sunnuntai 13. marraskuuta 2011

länkkärimeininkiä!

Huhhei, vihdoinkin aikaa kirjoittaa jälleen blogiin! Mulla on ollut tämä viikonloppu poikkeuksellisen kiireinen, ja en ole kerennyt juurikaan käymään koneella sillä kokoajan täytynyt mennä paikasta toiseen. Välillä on ihanaa kun on vähän kiire jonnekkin, sillä usein mulla on tylsiä hetkiä jolloin ei keksi mitään tekemistä. Kun on paljon aktiviteettejä ja menoa, aika ei käy ollenkaan tylsäksi. Tykkään siitä että mulla on menoa, mutta aina sitä toivoo että saa olla edes hetken ihan rauhassa omissa oloissa ja pohtia asioita ja hemmotella itseää. Olen kuitenkin semmonen ihminen että viihdyn hyvin myös yksikseni ja osaan keksiä itselleni tekemistä ja tarvitsen aina jossain välissä omaa aikaa, niinkun jokainen ihminen. Ja nyt sitä aikaa on ja kirjotan teille blogiin taas kuulumisia (;


Tänään olikin hieman erilaisempi päivä tallilla sillä päästiin Bohemian kanssa ihka oikealle lännentunnille! Kyllä! Ja voin sanoa että oli aivan mahtavaa ja suosittelen lämpimästi kaikkia kokeilemaan mikäli teillä on siihen mahdollisuus :) Lännentunti on kivaa vaihtelua niin hevoselle kuin ratsastajalle, mutta lisäksi se edesauttaa ihan perusratsastusta ja saa hevosen kuuntelemaan ratsastajaa nopeammin ja herkemmin. Saimme käyttöömme hienon, ison lännensatulankin joka sopi Bohemian selkään kuin rasvattu.
Alussa sain testailla kaikissa askellajeissa satulaa ja tutustua siihen. Istuminen oli suhteellisen helppoa, aivan kuin olisi tuolissa istunut. Jos Bohemia meni kovempaa, istuminen tuntui hieman epämukavalta sillä satula oli kuitenkin aika kova eikä siihen pystynyt täysillä mukautua kuten tavallisiin ratsastussatuloihin. Alkuverkan jälkeen opettaja kertoi peruasioita lännenratsastuksesta ja miten hevosen saa kääntymään pelkän ulkopohkeen ja katseen avulla. Muutaman kerran ratsastimme käynnissä kartioiden ympäri ja niitä pujotellen. Bohemia kääntyi yllättävän hyvin ihan pienillä avuilla ja hämmästyin ihan! Välillä tosin, heh, poni meni minne sattui mutta kutakuinkin totteli apujani hyvin :)

Tultiin sitten tehtävää jossa täytyi mennä käyntipuomit, tehdä pieni voltti/käännös kartion ympäri ja mennä uudelleen puomien yli. Nyt oli sitten Bohemialle niin kamala tehtävä että! Hän ei voinut millään aluksi mennä puomien yli sillä nehän olisivat voineet syödä pienen ponin! Siispä piti kierrellä ja kaarrella ja hyppiä vauhdikkaasti puomien yli ennenkuin niistä pystyi menemään nätisti ja rauhallisesti kävellen. Jonkin aikaa jankattiin mutta lopulta sain Bohemian menemään kiitettävästi tehtävän läpi.
Viimeiseksi tultiin vielä L-kirjaimen muotoista tehtävää. Puomit olivat siis aseteltu kirjaimen muotoon ja aluksi piti mennä käynnissä puomikujan läpi, sen jälkeen peruuttaa takaisin. Peruuttaminen sujui siihen asti hyvin kunnes olisi täytynyt kääntää takapäätä kulmassa ettei oltaisi menty pois kujasta. Muutaman kerran puomit kolisi ja jouduttiin alottamaan alusta, mutta lopuksi sujui erittäin hienosti!

