torstai 15. marraskuuta 2012

jälleen ratsaille !
























Nyt on vihdoin suokkiherrakin jo liikutuskunnossa, joten olen tällä viikolla päässyt käymään tallilla jälleen normaaliin tapaan. Kyllä se muutaman viikon ratsastustauko rupesi jo vaivaamaan kun ikävä oli kova päästä ratsaille!

Tiistaina oli äärettömän nätti päivä pitkään aikaan, aurinko paistoi ja oli kylmä muttei liian kylmä. Tallille saapuessani sain vastaan kovaäänisen hirnahduksen karsinasta, ja kukas se siellä kurkistikaan kaltereiden välistä! Suklaanruskeat lempeät silmät ja maailman söpöimmät karvakorvat <3
Siirsin Viksun tallinkäytävälle odottamaan kun siivosin karsinan. Yllätys olikin suuri huomattuani että karsinan kuivike oli täysin muuttunut. Tämä uusi kummastus on nimeltään olkipelletti, ja täytyy sanoa etten ole ennen kuullut enkä nähnyt moista. Ekaksi karsinan alusia tarkastellessa tuli mieleen että johan on väkirehut levitetty karsinaan, kunnes rupesi aivot raksuttamaan!


Googletin tarkemmin tämän kyseisen alusen tietoja, sillä ennen kun en ole moiseen törmännyt niin kiinnosti lukea enemmän: Olkipelletti on siis uusi kätevä tapa kuivattaa hevosten boksit, eikä se pölise, kuivattaa hyvin ja on nopea ja helppo puhdistaa. Tämä selvä! 

Karsinan siivottuani Viksu oli kerennyt osoittamaan mieltään kahteen loimeen, jotka oli tallonut myttyyn etujalkojensa alle! Huomatkaa viaton ilme ;)

Tosiaan nyt kun Viksu on ollut täysin kävelytauolla muutaman viikon, niin tiistaina ratsastin yhteensä puolituntia ilman satulaa. Ilma kun oli niin nätti ja pellotkin kuivemmat, päätin käydä sänkkärillä ratsastelemassa. En tietenkään tullut ajatelleeksi (kuten normaalia ;)) että jo valmiiksi reippaalla hevosella voisi olla vielä tuplasti virtaa kun on saikulla ollut, joten luottavaisin mielin käskin Viksun pitkällä ohjalla raviin.  No, ihan kiltisti se meni mitä nyt välillä viskeli päätään ja pärski tyytyväisenä. Siirsin Viksun hetken päästä käyntiin ja käännyin pellon päässä takaisin tallia kohti, niin johan Viksu luuli että nyt laukataan: rykäisy laukkaan -> iso pukki sivulle -> pää alas boing boing ja täyttä laukkaa purren kiinni kuolaimeen! Täytyy sanoa että aika hilkulla oli että meinasin päästä halailemaan sänkipeltoa mutta "onneksi" Viksun kunto ei enää riitä niin isoihin pomppuihin että olisi mut alas saanut. 
Sain Viksun onneksi pysäytettyä hetken päästä (huom. hetken, normaalisti pysähtyy heti!) ja kävelin kentälle työstämään ruunaa vielä pääosin käynnissä tehden vähän ravisiirtymisiä. Tunsi että vähän löytyy jäykkyyttä takaa ja niskastakin Viksu väsyi jälleen vähän nopeammin. 

Keskiviikkona kävin ratsastamassa kentällä noin 45 minuuttia ilman satulaa. Alkuverryttelyssä ratsastin pitkin ohjin pelkillä painoavuilla vaihdellen paljon suuntaa ja tehden ympyröitä. Viksu on niin herkkä pohje -sekä painoavuille että se kääntyy loistavasti ilman ohjien käyttöäkin :)
Verryttelyn jälkeen käynnissä paljon väistöjä ja siitä jatkaen siirtymisiin niin että muoto säilyy pyöreänä ja pehmeänä. Loput 10 minuuttia otin Viksun lyhyemmälle kaulalle ja taivuttelin oikein kunnolla ja pyysin takapäätä kunnolla alle. Otin muutamat laukat molempiin suuntiin, oikea oli tällä kertaa tuplasti parempi kuin vasen. Viksu työsti itseään todella hyvin ja jaksoi kantaa itseään ryhdikkäänä. Siihen oli hyvä lopettaa!


