta 2011

syystaukoa ollut..

Pahoitteluni tauosta, joka on mun blogissa ollut nyt pari viikkoa. En ole saanut joko kuvaajia, ja Bohemiankin kanssa en ole mennyt kunnolla kun vasta nyt alkanut taas tekemään sen kanssa kunnolla töitä. Lisäksi mulla on sellanen jännä juttu että mikäli mua ei innosta bloggaaminen, videoiden editointi taas sujuu ja toisinpäin. Nyt sain kuitenkin itseäni otettua niskasta ja päätin kirjotella teille tämän postauksen kun kuva-ja videomateriaaliakin löytyy :)
timmimimmi <3
Perjantaina ja lauantaina 21.-22.10 olin siis Helsinki Horse Show'ssa Aadan ja Jutan kanssa, joten perjantaina en kerennyt Bohemiaa ratsastamaan. HIHS oli aivan mahtava ja ilta oli todella upea, hienoja ratsukoita ja mukava fiilis :) Jäin Aadalle yöksi, sillä oltiin vasta noin 12 jälkeen takaisin kotona. Lauantaiaamuna lähdettiin ajamaan meillepäin Jäniksenlinnaan Viksun luo, sillä oltiin päätetty että Aada saa kokeilla Viksulla ratsastusta! Halusin nähdä kuinka vanha herra taipuu hyvän kouluratsastajan alla.
Hyvinhän Viksu liikkuikin ja Aadakin sanoi tykkäävänsä ruunasta paljon. Moni yllättyy Viksun taidoista, ihmiset helposti luulevat Viksun olevan vain puskaratsu joka ei osaa kuin liikkua eteen ja pysähtyä. Todellisuudessa, vaikka ulkonäkö hämääkin, Viksu taitaa niin väistöt kuin takaosakäännökset ja avot ja sulut. Aada testasikin Viksun kanssa takareita ja sehän meni aivan mahtavasti! Ratsastelujen jälkeen lähdettiin sitten ajamaan takaisin Aadalle ja illalla mentiin taas HIHS'iin.

Sunnuntaina käytiin ratsastamassa hevoset ja menin Bohemian kanssa koulua ihan vain sen verran että saatiin se läpi kaikissa askellajeissa. Vähään aikaan kun tammalta ei oltu vaadittu mitään kummempia, se oli jäykähkö eikä malttanut aluksi kuunnella apuja vaan kaikki muu tuntui kiinnostavammalta (; Työstin sitä paljon varsinkin ravissa, mut siirryin pienelle pääty-ympyrälle tekemään töitä että sain Bohemian taipumaan paremmin. Vähän oli hakemista mutta loppujenlopuksi kulki rentona ja tasaisena.


26.10 keskiviikkona kävin ratsastamassa Viksun ja menin ilman satulaa kentällä koulua. Viksu oli todella hyvä; reipas ja kuuliainen sekä helposti "muokattavissa". Ihan perusratsastusta vain kaikissa askellajeissa sekä raviväistöjä. Tällä kertaa myös laukka pyöri molempiin suuntiin erinomaisesti ja sain työstettyä sitä erinomaisesti. Tuntui ettei Viksu ole ollut pitkiin aikoihin niin hyvä kuin nyt, mahtava fiilis siis jäi :)
Viksun jälkeen ratsastin vielä Puten, menin ilman satulaa noin 30minuuttia työstäen ponin hyväksi niin ravissa kuin laukassakin. Pitkään sain taistella että sain sen herkäksi avuille ja liikkumaan eteen, sillä Putte oli erittäin laiskalla tuulella! Hienosti hän liikkui kuitenkin lopuksi :)

Perjantaina aamulla kävin ensiksi ratsastamassa taas Puten, tällä kertaa työskentelin sen kanssa ihan kunnolla satulan kera. Vaikka työmiehet jylläsivät kentän vieressä, poni ei välittänyt metelistä yhtään vaan kuunteli erittäin hyvin pelkästään mua ja liikkuikin aivan tajuttoman kivasti käyttäen selkäänsä ja takajalkojaan.
Suoraan tallilta lähdin sitten vielä Bohemian ratsastamaan, mentiin ihan perustyöskentelyä sileällä. Bohemia oli mukavan reipas, vähän hyytyi kun aloin kokoamaan mutta muistutuksella siihen sai taas vauhtia. Lopputunnista oli kivan rento ja letkeä liikkeissään.

