sunnuntai 31. elokuuta 2014

PALJON ASIAA (mm. kysymyspostaus + tauko)

Heippa lukijoille ja toivottavasti olette vielä siellä!

Täällä ilmoittautuu taas laiska ja innoton bloggaaja joka ei ole jaksanut tehdä nyt mitään blogin eteen. Kokoaikainen väsymys painaa päälle ja saan potkia todenteolla itseäni liikkeelle etten vain makaisi kotona työharjoittelun lisäksi (sinnekin niin epäinnolla menen) :( Siispä olen ajatellut laittavani Viksua elämää -blogin tauolle siksi aikaa että saan jostain taas energiaboostin synkän talven varalle.

Väsymyksestä huolimatta olen käynyt ratsastamassa muutamia kertoja sekä Teemulla että Prinssillä. Hepat ovat liikkuneet tosi kivasti nyt ja olen kokenut monta onnistumisen tunnetta!
Viimeviikon perjantaina ratsastin Teemulla Adan valvoman silmän alla ja Teemu oli torstaista valmennusta parempi. Kuitenkin selkeästi huomaa takaosan huonon lihaksiston, jolloin Teemu ei jaksa kantaa itseään täysin rehellisesti takaosasta lähtien. Se on vielä vahva ja painava edestä siitä huolimatta, että toimii muuten suht kivasti ja kuuntelee apuja. Kokoajan kuitenkin parempaan suuntaan ollaan menossa ja Teemu on pikkuhiljaa saanut massaa luiden ympärille.

Treenattiin tosiaan rentoa ja pehmeää muotoa rauhallisissa ja hitaissa askellajeissa. Ensin laukassa ympyröitä ja voltteja runsaasti taivutellen ja asetellen. Teemu kuunteli kivasti jo alusta alkaen ja rentoutuikin aika nopeasti etuosasta. Vasta kun tämä rentous, pyöreys ja keskittyminen saavutetaan, aletaan laittamaan enemmän painetta takaosalle kuitenkin niin että paketti pysyy kasassa.







Harmittaa että istuntani on olkapäiden suunnalta vähän huonontunut vahvan hevosen ratsastamisen myötä. Huomaan tämän ihan arjessakin istuessani, että olkapäät meinaavat helposti painua lysyyn. Pitkä tauko salitreenaamisesta varmasti vaikuttaa myös asiaan, tällä hetkellä lihaskuntoni on aika heikossa jamassa ja se heijastuu heti ratsastukseenkin. Ei vaan tällä hetkellä kiinnostus ja jaksaminen riitä punttien nosteluun :(




















Prinssin liikutin eilen Teemun perään ja tällä kertaa treenattiin kankien kanssa. Voi että miten kivalta tuntui ratsastaa höyhenenkevyellä ja niin miellyttämisenhaluisella hevosella, Teemun jälkeen tuntui että satulassa voi vain istua hiljaa tekemättä suurinpiirtein yhtään mitään..! 
Tehtiin perusratsastus hieman tempoa ja hevosen ryhtiä vaihdellen. Prinssi toimi kivasti pienestä tahmeudesta huolimatta.








Olen ajatellut järkkääväni tässä ennen taukoa/tauon aikana kysymyspostauksen mikäli teillä on tullut mieleen uusia kysymyksenaiheita elämästäni, ratsastuksestani, hevosista, opiskeluista tai mistä tahansa. Olisi kiva pitkästä aikaa vastailla kunnolla lukijoiden kysymyksiin, viime kysymyspostauksesta kun on aikaa varmaan vuosi! 

Laitelkaahan kyssäreitä jos sellaisia löytyy, vastaan niihin ennen taukoa tai tauon jälkeen! :)

perjantai 22. elokuuta 2014

harvoin ratsastaminen ei tee hyvää!

