tiistai 12. heinäkuuta 2011

esteitä ja koulurääkkiä

Woou, lukijat senkun lisääntyy! Kiitos ihan hurjasti kaikille jälleen!
Vaihdoin tuon "Piditkö"-kysymyksen toiseen ja näköjään kaikki klikkaukset nollaantuivat :( Näyttää hieman tyhmältä ja siltä, ettei kukaan olisi reagoinut mun blogikirjotuksiin, mutta noh, ei voi mitään :) Mutta halusin poistaa sen "En"-nappulan, koska sehän on aika turha, eikä kukaan sitä ikinä painanutkaan (tosin ihan hyvä juttu vain (; ).
Päivittelen taas lauantain, sunnuntain ja maanantain ratsastukset. Viime torstaina en päässyt ratsastamaan Viksulla, sillä olin kaverini luona Kirkkonummella, joten menin sillä vain lauantaina. Ukkospilvet nousi aika nopeasti iltapäivällä, joten minun täytyi ratsastaa Viksu aika nopeasti että ennätettäisiin ennen sadetta ja ukkosta.
Viksu oli siirretty nyt kentän ja talon viereiselle laitumelle, josta hain sen kuntoon laitettavaksi. Alkukäynnit ja alkuverkat kävin ratsastamassa jälleen pellolla, ja Viksu oli tosi pirteän oloinen. Ravasin ja laukkasin aika pitkän pätkän (tai no annoin Viksun mennä omaa tahtia ja sehän itse halusi mennä muuta askellajia kuin käyntiä (; ).
Kentälle laitoin keskiympyrälle puomeja niin, että puomit muodostivat ympyrän. Kaksi puomia uralle ja kaksi kentän keskelle. Puomien väliin mahtui noin 4-5 laukka-askelta. Aluksi jumppasin Viksua ihan vain normaaleilla volteilla ja ympyröillä molemmissa suunnissa ja heppa liikkuikin aika mukavasti ja oli vetreä jo heti alusta. Keski-ympyrällä tein puomien väleissä aluksi käynnissä temponvaihteluja, sen jälkeen käynti-ravi-siirtymisiä, sitten kokoajan ravia. Näin sain Viksun hyvin kuulolle ja työskentelemään kunnolla. Lisäksi se sain harjoitusta jalkojen nosteluun, puomiharjoituksissa sen täytyy keskittyä paremmin omiin jalkoihinsa. Välillä tosin puomit kolisivat jonkin verran..
Välikäyntien jälkeen siirryin tekemään ympyrällä ravi-laukka-siirtymisiä ja lopuksi laukkasin pyöreää, reipasta laukkaa ja yritin laskea ja saada askeleet sopimaan väleihin. Viksu on siitä kiva, että se tottelee erittäin hyvin pidätteitä ja osaa säädellä laukkaa pidätteiden avulla.
Kaikenkaikkiaan tunti oli tosi kiva ja ennätettiin loistavasti ennen sadetta ja ukkosta, jotka siirtyivätkin pois eikä mitään myrskyä tullutkaan :D


Sunnuntaina hyppäsin Bohemialla samalla tunnilla Aadan ja Futuran kanssa. Kentällä oli esteet jo valmiiksi laitettuina, joten päästiin suoraan verkkaamaan ja siitä sitten hyppäämään. Aluksi tultiin sarjaestettä, sen jälkeen ristikkoa joka oli lävistäjällä sekä keskihalkaisijalla ollutta okseria. Bohemia hyppäsi erittäin hyvin kieltämättä kertaakaan. Alkuverkassa luulin, että Bohemia on tänään laiska eikä hyppää mihinkään, mutta sainkin yllättyä positiivisesti, sillä tamma imi hyvin esteille eikä edes yrittänyt kieltäytyä! Nyt kun olen säännöllisesti hypännyt sen kanssa ja olen ainoa, joka sen kanssa treenaa esteillä, on alkaneet tunnit tuottaa tulosta ja ollaan jo suunniteltu että pitäisi lähteä ekoihin estekisoihin!
Esteitä nostettiin kokoajan hieman ylemmäs ja lopuksi kun tultiin rataa, korkeudet olivat siinä 90cm paikkeilla okseria lukuun ottamatta. Kerran Bohemia kieltäytyi pystylle, sillä itse jäin pidättämään liikaa vaikka poni olisikin mennyt, jonka seurauksena se ei sitten viitsinyt hypätä, sillä ei tiennyt mitä pyysin. Muuten tunnista jäi erittäin hyvä fiilis ja olin tositosi iloinen ponista :)<3


