maanantai 30. syyskuuta 2013

hyviä ja huonoja fiiliksiä

Viimeviikolla kävin hoitamassa ja liikuttamassa Teemun keskiviikosta sunnuntaihin. Muutama vapaapäivä sillä täytyi olla, joten ratsastin vain kahdesti ja keskiviikkona kävin juoksuttamassa Teemun. Materiaalia ei valitettavasti ole kuin lauantailta.

Perjantaina ratsastelin koulua verkaten aluksi pellolla. Tein aika pitkän käyntityöskentelyn ja pyrin saamaan Teemun hyvin läpi taivutellen ja pitämään käynnin rauhallisena mutta matkaavoittavana. Jokin niissä pelloissa viehättää Teemua että se haluaisi kovasti vain ravata ja laukata, joten on aina pieni taistelu siitä, osaako Teemu kävellä vai ei. Perjantaina se oli onneksi yllättävän rauhallinen ja sain käynnissä ja ravissa Teemun hyväksi.
Siirryimme sen jälkeen maneesiin tekemään vielä laukkatyöskentelyä, joka sisälsi avotaivutuksia ja vastalaukkoja. Laukka pyöri hyvin eteenpäin mutta oli alkuun hyvin kiireistä, joten sain pidättää kunnolla saadakseni laukasta rentoa. Hetki työstettyäni Teemu muokkautui oikein hyväksi ja vastalaukatkin sujuivat hienosti. Vasen suunta on sille selvästi vaikeampi ja on lavoista siihen suuntaan jäykempi.




















Teemun jälkeen lähdin vielä ratsastamaan Viksun, joka yllätti erittäin positiivisesti! Voin valehtelematta sanoa Viksun olleen perjantaina paras ratsastettavuudeltaan kuin koskaan, se teki kaiken juuri kuten halusin ja liikkui alusta asti todella aktiivisesti mutta letkeästi ja käytti hienosti selkää ja takajalkoja. Luulen sen johtuneen myös paljon itsestäni, sillä Teemu ja Viksu kun ovat aivan erilaisia ratsastettavuudeltaan, mulle jäi Teemusta sellainen päättäväisempi ote, joka vaikutti Viksun ratsastukseen positiivisesti.

Viksun kanssa mentiin puolet tunnista koulua ja puolet hypättiin (nyt ollaan hypätty joka viikko jotta saadaan kaikki siitä irti, sillä kun lumet tulevat ei hyppääminen enää onnistu). Sileällä halusin pääasiassa askellajit hyvälle mallille, jotta esteet ylittyisivät paremmin. Tällä kerralla hirveästi ei Viksua tarvinnut edes työstää, sillä se oli heti alkutunnista todella hyvä ja vertynyt. Laukkakin oli etenkin vasempaan kierrokseen runsaasti parempi eikä se ollut samanlaista laahaamista kuin aiemmin. Hienoa!
Sileällä työskentelyn jälkeen tulin aluksi laukassa kavalettia molemmista suunnista reippaassa temmossa. Viksu eteni hienosti ja askeleetkin osuivat täysin nappiin, eli ei tullut yhtäkään sellaista "räpellyshyppyä". Tämän jälkeen hyppäsin perään diagonaalilla olevaa pystyä, jota pikkuhiljaa nostin isommaksi. Viksulla ei ollut kertaakaan minkäänlaisia ongelmia, se käytti hienosti selkäänsä ja ilmavuutta löytyi. Olin selässä ihan silmät pyöreinä, koska Viksu tuntui aivan eri hevoselta liikkuessaan! Missä oli jäykkyys, nelitahtinen laukka ja huonosti menneet lähestymiset esteille? Jäi superkiva olo itselleni ja Viksukin vaikutti tyytyväiseltä :)



