Saatiin kehuja opettajalta, hän kehui Bohemiaa että kuinka hienosti poni suoriutui ja kuinka hyvä rakenne Bohemialla on lännenponiksi. Kaikille tuli hyvä mieli ja Bohemiakin oli täysin rento lopussa; korvat rentoina, silmät puoliummessa ja paljon haukotuksia!


Vielä torstaista jolloin kävin ratsastamassa Viksun; ruuna oli ERITTÄIN hyvä ratsastaa. Pitkään aikaan, tai varmaan koskaan Viksu ei ole liikkunut niin tarmokkaasti ja kevyesti  eteenpäin kun nyt. Heti alussa se oli jo ohjan ja pohkeen välissä hyvässä muodossa. Nyt on kyllä pakko saada joku kuvaamaan meitä, niin saadaan vanhasta herrastakin todistusmateriaalia!

Ja lopuksi muutamia kuvia vielä 4.11 mitä en ole muistanut lisätä :)36 kommenttia:

 1. mä oon itekki kokeillu länkkäriä ja se on kyllä tosi kivaa vaihtelua normi vääntämiseen! tosi kiva postaus :)

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus! :) voi ihana, iha länkkärii!! :D näytti hauskalta. VIksusta olisi ollut kiva saada pitempi kertomus .. :) ja olis ihanaa jos näit päivityksii tulis useemmin ku näitä on kiva lukea! :D

  VastaaPoista
 3. http://estejuniori.blogspot.com/ tsekkaa munki blgi ja liity lukijaks!

  VastaaPoista
 4. Hauskanoloinen blogi, löysin Kaktun kautta. Aloin lukemaan! :)

  VastaaPoista
 5. Julia: Aivan totta, vaikutti myönteisesti niin poniin kun ratsastajaankin :)

  -nelli: kiitos! Viksusta ei valitettavasti oikein voinut kertoa enempää sillä menin ihan perusratsastusta vaan ja oli kokoajan tasainen ja hyvä ratsastaa :) Kunhan kuvaajan saan niin voin kertoilla sitten enemmän.

  Anonyymi: Tsekkasin sun blogin, ihan kivalta näytti.

  Janita: Kiitos, kivaa saada uusia lukijoita, tervetuloa :)

  VastaaPoista
 6. vau :) vois kyllä itsekin kokeilla tota länkkäriä, kun täällä järjestetään tunteja, valmennuksia ja jopa leirejä! :) Nää sun postaukset on kyllä niin kivoja lukea, selität niin hyvin jutut etkä silleen hirveen pitkästi niinku jotkut tyyliin "harjasin eka sillä harjalla ja sitten toisella ja plaaplaa" :D

  VastaaPoista
 7. Onko Viksu vielä millaisessa kunnossa? Kuinka usein sillä ratsastetaan ja kuinka kauan kerrallaan? Hypätäänkö sillä vielä ja jos niin miten isoja?

  Itse vuokraan yhtä 20 vee ponia niin tuli mieleen (:

  VastaaPoista
 8. repesin bohen ilmeelle ku se katto noita puomeja sillee ''Emmi kuule mähän en noista yli mee! Kattony niiden hampaita!!'' ja hienosti menee teillä! :))

  VastaaPoista
 9. Ite harrastin lännenratsastusta muutaman vuoden ja muutamat kista,mutta sitten innostus lopahti sitä kohtaan. Mut Bohemia menee tosi nätisti (:

  VastaaPoista
 10. Hanna-Mari: Kokeile ihmeessä, länkkäritunti oli tosi kiva kokemus :) Ja kiitos kommentista, hyvä että kirjotustyyli miellyttää :)

  Kaisa: Jee kiva kun pidit!

  Anonyymi: Viksu on ikäisekseen vielä mainiossa kunnossa, sillä ratsastetaan ihan normaalisti niinkun muitakin hevosia, tosin esteiden hyppely on jäänyt vähemmälle (n. 1krt/kk) ja koulua mennään pääosin. Esteet on maksimissaan 60cm korkeudessa. Koulua mennään päivässä ihan tunnin verran ja välillä mennään rankemmin, välillä rauhallisemmin.

