lauantai 15. maaliskuuta 2014

hyppyjä Dimmalla

Moikka!
Huomaattekin varmaan heti alkuun uuden bannerin, jonka viimein sain pienen inspiraation innoittamana tehtyä (käykäähän vastaamassa gallupiin). Ei siitä siltikään tullut ihan täydellinen, mutta sen verran kelvollinen kuitenkin että saa tässä pysyä ainakin kesään asti. Olen tässä huomannut, että musta on tullut todella kriittinen kaiken suhteen; ei minkään näköinen banneri näytä hyvältä, kaupasta en löydä nykyään vaatteita kun aina jostakin löydän jonkun vian.. löysäisit vähän Emmi! No, se on hyvä että yrittää saada kaikesta mahdollisimman täydellistä ;)

Aiheesta toiseen. Tämä postaus onkin siinä mielessä erilainen, että allani on jo kerran blogissa nähty irish cob-tamma Dimma! Kyseessä on siis 9 vuotias neiti jolla on kova yrittämisen halu ja vauhti päällä. Sillä on vielä lihaksistossa ja kunnossa kohotettavaa, mutta aktiivisella treenillä siitä tulee todella hieno.
Olen Dimman selässä nyt kaksi kertaa käynyt, ensimmäisen kerran kävin ottamassa siihen vähän tuntumaa ja kokeilemaan nappuloita ja tänään mentiinkin itse aiheeseen eli esteisiin. Tarkoituksena olisi alkaa silloin tällöin hyppäämään ponilla erilaisia kehittäviä tehtäviä, jotta se saa lisää kuntoa ja lihaksia takaosaan.

Ennakko-odotukset eivät olleet aluksi minkäänlaiset. Ajattelin Dimman olevan ns. loppakoipi jolla ei tekniikka ole hallussa. Sain kuitenkin kokea jotain aivan muuta; tammalla on äärettömän vahva, korkea ja pyöreä hyppytekniikka! Sillä on selvästi ponnua vaikka mihin ja kyllä sain kovastikin jarrutella vauhtia, kun poni todenteolla innostui hyppäämisestä.

Aloitettiin aluksi ravissa matalista esteistä jotta sain tuntumaa siihen meneekö Dimma ohi vai imeekö hyvin esteelle. Tosi kiltisti se hyppäsi ja tiesi heti minne ollaan menossa. Nostettiin pikkuhiljaa esteitä ja lopuksi tultiin pari kertaa n. 60cm rataa.
Alkutunti oli vähän räpellystä, koska kuski ei yhtään päässyt hyppyihin mukaan ja ohjauskyky oli ajoittain tämän vuoksi hukassa. Poni kyllä suoritti ja pelasti moneen otteeseen ennenkuin handlasin itse miten hypyissä kuuluu olla. Lopputunnista saatiin oikein hyviä hyppyjä ja en voinut muuta kuin hymyillä selässä. Dimma on niin mahtava persoona yritteliäisellä ja innokkaalla luonteellaan! Se hyppää tosi hyvällä tekniikalla kunhan hätäisyyden saa pois sekä ratsastajasta että ponista. Tästä on oikein hyvä jatkaa.









loppuraveja
Kuten tekin varmaan videolta huomaatte, ei ole ihan kuski mukana ja etenkin hyppyjen loppuvaiheessa kaadun helposti liian eteen ja menetän hetkeksi ohjauskyvyn ;D Dimman satula on vähän huono hyppäämistä ajatellen, siitä puuttuu polvituet ja hyppytekniikka on niin erilainen mihin olen tottunut, mutta toivottavasti meno näyttää myöhemmin paremmalta!

30 kommenttia:

  1. Ihana hevonen♥! Ja hienosti menee. Irlannin Cop on kyllä niin ihana rotu♥

    VastaaPoista
  2. Dimma on kyllä supersulonen !
    ratsastat tosi kivasti :-)

    VastaaPoista
  3. Voi tämä on ihan hurjan suloinen tapaus! :)

    VastaaPoista
  4. oii kun ihanan näköinen tuo Dimma ♥ todella hyvältä näyttää teidän meno ja ainakin mun silmään näytti että pääsit hyppyihin hyvin mukaan ja myötäsit sen verran kuin oli tarvetta :).
    Sulla on superkiva blogi, aina odottelen uutta postausta (en vain pääse google-tilille, enkä voi liittyä lukijaksi..) ja tuo banneri & ulkoasu sopivat yhteen. Banneri on muutenkin tosi hieno ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista ja mukava kuulla että postauksia odotetaan :)