Lauantaina oli vuorossa hieman puomi/kavalettityöskentelyä Teemun kanssa. Teemu oli jostain syystä erittäin vaikea ratsastettavuudeltaan. Kerran vaihdoin kuolaintakin kesken tunnin koska arvelin syyn johtuvan niistä, mutta ei Teemu parantunut kuolainten vaihdostakaan. Se oli kova suustaan eikä kunnioittanut apuja normaaliin tapaan. Jo pelkkä taivuttaminen oli vaikeaa, ja arvelenkin Teemun lapojen olleen jäykät torstaisesta hieronnasta (joskus lihaskipu voi tulla jälkijunassa). Menin hyvin pitkään sileällä ja yritin saada Teemua pehmenemään ja rentoutumaan, mutta todella huonosti se vertyi. Laukka oli kuitenkin parempi ja helpompi työstää, sillä Teemu rakastaa laukkaamista ja ravissa se pyrki kokoajan nostamaan laukkaa omatoimisesti.
Vasta kun olin tyytyväinen sileällä työskentelyyn, aloin tulemaan pääty-ympyrällä ravipuomeja. Ne Teemu ylitti kivasti molempiin suuntiin. Vaihdettiin ravipuomit pieneksi pystyksi jota aloin tulemaan laukassa. Teemu parani paljon ja kuunteli jo pidätteitäkin hyvin. Sain sen tuotua hyviin paikkoihin jolloin hypyt onnistuivat kuten pitikin. Diagonaalille laitettua kolmoissarjaa Teemu myös tuli hyvin, mutta aika kiireisesti, vaikka sainkin sen rauhallisessa temmossa sisään.
Lopuksi tulimme pari kertaa pienen radan, johon lisäsimme yhden miniokserin. Teemuhan isona hevosena vain harppasi sen yli (; Hyppypuoleen olin loppujen lopuksi tyytyväinen, mutta muutoin jäi aika huono fiilis tunnista, koska Teemu ei todellakaan käyttäytynyt normaalisti.

Sunnuntaina kävin vielä käyntimaastossa Teemun kanssa ja taivuttelin sitä käynnissä. Nyt se olikin jo aivan erilainen ja tuli todella helpsoti läpi ja pyöreäksi. Todennäköisesti lauantaina sillä oli jonkin verran lihasjumeja, jotka vaikuttivat ratsastettavuuteen.

Otimme lauantaina hieman yhteiskuvia ennen tuntia, tässä muutama sekä loppuun kooste Viksusta ja Teemusta :)











sunnuntai 29. syyskuuta 2013

ratsastuskuvia viksusta + videopostaus

Huh ja hei, tämä viikko on ollut sellaista pää kolmantena jalkana juoksemista että Viksua elämää -blogikin on viettänyt viikon mittaista hiljaiseloa. Nyt sain viimein itseni istuutettua tietokoneen eteen pidemmäksi ajaksi ilman, että on kiire mihinkään ja nyt on aika palata viimeviikon keskiviikkoon, jolloin sain viimein kuva- ja videomateriaalia Viksusta, sillä Santra pääsi vihdoin mukaan tallille kuvailemaan :)

Viksu oli harmittavasti kyseisenä päivänä aika jäykkä eikä todellakaan parhaimmillaan, ja sitä juuri manasimme kuinka tuntuu että aina kun saisi materiaalia, hevonen ei toimi niin hyvin! Otin kuitenkin loppuun muutaman onnistuneen hypyn kavaletille ja pystylle, mikä paransi onneksi Viksun liikkuvuutta ja jäykkyyttä loppua kohden.

Mäkkärin kautta saavuimme tallille siivoamaan karsinaa ja Santra sai käskyn hakea Viksun laitumelta kuntoonlaitettavaksi. Löysin ihanan vanhan huovan satulahuoneesta jonka olemassa oloa en ole muistanut ollenkaan, joten halusin sen ehdottomasti Viksun päälle, ja sopii muuten herralle kuin nakutettu :) Siihen vielä samanväriset pintelit niin avót, Viksuhan näytti suorastaan kilpakenttien kouluponilta ;)

Viksun mielenkiinto kuvaustilanteessa = 0 , ja epätoivoinen yritys saada Viksu näyttämään iloiselta..


