perjantai 29. marraskuuta 2013

päiväni kuvina

Jälleen kuvapostausta perjantaisesta vapaapäivästäni, kun päivään sisältyi niin Helsingissä pyörimistä kuin hevosteluakin :) On nämä vapaapäivät vaan niin kivoja, ja onneksi mulla onkin nyt jokainen perjantai vapaa joululomaan asti, ihanaa! En laita yhtään vastaan, sillä tämä lumeton ja pimeä sää saa kyllä niin vedon pois, että "ylimääräinen" nukkuminen on enemmän kuin tervetullutta.

Tässä vähän kurkkausta siitä, miten päivä pääpiirteittäin meni..

Herätyskello soi 8:15, mutta kuvan sain otettua pari minuuttia myöhemmin, koska ei sitä aina heti kellon soidessa jaksa ponnahtaa sängystä ylös..
Perus aamutoimet!
Heräsin nälkään, koska olin edellisiltana syönyt tosi kevyesti, joten leipä hyvillä päällysteillä + vaniljajogurtti jäisillä vadelmilla ja soijarouheella teki terää! Namnam.
En oikeastaan koskaan kuvaa itseäni ilman meikkiä, mutta ajattelin nyt ottaa myös ihan omaksi iloksi ennen-jälkeen kuvat kasvoistani. Näin meikkaan joka päivä (meikkivoiteet + ripsiväri), eli aika kevyesti. Sen verran että on itsevarmempi olo!
Noin 9:20 olin käymässä Hyrylässä hakemassa vanhasta tietokoneestamme kopioidut tiedostot muistitikulle. Onneksi kovalevy ei ollut hajonnut, joten saatiin kaikki vanhat kuvat pelastettua koneelta!
Adalle saavuin noin 9:40, sillä tarkoituksenamme oli lähteä Helsinkiin sovittamaan Adan wanhojentanssimekkoa ja muutenkin hengailemaan. Löysin Adan suoristamassa hiuksiaan ja hetken sainkin odotella.. ;)
Odotellessa kuunneltiin iPadilta musiikkia, ja olihan se pakko laittaa Robinin Erilaiset -biisi soimaan. Se vaan on niin ihana!!
Keravan asemalla odottamassa 10:49 lähtevää junaa!
Helsingissä hetki pyörittyämme kävimme syömässä Picnicissä, itse otin vakituisen aterian eli kanaceacar-salaatin, Ada valitsi kanaBBQ-patongin.

Tallille saavuimme tasan kello kaksi, hain Teemun tarhasta jossa kävelikin kiltisti vastaan, ja laitoin noin viidessätoista minuutissa sen kuntoon.
Mars matkaan hieman ennen puolta kolmea!
Kävimme kukkulalla ottamassa muutamia kivoja kuvia hevosten kanssa ja katselemassa Keravan maisemia. Ihana ilta-aurinko oli!

Takaisin tulimme puoli neljän aikaan ja menimme vielä ratsastamaan maneesiin hetkeksi. Otin gramaanit pois ja työstin Teemun pyöreäksi ja hyväksi vähän pidemmässä muodossa. Sillä on ihan järkyttävästi energiaa ja saa ihan kunnolla pidätellä ja komentaa, ettei kuskaa miten sattuu. Lopetin heti, kun se kunnioitti pidätteitä ja ravasi rentoa ja rauhallista ravia.

Tallissa hoidin Teemun noin 15 yli neljä ja laitoin sille iltaämpärin valmiiksi. Teemun ruokintaa on vähän muutettu ja se saa nykyään puoli litraa greenlineä peacemakerin sijaan.
Tallilta lähdettyäni en tehnyt muuta ihmeellistä kun söin, kirjoitin tämän postauksen ja hengailin poikaystäväni kanssa. Viikonloppuna ei ole tiedossa mitään ratsastettavaa enkä tiedä vielä ensiviikosta, joten en osaa luvata milloin seuraava postaus ilmestyy. Hyviä pikkujouluaikoja kaikille teille lukijoille!

