maanantai 12. toukokuuta 2014

viimeviikon hevostelut

Moikkamoi!
Kyllä on taas kiirettä pitänyt ja kroppa ollut kovilla, aloitin viikko sitten nimittäin saliharrastuksen puolenvuoden tauon jälkeen ja kyllä huomaa että kunto on rapistunut, eikun kirimään vaan takaisin ;) Alkoi pikkuhiljaa se jokapäiväinen sokerinmussutus kyllästyttää ja se varmaan oli osasyynä ainaiseen väsymykseen ja voimattomuuteen. Jos sitä nyt jaksaisi ainakin kesään asti pitää tiukkaa kuria ruokavaliossa ja treenata ahkerasti. Tämän vartalonhuollon huomaa todella hyvin myös ratsastaessa ja omasta lihaskunnosta tulisikin pitää huolta, jotta ratsastaessa vartalo pysyy ryhdikkäänä ja jaksaa paremmin.






















Hevosteluista puheenollen viikko on mennyt aika mukavasti. Liikutettavana on ollut kaikki kolme kauraturpaa ja Teemua lukuunottamatta ratsastelut olleet onnistuneita. Viksun kanssa maanantaina vähän kavaletti-innaria ja muutoin kouluratsastusta takaosaa aktivoiden. Keskiviikkona itselläni ei ollut minkäännäköistä innostusta ratsastaa joten keventelin Viksun eteenalas. Viksu liikkui heti mukavasti ja yhteistyönhaluisesti, joten treenistä jäi hyvä mieli.

Teemun ja Dimman ratsastin äitienpäivänä. Kävin ensin Teemun kanssa pienellä maastolenkillä tarkoituksena ravailla ja laukkailla hillitysti ja rennosti. Teemuhan otti herneen nenään yksinmaastoilusta (toimii paremmin kaverin kanssa) ja alkoi jäkittämään ja urpoilemaan oikein kunnolla. Se ei yksinkertaisesti kuunnellut yhtään mitään ja yritti ainoastaan juosta alta tai kääntyä takaisin. Siinä meni kyllä hermot todenteolla, vaikka kuinka yritti olla mukava tai päättäväinen.
Käytiin kuitenkin lenkki loppuun, mutta halusin vielä mennä maneesiin läpiratsastamaan Teemun. Sama vahvuus ja kovasuinen meininki jatkui sielläkin eikä Teemua kiinnostanut tippaakaan treenata. Kyllä kiltisti sanottuna harmitti tämänkertainen, mutta onhan hevosillakin niitä huonoja päiviä :/

2 viikkoa sitten






















Heti perään laitoin Dimman kuntoon, nousin selkään ja alettiin hyppäämään. Tällä kertaa enemmän keskittymistä ja tarkkuutta vaativia tehtäviä, mutta Dimma oli oikein mukava ja kuunteli varsinkin alkutunnin hyvin apuja. Laukatkin pysyivät kierroksissa kiitettävästi, ainakin jos vertaa viimeviikkoiseen.
Hyppeilyistä ei sen kummemmin kerrottavaa, hypättiin pari kertaa rataa verkkahyppyjen jälkeen ja lopuksi hiottiin muutamia linjoja jotka eivät heti onnistuneet. Dimma nääs kuumui ja vahvistui edestä, jolloin monet hypyt jäivät aika pohjaan. Olin kuitenkin tyytyväinen, sillä pääasiassa mitään ongelmia ei ollut :)




oops!










25 kommenttia:

  1. Me nähtiin teidät maastolenkillä kun ajettiin ohi, Teemulla oli vähän kiire! :D

    VastaaPoista
  2. Saankko kysyä? tai no kysyn :D Mutta miksi Dimmalla hypätään noin säännölisest ja juurikin sinä? Eihän tinker ole varsinaisest mikään estehevonen rakenteensakkaan puolesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerran viikkoon 50-60cm esteiden hyppääminen ei kuluta tinkeriä yhtään sen enempää kun muitakaan hevosia :) Haluamme antaa Dimmalle monipuolista liikuntaa ja itselläni ei ole hevosta kenellä voisi hypätä edes vähän (Viksullakin hyppään harvemmin), joten sovimme että minä hypytän Dimmaa.