Tähän loppuun vielä "loppukevennys" tallimme tallikissasta Bertasta. Tämän rohkeampaa kissaa en ole kyllä tavannut ja jos ei mikään muu saa piristymään niin Bertta kyllä saa ;)


51 kommenttia:

  1. Hyvä että Viksu voi hyvin! ;) Ihana tuo kissa :D

    VastaaPoista
  2. Voi ei toi kissa ;) Sulonen ku istuu tossa Viksun takamuksen päällä :D

    VastaaPoista
  3. Ihana kisu ja rauhallinen Viksu!
    Mulla muuten on mennyt jotenkin ohi, vuokraatko sitä isoa ruunikkoa josta oli juttua sillon sun blogissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, unohdin mainita että sen vuokraus alkaa joulu-tammikuussa :)

      Poista
  4. kiva että viksu on toipunut! :) ja ihana tuo bertta nauroin ihan vääränä tolle ku istu viksun pepun päällä :DD

    VastaaPoista
  5. Etkö vuokraakkaan sitä jotain isoo heppaa? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unohdin mainita silloin että vuokraus tosiaan alkaa joulu-tammikuussa :)

      Poista
  6. kivaa että postailet taas ja että viksu on taas kunnossa ! :) meilläki vaihdettiin muutama kuukausi sitten turpeesta olkipellettiin, ku turvetta on tosi vaikeeta saada ja jos sitä saa niin se on ihan hirveen kallista ku on ollu niin huono turvevuosi :/ toi olkipelletti on kyllä varmaan paras kuivike mitä oon siivonnu, tosi semmonen valosa verrattuna turpeeseen :)

    VastaaPoista
  7. ihana ku pääsit taas ratsaille ja postailee! :)Söpö toi bertta! meijä tallin kissa tekee kans tollee ja sit se matkustelee siel kyydis hetken ku siel on lämmin :D

    VastaaPoista
  8. Tallikissat on vaan niin mahtavia otuksia! Aina on joku joka kulkee maukuen perässä ja kerjää paijailua. Ihana katti siellä teilläkin päin :33

    VastaaPoista
  9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  10. Aivan ihana video, päivän piristys!! :) Viksu on niin kiltti eikä vähät välittäny kun toinen taiteili kaulaa pitkin selän päälle ja kävi vielä niin nätisti siihen istumaankin... :) Oispa meilläkin tallikissa, mutta tallin omistaja ei tykkää kissoista... En kyllä ymmärrä miks, nehän on semmosia ihania karvapalloja... :)

    Hieno homma että Viksu on tervehtyny ja pääsette taas reenailemaan :)

    VastaaPoista
  11. Olkipelletti muuten kiva, mutta "paakkuntuu" tyhmästi kavioihin. :8

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, itse en ole vielä ainakaan huomannut samaa mutta täytyy tarkkailla :)

      Poista
  12. Voi että mite söde kisu ! :--'3
    meilläkin päin ollaan vaihettu tuohon olkipellettiin :--D

    VastaaPoista
  13. Tosi kiva postaus, mukavaa että oot päässyt taas ratsastamaan Viksulla :) ja ihana kissa! :D
    Olis muuten kiva jos jaksaisit kirjoittaa jonkun mielipidepostauksen, esimerkiksi ihan vaan yleisesti hevosten hoidosta? =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enköhän jossain vaiheessa voi jonkunlaisen mielipidepostauksen tehdä :)

      Poista
  14. Oi... Bertta on niin sulonen! Tai onhan se Viksukin! Kiva kun pääsit taas ratsastamaan! :)

    VastaaPoista
  15. haha, ihana kissa! näyttää ihan samanlaiselta kuin meidän talli kissa mutta vähän isompi versio vain, ja meidän kisu tykkää myöskin kävellä hevosten selkien päällä ja kerran nukahtikin sinne :D

    VastaaPoista
  16. Hahahaa:D illan naurut:D ihana kisu :3 :D
    aww, Viksu vaan nukkuu ku toinen pyörii selässä ympyrää:p
    Jos minun hevoselle tuommoisen selkään laittais, voin taata että se pomppais sen jälkee kattoon, eikä koskaan palaisi sieltä:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä ei moni hevonen pysyisi noin piittaamattomana jos joku kävelee kaulan ja selän päällä !

      Poista
  17. Meidänki tallilla on vaihdettu kuivike tuohon pellettihommaan. Mutta, ihana Viksu ja Bertta. Rapsuta tuota papparaista munki puolesta :)

    VastaaPoista
  18. Kaverin poninkin (jota silloin tällöin liikuttelen) tallilla on vaihdettu tuohon kuivikkeeseen myös ihan vasta, ihmettelinkin ensin että ruoatko on karsinaan levitelty! :D Juu mutta mukavaa kun pääsit taas ratsastamaan! =)

    VastaaPoista
  19. Ihanaa, kun Viksu on taas terve. :) Ja pääsetkin heti töihin siellä selässä, kun toisella on niin kovasti energiaa lomailun jälkeen. :D
    Mä en myöskään koskaan ollut kuullut tuosta kuivikkeesta, jes opin jotain uutta! ;D
    Wau, en oo kyllä ikinä törmännyt noin rohkeeseen kissaan. Jotenkin oon aina kuvitellut, että kissat on tosi arkoja, mutta ehkä noi tallikissat onkin sitten aika rohkeita. :D

