sunnuntai 6. toukokuuta 2012

koulutunti Bohemialla

Bohemia nautti nätistä kevätpäivästä ennen tuntia :)
Olin tänään pitkästä aikaa koulutunnilla Bohemian kanssa, ja täytyy sanoa että oli hurjan mukava tunti! Bohemia yllätti positiivisesti olemalla varmaan taas paras tähän mennessä (liikkui siis parhaiten varmaan kun koskaan ennen!). Sain myös kehuja perusistuntani paranemisesta ja käsien asennosta. Olen myös itse huomannut parannusta ratsastuksessani ja istunnassani, mutta siihen vaikuttaa myös se, että Bohemia liikkuu paljon paremmin kun esimerkiksi vuosi sitten. Kun Bohemia liikkuu oikein; selässä ei voi muuta kun istua hyvin! (;


Harjoiteltiin aluksi taas neliönmuotoisella pääty-"ympyrällä" takaosakäännöksiä. Vasempaan suuntaan poni menee takarit tosi nätisti, mutta oikeassa suunnassa se tuppaa jäämään vähän tyhjäksi ja käännökset venähtävät voltin kokoisiksi. Saatiin loppuun poni paremmin pakettiin ja kiitettävät takarit.
Jatkettiin sitten rentoa harjoitusravia pääty-ympyrällä tehden samalla vähän temponvaihteluja. Tällöin Bohemiakin heräilee paremmin avuille. Ravissa poni oli oikein kiva ja letkeä, laukassa sai tehdä vähän enemmän töitä että laukan temmon sai näkyvästi muutettua. Bohemia kokosi reippaasta laukasta kivasti lyhyempään laukkaan, mutta heti kun täytyi vähän käynnistellä moottoria niin ei olisi millään jaksanut ;) Pääsin kuitenkin niskan päälle ja ponista irtosi hienoa laukkaa!


Lopuksi tultiin keskihalkaisijalla ravia, jossa ponin täytyi kulkea suoraan. Bohemia katoaa suoralla uralla helposti peräänannosta, joten sitä vähän korjailtiin. Laukassa tehtiin myös kokorataleikkaalla laukka-ravisiirtymistä.





Olin ihan kuollut tunnin jälkeen, mutta supertyytyväinen tuntiin ja ennenkaikkea poniin! Siitä tulee vaan aina niin älyttömän hieno fiilis kun saa hevosen tahdon läpi ja kulkemaan rentona ja juuri niinkuin itse haluan! 





-------------------------------------------------------------------------------------

Tässä teille katseltavaksi myös uusin videoni, jossa esiintyy tärkeimmät vuokrahevoseni sekä hoitoponini: Viksu, Bohemia ja Putte :)


Olen muuten huomannut, että allaoleva "Luitko/piditkö?" -napin numerot ovat pienentyneet melkein sadalla! Onko postaukseni tulleet tylsemmiksi ettei ihmiset näitä enää jaksa lukea, vai ettekö vain jaksa painaa 'tassunjälkeänne?" Ei sillä ole tavallaan väliä, mutta ihmetyttäähän tämä :)

44 kommenttia:

  1. Eka komma(; toi vika video on upee!! Ja kiva kuulla että meni hyvin bohemian kanssa(:

    VastaaPoista
  2. Aivan kertakaikkisen hieno tuo video! Tykkään sun videoista ihan älyttömästi! kiva postaus, hienoja kuvia, hyvin meette!
    Ps. Näitä sun postauksia jaksaa lukea AINA!! :''D

    VastaaPoista
  3. kuka piti sulle tunnin?

    VastaaPoista
  4. ihanii videoi!! ja itte voin ainaki kertoa että sun postauksis ei oo mitää vikaa itte oon ainaki laiska painamaan noita "tassunjälki" nappuloita jostain syystä :DD

    VastaaPoista
  5. tosi kiva postaus :)) äläkä sit loukkaannu täst tai mtn, en oo mikää ammattilainen, mut huomasin vaa noist kuvista, et käännät joissai kuvis kättä tollee vähä hassusti :D sillee et nyrkki osottaa alaspäin, vaikka sen pitäis olla eteenpäin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, parannettavaa löytyy ranteiden asennosta, ne välillä kääntyvät vaakatasoon (ihmisen ranne ei käänny alaspäin ellei käännä koko kättä ;D). Mutta esimerkiksi puolivuotta sitten käteni olivat vielä huonommin, joten parannusta tapahtuu pikkuhiljaa.. :)

      Poista
  6. Toi voisiks suositella jotain bannerin tekoohjelmaa, tai siis ohjelmaa jolla sais ees jonkun näkösen bannerin tehtyä? Ilmainen tai kokeiluversio?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä löytyykö erikseen itsessään bannerinteko-ohjelmaa (valaiskaa jos joku tietää), mutta ihan kuvankäsittelyohjelmilla saa tehtyä bannereita. Täytyy vain olla muuten kuvankäsittely hallussa jotenkuten.

