sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

lolan selässä

Hyvää sunnuntaita!

Huh, kylläpä on taas taukoa kertynyt bloggaamisesta reilun kuukauden verran.. Kyllä meinaa motivaatiokato puskea pahemman kerran päälle mutta yritän sinnitellä blogini kanssa niin pitkään kunnes ihan oikeasti tuntuu siltä ettei tekstiä yksinkertaisesti synny :/

Hevosrintamalla sujuu oikein kivasti tällä hetkellä ja olen päässyt useamman kerran viikossa ratsastamaan pääosin Lolalla. Jokaviikkoiset ratsastukset ovat opettaneet kokoajan lisää tästä tammasta ja täytyy sanoa että on se vaan kaikinpuolin niin kiva hevonen vaikka ei annakaan mitään ilmaiseksi!

Tulin jakamaan teille kuvia alkuviikon treenistä jolloin Ada tarjoutui kuvaamaan mua ja Lolaa maneesissa. Lola liikkui onneksi tosi kivasti ja Ada saikin otettua monta kivaa räpsyä meistä!

Kerroin viime postauksessa tarkemmin Lolasta ja sen ratsastettavuudesta, mm. siitä kuinka se painuu hyvin herkästi kuolaimen ja pohkeen taakse. Tähän asiaan olenkin kiinnittänyt tarkasti huomiota aina ratsastaessa ja nyt kun tunnen Lolaa jo sen verran hyvin että uskallan vaatia siltä enemmän, on ryhtiä ja aktiivisuutta alkanut löytymään :) Jatkuvaa korkeampaa muotoa ei kuitenkaan vielä voi vaatia sillä lihaskunto ei anna periksi, mutta pätkittäin rehellinen pyöreys ja takaosan työntö tulee hyvin esiin.

Lolan mieluinen työskentelymuoto.. not!












Näissä muutamassa ylläolevassa kuvassa huomaa miten Lola käyttää ylä- eikä alakaulaansa ja kummasti tulee kaulalihakset kivemmin esiin! Vielä kun saisi kitkettyä tuon kielellä leikkimisen pois niin kuvat näyttäisivät paljon paremmalta. Rumaltahan se näyttää, muttei onneksi vaikuta ratsastukseen millään tavalla. Omistajan mukaan Lola on heitellyt kieltään jo vuosia eikä "miljoonat" eri kuolain- ja suitsikokeilut ole tehonneet.. Onko kenelläkään lukijoiden hevosilla kyseistä pahaa tapaa ja jos on, oletteko saaneet kitkettyä tavan pois? Vinkkejä saa laittaa!




Laukkaa työstin hetken aikaa molempiin suuntiin ja keskityin vain ylläpitämään sitä isona ja pyöreänä jonkinnäköisessä ryhdissä. Laukassa on Lolan kanssa paljon työmaata jotta sen saisi kulkemaan tasaisena, ryhdikkäänä ja takaosan päällä. Kuvista ei onneksi huomaa miten epätasaista menoa laukka on, mutta todellisuudessa selässä on aika työlästä istua rennosti ja saada ratsastettua etupainoista ja laiskaa hevosta pehmeään mutta aktiiviseen muotoon..! Noo, pikkuhiljaa pikkuhiljaa :)

Näihin kuviin ja tunnelmiin jäädään tällä kertaa, mutta ainakin parille seuraavalle viikolle on mukavasti luvassa heppailuja molempien hevosten kanssa. Koetan saada taas uutta materiaalia ja sitä postailuintoa kerättyä niin pysytte paremmin kartalla kuulumisistani :) On mulla rästissä kuvia Naantalista, jonne suunnistimme viikko sitten tyttöjen kanssa ja Teemustakin muutama peltokuva, mutta katsotaan julkaisenko niitä missä vaiheessa. Siihen asti näkemiin!