  Julia: Haha, aivan :D

  katskuu: okei, kiva kuulla! ja mulla varmasti kävisi sama et innostus saattais lopahtaa jossain vaiheessa, on se normaali ratsastus ja esteet kuitenkin kivempia :)

  VastaaPoista
 11. pakko kysyä onko noi sun housut valkoset :D ?

  VastaaPoista
 12. Ihan pakko kysyä, vaikka tiedän ettet omista Bohemiaa etkä ehkä tiedä. Mutta miten tuo poni on nuin timmissä kunnossa, kun itsellä on eestinponi ja se ei vain laihdu tanakka kun on. Mutta jos voisit vastata ja olis kiva tietää että mitä ja paljonko Bohemia syö kun meillä poni on niin paksu vaikka liikkuu melkein päivittäin? :) Kiitos jo etukäteen!

  VastaaPoista
 13. Anonyymi: Ei ole valkoset vaan vaaleanbeiget, tietyssä valossa saattaa näyttää jopa vaaleenpunasilta :D

  Noora: Bohemiakin on ollut joskus erittäin lihava, koska sitä ei liikutettu samallatapaa kun nykyään. Nykyään liikkuu siis joka päivä kunnolla ja ruokaa on vähennetty. Lisäksi kesällä pyrittiin ottamaan tarpeeksi aikasin pois laitumelta ettei päässyt liikaa lihomaan. Saa aamulla vajaa 0.5 litraa peacemakeria muistaakseni, samoin illalla. Omistaja tietää tarkalleen ruuat.
  Ponin tanakkuus voi myös johtua ihan ponin rakenteesta, saattaa olla vahvempi luonnostaan eikä siksi juurikaan laihdu :)

  VastaaPoista
 14. Kiitos vinkeistä, poni on kyllä tanakka mutta niinhän eestinponit yleensä :) Ei kuitenkaan mikään hirveän roteva. Maha sillä kasvaa yleensä aina kesäisin kun on laitumella mutta ensikesänä varmaan pidetään joinakin öinä sitten sisällä ettei pääse poni lihomaan :D Ponini saa reilut 3dl racing ponya aamuin illoin.

  VastaaPoista
 15. Kuinka kauan yleensä Bohemiaa ja Viksua liikutat?

  VastaaPoista
 16. Noora: Ok, ite en tiedä onko kumpi noista "lihottavampaa" vai onko kumpikaan. Voittehan kokeilla esim. vaihtaa johonkin muuhun ruokaan ja kattoa reagoiko mitenkään :) Kuinka paljon poni liikkuu päivisin/mitä liikuntaa harrastatte ?

  Anonyymi: Riippuu päivästä, ja siitä mitä tehdään. Yleensä kuitenkin 40-60min :)

  VastaaPoista
 17. Mennään n. kerran viikossa esteitä ja kerran puomeja riippuen viikosta. Muuten mennään koulua ja maaastoillaan n. kerran viikossa, yleensä vain kesäisin ja talvisin. Ponilla on yleensä yksi vapaapäivä viikossa ja kerran sitä juoksutetaan. Racing pony ruuan pitäisi olla suunniteltu juuri kylmäverisille hevosille ja poneille. Esim. suokeille ja näin... :)

  VastaaPoista
 18. Aika samallailla Bohemiallakin on liikuntaa :) En osaa sanoa, joku taika on ollut kun B:stä on saatu noin timmi, ja ehkä sun ponisi vaan on suht tanakka luonnostaan :) Söpö se kyllä on, kävin kattomassa kuvia (;

  VastaaPoista
 19. Okej mutta yritetään ehkä sitten mennä sillä enemmän maastossa sellaisia kuntolenkkejä, että laihtuis koska parivuotta sitten poni oli vielä ihan hyvässä kunnossa mutta laitumella aina lihoo :DD Söpöhän se kyllä on ja osaava :)