Otsikkoa jatkaen, se tuli huomattua eilen ratsastettuani kaksi hevosta pitkästä aikaa. Kyllä voikin hevostelu vetää ihmisen jumiin pienen tauon jälkeen kunnon ratsastamisesta!
Tosiaan torstaina vietin 12,5 tuntia kokonaan pois kotoa ollen päiväkodissa, koulussa ja loppupäivä tallilla. Aamupalan ja klo 12 lounaalla vetelin koko päivän ja en muistakaan milloin viimeksi olisin ollut niin väsynyt sänkyyn kaatuessani. Liikaa on tullut makoiltua kotona Netflixiä katsellen ja herkkuja syöden, aiai..

Ensimmäisenä nousin Teemun selkään ja luvassa oli kouluvalmennus Empun silmän alla. Menin ajoissa jo maneesiin verkkailemaan Teemua, sillä 30 min valmennuksen aikana en saisi muuten mitään irti jos hevosta ei olisi herkistelty valmiiksi. Hieman oli itselläni taas nappulat hukassa, sillä en edes muista milloin viimeksi olisin Teemua kunnolla ratsastanut. Sain sen kuitenkin yllättävän nopeasti rennoksi avuille ja tuntui hyvältä ratsastaa.

Valmennuksessa työstettiin temponvaihteluja laukassa volttien kera. Teemu reagoi aika hitaasti pohkeelle pyytäessäni sitä suurempaan laukkaan, sillä sitä on ratsastettu pitkään lyhyessä laukassa. Siispä molemmat hitaampaan tempoon tottuneina olimme hukassa mutta hetken työstettyä aika hyvä rentous ja pyöreys saatiin säilytettyä.
Isommasta laukasta oli tarkoitus lyhentää ja koota laukkaa pienellä voltilla ja tämä tuotti vasempaan kierrokseen paljon ongelmia. Teemu kuumui, jäykisti niskansa ja kovetti suunsa eikä suostunut pysymään tasaisesti molemmilla ohjilla. Pieniä, nopeita irrotteluja sekä puolipidätteitä ja syvälle satulaan istumista niin Teemu alkoi taas parantua ja saatiin parit ihan kelvolliset laukkavoltit aikaan.
























Ravissa perustyöskentelyä pyrkien rennoksi ja pyöreäksi syvään muotoon. Ravi sujuikin tällä kertaa laukkaa paremmin ja tuntui selkään aika hyvältä. Teemu oli vastaanottavainen ja kevyt edestä, ajoittain tosin yritti karkailla alta ja tasaisuus hävisi hetkeksi, pääasiassa ravi kuitenkin oli sujuvaa.






















Teemun jälkeen ratsastin vielä valkoisen unelman, toisinsanoen Prinssin (; Hauska monitoimipolle jonka selässä on mukava tehdä töitä vaikkei se helppoa olekaan.
Tein noin 40 minuuttia töitä taivutellen ja pääasiassa vain ratsastaen eteen avoimessa muodossa. Kokoajan halusin ylläpitää reipasta ja aktiivista askellajia jotta jumit aukeaisivat. Prinssi parani kokoajan vertyessään ja pari kertaa lopuksi otin vähän lyhyempään laukkaan.
Ravissa Prinssi tuntui oikein hyvältä ja paremmalta kuin viimeksi, se oli hyvin avuilla, kuuliainen ja rennossa muodossa. Parit avotaivutukset tein pitkillä sivuilla, muutoin ratsastaen ympyröillä. Molemmat oltiin väsyneitä ja loppuravien kautta lopettelimme päivän tyytyväisinä!



Kaikki kaverikuvat joita yritettiin saada, olivat tällaisia...











maanantai 18. elokuuta 2014

syysfiiliksiä

Olenpa ollut epäaktiivinen bloggaaja viimeaikoina, jotenkin koko blogimaailma on unohtunut lemppariblogejani myöten ja aikaa on tullut vietettyä enemmän ulkona ja kaupungilla! Vähän on huono omatunto kolkutellut teidän lukijoiden vuoksi, mutta kyllähän sitä kesällä täytyy nauttia ja tehdä niin paljon kun voi... kerätä voimavaroja pimeää syksyä ja talvea varten. Kamala edes ajatella sitä perinteistä pimeää ja märkää syksyä joka jälleen kolkuttelee ovella :( Mihin se kesä taas kului?!

