keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

paljon kuvia + kuulumiset

Olisihan se pitänyt arvata ettei tästä blogista pysy erossa.. Pari viikkoa taaksepäin julistettuani blogini tauolle ja mentyäni sen jälkeen tallille eräs tallikavereistani totesi: "ai sä laitoit sun blogin tauolle, en olisi ikinä uskonut sitä päivää koittavan!". Itse olin kuitenkin varma että nyt on pakko saada lomaa bloggaamisesta, mutta tässä se nähtiin..!

Olen saanut nyt viimepäivinä niin ihanaa materiaalia niin kuvin kuin videoin, että oli pakko tulla jakamaan ne tänne blogin puolelle teidänkin katseltaviksinne. Olen liikuttanut Teemua tällä viikolla jokaisena päivänä maanantaista alkaen, ja liikutan sen vielä huomenna torstainakin. Perjantaina onkin lähtö Naantaliin, joten Teemu saa lomailla loppuviikon.

Maanantaina 22.7 oli kova sade, joten ratsastin maneesissa koulua. Teemu oli aika hyvä, mutta olisi voinut olla parempikin. Se oli vähän höslä eikä malttanut kulkea pehmeänä ja rentona koko aikaa, vaan piti steppailla ja ennakoi aivan kaikkea. Hyvin sain sen kuitenkin tunnin edetessä läpi ja varsinkin lopuksi se ravasi ja laukkasi todella kauniisti. Selässä oli mukava istua ja hevonenkin keskittyi kunnolla töihin.





Tiistaina 23.7 kävin poikaystäväni kanssa liikuttamassa Viksun, ja hänkin pääsi kokeilemaan ratsastamista ihan omasta tahdostaan. Kyllä oli taas naurussa pidättelemistä, on se aina yhtä hauskannäköistä kun kokematon, varsinkin miespuoleinen henkilö ratsastaa (; Valitettavasti en laita kuvaa teidän nähtävillenne, joten sitä on turha kysellä.
Iltapäivällä menin liikuttamaan jälleen Teemun, ja ratsastin Aadan valvovan silmän alla kirjaimellisesti hiki hatussa. Aamulla oli kovin sateinen sää ja tulin tallille huppari ja takki päällä, ja kun pääsin Teemun selkään, mittari näytti melkein hellelukemia ja aurinko porotti!
Tunnilla Teemu oli älyttömän kiva, aluksi kuitenkin hiukan vahvempi ja jäykempi, mutta pehmeni edestä nopeasti. Tein paljon taivuttelua ympyröillä ja volteilla ja pyrin saamaan niskan hyvin läpi. Sen jälkeen harjoiteltiin vähän laukanvaihtoja täyskaarron avulla. Alkuun ne eivät sujuneet luontevasti, sillä Teemu rupesi ennakoimaan ja pomppimaan jännittyneenä. Hetki treenailtua vaihdot sujuivat ihan mallikkaasti ja saimme muutaman täysin puhtaan vaihdon.
Ravissa oli tarkoitus lopuksi mennä väistöjä, mutta sain jonkun pienimuotoisen lämpöhalvauksen ja aivan kaikki voimat katosivat enkä yksinkertaisesti jaksanut ratsastaa enää yhtään! Hiki virtasi ja olin kokoajan hengästynyt. Sen siitä saa kun ei lämpimällä säällä juo tarpeeksi.. Jaksoin jotenkuten kuitenkin loppuverkata Teemun ravissa ja voi että miten hienoa liikettä siitä irtosi :)
















Tunnin jälkeiset fiilikset!

Tänään keskiviikkona oli laukkatreenin vuoro pellolla. Tuskin tarvitsee mainita, että virtaa ja intoa Teemulla riitti taas vaikka muille jakaa. Sain pidätellä ihan kunnolla että herra pysyy housuissaan, ja aika hyvin se kunnioittikin hidastavaa apua. Tein pitkän alkuverkan ravissa ja otin yhden pitkän ja rauhallisemman laukkapätkän ennenkuin päästin Teemun täyteen laukkaan. Kolme kertaa annoin sen päästellä, jonka jälkeen loppuverryttelin ravissa ja kävelin pitkään. Molemmilla oli todella hauskaa ja Teemu aivan vaahtosi joka puolelta, mutta väsymyksen merkkejä siitä ei löytynyt lainkaan. On se aikamoinen duracell-pupu!









Tähän loppuun vielä kooste näistä kolmesta päivästä.

50 kommenttia:

  1. aivan super ihania kuvia<3 ootte tosi hyvä pari teemun kanssa ja tottakai myös viksun :)

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia :) ootte hyä pari Teemun kans :)

    VastaaPoista
  3. Tosi hienosti saat ratsastettua noin etupainoisen näköista hevosta !

    VastaaPoista
  4. Ratsastatko jossain viljapellolla?:o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on pellon omistajan lupa hevosten liikuttamiseen pellolla :)

      Poista
  5. millä asetuksilla kuvaat mameesissa ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samalla kuin ulkonakin, eli urheiluasetuksella, se pysäyttää maneesin valossa kuvan parhaiten kaikista asetuksista :)

      Poista
  6. Ota huomioon, että olet itsekin ollut kokematon, eikä niille tulisi nauraa. Vaikka saatoitkin tässä yhteydessä tarkoittaa miespuolista henkilöä, niin aika törkeetä on nauraa niille jotka aloittavat harrastusta vasta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä ota niin tosissaan, en suinkaan tarkoittanut kyseistä lausetta ilkkuvaan tapaan :) Huumorilla otettiin kumpikin tuo ratsastus ja sekä itseäni että poikaystävää nauratti yhtälailla.