  VastaaPoista
 20. http://forum.hevostalli.net/read.php?f=2&i=3223325&t=3223325

  aika säälittävä topa, ajattelin kuitenkin linkittää jos et ole huomannut :D

  VastaaPoista
 21. Noora: Joo, kannattaa kokeilla :)

  Anonyymi: Kyllä oon huomannut, säälittävää on kyllä, tulis sanomaan mulle suoraan eikä kirjottelis noin turhaan paikkaan ku HT.net ;)

  VastaaPoista
 22. tosi nätisti meette kyllä (: ja tätä sun blogia on muutenki kiva lukea(: sulla on hienot nää sivut ja kirjotat mukavalla ja sujuvalla tekstillä jota on mukava lukea(:

  VastaaPoista
 23. Kiva tää siu blogi :)Ja ois kyl kiva kokeilla tota lännenratsastusta!
  mut tää ny ei oikee liity tähä postauksee, mut kauan vuokrasit sitä puttea ja millo lopetit? Ja tiiätkö mitä sille nyt kuuluu? :)

  VastaaPoista
 24. ssonja: voi kiitos, kiva kuulla että tykkäät :)

  Anonyymi: Kiitos :) Puttea en ole koskaan vuokrannut, se on ollut mun hoitoponina. Hoidin sitä reilun vuoden ajan, lopetin 2011 tammikuussa muistaakseni sen hoitamisen. Ja Putte tosiaan asuu samalla tallilla kun Viksu joten näen sitä aina kun olen tallilla. Ponille kuuluu todella hyvää :)

  VastaaPoista
 25. voisitko tehä joskus bohemia päivä videon mut ilma sitä talli esittelyy ku sitä ei saanu tehä, ja mitä siel ht netis oli lukenut ?

  VastaaPoista
 26. Anonyymi: Joo, kiitos ideasta :) Ht.netissä luki vaan siitä että miten jotkut laittaa videoihin videoita joissa ihminen itkee tms.

  VastaaPoista
 27. mun mielestä tulla on tosi kiva blogi mut sun pitäis ehkä päivitellä userasmmin jotain pientä ku sulla on kummiski niin monta lukijaa ja kaikki oottaa niiin sun uusia tekstejä:)) ps. oot kyl toooosi nätti ja muuteki teet tosi upeita videoita

  VastaaPoista
 28. Anonyymi: Pahoittelut siitä että postauksia ei tuu kun kerran viikkoon, mut mulla ei ole mahdollisuutta kirjotella kun vasta aina loppuviikosta sillä sillon on aina kaikki mun ratsastelut. Ja mitään ideoita mulla ei ole "pieniin" postauksiin, sillä blogini painottuu vain näihin heppailuihin :/

  VastaaPoista
 29. aivan :) selkisi !, mut muuten sulla on tosi kiva ja selkeät tekstit ++ muutenki kaikki tässä blogissa on ihanaa ja se varsinki että hepat on sulosii ja tausta hieno ja millon teet youtubee seuraavan videon ? :)

  VastaaPoista
 30. Anonyymi: Bohemia-video on tällä hetkellä tekeillä :) ja KIITOS!

  VastaaPoista
 31. http://kouluponi.blogspot.com/2011/11/haaste.html sulle on haaste mun blogissa! :)

  VastaaPoista
 32. Muuten pakko kysyä vaikka ei liitykkään mitenkään tähän, niin kun asut siellä tuusulassa ja sielä oli se koulu ammuskelu-juttu.Tapahtuko se sun koulussas? Muuten näytti hauskalta toi länkkäriratsastus! :))

  VastaaPoista
 33. Milla: Okei, käyn kattomassa :)

  Neea: Joo tapahtu mun koulussa :/

  VastaaPoista
 34. voisit josssain postauksessa kertoa tuntemuksiasi siitä ammuskelusta?

  VastaaPoista
 35. Hyi vitsi! Oisin saanu siitä sellaset traumat että en olis voinu mennä koluuun parin kuukauteen :(

  VastaaPoista