20 kommenttia:

  1. Meillä on kieliongelma ratkaistu niin, että se kummalle puolelle työntää kielen ulos niin sen puolen pohkeella pamautetaan napakasti ja on auttanut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei auta Lolan kohdalla, sitä saa muutenkin komentaa vahvalla pohkeella sillä jää herkästi pohkeen taakse. Pikemminkin lisää kielellä protestointia kun käskee reippaammin eteen! Kiitos kuitenkin vinkistä :)

      Poista
  2. onko sulla snapchattia/julkista profiilia niin et kaikki näkee sun mystoryt? :) ois kiva seurailla sua siellä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On mulla Snapchat mutta en pidä sitä julkisena. Laittelen sinne ainoastaan kavereille kuvia silloin tällöin ja se riittää, en ole muutenkaan kovin ahkera snäppäilijä (;

      Poista
  3. Voitko kertoa tietämättömälle tuosta Lolan suitsisysteemistä? Esteettinen vai apukeino? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En itsekään tiedä kyseisten suitsien nimeä, mutta ovat samanlaista tyyppiä kun remonttiturpis, eli turpahihna on hieman normaalia turpahihnaa alempana. Lisäksi näiden suitsien kanssa käytetään kumitutteja. Ei ole kuitenkaan ollut vaikutusta kielellä leikkimiseen mutta muutoin hyvin istuvat suitset :)

      Poista
    2. Suitset on Rambon Miclemit.

      "Muotoiltu hevosen pään mukaan. Erittäin mukava, ei paina arkoja hermoratoja"

      Kumitutit ei ole näiden suitsen kanssa mitenkään pakolliset :)

      Poista
  4. Meillä nuori poni oli tosi levoton suustaan eikä tuntunut millään tasaantuvan, mutta otettiin turparemmi kokonaan pois ja laskettiin kuolaimet reiän tai kaksi normaalia alemmas. Nyt poni on aika tasainen ja hyvä suustaan, imee kuolainta kivasti, maiskuttaa ja kuolaa. Koulukisoissa toki pitää olla turpis, mutta pidetään sitä tosi löysällä eikä alaturpiksesta edes puhuta! :) On muuten toi turparemmin löysääminen tai ottaminen kokonaan pois tehonnut tosi moneen tuntiponiinkin, kaikista tullut paljon parempia edestä kun mikään ei paina!

    Kiva postaus ja on ihan hauskan näköinen poni! Ja mukavaa, että tulit jälleen postaamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lola myös maiskuttaa suutaan ja vaahtoa erittyy, eli kuten tekstissäkin mainitsin niin kielellä leikkiminen ei onneksi vaikuta kuolaintuntumaan mitenkään :) Täytyykin kysyä onko omistaja kokeillut ottaa turpista kokonaan pois!

      Poista
  5. Oma vuokrahevoseni on niin levoton suustaan että joskus saattaa puraista itseään kielestä niin että koko suu on veressä :/ se on tehnyt sitä aina ja pahenee kun hermostuu tai ei pidä tasaista kättä. Tää siis saattaa alkaa pelleilemään kuolaimella ihan pelkästään kun on saanut tallissa suitset päähänsä. Remonttiturpis on vähän auttanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lola on myös joskus onnistunut puraisemaan kieltään :/ Remonttiturpista ja kaikennäköistä ohjastuntumaa ollaan jo kokeiltu mutta ei ole vähentänyt yhtään kielellä leikkimistä..

      Poista
  6. Ihan uskomattoman upeen näköstä menoo :D

    VastaaPoista
  7. Mihin Teemu on jäänyt? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teemu pyörii tavalliseen tapaan kuvioissa mukana, mutta siitä en ole vain materiaalia saanut viime aikoina. Nyt kuitenkin lähipäivinä tulossa matskua Teemustakin :)

      Poista
  8. Kiropraktikko sanoi, että kielellä "leikkiminen" on seurausta niskan jumeista. Ja kun niska on rento nin kieli pysyy suussa :)

    VastaaPoista
  9. Kokeilitko sitoa kieltä? Yhteen polleen auttoi meidän tallilla :-) Ootte parhaat <3

    VastaaPoista
  10. Meillä entiselle hevoselleni kokeiltiin lopuksi lusikkakuolainta joka toimi samallalailla kuin kolmipala. Harmi ettei koulukisoissa sallitut mutta kieli pysyi sisällä ja oppikin jo pitämään suussa vaikka välillä muilla kuolaimilla meni. Kannattaa kokeilla jos on mahdollisuus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä tuohon lisäksi että muuten siis käytimme kolmipaloja hevosillamme joilla on aina toiminut hyvin ja toimi siis lusikalla ja kolmipalalla samallalailla. En sano että jokainen hevonen hyväksyisi välttämättä mutta meillä ainakin oli tuuri että toimi molemmat :)

      Poista