keskiviikko 18. syyskuuta 2013

jalkatreeniä... nimittäin Viksulla!
Tälläkin viikolla olen jatkanut treenailuja puomien ja kavalettien avulla ja tehnyt erilaisia tehtäviä, joissa Viksu joutuu työskentelemään kunnolla jaloillaan. Todella nätisti Viksu on nyt liikkunut sileällä, mutta jalat eivät etenkään laukassa ole tarpeeksi aktiivisia ja pyrin juuri näillä kavalettitehtävillä saamaan niitä jalkoja nousemaan. Videolta varmasti huomaatte niissä muutamassa laukkapätkässä että laukka on takajaloista vähän laiskaa vaikka muutoin Viksu on hyvin kevyt ja pyöreä ratsastaa. Ei auta, vaikka yritän pyytää aktiivisempaa ja reippaampaa laukkaa, Viksu tällöin vain nostaa päätään ylös ja laukka muuttuu enemmänkin räpellykseksi. Tiedän kuitenkin sen pystyvän ja osaavan laukkaamaan pyöreää, aktiivista ja isoa laukkaa, tällä hetkellä sellaisen saaminen on vain vaikeaa..!


Alkutyöskentelyn jälkeen tulimme pääty-ympyrällä kolmea korotettua ravipuomia, jotka Viksu hoitikin oikein hienosti. Koivet nousivat todella hyvin eikä puomitkaan kolisseet kun muutaman kerran! Viksu on jotenkin niin raukan näköinen ylittäessään noita ravipuomia, ja ihan siellä selässäkin rupesi naurattamaan jostain syystä hirveästi, kuinka Viksu niin tosissaan niitä jalkoja nosti (mikä on hyvä asia siis!). On se vaan niin söpö!
Laukassa hypättiin yhtä kavalettia pääty-ympyrällä puomin avulla, ja kun se sujui, tein muutaman kerran suunnanmuutoksia kavaletin päällä. Itse toin sen vähän hassusti aina esteelle, jolloin Viksu joutui kehittämään omat askeleet, mutta saatiin kerran sentään jonkinasteinen laukanvaihto esteen päällä.Lopuksi laitoin näistä kolmesta ravipuomista kaksi estettä peräkkäin, joiden ajattelin tuovan ongelmia Viksulle, toisinsanoen ettei se jaksaisi varmaankaan kunnolla ponnistaa, mutta kappas vain, Viksuhan loikkasi molemmat esteet hienolla ilmavaralla moneen kertaan! Huomaa kyllä miten sen takapää on vähän vahvistunut, kesällä en olisi voinut kuvitellakaan että Viksu pomppii noinkin voimakkaita hyppyjä.
Muutoin meni kaikki oikein hyvin, mutta kerran vauhti jäi hieman hitaaksi ja Viksu meni tehtävän jälkeen polvilleen, mutta mitään ei sattunut ja jatkettiin normaalisti vielä tuntia. Älkää siis säikähtäkö videon lopussa olevaa kompastumista :)Ratsastin muuten maanantaina Putte-ponin, ja liikutan sen myös huomenna torstaina. Poni oli oikein hieno, vaikkakin maanantaina hieman ponimaisella tuulella ja muutamat pikkupukit raipasta piti heittää (; Hienosti teki avotaivutukset ja raviväistöt ja liikkui lopputunnista todella letkeästi. Harmittavasti kamerasta loppui akku jo tunnin alkuvaiheessa, joten videolle ei tullut niitä parhaimpia pätkiä.
Huomenna toivottavasti Santra pääsisi kuvailemaan, kun ratsastan sekä Viksun että Puten, niin saataisiin myös hyviä kuvia.


17 kommenttia:

 1. Minkälaisessa käytössä Putte on nykyään? Onko päässy vähän pyöristymään vai näyttääkö vaan? :-D

  Kivan näköistä ja varmasti tehokasta harjoitusta Viksulla, näyttää olevan niin tomerana noilla puomeilla ja tosi ponnekkaita hyppyjä noille kavaleteille! Eikä sitä kyllä ikäkään näytä painavan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on Putte päässyt kesän aikana lihomaan aika lailla, eli ihan oikein näit ;D

   Poista
 2. kiva postaus !
  kuinka useesti käyt vuokraamassa teemua tai siis kuin useest käyt tallilla ja ratsastamassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se riippuu hyvin paljon, käyn aina kun on tarve, normaalisti kaksi kertaa viikossa Teemun luona, mutta esim. ensiviikolla ratsastan sen keskiviikosta sunnuntaihin omistajan ollessa poissa.
   Sen perusteella riippuu myös ratsastuskerrat, ainakin vähintään 3 kertaa viikossa käyn.

   Poista
 3. Kiva video ja hyviä kuvia. Hyvin teillä näyttää menevän. Viksu tosi söpö <3

  VastaaPoista
 4. huomaa kyllä että oot kehittyny ratsastajana!:) minkä kokonen putte on? :)

  VastaaPoista
 5. Paljonko pistät ravipuomien väleiksi? Entä laukkapuomien/kavalettien?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ravipuomien väli Viksulla on noin metrin ja laukkapuomeissa kolme metriä.

   Poista
 6. Haha, voi viksua! :D kyllähän Se hyvin liikkuu ikäisekseen! Hyvin säkin kyllä ratsastat! :)

  VastaaPoista
 7. Viksuhan on jo aika vanha niin luulen että ei sillä kannattaisi noin rankkaa reeniä tehdä jos koko ajan kompastelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se vanhuus siihen vaikuta, Viksu on aina ollut vähän laiska nostelemaan jalkojaan ja nyt sillä sattumoisin vain kävi huono tuuri että jalka osui puomiin niin, että kompastui. Viksu ei siis "kokoajan" kompastele niin kuin itse väitit :)

   Poista
 8. ootko kokeillu mennä viksun kanssa maastossa ylämäkiä takaosan vahvistamiseksi? :)

  ja sinä ano, kyllä yhtä hyvin nuoremmatkin hevoset voi kompastua jos eivät jaksa nostaa jalkojaan ja eiköhän emmi sen itse tiedä miten viksua liikutetaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä aina maastossa mennään paljon mäkiä :)

   Poista
 9. hyvin ratsastat molemmilla :)! tipuikko tossa kompastumises?

  VastaaPoista
 10. Miksei suojia jaloissa? :)

  VastaaPoista