      Poista
  5. Mun mielestä ainakin näytti aika hyvälle ja tekstissä annat olettaa että oikeestikkin oisit jäänyt kunnolla jälkeen! :D minkä korkunen tää Dimma on? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidan vaan olla tässäkin asiassa sitten tosi kriittinen, omaan silmään heilun tuolla pahasti! Dimma on varmaan siinä 140-145cm välillä, mutta on niin leveä etten näytä kovin isolta.

      Poista
  6. Ompas poikkeuksellisen hyvä hyppytyyli kylmäveriseksi! Ei sillä, että kylmäverisillä olis aina huono tyyli, mutta yleensä ne on juurikin vähän loppakoipia tai hyppääminen on muuten haastavaa.
    Hieno hevonen ja varmasti tosi kehityskelpoinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä juuri itsekin ihmettelin miten hyvällä tyylillä Dimma hyppii :)

      Poista
  7. Ihanan näköinen heppa! Meette tosi hienosti ja ratsastat niin siististi!:)

    VastaaPoista
  8. Ei näyttänyt ollenkaan niin pahalta kun mitä annoit olettaa :D Hieno poni !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä kuulla, kai se on oma silmä joka on niin kriittinen.. (;

      Poista
  9. Ihana hevonen! ja kiva postaus! :)

    VastaaPoista
  10. Myötäsit liikaa harjaa myöten, mutta muuten paljon mallikkaampaa menoa, kuin mitä annat olettaa :) Hienoa ratsastusta ja oikein kiva hevonen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myötäsin ihan tarkoituksella "liikaa", sillä ekoissa hypyissä vetäisin ikävästi suusta esteen jälkeen, sillä Dimma venyttää todella paljon kaulaa hypyssä. Kyllä se istunta harjaantuu ajan kanssa, aina alkuun on vaan ihan hukassa uuden ratsun selässä! (;

      Poista
  11. Ihana tamma! <3 Hyppäätte hyvin. ^ ^ ja upeita kuvia.

    VastaaPoista
  12. Voi miten ihana hevonen! :) Ja vitsi miten laadukkaita maneesikuvia!

    VastaaPoista
  13. Ei jösses kuinka hellyyttävä ponski!! :D

    VastaaPoista
  14. Ääk voi miten sulonen ponimus!! Voi että :D Mun silmään tää banneri on tosi kiva, väriteema sopii nappiin (Y) hyvin näyttää teillä sujuvan yhteistyö, hyvä emmi! :)

    VastaaPoista
  15. oih, ihana heppa!! ja hyvinhän sä meet!! ehkä vähän lähet liikaa hyppyihin mukaan noin pienillä esteillä, mutta ei toi meno kyllä huonolta näytä! Pakko sanoo vielä että oot hirmu nätti ja sun tukkas, AHH :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myötään tarkoituksella paljon, sillä Dimma venyttää niin hirveästi kaulaa hypyissä, että alkuun jäin ikävästi suuhun kiinni. Onneksi istunta harjaantuu ajan kanssa :) Kiitos paljon kehuista!

      Poista
  16. Mun mielestä menitte just tosi hyvin, etkä jääny ollenkaan hypyissä jälkeen! :D Mutta ihanan näkönen poni, ja tuo banneri sopii tosi hyvin ulkoasuun :)

    VastaaPoista
  17. Voi miten kiva kuulla tästä uudesta tuttavuudesta, tosi kivan näköinen tuo Dimma! :) Hienosti menitte!

    VastaaPoista
  18. Todella hieno uusi banneri, kyllä se minun silmään on ainakin täydellinen ;) Todella kaunis uusi tuttavuus sinulla, ja teidän meno näyttää todella hienolta!

    VastaaPoista
  19. Myötäämisestä vinkujat: ic-hevosilla on valtavan pitkä ja paksu kaula, joten näiden kanssa on pakko "yli-myödätä". :)

    VastaaPoista
  20. Mikä on tämän oikea nimi? Hieno hevonen on :)

    VastaaPoista