~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*

Sitten vielä ilmoitusasiaa kaikille kiinnostuneille!

Keskiviikkona 4.12 klo 18 eteenpäin olet tervetullut Zarppu Productsin joulumyymälän avajaisiin / joulumyyjäisiin Keravalle Aleksis Kiven tielle Kotipizzan viereiseen liikkeeseen. Paikalla myyjänä olen sekä minä että Saara, samalla voi tulla moikkailemaan :) Avajaisissa tarjolla pikkupurtavaa ja myynnissä paljon hevostuotteita sekä ratsastajalle että hevosellesi. Joulumyymälä on auki koko joulukuun ajan.
Mikäli asut Keravalla tai sen läheisyydessä, tule ihmeessä piipahtamaan ja kutsu kaverisikin mukaan!


keskiviikko 27. marraskuuta 2013

kaunis pakkaspäivä

Pakkanen on ihanaa varsinkin näin leudon alkutalven rinnalla, mutta maneesittomalla tallilla yllättävä pakkanen ilman lunta on erittäin huono yhdistelmä. Ainakin meillä Viksun tallilla kenttä on aivan kivikova ja pellotkin ovat jääntyneet koviksi ja liukkaiksi. Hokittomalla hevosella se siis tarkoittaa sitä, että askellajina mennään pelkkää käyntiä, tosi tylsää. Ajattelin tallille mennessäni, että ihanaa keretä vihdoin ratsastamaan valoisaan aikaan ja otinpa kamerankin mukaan ajatuksena kuvata kiva videopostaus tallipäivästä, mutta tajusinkin sitten että eihän missään ole mahdollisuutta ratsastaa kunnolla. No, tein jokatapauksessa videon, mutta tällä kertaa vähän eri tyylillä. Katsokaa ja kommentoikaa, mitä piditte tämäntyyppisestä videosta :)

Pellolla tein käynnissä muutamia väistöjä ja avoja sekä otin muutamia kuvia Viksusta, mitä nyt jaksoi muutamaan otteeseen nostaa korvat pystyyn. Se on niin vanha ja viisas, ettei maan rapsuttelut, sormien naksuttelut tai äänet hetkautakkaan vanhaa herraa. On hyvin harvinaista saada Viksusta nykyään onnistuneita ja pirteitä kuvia! Tuli siitä senkin sijaan pari hauskaa kuvaa, joissa juuri sopivasti sitä rupesi kutittamaan turvasta ja väänteli naamaansa vaikka miten!








Videolta puuttuu muutamia tekemiäni juttuja, kuten suitsiminen, ratsastuksen jälkeinen harjaus, kavioiden puhdistus ja kuolainten pesu, mutta kaikkea en pystynyt kamera kädessä tekemään ja syynä myös editointiohjelman kenkkuilu. Siksi videon jouduin kuvaamaan läppärin ruudulta, koska ei suostunut renderöimään videota valmiiksi. Toivottavasti saatte kuitenkin selvää!


Tähän loppuun vielä pari kuvaa aivan ihanasta uudesta Subscriben hupparista, jossa karvareunuksinen huppu. Mulla on todella harvoin mitään sinistä/vihreää tai muita ns. "poikien värejä", mutta tämä näytti niin ihanalta että päätinpä ottaa rohkeasti vähän uutta väriä. Yllättävän kivasti vihreä sopii mulle, vaikka en sitä olisi uskonut.
Huppari on Subscribe Nina -merkkiä ja Zarppu Productsista hankittu, >tästä< painamalla pääset verkkokauppaan kyseisen hupparin sivulle, mikäli kiinnostuit itse samasta vaatteesta :)



torstai 21. marraskuuta 2013

Embargo-ruuna & uusi yhteistyökumppani

Keskiviikkona pääsin ratsastamaan kaverini Saaran hevosta Sakun tallille. Kyseessä on 12 vuotias puoliveriruuna Embargo, tutummin Eemeli, joka on ennestään tuttu hevonen muutoin kuin ratsastusmielessä. Olen aina pitänyt Eemeliä äärettömän kivannäköisenä hevosena joka liikkuu kauniissa perusmuodossa ja osaa hypätäkkin hyvin. Nyt sitten pääsin kokeilemaan ihan selkään asti millainen hevonen Eemeli todellisuudessa on, ja täytyy toistaa samat sanat kuin kaverini kenttäruunaa kokeillessa: näyttää ihan erilaiselta ratsastettavalta mitä todellisuudessa on!





















