lauantai 13. elokuuta 2011

kisapäivä takana

Tänään käytiin siis Bohemian kanssa Jokelassa estekilpailuissa keräämässä kokemuksia ja kattomassa miten poni kisapaikalla käyttäytyy :) Päivä oli kaikenkaikkiaan todella mukava ja kiitos seurasta Aadalle ja Jutalle, jotka kuvasivat ja helppivät ponin kanssa.

Aamulla kahdeksan aikaan tulin tallille jossa vietiin kamat autoon ja sen jälkeen hain ponin puunattavaksi tallikäytävälle. Harjattiin se huolellisesti ja siistittiin vuohiskarvat sekä häntä ja harja. Poni oli aivan ylpeänä kun tajusi että pääsee trailerilla jonnekkin! Siinä vaiheessa kun laitettiin kuljetussuojat jalkaan niin alkoi ponista nähdä piristyksen ja mielenkiinnon merkkejä.
Traileriin tamma kiipesi hyvin, oikein vauhdikkaasti ja innokkaasti ravaten! Päästiin lähtemään noin puoli kymmenen maissa ja hieman kymmenen jälkeen oltiin kisapaikalla perillä. Heti parkkiin päästyä tarkistettiin poni ja käytiin maksamassa lähtömaksu ja ilmoittautumismaksu. Sen jälkeen laitettiin poni kuntoon ja laitoin itseni kuntoon ja eikun selkään. Varattiin tarpeeksi aikaa verryttelylle jotta pääsisin hyppäämään Bohemialla perusteellisesti ja niin että tulisi mahdollisimman vähän kieltoja.
 Bohemia oli todella reipas ja innokas, ravasi ja laukkasi hyvin sekä totteli pohjetta ja pidätteitä. Hypättiin muutamaan kertaan ristikko ja sen jälkeen tultiin okserille. Ensimmäisellä kerralla kielto, toisella yli. Kun oltiin poniin tyytyväisiä, siirryttiin odottamaan lähtövuoroa ja kun se viimein annettiin, jännitys oli aika kova! Hypätä sai radalla yhden esteen ennenkuin lähti itse radalle, mutta valitettavasti poni kieltäytyi sille. No, eikun tervehdys tuomarille ja rohkeasti radalle. Ensimmäinen yli, toinen ja kolmas este yli. Kolmannen esteen jälkeen täytyi kaartaa suht tiukasti okserille, jossa tuli kielto. Eikun uusi yritys ja kannustuksista huolimatta poni kielsi uudelleen. Meidät hylättiin. Saatiin kuitenkin jatkaa rata loppuun ja sen jälkeen joka ikisen esteen poni suoritti virheittä! Olin älyttömän tyytyväinen vaikkei hyväksyttyä rataa tullutkaan, pääasia että sain Bohemian kunnialla radasta loppuun :)
Päätettiin jälki-ilmoittautua 70cm luokkaan, sillä poni oli todella hyvässä vireessä. Kyseisessä luokassa oli kuitenkin noin 15 lähtijää ja jouduin viimeiseksi, joten vietiin poni traileriin lepäämään ja tankkasin itseni siinä välillä. Käytiin kattomassa muutama rata ja kävelemässä se läpi. Tuntui että tämä rata olis ollut helpompi kuin 60cm, ja hyvillä mielin ja toiveikkaana lähdin laittamaan ponia uudestaan kuntoon.
Verkassa Bohemia liikkui jälleen tosi kivasti ja hyppäsikin aivan älymageesti :) Muutama kieltäytyminen tuli ekoilla kerroilla, mutta ei välitetty siitä. Tuli viimein mun vuoro lähteä ja nyt jännitti kaks kertaa enemmän kuin edellisessä luokassa! Ennen radalle menoa vaihdettiin raippa lyhyempään, koska kuulemma niin pitkällä raipalla mikä mulla oli, ei saa hypätä estekisoissa.
Jälleen kerran esteelle, jonka sai hypätä ennen radan aloittamista, tuli kielto. Rohkeasti silti radalle ja kun sain lähtömerkin tultiin reippaassa temmossa ensimmäiselle esteelle (joka oli juuri kyseinen este minkä sai hypätä ennen rataa, mutta vain toisesta suunnasta) ja poni hyppäsi sen äärettömän hyvin! Jatkoin seuraavalle esteelle, jossa lähdin liian aikaisin hyppyyn mukaan ja Bohemia otti ihme askeleen jonka seurauksena jäin jälkeen hypyssä ja puomi kolahti maahan. Askeleet meni hieman sekaisin ja kolmannelle esteelle tultiin huonosti ja sen seurauksena tuli kielto. Uusi yritys ja kielto uudelleen. Meidät hylättiin taas. Jatkoin kuitenkin esteelle tuloa monta kertaa peräkkäin, joka kerralla Bohe kieltäytyi samalle esteelle, ei meinannut millään mennä yli. Ratamestari otti takapuomin pois ja sen jälkeen poni hyppäsi yli. Lopetin radan siihen ja käytiin vielä hyppäämässä maneesissa verkkaokseri niin ettei ponille jäänyt fiilis että saa kieltää.
Vaikka näin kävi että hylky molemmissa luokissa, en lannistunut vaan katse kohti uusia kisoja ja treenejä. Meidän täytyy harjotella kotona jyrkkiä käännöksiä oksereille koska ne tuntuu olevan pahimpia Bohemialle. Kiva kokemus oli molemmille nämä kilpailut, ja kokoajan kehitytään ja kehitytään :) Saan olla tosi tyytyväinen poniin sillä kaikenkaikkiaan hyppäsi todella kivasti ja käyttäytyi koko kisojen ajan tosi mallikkaasti. Saatiin monilta kehuja että onpa Bohemia nätti poni ja niinhän se on ;)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tässä kisakooste, että näette suunnilleen meidän menoa (:


