sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Dimman estetreeni

Hmh, kyllä sairastaminen on sitten tylsää! Keskiviikosta asti olen ollut ties miten kipeä, pyörtyilystä äkilliseen korkeaa kuumeeseen, siitä kovaan lihas- ja nivelsärkyyn ja tässä viikonloppuna lähti sitten äänikin.. Sekään ei vielä riittänyt, sillä viimeyönä alkoi yskä joka raastaa jo valmiiksi kipeää kurkkua. Ei siinä muuten ihmeitä, mutta liikutan Teemua 21.-28.3 välisenä aikana ja kipeänähän ei tunnetusti saa ratsastaa ;) Onneksi nyt olo muuten on jo virkeämpi ja olenkin Teemulla käynyt ilman satulaa kävelemässä.

Perjantai ja lauantai siis kuluivat käynnin merkeissä, mutta tänään ratsastikin jo kunnolla kahden hevosen verran. Teemulla menin koulua ja tätä ennen hyppäsin jälleen Dimmalla. Tämä postaus käsitteleekin pääasiassa tuota lehmänkirjavaa :)

Teemusta ei sen kummempia, sillä on nyt mun kanssa pääasiallisesti "treenivapaa" viikko, eli rennosti mennään pyöreässä ja pidemmässä muodossa. Ainoastaan jos säät sallivat, niin kyllä sitä maastoon voisi joku päivä lähteä taas tuulettumaan, Teemu kun rakastaa päästä lujaa! Tänään ratsastelin sen n. 40 min ja aluksi se taisteli taas kunnolla vastaan ja oli niin jäykkää poikaa.. Meinasi siinä itsellä usko loppua kun ei ole vielä voimia tarpeeksi 'komentaa'. Jonkin aikaa työstettyä Teemu kuitenkin naksahti niskasta ja pehmeni ja rentoutui mukavaksi.

Dimman kanssa hypättiin vähän rataa neljällä esteellä. Alkuverkaksi tultiin ravi- ja laukkapuomeja jotta sai vähän tuntumaa ja jalkoja aktiivisemmaksi. Ravi sujuu mallikkaasti, mutta laukassa Dimma liikkuu turhan painavana edestä. Se on oppinut vetämään päätään alas, joten keskityin siihen että nenä pysyy ylhäällä ja liike on enemmän takaosalla. Kokoajan tunnin edetessä poni sekä ohjattavuus paranivat hurjasti.

Hyppelyt sujuivat kaikenkaikkiaan mallikkaasti ja paremmin kuin edellisviikolla, mutta kuski pari kertaa mokasi lähestymisten kanssa ja kerran sarjalla ponilla meni jotenkin pasmat sekaisin ja se stoppasi tokalle esteelle. Minähän liu'uin kaulalle ja yritin pitää kiinni, mutta Dimma laski päänsä alas joten alashan sieltä oli tultava ;) Muita epäonnistumisilta vältyttiin ja etenkin viimeinen rata oli tosi hyvä.

Täytyy vaan kehua miten hieno ja yritteliäs Dimma on. Se saa aina selässä hymyilemään eikä tunnin jälkeen voi olla huonolla fiiliksellä! Tässä liuta kuvia ja alla videokooste.
30 kommenttia:

 1. Ihana postaus :) Kyllä nuo tinkkerit on vaan niin ihania kun talillanikin serkkunihyppää yhdellä niin ai että ne on vaan niin suloisia :)

  VastaaPoista
 2. Miksi tuolla Dimmalla on tuollainen töyhtö kuonossa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on viikset, rodulle ominaiset (niin hauskalta kun se kuullostaa ja näyttää) (;

   Poista
 3. Ihan mahtava poni hyppäämään! Toka vika kuva ihan yllätti, superia:)

  Ja tää sun uus tapa muokata kuviin vähän valosammat reunat niin käy paremmin kuin hyvin kun maneesi kuvatkin oikeen loistaa noitten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mäkin tykkään noista pehmeistä reunoista :)

   Poista
 4. Ihania kuvia! Ja hyvä postaus :) Dimma on kyllä super hienon näköinen ja sitä se varmaan onkin!

  VastaaPoista
 5. Tuleeko teitä näkemään kisoissa? ;) Onkos tämä muuten klipattu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole edes ajatellut koko kilpailuasiaa, mutta varmasti toimiskin aika kivasti kisoissa :) On klipattu.

   Poista
 6. Ompa ihanan näköinen heppa! :')

  VastaaPoista
 7. Miten sä tätä oot päätynyt ratsimaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omistajan kanssa puhuttiin, että Dimmalla voisi säännöllisesti alkaa hyppäämään (omistaja ei itse halua hypätä) :)

   Poista
 8. näyttääpä hienolle, ratsastat hyvin ja dimma on niin sulonen korvat tötteröllä puksuttamassa :3

  VastaaPoista
 9. Kenen tämä Dimma olikaan? :D Mutta kivalta näyttää hauska tuo tippuminen ;D

  VastaaPoista
 10. Voi vitsi kuinka suloinen heppa! mun mielestä hyökkäät vähän liikaa esteelle, ja sun on vaikee saada kontrollia heti laskeutumisen jälkeen. mutta tämä on siis mun mielipide, poni kuitenkin näyttää tarvitsevan kaulaa hyppyyn, joten pitkä myötääminen on ihan ymmärrettävää:) tosi kivan näköistä menoa joka tapauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta että esteen jälkeen kontrollin saaminen ei ole niin nopeaa, kun myötään niin paljon ohjalla, mutta teen sen tosiaankin sen takia että Dimma tarvitsee paljon ohjaa hypyissä. Myös tapa on vähän pinttynyt Bohemia-ajoista, sillä sekin tarvitsi hypyissä reilua myötäystä :)

   Poista
 11. Mitkä saappaat sulla on?:) onko linkkii niihin tai samantyylisii?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat Hööksistä, varmaan löytyy vielä Hööksin sivuilta :)

   Poista
 12. mitkä ihmeen hapsut sillä on turvan kohdalla? :D

  VastaaPoista
 13. Ihailinkin jo tota tippumiskollaasia jonka laitoit facebookiin, toivottavasti ei sattunut!

  Itsekkin haluaisin kavuta joskus tinkerin selkään, mutta tällä alueella ei niitä juurikaan ole :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen aina ihastellut, että olisi kiva päästä tinkerin selkään, nyt se on mahdollista (;

   Poista
 14. Mistä noi sun housut on ja paljon maksaa ja saako niitä vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tehnyt varustepostauksen ihan pari postausta taaksepäin, käyppä sieltä lukaisemassa :)

   Poista
 15. Eikö toi Dimma ole ollut/on myynnissä? Kun me sitä katteltiin ht:netissä..:) Toi on vaan niin ihanan näköinen,ihan sulaa vahaa!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut myynnissä ja Nybackaan se ostettiin :)

   Poista
 16. On varmaan mukavaa päästä hyppäämään, kun Teemulla ei hypätä ja Viksukin on jo niin vanha/tallilla huonot hyppymahdollisuudet että silläkin harvemmin hyppäät:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mukavaa, ehdottomasti! :) Ei Viksun tallilla huonot hyppymahdollisuudet ole, kyllä sieltä esteitä löytyy mukavasti vaikka ovatkin huonommassa kunnossa, mutta tuossa olet oikeassa ettei Viksulla voi joka viikko kunnolla hypätä vanhuuden takia.

   Poista
 17. Suloiset nuo viikset turvassa :3

  VastaaPoista