    VastaaPoista
  20. Aivan ihana kissa! Noi olkipelletit on vissiin tosi suosittuja nykyään. Järssilläkin on nykyään karsinoissa tota. :)

    VastaaPoista
  21. Ihana kissa! Muuten kiva kun pääsit taas ratsasteleen ja Viksu on kunnossa. En oo ikinä kuullukkaan olkipelletistä,mutta näytti ihan mukavilta. Haluisin kysyy,että haiseeko toi olkipelletti pahalle? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hajuton kuivike on, en ole ainakaan itse vielä "löytänyt" mitään huonoja puolia :)

      Poista
    2. Joo on se varmaan ihan hyvä pelletti! :)

      Poista
  22. ihana kissa! <3 Olkipelletti on kyllä ihana keksintö, oma tamma on nimittäin niin sotkuinen että menisi muuten varmaan ikä ja terveys, jos karsinassa ois jotain muuta! :D Hyvä että Viksu on taas kunnossa.

    VastaaPoista
  23. Haha toi Viksu ja Bertta, tuli päivän naurut naurettua. Jälleen hyvä postaus♥

    VastaaPoista
  24. Onko sulla siskoja tai veljiä jos on niin minkä ikäsiä?? :) Tuli vaan mieleen jos on liian henkilökohtasta niin älä vastaa jätä vastaamatta ;)

    VastaaPoista
  25. Pelaatko sä the sims pelejä tuli mieleen kun aika moni ton ikänen pelaa tiiän että tää on hevosblogi jos et halua vastata ja sitten tiiän kyllä että tää ei oo mikään kysymyspostaus vaikka kysynkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole koskaan pelannut Sims -pelejä, en ole oikein ymmärtänyt mikä niissä niin kivaa on :D

      Poista
  26. Aivan ihana kissa <3 Tallilla missä käyn, kissat suorastaan juoksevat ihmisten perässä ja osoittavat kyllä hyvin haluavansa huomiota. Oon niin kissahullu, että tosta kisusta tulisi heti mun ylin ystävä. Kun pääsee kissaa silittämään, niin siinä menee helposti kauan aikaa :)

    VastaaPoista
  27. ihan kamalaa tuo pelletti! vihaan sitä ylikaiken, haluisin vanhan turpeen takasin, mut eini ei -.-
    mutjoo ihana postaus! :)

    VastaaPoista
  28. Ootko sä oikee vai vasenkätinen kun oon miettinyt tätä tosi tosi kauan enkä oo törmänny moiseen kysymykseen. Onko sun mielestä inhottava kun kysytään tämmösiä eikä tää oo ees kysymyspostaus. Hyvä postaus näitä on niin ihana lukea luen aina sun postaukset moneen kertaan, sillä niistä saa nauttia! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeakätinen olen :) Ja kyllä multa saa kysellä vaikkei kysymyspostaus olisikaan!

      Poista
    2. No se on kiva, että saa kusellä! :)

      Poista
  29. Mulla ois sulle muutama kysmys niin kysyn nyt sulta.
    1.Mikä on sun lempiruoka kysytty varmaan monta kertaa mutta en ite oo hoksannu ainaskaan?
    2.Onko sulla tällä hetkellä poikaystävää?
    3.Juotko maitoa?
    4.Minkä ikänen olit kun aloit meikkaan?
    5.Minkä ikänen olit kun lopetit leikkimisen ja aloit vähän isommaksi tytöksi?
    6.Onko kissat ihanempia kuin koirat? Siinä nyt muutama kysymys kun haluaisin tietää vaikka osa kysymyksistä onkin tyhmiä :)

    VastaaPoista
  30. Oon kyl niin rakastunu tohon olkipellettiin! Ihanan valoisa ja helppo siivota.

    VastaaPoista
  31. Ihana posatus. kiva kun viksullakin pääset taas treenailee. Nauroin tolle kissakohalle. Ihana! Viksu oli tosi rauhallinen siinä vaikka kissa istuu sen lautasilla ja kiipeilee sen kaulalla! Millä tota olkipellettiä siivotaan? Ihan samalla lailla ku esim, turvetta?

    VastaaPoista
  32. Kirjottaisit nyt ko en jaksa oottaa!

    VastaaPoista
  33. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  34. Ihana postaus jälleen kerran! Kiva kun pääsit taas ratsasteleen Viksulla. Bertta, voi, että sai nauraa Bertalle kyllä kun on niin söpö ja istuu tossa Viksun pepun päällä. Käys lukeen munkin blogia jos vaan sopii. :)

    VastaaPoista
  35. Vähän myöhässä kirjoitan tänne mutta samapa tuo ;) Ihana Viksu ja Bertta <3

    VastaaPoista