Huomenna sitten meen Bohemian kanssa todennäköisesti maastoon. Kirjoitan seuraavan kerran blogiin varmaan viikon päästä, ellei Viksu ole kunnossa siihen mennessä. Siihen asti näkemisiin ja kommenttia saa laittaa, ja lisäksi SUURKIITOS 180 lukijalleni!!

10 kommenttia:

 1. Bohemia oli super! Emmi kans!:)))

  VastaaPoista
 2. Olipa mukava teksti ja onnekkaat kun kisat oli kentällä! kaks kertaa ollu Jokelassa kisoissa ja kummatkin kerrat maneesissa hevosen kans joka oli ennen ekoi kisoi ollu 2 kertaa maneesissa vajaa 2 vuotta sitte :D Mutta kokemusta toiki ja tosta on hyvä jatkaa kuitenki (: söpö alku tuo lastaus kohta! Ihanan innokkaasti meni koppiin.

  VastaaPoista
 3. voi sul on ihan liian hieno blogi ! :) ryhdyin lukijaks,jos kiinnostaa nii voitko käydä kattoo munkin blogia ? (= www.satuandponies.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. kiitos paljon kaikille ;)

  satu: käyn kattomassa sun blogisi :)

  VastaaPoista
 5. Ite meinasin tulla kattomaan sun kisojas, mutta rippijuhlat sattu vaan pahasti päällekkäin. Tosi hyvin menitte, ja tsemppiä vaan jatkoon! Hieno parivaljakko kyllä ootte. (:

  //http://eputime.blogspot.com/

  VastaaPoista
 6. EpuW: haha, ei hirveesti edustettu näissä kisoissa, joten ei varmaan haitannut kun et päässykkään kattomaan :D treeniä vaan niin kyllä me sit näytetään!

  VastaaPoista
 7. ihana tuo lastaus kohta ja hyvä että olit kummiskin poniin tyytyväinen vaikka ette sijoittuneet :)) millo meinasit tehä youtubee videoita taas ?

  VastaaPoista
 8. no mulla on ollu viimeaikoina inspis ihan hukassa, mut nyt on tekeillä mun ja bohemian 4kk -video, tässä kuussa nimittäin tulee yhteiseloa täyteen se 4kk :)

  VastaaPoista
 9. aivan onnea teille mut ´miten viksu voi ?

  VastaaPoista
 10. Viksu on jo kunnossa :) Kävin eilen taas ratsastamassa sillä. Blogitekstiä tulee tänään tai huomenna :)

  VastaaPoista