Alkuun kävelin jonkin aikaa keräillen hyvää tuntumaa ja tehden muutamia avotaivutuksia pitkillä sivuilla. Eemeli oli kovin jännittynyt alkuun ja käveli lyhyin, kiireisin askelein. Mutta täytyy myös mainita että samaan aikaan ulkona oli pelottavat työmiehet jonkintyyppisen sirkkelin kanssa, jota Eemeli kovasti tuijotteli! Siirryin ravailemaan ja tein paljon taivutuksia ja avoja, jotta ruunalla olisi paljon tekemistä. Eemeli oli alkuun jäykkä ja kova vasempaan kierrokseen, mutta yritin taivutella kaulaa reilusti sisälle ja pyytää pidempää ravia. Työ tuotti tulosta ja kokoajan Eemeli parani ja rentoutui. Vähän levoton se oli suusta ja jalat menivät välillä sekaisin, mutta tasapainottui pikkuhiljaa ja muuttui kokoajan kivemmaksi.
Laukan nostettuani sain istua tiiviisti (ainakin yritin istua) satulassa, jottei hevonen juokse alta pois, Eemelillä kun oli kova hinku päästä hyppäämään esteitä joita maneesiin oli rakennettu estetuntia varten. Taivuttelin ja tein avotaivutuksia myös laukassa, jotta Eemeli keskittyisi paremmin ja tulisi takaosalle enemmän. Se osasi olla hyvin vahva, mutta yritin istua rauhallisesti satulassa ja pidättää istunnalla.

Välikäyntien jälkeen Eemeli paranikin runsaasti ja sain sen paljon paremmin avuille sekä ratsastettua lyhyempään ja korkeampaan muotoon. Heti huomaa muutoksen istunnassa kun hevonen rentoutuu ja tulee rehellisesti läpi, enää en tuntenut itseäni niin perunasäkiksi Eemelin lyhyessä ja pomppivassa ravissa! Tein pitkään töitä ravissa ja laukassa, enkä millään olisi malttanut lopettaa kun hevonen vaan parani loppua kohden. Lopetin kuitenkin hyvissä ajoin ettei hyvä fiilis mene pilalle ja siirryin loppuravailemaan ja käynteihin.

Kyllä oli taas rikastuttavaa päästä täysin erilaisen hevosen kyytiin, mitä Viksu ja Teemu esimerkiksi on. Kaikki hevoset opettavat omalla tavallaan ja saattaa antaa uusia oivalluksia ja vinkkejä muiden hevosten ratsastamiseen. Eemelikin heti protestoi mikäli suuhun jäi roikkumaan liian pitkäksi aikaa tai ei ratsastanut tarpeeksi istunnalla :)
























Tein videopostaustyyppisen videon kyseisestä tallireissusta, mutta jäi vähän pliisuksi. Noh, pääasia että näette kuinka minulla Eemelin kanssa sujui!



Sitten loppuun vielä ilmoitusasiaa koskien teitä lukijoita!
Eemelin omistajalla Saaralla on oma jälleenmyynti-ja maahantuontiyritys, joka tuo Suomeen aivan upeita ja nuorekkaita hollantilaisia Subscriben varusteita niin hevoselle kuin ratsastajallekin. Yritys on nimeltään Zarppu Products, jolta löytyy oma nettisivu ja verkkokauppa.  Yritys on perustettu vuonna 2012 ja on saanut jonkinverran kuuluvuutta mm. sanomalehdessä ja ratsastuskilpailuissa, mutta vielä tarpeeksi monikaan ei välttämättä ole kuullutkaan Zarppu Productsista.

