lauantai 17. maaliskuuta 2012

mielenkiintoisimmat blogit julki!


Noniin, vihdoin ja viimein olen saanut käytyä läpi jokaisen bloginsa linkittäneen! Uskokaa tai älkää, mutta mulla meni koko eilinen koulupäivä (hehe) 8-14 asti käydessä läpi blogejanne! Sen verran tarkkaan katsoin bloginne kokonaisuutta, ulkoasua, tekstien selkeyttä sekä sisältöä.


Olen itse tarkka siinä, miltä blogi näyttää heti kun sivulle astuu. Mikäli ulkoasu ei miellytä, harvoin jaksan lukea edes tekstiä, vaikka se olisi hyvin kirjoitettu. Toinen tärkeä seikka on sisältö; mielellään paljon kuvia, silloin tällöin videoita sekä jotain muuta erikoispostausta, joka pitää blogia mielenkiintoisena. Tykkään lukea etenkin esteratsastusblogeja, joissa kirjoittaja kilpailee ponillaan/hevosellaan ja kertoo treeneistä videoiden kera. Vaikken itse ole kilparatsastaja tai ratsasta hienoilla esteratsuilla (hienolla kouluponilla kyllä;), muiden ratsastajien blogeista voi saada hyviä vinkkejä.


Nyt kuitenkin moni blogi jäi mieleen, vaikkei suurimmassa osassa kilparatsastusta olekaan. Tein niin, että valitsin alkuun niin monta blogia, jotka jäivät mieleen. Tämän jälkeen karsin vielä näistä  ne suosituimmat, joihin osaan aloin lukijaksi. Lisäksi jaoin muutamia kunniamainintoja muutamille blogeille :) Pyrin kommentoimaan blogia niin positiivisesti ja antamaan hieman jotain kritiikkiäkin. Ethän suutu, mikäli et päässyt mielenkiintoisimpien blogien listalle, jokaisessa blogissa oli jotain hyvää!!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Yli yhdeksänkymmenen blogin joukosta valitsin alkuun siis 14 blogia, jotka jäivät tavalla tai toisella mieleen. Kirjoitin näihin kaikkiin pienen mielipiteen, minkä takia juuri tämän blogin valitsin. [eivät ole missään järjestyksessä].


The Best of (F)all -- Olen jo entuudestaan seuraillut tämän tytön ponielämää Youtubesta, jonka vuoksi blogin lukeminen oli mielenkiintoista. Blogissa on tietynlaista "veijarimaisuutta", mistä pidän. Plussaa kuvista ja videoista, joita bloggaaja laittaa sopivan verran. Ja pakko mainita, että Pete on ihana <3 ;)


Emilia Ikola -- Jollain tapaa tykästyin tähän blogiin. Vaikkei blogin banneri ja ulkoasu miellytä silmää kovin, sisältö on suhteellisen mielenkiintoista. Siihen vaikuttaa se, että kuvia ja videoita löytyy paljon ja hevonen on todella upean näköinen. Tekstiä ei ole postauksissa paljoa, mikä on tavallaan hyvä, tavallaan ei. Liian pitkiä tekstejä en jaksa lukea.


Iina ja Dessi -- Iinan youtubetilaajalistalta löydyn, ja siksi bloginkin seuraaminen on mielenkiintoista. Ulkoasu blogissa on todella kiva, tykkään etenkin bannerista. Kuvia löytyy paljon ja blogi on monipuolinen. Bloggaajalla on kivoja extroja postauksissa, mikä lisää lukemisen nautintoa!


Heppaelämää + valokuvausta -- Rakastuin tämän blogin ulkoasuun. Värit ovat ihanat, samoin tausta. Valokuvat upeaa laatua, bloggaaja selvästi osaa asiansa :) Teksti ehkä omaan silmään hitusen liian pientä, ja bannerin teksti epäselkeä. Ehkä tämä blogi jäisi vain kuvienkatselun tasolle..


Colors of the rainbow -- Mukavanoloinen lifestyle-blogi. Pidän yksinkertaisuudesta ja siksi blogin ulkoasu miellytti silmää. Hienoja kuvia blogissa ja postauksia tulee mukavaan tahtiin.


Essi ja Vallu -- Youtubesta on muutamaan kertaan tätä ratsukkoa seuraillut. Vallusta tulee jollain kaukaisella tavalla mieleen Bohemia, tiedä miksi :D En pidä bannerista, johtunee ehkä huonosta laadusta? Kuvat voisi olla laiteltu "tasaisemmin" tekstien sekaan, eikä ainoastaan loppuun, tällöin postauksista tulisi ainakin omasta mielestä vielä mielenkiintoisimpia :) Teksti on selkeää.


Allu ja Appie -- Pirteänvärinen blogi, todella kaunis poni. Pidän paljon bannerista ja kuvia on postauksissa paljon. Tekstit ovat aika paljon "pötkössä", mikä hankaloittaa lukemista, mutta kuvat onneksi pelastavat :)


See my life -- Pirtsakka blogi, vaikka ulkoasu on todella yksinkertainen. Kaipailisin vähän värejä ja tekstin fontti ei hirveästi miellytä (voisi olla ohuempaa?). Bloggaaja vaikuttaa ihanan iloiselta ja pirteältä ihmiseltä ja jollain tapaa blogi jäi mieleen :)


Small pony, large targets -- Voi että kun tämä poni on veikeännäköinen! Hyppää todella hienosti vaikka pienikokoinen onkin :) Ratsastajan ja ponin yhteistyötä on ilo katsella. Blogissa on paljon materiaalia ja treenivideoita on kiva katsoa. Blogin banneri on kiva.