Maanantaina oltiin Bohemian kanssa Aadan koulurääkissä, kirjaimellisesti. Olin tunnin jälkeen niin poikki että tuntui kuin jalat olisi lähtenyt alta ja silmissä näkyi vain pyöriviä rinkuloita :D
Harjoiteltiin puolitakaosakäännöksiä ja kokonaisia takaosakäännöksiä. Työskenneltiin kokoajan pääty-ympyrällä, tai no neliöllä. Kulmissa täytyi pysähtyä ja kääntää etuosaa niin että takaosa pysyy paikoillaan. Hetken treenattua ne alkoivatkin sujua kivasti :) Sen jälkeen siirryimmekin kokonaisiin takaosakäännöksiin, ja alussa meni ihan tyydyttävästi, mutta sitten iski takapakki ja ponin jalat eivät pysyneetkään paikoillaan vaan koko ponin kroppa kääntyi käännöksen mukana. Aada nousi sitten selkään sillä mun kanssa ei poni ollut kunnolla (; Aada näytti mallia kuinka se takaosakäännös tehdään ja sen jälkeen nousin itse uudelleen selkään. Sen jälkeen käännökset alkoivatkin sujua paremmin.

Harjoiteltiin sitten laukassa temponvaihteluja, aluksi keskilaukkaa,  sitten harjoituslaukkaa ja pikkuhiljaa aloin koota laukkaa pienellä ympyrällä. Se oli erittäin vaikeaa, sillä tuntu että täytyy keskittyä niin moneen asiaan samaan aikaan! Kyllä niitä hyviäkin pätkiä tuli ja sain ahaa-elämyksiä että näin tämä asia toimikin.
Lopuksi vielä työskenneltiin hieman ravissa ja poni oli erittäin hyvä. Istuin vain kyydissä ja poni kulki kauniisti allani. Kaikki työnteko lopulta palkittiin ja täytyi tunnin jälkeen todeta että huh, poni ei kyllä tee mitään ilmaiseksi! Ja se on vain hyvä juttu, näin minäkin kehityn ja opin paremmin. Parempaa ponia kuin Bohemia ei löydy!!


Loppuverkkaa eteen-alas. Ja voi jestas toi mun asento, mä en sitten osaa istua tuolla yhtään!

7 kommenttia:

 1. Hei, voitko kertoo vähän tarkemmin, miten teet takaosakäännöksen? Kun mun pitäis kans oman kans ruveta niitä harjotteleen, mutta en ite muista yhtään miten ne menee...

  VastaaPoista
 2. hmm, no voin koittaa selittää jotenkin :D eli jos haluut hevosen kääntyvän vaikka oikealle, siirrät vasempaa jalkaa taaksepäin ja olet napakka sillä jalalla, samalla pidät ulko-ohjaa hyvin tuntumalla ja oikealla ohjalla johdat hevosta kääntymään. takajalkojen täytyy pysyä paikoillaan niin, että vain etuosa kääntyy.

  VastaaPoista
 3. haaha sulone ku on pinkit pintelit ja satulahuopa sulla ois pitäny olla pinkki toppi nii jes ! :D hyvä pariootte :)

  VastaaPoista
 4. tosi hienon näköstä! ja ihanat noi pintelit ;>

  VastaaPoista
 5. joo, jäi itteäkin häiritsee että olis täytynyt olla pinkki toppi ;D kun oisin tiennyt et aada laittaa ponille pinkkiä.. (; se kun oli jo valinnut valmiiksi varusteiden värit :) noo, kyllä se pinkkipäivä vielä toivottavasti tulee!

  VastaaPoista
 6. sulla on kyllä ihan superkiva blogi! pääsitte mun blogin näitä seuraan -listalle :)
  http://rulleponi.blogspot.com

  VastaaPoista
 7. Riina: jeejee ihan mahtavaa, kiitos!! :)

  VastaaPoista