perjantai 19. elokuuta 2011

takaisin viksun selkään

 Jee, täällä taas :) Tosiaan ihan kamalasti anteeksi kaikille lukijoilleni, kun en oo melkein viikkoon päivittänyt mitään. Tunnen itseni huonoksi bloggaajaksi! Mutta tosiaan  mulla ei oo ollut kun Bohemia ratsastettavana kun Viksu on ollut saikulla joten mitään kirjotettavaakaan ei oo ollut.. Tosin oisin voinu tehä jotain vähän erikoispostaustyylistä mutta ei tullut mieleen kun vasta näin jälkeenpäin.. :D


Torstaina pääsin siis taas Viksun selkään ja vitsi kun tuntui kivalta istua taas ilman satulaa vanhan rakkaan herran kyydissä. Pari viikkoa oli taukoa ja se tuntui miljoonalta vuodelta :( Otin hieman rauhallisemmin ja varovammin ettei vain riko heti uudestaan itseään. Kävin aluksi uusilla sänkkäreillä ravailemassa ja laukkailemassa rauhallisessa temmossa ja nautiskeltiin upeasta elokuisesta säästä. Voitteko kuvitella ihanampaa kuin pehmeä hevosen selkä, kaunis aurinkoinen ja todella lämmin keli sekä uunituoreen sänkkärin tuoksu! Voi että :)
Viksulla oli hirveästi virtaa ja siitä löytyi vauhtia vaikka rauhallisesti mentiinkin. Jouduin jarrutella vähän tahtia ja muutaman kerran yritti saada mut alas vetämällä päätä alas ja selkää kyömyyn.
Tultiin kentälle sitten vielä koulua ratsastamaan, pääosin sellaista rennoksi ratsastusta hieman pidemmällä ohjalla ja paljon taivutteluja. Viksu oli aika mukava ja työskenteli kivasti, ei huomannut että olis ollut lomalla, vaan oli heti valmis töihin ja taipui hyvin jne. Ratsastin sellaiset reilu 20 minuuttia kentällä ja vein Viksun sitten tallin kautta laiduntamaan.


Tänään perjantaina kävin uudelleen tallilla ja myös tänään oli luvassa ilman satulaa ratsastusta. Käytiin taas pellolla, tällä kertaa otin kameran mukaan ja laukkasin nyt ihan kunnolla ja annoin Viksun revitellä enemmän. Vauhtia löytyi ja heppa on hauskannäköinen videolla kun pinkoo niin kovaa kun jaloillaan pääsee kuitenkaan menemättä niin hirveän kovaa vauhtia :D Naureskelin kyydissä ja nautittiin jälleen tosi kivasta säästä.
Kentällä tehtiin nyt kunnolla töitä reilu puolituntia. Viksu oli paljon parempi vielä kun eilen ja kun sain sen työskentelemään koko kropalla ja niin että takamoottori toimi, löytyi tosi kivaa liikettä. Tein paljon siirtymisiä, voltteja ja laukannostoja. Nostin käynnistä laukan ja noston täytyi olla terävä, sen jälkeen muutama askel laukkaa ja uudelleen käyntiin. Tätä toistin niin pitkään kunnes Viksu nosti laukat hyvin ja oli kuulolla. Tein vielä laukkaympyröitä ja yritin ratsastaa vähän pyöreämmälle kaulalle. Vasen suunta oli aika vaikea, oikeaan meni aikas kivasti. Lopuksi raveissa oli tajuttoman hyvä ja hieno ja tunnin jälkeen oli kunnolla hionnut ja vaahtoa löytyi myös takajalkojen välistä. Pesin vedellä ja vein sitten laitumelle nauttimaan :)

Maanantaina tai tiistaina kirjoittelen taas seuraavan kerran blogiin, heippahei!
P.S Huomenna tiedossa videopostaus ;)

3 kommenttia:

 1. hyvä että viksu voi paremmin :) ! jes videopostausta on odoteltukkin :)

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus taas ! ;) Ja et oo yhtään huono bloggaaja! :)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa taas saada sulta postausta, sitä on jo kaivattukkin. Ihan joka pv kävin tarkistamassa blogisi ja Kaktun postauksetkin on jo luettu muutamaan otteeseen :D
  No, mutta taas kiva postaus ja innolla ootan jo uutta ! (:

  VastaaPoista