perjantai 16. syyskuuta 2011

ei-niin-onnistunut - estetunti

Anteeksi taas kaikille lukijoille tämä tauko, olin viimeviikonloppuna Roosan ja Loren kisahoitajana Niinisalon kenttiksissä, joten en päässyt Bohemialla enkä Viksulla ratsastamaan :( Nyt kuitenkin oon palannut taas normaalirutiiniin ja tällä viikolla olen käynyt normaalisti talleilla.

Maanantaina kävin ratsastamassa Putella, menin ilman satulaa ihan perus koulua, poni oli jälleen todella hyvä ja sateesta + tuulesta huolimatta (eikä kentällä ole edes aitoja) poni käyttäytyi todella mallikkaasti :)
Torstaina ratsastin Viksulla normaaliin tapaan, menin puomeja + yhtä kavalettia. Ilma oli sateinen ja kenttä aika märkä, mutta siinä oli kuitenkin muutamia kuivia kohtia joihin asetin puomeja aluksi raviväleihin niin, että Viksu joutui kunnolla töihin jalkojensa kanssa ja niin että se joutui nostamaan niitä, vähän kokoamista..
Ravipuomit sujui todella kivasti, askeleet meni just eikä melkein eikä Viksu kolautellut yhtään. Vaihdoin ravivälit sitten laukkaväleihin ja alkuun meni taas mallikkaasti, mutta kun tehtävät vaikeutuivat niin Viksu kuumui ihan hirveesti ja sen jälkeen olikin pitkään pelkkää sähellystä, räpellystä, ristilaukkaa ja vaikka mitä! Pidätteet meni ihan kuuroille korville ja tunsin miten Viksu puri kuolaimeen; "En pysähdy, mennään vaan kovaa!!". Jouduin siis tekemään runsaasti voltteja ja välillä pysäytin ja tein siirtymisiä jotta sain sen takaisin kuulolle. Välillä sainkin sen rauhottumaan, mut sit kun nostin laukan ja tulin tehtäviä uudelleen niin alkoi  taas se samainen räpellys
Sain kuitenkin loppua kohden muutamat hyvät pätkät ja raveissa Viksu oli taivaallisen upea! Olisittepa nähneet sen ;) Ihankuin eri hevonen..


Tänään, perjantaina menin taas ratsastamaan suoraan koulun jälkeen Bohemialla. Tuntui että siitä on ikuisuus kun viimeksi sen selässä olen istunut, vaikka todellisuudessa vaan kaksi ratsastuskertaa oli jäänyt väliin :D Haha, tässä huomaa kuinka riippuvainen siitä ponista oikeastaan olen ja kuinka tärkeä se on :)
Jokatapauksessa, meillä oli siis tänään estetunti, tultiin radanomaista tehtävää, kaikki esteet olivat pystyjä eikä mitään pelokkeita alla. Ajattelin että näistä Bohemia menee leikiten yli! Alkuverkassa Bohemia oli tosi mukavan oloinen ja liikkui itse eteen ja taipui molempiin suuntiin hyvin. Samoin laukka rullasi aika jees ja tamma oli pehmeä ratsastaa.
Alettiin sit tulemaan ristikoita aluksi ihan pienessä, kootussa laukassa. Ensimmäinen meni yli, mutta toisella tuli yhtäkkinen kielto ja hämmennyin vähän että mites nyt näin! Eikun uusiksi tarmokkaammin ja sen jälkeen poni oli hyvä. Vähän ristilaukkoja sun muita mutta muuten hyvä :) Tultiin sitten samaa rataa mutta erittäin reippaassa temmossa. Bohemia meni todella hienosti ja hypyt oli ilmavia!

Lepohetken jälkeen vaihdettiin tehtävää vähän vaikeammaksi ja esteetkin nousi noin 70cm korkeuteen. Alkurata meni hienosti, mut sit tuli porttiesteelle huono lähestyminen ja ryssittiin se; seurauksena Bohemia säikähti vähän. Jatkettiin rata loppuun ja meni hyvin, mut jouduin kannustamaan kunnolla ja rohkasemaan että hyppäsi. Vaihdettiin jälleen tehtävää, tultiin sellaista linjaa johon piti mahtua noin kolme reipasta askelta. Bohemia oli hieno, mutta kuski ei, askeleet laskin päin mäntyä ja Bohemia tuli liian pohjaan muutaman kerran. Kultaponi pelasti kuitenkin eikä pudottanut <3
Lopuksi Aada rakensi meille sarjaesteen, jota tultiin aluksi ihan 30-40cm ja siitä nostettiin noin 85-90cm korkeaksi. Bohhe oli mahtava eikä kieltänyt sarjalle ollenkaan vaikka taas mulla oli askelten kanssa ongelmia ja välillä jäin jälkeen tai tuli muuten ihan erikoisia hyppyjä. Mutta Bohemia pelasti jälleen ;)

Jäi vähän huono fiilis aluksi ja ajattelin että olinpa ihan surkea tänään ja kieltojakin tuli paljon siihen nähden miten vähän niitä on muuten tullut viimeaikoina. Mutta niinkun Aadakin sanoi, välillä on tämmösiä päivä ettei kaikki aina suju.. :) Tässä alla vähän jotain pätkiä tästä päivästä, laitoin muutaman epäonnistumisen mukaan, mutten kaikkia. :) (anteeksi videon huono laatu, jostain syystä ei suostunut lataamaan videota youtubeen..)

7 kommenttia:

  1. sun blogiis on kiva seuraa (8
    ratsastat iha hyvi mut välil sukellat liikaa pienil esteil tai sitte se vaa näyttää siltä noil esteil... mut oot kyl hyvä ratsastaja ja sul on kiva kirjotustyyli ! :DD

    VastaaPoista
  2. Vitsit et uskokaan kuinka eri parilta näytätte verrattuna siihen, kun miltä näytitte ensimmäisissä videoissa! Teillä on paljon parempi meininki ja Bohemia hyppää aivan superhyvin nykyään! Jatkakaa samaan malliin, ootte ihan supereita :)

    VastaaPoista
  3. Te ootte Bohemian kans niin söpöjä :D

    Mä muuten näin sut lauantaina Niinisalossa keltanen sadetakki päällä taluttelemassa Loree :D

    VastaaPoista
  4. Kiitoksia kaikille :)
    Anonyymi: Bohemian kanssa myötään esteillä kunnolla että se on kivempi hypätä, koska sillä varsinkin on tärkeä hyvä myötäys esteillä. Siks näyttää sukeltamiselta. Mut tolla tunnilla varsinkin en ollut ihan parhaimmillani ja saatto tulla ihan kauheennäkösiä hyppyjä mun osalta. :)
    Milla: Voi, kiitti paljon!
    Marika: Haha, oli varmaan kaunis näky :D Kiitos :)

    VastaaPoista
  5. vautsi! mahtavan näköisgtä menoa, ootte hieno pari! :)
    ps.Millä kameralla nää bohe- kuvat on otettu, kun on noin super laatuisia ? :oo

    VastaaPoista
  6. Nojaa, haha :D Ja kuvat on otettu vanhalla mutta tunnollisella Nikon D40-järkkärillä :)

    VastaaPoista
  7. Sulle ois blogitunnustus, käy kattomassa mun uusin postaus! :)

    http://onkkujadinav.blogspot.com/2011/09/blogitunnustus.html

    VastaaPoista