      Poista
  7. Vähänkö hienosti videosta ja kuvista päätellen!(:

    VastaaPoista
  8. Tosi kiva postaus! :) Ootte oikeesti NIIIIIIIIN hieno pari, ettei voi muuta sanoo.. Osaat ratsastaa tosi hyvin ja nätisti, osaisinpa itsekin! On niin kiva kattoo kun meette täyttä vauhtia pellolla, tulee itelle niin hyvä mieli jostain syystä :D Mutta hyvältä näytätte! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, kiitos aivan ihanasta kommentista :) Kiva jos hyvä fiilis välittyy blogin kautta myös sinne!

      Poista
  9. Kiva kun palasit bloggailemaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelinkin että tuskin pistätte pahaksenne tauolta palaamisen (;

      Poista
  10. Ohhoh, ompas se Teemu iso :D nyt vasta huomasin, että sehän on ihan jätti!

    Hienon näköistä menoa, ei oo mitään parempaa kuin baanailla pelloilla täysiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, onhan se yli 175cm jättiläinen (;

      Kiitos, ja täysin totta puhut!

      Poista
  11. Voi, jälleen kiva yllätys ! :D Oikein hyväntuulinen ja monipuolinen postaus kaikkine kuvineen, videoineen ja teksteineen :)

    VastaaPoista
  12. ootteko siis henkan kanssa taas yhessä :-) ihana postaus :) ja onneksi et jättänytkään blogia tauolle !

    VastaaPoista
  13. Voitko tehä jotain videoita poikaystäväsi kanssa? Teemu meni tosi kovaa, se on komea poika kyllä :) Tosi hyvä että tulit takasin tauolta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En aio sekoittaa poikaystävääni blogiin. Kiitos kommentista!

      Poista
  14. Ihania kuvia ja kiva postaus. c: Teemuhan pääsee tosi kovaa. :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, iso hevonen ja iso laukka niin lujaa pääsee!

      Poista
  15. Tosi hyvä pari olette kyllä ja ratsastat aina niin kauniisti :) itseäni vaan vankkumattomana koulutuupparina häiritsee sinun vähän liian yhyet jalustimet kun menet koulusatulalla. Jos pidentäisit niitä hieman saisit pohkeet paremmin hevosen ympäri ja jalan pidemmäksi ja rennommaksi alas. Tuntuu aluksi hassulta kun on tottunut lyhyempiin mutta pidemmän päälle niihin alkaa tottumaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla jalka heiluu vähän pidemmällä jalustimella sen verran, etten halua niiden olevan ihan niin pitkällä kun "true kouluratsastajalla" :) Mutta kyllä sitä välillä pidennän ja lyhennän fiiliksen mukaan.

      Poista
  16. Neljänneksi viimeinen kuva on kyllä yksi hienoimmista sinun ja Teemun ratsastuskuvista. Hienoa!:)

    VastaaPoista
  17. wow, oottepas menny teemun kanssa PALJON eteenpäin! :)

    VastaaPoista
  18. Harmi kun Viksusta ei ollut mitään materiaalia:( Se on niin ihana ja leppoisa pappa:D Mutta Teemu on kyllä hieno hevonen! Varmaan ihanaa käydä päästelemässä pellolla ja kun Teemulta ei näytä vauhtia ainakaan puuttuvan:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole nyt tullut kuvailtua Viksua yhtään, yritän saada siitä taas tässä pikkuhiljaa materiaalia :) Ja totta puhut, on aivan ihanaa aina päästä viilettämään täyttä vauhtia pellolla !

      Poista
  19. voi kuinka hienosti teemu ravaa varsinkin tossa keskiviikon loppuraveissa!:) tosi hienosti menette!

    VastaaPoista
  20. Teemu on kyllä semmoinen hevonen jota olisi huippukiva testata:) mun yp-tammakin on just tommonen iso ja raskas ja siellä on kyllä huippufiilis kun sen saa toimimaan kunnolla :) noin upeesti se ei mene kun Teemu mutta silti :) oot mahtava ratsastaja ja ratsastat kaikki hepat niin hyvin että kadehdin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, kieltämättä tämmöinen erittäin vaativa hevonen opettaa kaikista parhaiten, vaikkei aina sillä ratsastus ole ruusuilla tanssimista!

      Poista
  21. öööö eks toi oo viljapelto????? Eihän sielä saa ratsastaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei teidän tarvitse tuollaisista asioista huolehtia, meillä on kyllä pellon omistajan lupa ratsastaa pellolla :)

      Poista
  22. Onko se Adalotta Lehtinen tää http://aadanhevoselamaa.blogspot.fi/
    ku oon ihan pihalla... Mun mielestä sillä on eri sukunimi.. Ja toivoisin et vastaat aika piakkoin:)) Ku oon ihan sekasin

    VastaaPoista
  23. En voi muuta sanoa kuin WOW, olette kehittyneet ihan mielettömän paljon! :) tsemppiä jatkoonkin!

    VastaaPoista
  24. hienosti meette ja ootte kehittyny ! onks sulla tai jutalla instagramia?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä löytyy molemmilta. Emmi: 3mmmmi, Jutta: juttaadalmina

      Poista
  25. tosi hienosti meette teemun kanssa ! :) saanko kysyä et mikä musiikki tossa videossa oli ?

    VastaaPoista