longboardilla liikenteessä (kuva on lavastettu)

Toisaalta, kyllä syksystä löytyy paljon hyvääkin. Silloin voi hyvällä omatunnolla kääriytyä sängyn nurkkaan peiton sisälle, katsella leffoja ja syödä suklaata teetä juoden.. Ainakin oma syksyni kuluu perinteisesti näin ;) Kynttilät luovat tunnelmaa, saunassa jaksaa taas käydä ja saa mahdollisesti vaatekaappiin uutta täytettä syysvaatteilla.. Näitä hyviä asioita keksii syksytäkin paljon vaikkei se ole lempivuodenaikani ollenkaan.
Vaihdoin ulkoasuakin vähän rauhallisempiin ja syksyisempiin väreihin. Ei tuosta bannerista taaskaan täydellinen tullut ja muutama pikkuvirhe häiritsee, mutta antaa olla!

kiinalaista <3

Mitä minulle kuuluu näin muuten? No, opiskelut senkun jatkuvat vielä vuoden ja on aika aloittaa opinnäytetyön miettiminen. Pitkät työharjottelut painavat päälle päiväkodissa ja saa taas lisää työkokemusta, mikäpä sen parempaa tulevaisuutta ajatellen. Opiskelujen osalta kaikki on siis kunnossa, ainoastaan pahuksen lääkelaskut stressaavat jälleen, mikä siinä on kun ei osaa..! Ei vaan sitä matemaattista fiksuutta (kuten fiksuutta yleisesti) ole tämän tytön päähän lyöty.

vesi-ilmapallosotaa!

Ajokoulun kakkosvaihekin pitäisi käydä.. Kumma kun sitä on helposti tullut lykättyä jo melkein vuodella, aina löytyy "tärkeämpää" tekemistä. No, on tässä sentään 3 kuukautta syntymäpäiviini, enköhän ole jo siinä vaiheessa saanut sen käytyä, muuten lähtee kortti ja autokoulu alusta :|

juhlimassa
naantali- ja raisiopojat pääsivät heppailun makuun ;)

Hevosrintamalla on hiljaista, siinä suurin syy vähäiselle bloggaamiselle. Teemulla käväisin pellolla viikko sitten lauantaina, siihen se jääkin. Teemu toimi kivasti kuumuudesta huolimatta, mutta vähän kevyempi olisi voinut olla edestä. Tein suht nopean perusratsastuksen laukaten ja ravaten rauhallisella temmolla ympäri peltoa.












Hiki vai hiki?!

Tällä viikolla ratsastan Teemun kahtena päivänä ja molempina päivinä luvassa tehokasta koulutreeniä. Torstaina valmennus ja perjantaina Adan silmän alla. Kuulemisiin!

sunnuntai 3. elokuuta 2014

hyppyjä putella

Loppuviikosta pääsin pitkästä aikaa vähän pomppimaan Puten kanssa ja voi että oli piristävää! Vaikkei kuumuuden ja kentällä olleiden hiekkakasojen vuoksi hirveästi hypätty, saatiin monta onnistunutta hyppyä alle kunhan sain säädettyä välit sopiviksi. Ei sitä muistakaan kuinka pieni laukka pienellä ponilla voikaan olla kun on tottunut ratsastamaan isolaukkaisella Teemulla!

Ihana viikko ponin kanssa on takana ja kyllä sitä tulee aina nostalginen fiilis kun pääsee viettämään aikaa vanhan ja tutun ratsun kanssa.. Voikun jostain saisi lisäpituutta Putelle niin liikuttaisin sitä enemmän kuin mielelläni säännöllisesti. Niin hieno kun se osaa ollakaan ja hyppääkin niin taitavasti :)

Tässä liuta kuvia kyseiseltä hyppypäivältä sekä parit hypyt videolla. Video on tarkoituksella mustavalkoinen sillä kontrastia ja jyrkkiä varjoja tuohon aikaan päivällä oli paljon, mustavalkoisuus ehkä auttaa saamaan selvää paremmin :)