"Toimintamme perustuu asiakaslähtöisyyteen ja luotettavaan palveluun. Yrityksemme maahantuo erittäin korkealaatuisia saksalaisia EQuest hevos- ja koiratarvikkeita sekä hollantilaisia Subscribe ratsastajien vaatteita. Tuotteisiimme kuuluvat myös Euroopan laadukkaimpiin ja tutkituimpiin tuotteisiin kuuluvat Cavalor-rehut, lisäravinteet, hoitotuotteet sekä saksalaiset Waldhausen tuotteet."



Aloitin yhteistyön kyseisen yrityksen kanssa ja pyrin tukemaan yritystä blogini kautta ja saamaan näkyvyyttä sekä toivottavasti uusia tilaajia. Järjestämme yhteistyössä blogissani silloin tällöin arvontoja/kilpailuja teille lukijoille, joissa voitte voittaa itsellenne Zarppu Productsin tuotteita. Lisäksi luvassa on muutakin kivaa, joka selviää myöhemmin.

Tällä hetkellä asiani koskee Zarppu Productsin Facebook-sivua, jonne 400 tykkääjän jälkeen järjestetään tykkääjien kesken kilpailu, jossa voi voittaa MINKÄ TAHANSA tuotteen Zarppu Procutsin nettisivuilta! Toivon siis kovasti teidän lukijoiden käyvän peukuttamassa Facebook-sivua, niin olette mukana tässä ainutlaatuisessa tilaisuudessa voittaa itsellesi minkä tahansa tuotteen verkkokaupasta :) 

Facebook-sivuille pääset klikkaamalla TÄSTÄ.

lauantai 16. marraskuuta 2013

teemun varustepostaus

Huhhuh, ihanaa vihdoin istuutua koneen ääreen teekuppi kädessä ja hengähtää. Jotenkin tällä hetkellä on vaan niin kovin kiireistä, etten kerkeä ajatellekaan blogimaailmaa yhtään saatika jaksaa kirjoittaa mitään! Hevosmaailmassa ei niinkään ole kiireistä, itseasiassa nyt on ollut aika vähän taas ratsastettavaa, Viksu kun alkoi maanantaina kesken ratsastuksen ontumaan samaa takajalkaa, joka sillä juuri pari viikkoa aiemmin oli mennyt. Todella paljon harmitti ja jotenkin aina tulee sellainen fiilis, kestääköhän Viksu kohta enää kunnollista liikuntaa ja alkaako nyt esimerkiksi jalat reagoimaan, mutta toivotaan parasta että jalassa ei ole mitään pidempiaikaista. Tottakai täytyy alkaa miettimään jatkoa, mikäli tuo samainen jalka alkaa jatkuvasti kipeytymään.
Mutta tosiaan kiirettä on pitänyt arjessa, lähihoitajaopiskeluissa on nyt hoitojakso meneillään ja päivät ovat pitkiä ja tunneilla käymme rankempia asioita etenkin henkisesti. Olen saanut viimein itseäni niskasta kiinni ja alkanut treenaamaan juosten ja salilla. Lisäksi täytyy olla tarpeeksi aikaa poikaystävälle ja kavereillekin, joten kaikki päivät ovat täynnä! Siksi olenkin miettinyt blogin laittamista joksikin aikaa tauolle, koska myös se, mitä ehdin kirjoittaa ja milloin, tuottaa vähän stressiä. Nyt onneksi sain tallilla kuvattua toivomanne varustepostauksen Teemun kamoista ja kävin sitä ennen Teemun ratsastamassa. Se liikkui oikein hienosti kun oli kunnolla vertynyt, ja tunnin jälkeen jäi hyvä mieli. Ensiviikolla yritän päästä pienimuotoiselle tunnille, jotta päästään taas eteenpäin asioissa. Siitä tulossa toivon mukaan kunnolla materiaaliakin :)