Kentällä aloittelin taivuttelemalla käynnissä ja saamaan käynnistä pyöreää. Viksu oli taas alkutunnista tosi mukava ja kevyt, mutta tunki vähän oikeaa pohjetta vasten. Pikkuhiljaa siirryin ravailemaan ja saamaan takajalkoja rungon alle ja selkää pyöreäksi. Heti alkuraveissa huomasin Viksun olevan hieman jäykkä eikä se ollut enää niin kevyt ja joustava niskasta/lavoista mitä voisi olla. Tein paljon ympyröitä ja muutamia väistöjä/avoja ja pikkuhiljaa Viksu muuttui paremmaksi ratsastaa.

Laukat olivatkin sitten toinen juttu, nostettuani laukan tuntui kuin ratsastaisi jollain ravurinraakileella jonka etujalat laukkaavat ja takajalat viipottavat ravia. Viksu oli täysin epätasapainossa eikä oikein suostunut rentouttamaan itseään, ei vaikka kuinka taivutteli. Harmittaa miten sen laukka on nyt niin kovin huono vaikka muuten Viksu kulkee todella nätisti ja tarmokkaasti.
Päätettiin laittaa yksi kavaletti ja yksi pysty joilla saataisiin taas vähän aktivoitua laukkaa. Ekat hypyt olivat vähän voimattomia, mutta jo noin kolmannella kerralla Viksu pomppasi ilmavasti ja laukkaakin saatiin matkaavoittavaksi.

Lopputunnista Viksu liikkuikin sitten jo aivan erilailla, se tuli täysin läpi selästä ja oli hyvin rento ja mukava ratsastaa. Silloin alkoi olemaan jo aika hämärää joten kuvasaldo lopputunnista jäi hyvin vähäiseksi kun eivät kuvat meinanneet onnistua. Noh, ehkä vielä joskus saadaan oikeasti edustavia kuvia ja iso kiitos Santralle näistä kuvista! 











Teimme pienimuotoisen videopostauksen päivästä, noissa muutamassa kohdassa ääni toistuu taas uudelleen ärsyttävästi, mutta ei voi mitään! Seuraava postaus tuleekin aika pian perään, jossa sekä Viksun että Teemun tuoreet kuulumiset :)


perjantai 20. syyskuuta 2013

vastaukset kysymyksiin (+ video viksusta)

Noniin, viimein oli aikaa vastata kysymyksiinne! Kiitos paljon kyymyksistä, joitain huonoimpia tai usein kysyttyjä jätin pois, mutta vastasin melkein kaikkiin. Tällä kertaa en jaksanut tehdä postausta videon muodossa, katsotaan jos seuraava kysymyspostaus tulisi videolla :)





  • Mikä sun mielestä on tärkeintä ratsastuksessa? - Tärkeintä on harrastaa hyvällä ja rennolla mielellä. Harrastukset yleensäkin ovat vapaaehtoinen asia ja siksi se ei saisi luoda negatiivisella tavalla paineita elämään. Itse ajattelen ratsastuksen olevan ihana piristys elämässä, enkä koskaan halua sen tuovan stressiä ja paineita. Tietysti oma luokkansa ovat kilparatsastajat, joilla ratsastus on hyvin tavoittellista ja osalle valitettavasti pelkkä "suoritus".

  • Oletko ajatellut ostaa omaa hevosta missään elämänvaiheessa? Jos vastasit kyllä, millaisen? - Kyllä se on käynyt usein mielessä ja muutaman kerran edennyt ihan vakavaankin asteeseen, mutta raha on aina ollut esteenä. Tällä hetkellä en kuitenkaan edes haluaisi välttämättä omaa hevosta, sillä saan touhuta niin kivojen hevosten parissa, jotka välillä tuntuvat kuin omalta. Ainoa miinus, että vuokrahevosilla ratsastus on tiettyyn pisteeseen rajoitteellista, mitä ei oman hevosen kanssa tapahtuisi.
    Haluaisin monipuolisen ja suhteellisen korkealle koulutetun ratsun, joka on hyvä opetusmestari, eli haastava mutta palkitseva.

