keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

kuvapostaus teemusta

Pitkästä aikaa pääsette kurkkaamaan Teemun meininkeihin, kun viime aikoina Lola on ollut pääsääntöisesti parrasvaloissa :) Teemu kuitenkin pyörii edelleen kuvioissa entiseen malliin ja olenkin nyt päässyt sitä vähän enemmän liikuttamaan. Ensiviikolla huolehdin Teemusta maanantaista torstaihin ja ajattelin, että jos inspistä löytyy niin voisin kuvailla teille videopostausta tallireissuilta :) Mitään en kuitenkaan varmaksi uskalla sanoa, sillä motivaatio ei tosiaan ole huipussaan ja olen saanut potkia itseäni takamukselle että nämäkin postaukset olen teille jaksanut kirjoittaa!

Palataan kuitenkin itse aiheeseen eli  torstaiseen ratsastuskertaan, jolloin Ada jälleen räpsi lukuisia kivoja kuvia treenistäni. Teemu toimi sopivasti todella kivasti ja sain ratsastettua sen irtonaiseksi sekä pehmeäksi. Kuvia otettiin montasataa ja oli valinnanvaikeus valita parhaimmat kuvat, siispä saattekin katseltavaksi jopa 30 ratsastuskuvaa torstailta!
Teimme Santran ja Kurren kanssa alkuverkan pellolla ravaillen molempiin suuntiin. Itse keskityin vain saamaan Teemun kuulolle ja rentoutumaan, sillä pelto saa sen yleensä kuumumaan kovasti. Tällä kertaa se pysyi kuitenkin yllättävän rentona ja rauhallisena eikä muutamista yrityksistä lukuunottamatta koettanut jatkuvasti nostaa laukkaa ja karata alta. 


Kentälle tultua jatkoin rennon ja pehmeän ravin työstämistä volteilla, taivutteluilla ja suunnanmuutoksilla. Teemu oli aika hyvä jo alkuun ja otti hyvin puolipidätteet vastaan, mutta olisi saanut olla vähän pyöreämmässä muodossa. Selkään Teemu tuntui tarpeeksi pyöreältä, mutta Ada osasi sanoa että Teemu saisi käyttää lapojaan enemmän ja tulla vielä paremmin läpi edestä. Siispä siirryin työskentelemään pääty-ympyrälle ja ratsastamaan Teemua irtonaisemmaksi.
Vasenta takajalkaa sai useamman kerran naputella aktiivisemmaksi sisäpohkeella ja kaulaa taivuttaa rehellisesti sisälle, sillä Teemu tukeutuu mielellään oikealle ohjalle ja jää tällöin ulospäin taipuneeksi. Saatuani avut läpi sisäohjalle Teemua oli älyttömän hyvä ratsastaa! Se rentoutui lavoista ja kantoi itseään hyvässä muodossa.
Oikeaan suuntaan sai myös taivutella kunnolla, mutta oli muutoin pehmeämpi oikealle ohjalle ja tukeutui siihen hyvin. Ulko-ohjaa ei vaan saanut päästää löystymään, sillä muutoin tasainen ohjastuntuma katosi kokonaan ja Teemu kulki ns. banaaninmuotoisena!Teemusta ei saa kyllä yhtään hyvännäköistä laukkakuvaa ! Nämäkin olivat laukkakuvien parhaimpia ja silti joko hevonen tai ratsastaja näyttää kamalalta hahah.. Oikea laukkakierros sujui tasaisemmin ja sain Teemun kivan kevyeksi, mutta vasenta sai työstää kauemmin jotta taipuisi taas rehellisesti sisälle ja ottaisi takajalan alleen. Hyvää laukkaa Teemu esitti taas loppua kohden, mutta olisi silti saanut tulla vielä paremmin läpi niskasta.
Loppuun vielä ravityöskentelyä kumpaankin suuntaan ja Teemu ravasi hyvässä paketissa kuuliaisena ja pehmeänä :) Satulassa oli joustavaa ja tasaista istua kun selkälihakset olivat rennot. Tähän oli oikein hyvä lopettaa tyytyväisenä!

Miltäs kuvat näyttävät teidän mielestänne? :)

21 kommenttia:

 1. Sun hevoskuvat on parhaita, kaikki tosi onnistuneita! :-)

  VastaaPoista
 2. Vau minkä näköinen Teemu on nykyään ja miten hyvin sä ratsastat sitä!! +Ihanaa kun on paljon kuvia :)

  VastaaPoista
 3. Wow mitä kuvia! Oottepas edustavina :) Teemu näyttää todella hienolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Teemu on tosiaan jo paremman näköinen :)

   Poista
 4. tosi kivoja kuvia, näytätte upeilta! :)

  VastaaPoista
 5. Kivoja kuvia! Olis hauska nähdä sellaisia kuvia missä teemulla olis sykeröt ja sulla oli vähän niikun kisa vaatteet. Sellaisia kuvia on aina hauska katsoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, olisihan se hauska nähdä itsekin miltä näyttäisimme kisalookissa!

   Poista
 6. Näyttääpäs Teemu tosi upeelta nykyään! Hienosti meette :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on kyllä vahvistunut ja saanut lisää lihasta :)

   Poista
 7. Tämä ei liity tähän postaukseen mitenkään, mutta minkä rotuinen Viksu on? :)

  VastaaPoista
 8. Noillahan taidoilla voisi mennä kilpailuihinkin! Ootko miettiny että kilpailisit jossakin ratsastuslajissa? :D Näytätte todella hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan ollut kiinnostunut kilpailemisesta sen kummemmin, mutta joitain seurakilpailuja on tullut kierrettyä vuosia sitten. Teemun kanssa tuskin tulen kilpailemaan, sillä omistaja itse pyrkii sillä käymään jossain vaiheessa koulukisoissa :)

   Poista
 9. Sivustapäin näyttää että seisoisit jalustimilla, taitaa kuva vaan huijata ;D tsemppiä teille sinne jatkoon, ootte hyvä pari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha olis aika vaikeaa ratsastaa jos seisoisi kokoajan jalustimilla (; Kiitos!

   Poista
 10. Ootte kehittynyt yhdessä paljon siitä kun Teemu astui kuvioihin, näyttää hyvältä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kehitystä on kyllä tapahtunut molemmissa :) Hyvä että se näkyy myös ulkopuolisten silmiin!

   Poista
 11. Wow! Tuo istunta! Aivan super hyvännäköinen! Kulmat ja kantapäät ovat todella hyvännäköiset, selkä on suorana! Teemu näyttää todella hyvältä!

  VastaaPoista