      Poista
  7. Ihania kuvia ! :-------3 Minä klikkaan aina joka postaukseen kerran "Kyllä!" :--)

    VastaaPoista
  8. ei todellakaan oo tylsistyny postaukset! :-) paranee vaan, varmaan ei vaan kaikki muista painaa sitä nappia;)

    VastaaPoista
  9. Rupesin itkemää kun tota videota kattelin... Aivan tajuttoman upea!!! ootte ihania!

    VastaaPoista
  10. näytät ihan kouluratsastajalta! :D ihana video toi ja ratsastat tosi hyvin :)

    VastaaPoista
  11. aivan mahtava toi video, melkee rupesin itkemään, tunteellinen kun olen :D

    eikä ainakaan omasta mielestä oo postaukset tullut ollenkaan tylsemmäksi, itse jaksana aina lukea ja odottelen aina että milloin se postaus sieltä tulee, mutta voi tosin olla että olen aivan unohtanut painaa sitä tykkää nappi hommelia, hyvä että muistutit :D

    VastaaPoista
  12. Mielettömän hieno video!! :)

    VastaaPoista
  13. rakastuin noihin kuviin ! ihan mielettömiä..
    aina unohtaa painaa tuota nappia tossa kun muutenkin lukee näitä postauksia mielellään, ja aina pitää käydä kurkkimassa että joko olisit kirjoittanu uuden postauksen :D !

    VastaaPoista
  14. Aivan ihana video! :) Ei todellakaan ole nää postaukset tylsiä, ootan aina ihan innoissani, et joko se ois nyt kirjottanu jtn :D

    VastaaPoista
  15. Tosi hyvin meni tuo tunti! :)
    Häiritseekö sua ollenkaan kun olet noin pitkä ratsastamaan Bohemialla? Onko esim. vaikea antaa pohkeita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole yhtään vaikea antaa pohkeita, enkä ole liian pitkä vielä Bohemialle :)

      Poista
  16. Mäki olen katsonut, että olet aika pitkä bohemialle, taidat olla siinä rajoilla että ootko liian pitkä. Näyttää siis mun silmään siltä, mutta mä en ole tässä asiassa todellakaan asiantuntija.
    Sulla on kyllä hienoja hevosia ollut ratsastettavana, ja ratsastat myös todella hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on jännä kuinka Suomessa ihmiset katsovat heti pahaksi jos ratsastajan jalka menee vähän ponin vatsasta yli, kun esimerkiksi Saksassa aikuiset, pitkät ihmiset ratsastavat kevytrakenteisilla poneilla ja hyvin sujuu :) Bohemialla ei ole ollenkaan vaikea ratsastaa, sillä vaikka se onkin vain noin 140cm, se on kuitenkin leveä poni.
      Kaverini, joka on 180cm, pystyy myös ratsastamaan Bohemialla aivan kuin muillakin hevosilla.

      Poista
    2. Eli katson siis väärin, todellakaan en ole asiantuntija. Ja ei ollut tarkoituksena loukata.
      Pakko myöntää, että välillä omakin jalkani menee hevosten vatsan yli, mutta se ei ole ratsastusta kyllä haitannut yhtään.
      Kyllä sulle varmaan omistajat sanoisi heti, jos olisit liian pitkä.

      Poista
    3. Ei mitään, on joku muukin välillä katsonut että olisin ponille liian pitkä, mutta näin ei kuitenkaan ole :) Tämä 180cm kaverini on siis Bohemian omistaja, joten ei olisi huolta että väittäisi minun olevan ponille liian pitkä (;

      Poista
  17. kuvien eri kokoisuus häiritsee todella paljon ja niin myös niiden pieni koko, tiedän varsin hyvin, että klikkaamalla saa kuvasta suuremman, mutta varsinkin silloin ku kuvien välissä on tekstiä, saattaa jokin tekstipätkä vahingossa jäädä lukematta. Siis tämä mikään ei ole pahalla sanottu, koska muuten blogisi, on oikein mukava ja tekstiä on mukava lukea :) vain pieni parannusehdotus :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä en teekkään niin, että kuvien välissä on tekstiä, mutta tähän postaukseen halusin laittaa vähän erilailla :) Näköjään heti tuli sanomista niin täytyy jatkaa vanhalla rutiinilla. Itseni mielestä on vähän tyhmännäköistä jos kaikki kuvat ovat isoja, silloin postauskin pitenee hurjasti. Mutta kukin tavallaan, toivottavasti kuvieni järjestys ei haittaa sinua liikaa :)