Mutta asiaan eli varusteisiin. Ihan kaikkia Teemun varusteita en jaksanut kuvailla, vain ne useimmin käytetyt. Pari kuvaa otin koneen arkistoista vähän niistä harvemmin käytetymmistäkin. Monien varusteiden merkkiä en tiedä, koska kuten joskus varusteratsastuspostaukseen kirjoitin, minua ei kiinnosta minkämerkkisiä tavaroita käytän/hevosella käytetään. Sen vuoksi en ole niihin kiinnittänyt koskaan mitään huomiota.

Teemulla on Horzen harjapakki ruskeanvärisenä
Pakissa on erilaisia harjoja piikkisuasta pölyharjaan, sekä kaviokoukkuja pari kappaletta, kampa ja ihmisen hiusharja jota käytetään otsatukan ja harjan selvittämisessä.
Teemulla käytetään jokapäiväisessä liikutuksessa polvisuojia sekä PROTECTin suojia yleensä etujaloissa (maastoon myös takasuojat). Tässä kuvassa vain takasuojat ja polvisuojat.
Ostin Teemulle Horse Show'sta pitkään himoitut punaiset Eskadronin pintelit, jotka ovat ihanan pehmeää fleecemateriaalia! Teemulla on myös muutamat muut pintelit, mm. ruskeat sekä pintelipatjoja.
Teemun satulahuovat, joita käytetään vaihtelevasti silloin tällöin. Nyt sillä on käytetty pitkään erästä sinistä huopaa koulusatulan kanssa, joka näkyy aika monissa kuvissa.
Koulusatula on merkkiä Jeremy Rudge, ja on ollut erittäin laadukas. 

Estesatulasta unohdin ottaa kuvan, mutta tässä esimerkiksi ratsastan estesatulassa. Merkkiä en muista. Kuvassa huomaatte myös karvaromaanin, jota käytetään estesatulan kanssa.
Eskadron -riimu, joka ollut myös hyvin laadukas ja kestää hienosti.
Teemulla on kaikenkaikkiaan noin 3-4 eri suitset. Tällä hetkellä sillä käytetään Schockemöhlen suitsia.
Vasemmalla Schockemöhlet päässä sekä oikealla kesällä paljon käytetyt suitset. Merkkiä en valitettavasti tiedä.
Silloin tällöin olemme käyttäneet myös näitä hauskannäköisiä suitsia, joiden merkistä ei ole mitään hajua.
Sisäloimia Teemulta löytyy jonkun verran, tällä hetkellä hieman kylmemmällä säällä sillä on päällään Kimberlyn loimi. Muita sisäloimia mm. HorseComfort (klikkaa) .
Pakkasella Teemulla käytetään ainakin tätä keltaista loimea,  muistaakseni HorseComfort-merkkinen.
Muita kuvia en tästä loimesta löytänyt, mutta tämä ihanan sininen HorseComfortin loimi on kovassa käytössä.
Ratsastusloimena, toisinsanoen alkukäyntiloimena toimii uusi Rambo GB -fleeceloimi.
Siinä pääpiirteittäin Teemun varusteita. Kuten sanoin, kaikkia sen varusteita en jaksanut kuvailla, enkä edes tiedä kuinka paljon sillä oikeastaan on esimerkiksi loimia. Ei tietääkseni kuitenkaan kovin montaa näiden lisäksi, ja koska hevonen on vain harrastekäytössä, ei sille tule osteltua ihmeemmin mitään uutta. Toivottavasti saitte tästä jotain irti ja piditte postauksesta :) 
Seuraavaa postausta tulee todennäköisesti vasta ensiviikonloppuna. Valitettavasti saatte nyt tottua tähän harvinaisempaan postailutahtiin ainakin joksikin aikaa, kunnes taas valoa riittää enemmän ja pääsee kuvailemaan monipuolisemmin. Hyvää viikonloppua kaikille!