maanantai 27. heinäkuuta 2015

kolmen kopla

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

Kerroin edellisessä postauksessa saavani hoitaa Teemua neljä päivää 20.-23.7 ajalla ja tekeväni mahdollisesti videopostauksen joistakin päivistä. Noo, mönkään meni sillä pitkään kestäneen oikean jalan nivus/reisikivun takia kävin tuolloin 20.pv lääkärissä ja hän määräsi mut viiden päivän sairas/lepolomalle. Siihen meni nekin ratsastukset ja jouduin pyytämään muita tyttöjä hoitoavuksi. Tästä syystä hiljaista on blogin puolella ollut enkä valitettavasti pystynyt kuvailemaan videpostauksia. 

Viikonloppuna nähtiin kuitenkin Adan ja Santran kanssa ja illalla päätin napata sekä Lolan että Teemun riimunnarun varteen ja pyytää Adaa ottamaan harvinaislaatuisia yhteiskuvia! Yllättävän kivasti Lola ja Teemu tulivat toimeen ja kuvien ottaminen oli melkein helppoa.












Ja painosanalla melkein onnistuneita kuvia, täytyyhän mun näyttää koko totuus kuvauksista. Taisi näitä epäonnistuneita otoksia olla puolet enemmän kuin onnistuneita ;)

Emmi: Hei kuulkaas, jättäkää noi söpöilyt muualle kun nyt olis tarkotus ottaa edustavia yhteiskuvia yhessä!

Lola: Kuulitsä mitä toi tyttö tos takana selittää? Teemu: En.. Lola: Hyvä, en mäkään. Jatketaan tätä söpöilyä!

Lola: Hei Teemu nostas se pää sieltä ylös, meijän piti poseeraa eikä syödä! Emmi suuttuu kohta.

Teemu: Joojoo mut oottakaas, mun täytyy pöyhentää mun fleda eka.

Lola: Noni Emmi ootsä ite valmis niin saadaan nää kuvat otettua?! Emmi: Mites mä nää mun kädet nyt asettelen..

Teemu: Hei näyttäiskö viel paremmalta jos kaartaisin mun kaulan tälleen?

Teemu: Tää pyöree kaula näyttää pirun hyvältä, kokeillaas seuraavaks tässä asennossa.. Lola: Hitto kun tää mun etutukka ei meinaa pysyä ojennuksessa, oottakaas vähän!

Hevoset: Entä jos kokeillaan tällästä "päättömät hevoset" -poseerausta ku kummankaan tukka ei meinaa totella?

Hevoset: Eiks nää kuvat vois jo riittää.. meit alkaa väsyttää.
Hevoset: Kuuliksä Emmi mitä me sanottiin?

Teemu: Mä voisin tästä karauttaa tonne kaukaisuuteen, toi pelto selkeesti kutsuu mua. Lola: Joo hyvä idis. Mä alan mussuttaa tätä heinää, se selkeesti kutsuu mua. Emmi: Okeiokei mä luovutan, lähetääs kaikki talliin!

keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

kuvapostaus teemusta

Pitkästä aikaa pääsette kurkkaamaan Teemun meininkeihin, kun viime aikoina Lola on ollut pääsääntöisesti parrasvaloissa :) Teemu kuitenkin pyörii edelleen kuvioissa entiseen malliin ja olenkin nyt päässyt sitä vähän enemmän liikuttamaan. Ensiviikolla huolehdin Teemusta maanantaista torstaihin ja ajattelin, että jos inspistä löytyy niin voisin kuvailla teille videopostausta tallireissuilta :) Mitään en kuitenkaan varmaksi uskalla sanoa, sillä motivaatio ei tosiaan ole huipussaan ja olen saanut potkia itseäni takamukselle että nämäkin postaukset olen teille jaksanut kirjoittaa!

Palataan kuitenkin itse aiheeseen eli  torstaiseen ratsastuskertaan, jolloin Ada jälleen räpsi lukuisia kivoja kuvia treenistäni. Teemu toimi sopivasti todella kivasti ja sain ratsastettua sen irtonaiseksi sekä pehmeäksi. Kuvia otettiin montasataa ja oli valinnanvaikeus valita parhaimmat kuvat, siispä saattekin katseltavaksi jopa 30 ratsastuskuvaa torstailta!








Teimme Santran ja Kurren kanssa alkuverkan pellolla ravaillen molempiin suuntiin. Itse keskityin vain saamaan Teemun kuulolle ja rentoutumaan, sillä pelto saa sen yleensä kuumumaan kovasti. Tällä kertaa se pysyi kuitenkin yllättävän rentona ja rauhallisena eikä muutamista yrityksistä lukuunottamatta koettanut jatkuvasti nostaa laukkaa ja karata alta. 










Kentälle tultua jatkoin rennon ja pehmeän ravin työstämistä volteilla, taivutteluilla ja suunnanmuutoksilla. Teemu oli aika hyvä jo alkuun ja otti hyvin puolipidätteet vastaan, mutta olisi saanut olla vähän pyöreämmässä muodossa. Selkään Teemu tuntui tarpeeksi pyöreältä, mutta Ada osasi sanoa että Teemu saisi käyttää lapojaan enemmän ja tulla vielä paremmin läpi edestä. Siispä siirryin työskentelemään pääty-ympyrälle ja ratsastamaan Teemua irtonaisemmaksi.




Vasenta takajalkaa sai useamman kerran naputella aktiivisemmaksi sisäpohkeella ja kaulaa taivuttaa rehellisesti sisälle, sillä Teemu tukeutuu mielellään oikealle ohjalle ja jää tällöin ulospäin taipuneeksi. Saatuani avut läpi sisäohjalle Teemua oli älyttömän hyvä ratsastaa! Se rentoutui lavoista ja kantoi itseään hyvässä muodossa.




Oikeaan suuntaan sai myös taivutella kunnolla, mutta oli muutoin pehmeämpi oikealle ohjalle ja tukeutui siihen hyvin. Ulko-ohjaa ei vaan saanut päästää löystymään, sillä muutoin tasainen ohjastuntuma katosi kokonaan ja Teemu kulki ns. banaaninmuotoisena!



Teemusta ei saa kyllä yhtään hyvännäköistä laukkakuvaa ! Nämäkin olivat laukkakuvien parhaimpia ja silti joko hevonen tai ratsastaja näyttää kamalalta hahah.. Oikea laukkakierros sujui tasaisemmin ja sain Teemun kivan kevyeksi, mutta vasenta sai työstää kauemmin jotta taipuisi taas rehellisesti sisälle ja ottaisi takajalan alleen. Hyvää laukkaa Teemu esitti taas loppua kohden, mutta olisi silti saanut tulla vielä paremmin läpi niskasta.








Loppuun vielä ravityöskentelyä kumpaankin suuntaan ja Teemu ravasi hyvässä paketissa kuuliaisena ja pehmeänä :) Satulassa oli joustavaa ja tasaista istua kun selkälihakset olivat rennot. Tähän oli oikein hyvä lopettaa tyytyväisenä!

Miltäs kuvat näyttävät teidän mielestänne? :)