  • Mikä sai sut valitsemaan juuri Teemun ja Viksun? - Molemmat ovat aivan ihania persoonia mutta täysin erilaisia. Viksussa ihastuin tietysti sen ulkonäköön, koska pienenä tyttönä pulleat karvaiset hevoset ja ponit olivat aivan ihania, mutta ihastuin myös Viksun halinalle-luonteeseen ja yritteliäisyyteen. Se on aina niin iloinen ja sen kanssa on kiva tehdä asioita, ja on Viksu ihan osaavakin! Teemu taas on haastava hevonen, mutta juuri sen takia sen "valitsin". Teemu opettaa mulle hyvin paljon, mutta on lisäksi ihana luonteeltaan ja olen aina halunnut tykkihevosen jolla pääsee tarpeen tullen kovaa ;)

  • Käytkö Teemun tai Viksun kanssa säännöllisesti valmennuksissa/tunneilla? - En käy valmennuksissa enkä virallisilla tunneillakaan, mutta kaverini pitää silloin tällöin erittäin hyviä koulutunteja Teemun kanssa, joilla opin valtavasti. Viksun kanssa työskentelen omaksi iloksi ja tietysti harjoittelen saamillani neuvoilla myös Viksun kanssa.

  • Miten päädyit aloittamaan ratsastuksen? - Aloitin ratsastamaan naapurissa asuneella shetlanninponilla, ja siitä innostuneena halusin ratsastuskoulun tunneille.

  • Miten olet oppinut ratsastamaan noin hyvin? Ymmärtääkseni et ole paljoa valmentautunut, vai olenko tajunnut jotain väärin? - Olen ratsastanut reilu 5 vuotta ratsastuskoulun opetuksessa ja sen jälkeen ollut aktiivisesti vuokrahevosten parissa, joten sitä kautta on tullut kokemusta ratsastuksesta ja hevosista. Eniten olen oppinut ratsastamaan Bohemian ja Teemun avulla, jotka molemmat ovat vaikeita mutta palkitsevia ratsuja. Tietenkin eniten täytyy kiittää kaveriani Aadaa joka on opettanut mua paljon :)

  • Miten päädyit Viksun vuokraajaksi? - Kävin kaverini mukana tallilla, jossa Viksu asui ja silloin tällöin sain ratsastella Viksulla sen ollessa vapaana. Ihastuin Viksuun ja unelmoin jos joskus voisin olla sen vuokraaja, ja unelma toteutui (;

  • Ostaisitko Teemun itsellesi jos voisit? - Kyllä ostaisin, Teemu on aivan mahtava hevonen jonka kanssa pääsisi tekemään monipuolisesti kaikkea ja jonka kanssa opin hirveästi. Ainoa huono puoli Teemussa on, ettei se ole mikään parhain estehevonen, ja juuri esteistä kun tykkään, mutta jos tulisi mahdollisuus saada Teemu, niin estepuoli olisi pieni seikka. Teemu on muuten niin ihana ruuna, etten siitä helpolla haluaisi luopua <3

  • Tuntuuko Teemun selkäranka hyvin ilman satulaa ratsastaessa? - Voi kyllä tuntuu! Teemulla on iso säkä ja isot liikkeet, joten voitte vain kuvitella miten kamalalta siellä tuntuu istua.. :D Silti rääkkään itseäni menemällä sillä aika useinkin ilman satulaa!

  • Tuntuiko Teemu kivalta kun ekan kerran ratsastit sillä? - Kyllä ja ei. Yllätyin miten hirveän vaikea oli löytää oikeat nappulat, mutta kun tajusin miten Teemu toimii, se oli todella kiva! Kiinnostuin siitä hirveästi ja halusin ehdottomasti oppia siitä lisää.

