sunnuntai 4. syyskuuta 2011

reeniä reeniä..

Heippa!
Kirjottelen teille tänään pääasiassa tästä päivästä, kun hyppäsin taas Bohemian kanssa :) Eilen kävin Viksunkin ratsastamassa, mutten ratsastanut niin kauaa koska kun en omista ratsastushanskoja (oon hukannut kaikki..) niin sain kivan rakon käteen jonka takia jouduin keskeyttämään ratsastuksen :(
Mentiin alkuverkka jälleen pellolla, annoin Viksun mennä ihan pitkin ohjin omaa tahtia niin ravissa kun laukassakin, ja pellolla kun verkkasin niin Viksun "oma tahti" on hurjaa kyytiä ja kaahaamista! Muutaman kerran jo pelkäsin että kohta me ollaan nenällämme maassa mutta hyvin Viksu osasi nyt keskittyä jalkoihinsa :) Alkaa sekin oppia ;)
Kentällä sitten otin heti lyhyet ohjat ja tein tiheään tahtiin aluksi siirtymisiä, niin että sain Viksun heti kuulolle ja nopeaksi pohkeelle. Sitten aloin työstämään sitä vähän asetuksilla kolmikaarisilla ja ympyröillä + volteilla. Kivoja pätkiä tuli, mutta ei ollut selvästikkään niin hyvä kun torstaina. Sain vähän ajaa eteen kun ei ollut Viksun oma moottori nyt niin terässä. Laukkasin koko uraa ja tein pääty-ympyröitä niin että saisin hepan vähän rennommaksi. Muutama kiva pätkä tuli molempiin suuntiin ja annoin heti kävellä kun tuli onnistunut pätkä.
Tässä vaiheessa rakko aukesi sormesta ja sattui niin paljon, auts!! En oikein pystynyt enää ratsastamaan, mut otin vähän väistöjä molempiin suuntiin pitäen toista ohjaa vähän erilailla kädessä. Ei se sitten niin hyvin vaikuttanut ja Viksu pääsi luistamaan työnteossa. Annoin ravata sitten ihan pitkin ohjin ja menihän se kuitenkin hienoa pitkää ravia! Tunnin jälkeen Viksu oli märkä ja hikinen, samoin kun ratsastaja, sillä kaatosade pääsi meidät yllättämään kesken tunnin :/
Sain muuten valmiiksi Viksusta videon, käykäähän kattomassa mun youtube-kanavalta 3mmmi ;)

keskittyy keskittyy ;)
Tänään hyppäsin sitten Bohemialla ja treenattiin nyt jumppasarjan tyylistä tehtävää. Laitettiin toiselle pitkälle sivulle innari, pysty ja okseri. Innarin ja pystyn väliin tuli yksi laukka-askel ja pystyn ja okserin väliin kaksi laukka-askelta. Toisella sivulla oli loivalla kiemura-uralla kaksi erikoisestettä, toisen alla vesimatto ja toisen sateenkaaret.
Bohemia oli alussa todella hidas pohkeelle ja sain tehdä kunnolla töitä että sain sen liikkumaan reippaasti eteen. Välillä tuntui ettei raippakaan oikeen auttanut, kannuksille olisi ollut käyttöä. Mun pitääkin ostaa sellaset niin ponikin varmaan olisi terävämpi :)
Alkuverkan jälkeen aloin tulemaan tehtävää ensin niin, että esteet oli ihan 30cm. Poni meni kiltisti kokoajan vaikka esteitä nostettiin pikkuhiljaa. Tehtävän perään hypättiin sitten sateenkaarieste, jolle tuli stoppi ekalla yrityksellä. Veikkaan että osasyynä siihen oli auringonpaiste, joka heijasti kirkkaana estettä vasten ja ponin silmiin se näyttää vaikealta. Koska Bohemia imi esteelle hyvin mutta stoppasikin just ennen hyppyä. Tultiin uudestaan ja tällä kertaa meni kiltisti yli. Tultiin jossain vaiheessa myös vesimattoa ja hienosti Bohe hyppäsi jo ekalla kerralla!


Korkeimmillaan hypättiin okseri joka oli noin 90cm korkea, kerran poni pääs sille kieltämään kun loppui virta kesken suorituksen. Lopuksi myös kun tultiin pitkää jumppasarjaa, Bohemia hyytyi jo ennen tehtävän aloittamista ja Aada joutui patistamaan maasta käsin. Hyppäsin muutamaan kertaan ilman käsiä jumppiksen, kerran lauloin Ukko Noaa ja meillä oli muutenkin tosi hauskaa Aadan ja Jutan kanssa ;) Ja poni oli tietenkin mahtava, kuten aina! :) Alla pieni kooste meidän hypyistä, parhaimmat pätkät jätän tuleviin Bohemia-videoihin.

2 kommenttia:

  1. nämä sun postaukset on aivan ihania! näitä jaksaa lukea monta kertaa ja varsinkin viksu on todella ihana ! ( Bohemiakin on aivan ihana mutta olen enemmän suokki - ihmisiä ;) )
    Ihania kuvia jälleen kerran!♥

    VastaaPoista
  2. Kiitos Saana paljon! :) Kiva kun tykkäät :)

    VastaaPoista