      Poista
  3. Yksi ainoakaan hyppy ei mennyt liian pohjaan. Voi olla, että olet vain tottunut ja tunuu mukavammalta lähteä jopa himppasen kauempaa ainakin itsellä kun entinen tamma mielummin hyppäsi kaukaa ja korkealle niin itsekin totuin siihen enkä enää vaatinutkaan sitä niin lähelle ja uusi valmentaja huomasi tämän. Noissa hypyissää Dimma tuli just sopivan lähelle ja ponnisti hyvin. Eihän noissa yhessäkään käynyt niin, että olisitte joutuneet melkein paikaltaan hyppäämään tai ettei Dimma olisi noussut. Pienillä esteillä vaan hienompi jos hevonen ratkaisee tulemalla turvallisesti vähän lähemmäs :)

    Ihan hyvältä näyttää meno ja vielä paremmalta kun lopetit heti alussa jo tuon käden nakkaamisen etkä jatkanut koko tuntia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksikään pohjaanhyppy ei tullut "valitettavasti" videolle ja tosiaan koostepätkissä kaikki hypyt osuivat juuri hyvin! :) Jätin myöskin huonot pohjaantulokuvat julkaisematta lukuunottamatta "oops"-kuvaa.

      Mutta kyllä, tykkään itse vähän venyvimmistä hypyistä ja esimerkiksi Bohemian kanssa hypättiin usein vähän kauempaa ja se on pinttynyt mieleen :)

      Poista
    2. Kiitti ihanan asiallisesta ja mukavasta vastauksesta! :)

      Poista
  4. Miten suloselta Dimma näyttääkään hyppiessään esteitä :D

    VastaaPoista
  5. Osaatko sanoa kun olet nyt hetken Dimman kanssa ratsastanut että millainen irlannincob on ratsastaa kun vertaa muihin hevosiin? Ratsastat kuitenkin korkealle koulutetuillakin hevosilla niin onko irlannincob ns. menetetty tapaus vai uskotko että sen kanssa voisi menestyäkkin jossainmäärin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä irlannincobilla voi menestyksekkäästikin kilpailla, se riippuu kuitenkin paljon tuomareista pitävätkö he kyseisen tyyppisistä hevosista :) Dimmakin on kilpaillut kouluratsastuksessa jonkin verran.

      En osaa verrata Dimmaa muulla tavoin, kun että sillä on paljon lyhyempi ja nopeampi askel sekä korkea laukka esim. Teemuun ja Viksuun verrattuna :) Myöskin takaosalle kokoaminen on hankalampaa sillä Dimma on etupainoinen.

      Poista
  6. Onko sulla lasit noissa kuvissa? :D miten mun silmät näkee jotain semmosta.. en tiedä puhun varmaan ihan puuta heinää mutta päätinpä nyt kuitenkin kysyä xd

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan oikein näet, mulla vaivasi pari viikkoa silmätulehdus jonka vuoksi en voinut käyttää piilolinssejä :) Mulla siis on 4-luokalta asti ollut lasit, mutta 09-vuodesta olen käyttänyt päivittäin piilolinssejä.

      Poista
  7. Kumman valitsisit:
    1. Vuokrahevonen ja vuokratalli
    2. Oma hevonen ja oma talli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuokrahevonen ja vuokratalli, koska raha ja aika eivät riitä. Jos riittäisivät niin tottakai oma hevonen ja talli olis aika kiva :)

      Poista
  8. hauskoja kuvia! luin että oot valmistunu media assistentiks 2013, millanen koulutus se oli ja oliko hyödyllinen? mikset jatkanu sille alalle?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koulu hävitti täysin motivaationi, opetus yms. oli huonoa ja media-alalla täytyy olla superhyvä tai olla suhteita eri firmoille jotta työllistyy. Minä en ollut superhyvä eikä mulla ole motivaatiota eikä suhteita kyseiselle alalle joten tulevaisuus olisi näyttänyt hyvin heikolta :/

      Poista
  9. Onko syy Teemun laihtumiselle jo löytynyt?

    VastaaPoista
  10. Hui kauhee kun ylihyppäät... Ton kokosilla esteillä minkäänmoista kevyttä istuntaa ei vielä edes tarvittas

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, anteeksi mutta naurahdin kommentillesi :) Satulassa istuakko tuolla pitäisi. Kyllä luulen että se tuntuisi hevosesta pikkusen kurjemmalta kun sinun mainitsemasi "ylihyppääminen"!

      Poista
    2. Ohjaa annetaan tuon kokosilla esteillä, mutta varsinaiseen kevyeen istuntaan ei kuulu ponnistaa. Kyllä tuo sun heilumises sielä häiritsee, anteeks jos pudotin sut nyt pilvilinnoistas.

      Poista
    3. Ihan mielelläni katsoisin omaa heilumistasi jos suinkin edes uskallat näyttäytyä ;) Valitettavasti tämmöisten anonyymien yritys pudottaa "pilvilinnoistani" ei ihan onnistu!

      Poista
  11. mitäää onko viksu kuollut??? miksi?? :(( otan osaa <3

    VastaaPoista
  12. Mulla olis kysymys mitä en halua täällä kommentilla kysyä, niin onko sulle mahollista laittaa vaikka sähköpostia? :)

    VastaaPoista