Lauantaina tein aamutallin Bohemian tallilla ja kävin töiden jälkeen ilman satulaa lyhyellä maastolenkillä metsässä. Bohemia oikein syttyi yhdessä laukkamäessä ja pinkoi jaloistaan minkä pääsi! Hauskaa oli molemmilla (;
Hieman illemmalla kävin jälleen vielä  ratsastamassa Viksun, tosin kävin kiertämässä peltolenkin vain ilman satulaa sen kanssa, sillä suhteellisen rankan viikon jälkeen ei ollut voimia ratsastaa kunnolla!

Ja sitten päästään eiliseen sunnuntain ratsastukseen. Bohemian kanssa mentiin ihan kunnolla jälleen ja teemana oli puomityöskentely. Alamme pikkuhiljaa lisäämään "rasitteita", ensin edetään puomeilla, sen jälkeen kavaleteilla ja sen jälkeen aletaan vasta hyppäämään ihan kunnolla.
Alussa verkkasin Bohea pitkin ohjin ravaillen ja laukkaillen ympäri kenttää ja ensin ylitimme yhtä puomia, sen jälkeen lisäsimme kokoajan lisää. Bohemia oli aivan innoissaan jo pelkistä puomeista ja liikkui omalla moottorilla innokkaasti ja sain ihan pidättää ettei lähtenyt liian lujaa! "Hypättiin" myös vesimattoa, muttei se tuottanut tammalle mitään ongelmia ylittää, vaikka olin varma ettei mene ekalla kerralla yli
Loppuraveissa tamma oli hieno ja oikein jalat kopisivat kun poni lensi eteenpäin :)

Tein eilen loppuun halloween-videon Youtubeen, voit katsoa sen TÄSTÄ .
HYVÄÄ JA PELOTTAVAA HALLOWEENIA KAIKILLE!!

12 kommenttia:

 1. TOSI TOSI kiva postaus ja ihania kuvia jakaikkee siun pitäis käydä kattoo edellisen pstauksen kommentit huomasin vaa et niitä oli tullu jonkun verran:)

  VastaaPoista
 2. miten hevonen ratsastetaan tolleen "pää alas" eli muotoon?

  VastaaPoista
 3. Anonyymi: Hevonen pitää ratsastaa niin sanotusti ohjan ja pohkeen väliin, eli pohkeella ratsastetaan hevonen kuolaintuntumalle, mahd. kevyeksi edestä= ei paina kädelle. Eli ulko-ohja hyvin kädessä ja sisäpohkeella ratsastat hevosen ulko-ohjalle ja sitä kautta muotoon ja per.antoon.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi1: Kiitos todella paljon :) Ja kävin nyt vastaamassa kysymyksiin, kiitos kun infosit!

  Anonyymi2: Toinen anonyymi vastasikin jo aika hyvin. Hevosen pitää olla kuulolla ja hyvin avuilla sekä liikkua omalla moottorilla ja houkutella ohjilla ja pohkeilla taivutellen pikkuhiljaa muotoon ja peräänantoon. Kiskomalla ei missään nimessä saa ratsastaa tai väkisin vetämällä päätä "ryntäisiin".

  VastaaPoista
 5. Kiitos ano ja Emmi kovasti! :)

  VastaaPoista
 6. ihana postaus ja tätä onki taas ooteltu hetken aikaa :D

  VastaaPoista
 7. Ihana postaus! kuvat oli ihania ja kaikki! ♥

  VastaaPoista
 8. voi ku ihana postaus !:) oot niin tosi nätti ja vähä tuo aada näyttää ratsastavan hyvin ja säki osaat ratsastaa tosi hyvin !:))))) noi hepatki on nii ihania !:)

  VastaaPoista
 9. Kiitos teille kaikille, kiva kuulla että on odotettu :) Pahoittelut todella huonosta bloggaamisesta, yritän kirjoittaa sen kerran kaksi viikossa, riippuen miten saan materiaaleja :)

  VastaaPoista
 10. Sulle olis taas haaste :D
  http://onkkujadinav.blogspot.com/2011/11/haastemaasto.html

  VastaaPoista
 11. tää sun bligis on iha mahtava ♥ pakko ryhtyy lukee taas ku jostain syystä oon lopettanu joskus O__Ö

  VastaaPoista
 12. oona: kiitos haasteesta :)
  milla: höh, no onneks oot alkanut lukee uudestaan :)

  VastaaPoista