      Poista
  18. Pakko kysyä että minkä kokoinen tuo sun kypärä on ? Ei liity nyt tähän postaukseen mitenkään, mutta ajattelin kysyä.. Rupesin selailemaan näitä sun postauksia, ja olit tehnyt postauksen noista sun ratsastus kamoista, ja sulla on juuri tuo sama Euro-Liten kypärä mikä multakin löytyy, mutta mulla se muotoutuu ihan ihmeellisesti päähän! Ja sulle näyttää sopeutuvan ihan hyvin.. Mietin että johtuuko se koosta, kun itellä on kokoa 57.. Saattaa olla sitten liian pieni tai jotain.. Toki riippuu ihan päästäkin, mutta nyt lähiaikoina oon ruvennu miettimään, että se näyttää todella oudolta mun päässä, ja tuntuukin :D Muuten on kyllä ollut kaikinpuolin kestävä ja hyvä kypärä ja nyt olisin hankkimassa uutta kypärää, mutta en tiedä että täytyisikö ostaa sitten samaa merkkiä oleva, mutta isommassa koossa vai kokonaan eri merkkinen ja kokoinen :/ Kokeilemalla se kai sitten selviää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsellä on muistaakseni 58 vai 59 kokoa. Omaan päähän sopii just eikä melkein, ei purista mutta on napakka :)

      Poista
  19. hei bte minkä merkkiset/malliset saappaat sulla on?
    ja paljonko makso ees suunnillee?
    ++ onko hyvät?
    oon itelle ettimäs uusia saappaita ku entiset on hieman isot nii aattelin kysyy ihan sun mielipidettä :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://viksujaemmi.blogspot.com/2012/02/varustepostaus-ratsastusvaatteistani.html Täältä löytyy tietoa saappaistani.

      Poista
  20. Upea tuo video vaikken tuollaisista osaa yleensä mitään sanoakaan. Ja sun ratsastus on hienoa! Tosi tasaista ja menevää ja kyllä, näytät aivan kouluratsastajalta. :D

    ( http://ratsastuskyvyttomyys.blogspot.com/ )

    VastaaPoista
  21. Toi Vika video oli ihana♥ Itse en osais tollast tehä:)

    VastaaPoista
  22. Ihana tuo viimeinen video :) Saanko udella, että minkä niminen kappale taustalla?

    VastaaPoista
  23. siisethänsä oo milliäkään liaan pitkä tolle ponille, jus hyvä!(: muuten aivan upea video, enkä oo itekkään aina muistanut painaa tota tassunjälkeä! yritän parantaa....:D Sulla on ihan täydellinen blogi ja on kiva kun oot alkanu postailemaan useemmin!(: jesjes! Oot niin hieno pari Viksun kuin Bohemiankin kanssa ja myös Puten kanssa! Keep it going!(: ootte uskomattomia ja sulla on niin hienoja poneja. Ja oot varmaan suomen paras heppavideoiden editoija!(;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, kiitos ihanasta kommentista! :) piristi paljon.

      Poista
  24. Kyllä oli superihana toi video!sä olet onnekas ku sä saat vuokrata noin ihania hevosia!

    VastaaPoista
  25. Bohemia näyttää tossa normaalia tummemalta?!
    Hyvin te meette! Itse asiassa SUPER HYVIN!
    Sun blogia on tosi kiva lukea, kun bannerita ja tälläset on siistit ja huolelliset. Se on kas kiva ku postailet nykyään useammin. Harmi etten voi liittyä lukiaksi, kun mulla ei vaan oo Google-tiliä, tai semmosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, Bohemia tummuu aina kesäksi ihan suklaanväriseksi! Kiitos paljon :) Google-tilinhän pystyy itse tekemään.

      Poista
  26. Miellettömän mahtava tuo viimeinen video!♥ Ja muutenkin teet mukavia postauksia :)

    VastaaPoista
  27. haaste :) http://heidiheikonen.blogspot.com/2012/05/haaste-ja-innokas-poni.html

    VastaaPoista
  28. Hey, jeh! Sain nyt tehtyä sen Google-tilin :) Eli liityin lukijaksi♥

    VastaaPoista
  29. No postauksesi ovat kieltämättä vähän lyhentyneet..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syystä että niin monet ovat sanoneet jaksavansa lukea mielummin lyhyempiä postauksia (tai ainakin vähemmän tekstiä) kun pidempiä postauksia :)

      Poista
  30. Ihan sika hieno video!! ;) Sovit tosi hyvin yhteen noitte kaikien ponin kaa paitsi viksu taita olla heppa :) Ja kun laitoit tuon kyselyn: enemmä kuvia ja vähemmän tekstiä vai toisinpäi nii mun mielestä on just sopivasti ;) oot mun mielestä youtuben paras heppavideoiden editoija! ;) ihan hyvän kokoseltahan sää tuolla putenki selässä näytät ;))

    VastaaPoista