Ponitarinoita -- Ihana poni tytöllä, ja sama kuin edellisessä blogissa; tämän ratsukon yhteistyötä on mielenkiintoista seurata:) Kuvia on tarpeeksi ja ovat vielä hyvälaatuisiakin. Teksti on kivaa luettavaa, banneri on hieno.


Prinsessaidea -- Aivan ihana, tyttömäinen ulkoasu! Paljon kivannäköisiä kuvia ja plussaa videopostauksista, joita on silloin tällöin. Teksti on selkeää luettavaa ja blogissa on kivaa se,että vaikka Prinsessaidea onkin pääosin lifestyleblogi, siellä on myös heppailua mukana :)


Marliinu -- Tykästyin tosipaljon ulkoasuun, pidän itse vaaleanpunaisesta.. ;) Banneri on hieno ja hevonenkin sitäkin hienompi! Teksti on todella selkeää ja ne sisältävät sopivan määrän kuvia. Videoitakin löytyy aika hyvin!


Allu ja Lara -- Lämminsävyinen blogi, joka kertoo tytöstä ja hevosesta, jotka asuvat Norjassa. Tämä lisää hurjasti mielenkiintoa :) Hevonen on todella upean näköinen ja ratsukon menoa on kiva seurata. Kuvia löytyy paljon, mikä on tärkeää. Videoita voisi olla treeneistä enemmän.


Empun ponielämää -- Hienoa seurata kuinka nuori 10-vuotias tyttö käsittelee poneja ja kuinka paljon taitoa häneltä löytyy :) Poneja löytyy kyllä moneen lähtöön! Kuvia on sopivasti ja blogi on omalla tavallaan todella söpö :)



KUNNIAMAININNAT

Emilian Stuff -- Kunniamaininta hienoista kynsistä :) Blogi sisältää monipuolisesti tutoriaaleja, arvosteluja ja tietoa uusista ostoksista.

My life as Aino -- Kunniamaininta todella ihanasta ulkoasusta :) En ole kellään ennen tavannut samantyylistä. Sivuilla olevat kukat ovat todella ihanat ja vihertävä, metsäinen otsikkokuva hevosesta sopii liilaan väriin todella hyvin.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Näistä 14 blogista tässä top 5-lista. Onnittelut kaikille listalle pääsijöille (;
Näihin ryhdyin lukijaksi:

Small Pony, Large Targets

Allu ja Lara
Iina ja Dessi

Ponitarinoita

The best of (F)all

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vielä muuta: Seuraava tavallinen postaus tulossa huomenna (sisältää jo Viksua!), ja uusi ulkoasu tulee  ihan lähiaikoina, kunhan saan kunnolla aikaa revittyä sellaisen tekoon! :)

23 kommenttia:

  1. Wow, kiitos hurjasti! :O Ja Pete kiittää myös :D

    VastaaPoista
  2. Linkittelen itse oman blogini tähän, jos sinulla joskus riittää aika ja voisit kertoa miten voisin sitä parantaa ? :-)

    http://hoidokinelamaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käväisin katsomassa, blogissasi on todella hieno banneri :) Tuo slideshow vasemmalla sivulla on tosi kiva extra. Taustan voisit ehkä vaihtaa ja tehdä itse? Taitoa tuntuu kuitenkin riittävän :)

      Poista
    2. Voi kiitos hirmuisesti! :-) Olenkin miettinyt, että teen taustan itse, mutten osaa :--D

      Poista
  3. Voii, kiitos linkityksestä ja kiva että tykkäsit! Otin heti kritiikistä vaarin, eli suurensin fonttia! Koska itkekkin olen kyllä vähän joutunut siristelemään lukiessani... :D Selkeämpi fontti banneriin -neuvo pidetään mielessä kun seuraavan kerran vaihdan ulkoasua :) Linkityksesi toikin kyllä blogiani esille, parin tunnin sisällä tän sun postauksen julkasemisesta tuli 10 uutta lukijaa minullekkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa kuulla että sait uusia lukijoita mun linkityksen myötä! :) Teksti näyttää nyt paljon paremmalta hieman suurempana ja sitä on helpompaa lukea :)

      Poista
  4. Eikä ihana kiitos!! :)) Katoin kun tulin koneelle vaan whoooo että miksi näin paljon kävijöitä ja uusia lukijoita, ihana ylläri tämä!

    VastaaPoista
  5. kiva että tykkäsit blogistani! :) ja kiva saada palautetta siitä mitä pitää parantaa!

    VastaaPoista
  6. Kiitos paljon kunniamaininnasta ! :)

    VastaaPoista
  7. oiii! kiitos neuvoista, voisinkin vähän ohuentaa tekstiä jos sitä on niin mukavampi lukea :D ulkoasu on mun mielestä erityisen tylsää koska mulla ei ole ollut aikaa sitä parannella niin kattoo jos siihen lähiaikoina aikaa löytyisi!

    mullaki tullu uusia lukijoita tän myötä! kiitän :)

    VastaaPoista
  8. Vau, kiitos! Huippua että tykkäsit! :)

    VastaaPoista
  9. Oivitsi tää tuli ihan puun takaa, kiitos hirmusesti!! :-) Oli aikamoinen ylläri kun selailin tota listaa ja oma blogi löyty sieltä :-D

    VastaaPoista
  10. ei nyt oikeen liity aiheeseen, mut missä sä opiskelet tällä hetkellä ja mikä susta tulee isona :D ? Joskus sen näin täällä jossain mut en enää löydä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Opiskelen Järvenpään ammattikoulussa media-assistentiksi :)

      Poista
  11. Kiitti paljon ja kiva ku tykkäät ! =)

    VastaaPoista