  • Maksatko itse kaikki kulut mitä hevosharrastuksestasi tulee? - En maksa, sillä olemme pitkiä aikoja sitten sopineet vanhempien kustantavan harrastukseni. Tietenkin maksan kaikki ylimääräiset kulut, kuten ratsastustarvikkeet ja kunhan tulevaisuudessa olen vakituisesti töissä jne, maksan itse elämäni.

  • Suosikki ratsastusvarusteesi? - Apua, tämä on vaikea. Varmaan punaiset ratsastushousut joita olen pitkään kuolannut, on lempivarusteeni. Myös kaikki ratsastustakit joita mulla on, ovat kivoja.

  • Pahimmat virheesi ratsastaessa? - Ratsastusvirheitä löytyy, esimerkiksi kädet voisivat ajoittain olla paljon rauhallisemmat ja pohje heiluu omasta mielestäni liikaa.

  • Missä olet ratsastuksessa hyvä? (esim. pohkeenväistö, avo/sulkutaivutukset, esteet, istunta jnejne..) - On jotenkin kovin vaikea aina kehua itseään jossain..! Pidän kuitenkin esimerkiksi esteistunnastani, ja se on hyvä puoli että opin aika nopeasti tunneilla asioita.

  • Onko sulla koskaan ollut tunnin jälkeen ihan huono fiilis? - En muista olenko koskaan ihan itkenyt tunnin jälkeen huonosti mennyttä ratsastuskertaa, mutta kyllä niitä on muutamia kertoja ollut kun hevonen ei vain ole totellut eikä ole saanut haluttua lopputulosta. Näitä ei kuitenkaan ole kovin paljoa tullut vastaan.

  • Oletko meinannut joskus lopettaa ratsastuksen? - En ole koskaan meinannut tai ajatellut lopettaa ratsastusta, hevoset ovat aina kuuluneet elämääni enkä missään nimessä osaisi kuvitella hevosetonta elämää!

  • Onko ne Hööksistä ostetut punaiset ratsastushousut olleet hyvät? - Kyllä ovat olleet muuten, mutta häiritsee kun Teemun estesatulasta on irronnut mustaa väriä takapuolen kohdalle eikä se lähde pois... :D

  • Teemun ja Viksun hyvät ja huonot puolet? - Teemu on (kuten olen jo moneen kertaan maininnut) osaava ja haastava, mikä opettaa mua ratsastajana, ja Teemu on aina iloisella tuulella ja reipas. Huono puoli on myös samalla tuo reippaus, se on liiankin villi välillä ja käyttää energiaansa ihan turhiin asioihin, mikä on rasittavaa. Teemu on myös aika säikky, joten sen kanssa saa kokoajan olla varuillaan ettei hyppää päälle.
    Viksun hyvät puolet on sen yritteliäisyys ja hyväntuulisuus, vaikka olisi itsellä huono päivä niin Viksu viimeistään saa hyvälle tuulelle. Sen kanssa on niin kiva touhuta, kun voi olla ihan rennosti, ja ihana asia on myös se, että se aina osaa yllättää ratsastaessa! Huonoja puolia ei oikeastaan ole, mutta harmittaa että Viksulla jo ikä vähän painaa, sen kanssa ei voi enää ihan täysillä mennä ja tehdä.

  • Mikä hevonen on sopinut sinulle tähän mennessä parhaiten? - Hmm, vaikea kysymys. Ehkä Bohemian kanssa pääsin kehittymään kaikista parhaiten ja sen kanssa meillä sujui tosi kivasti. Myös Putte on sopinut omasta mielestäni hyvin mulle, paitsi nykyään koon puolesta.

  • Oletko koskaan ajatellut aloittavasi kisaamisen ja valmentautumisen? - Haluaisin todella paljon joskus päästä kisakentille ja valmentautumaan, mutta tarvitsisin siihen melkeinpä oman hevosen, nykyään kun niin harvalla vuokrahevosella voi kunnolla kisata ja valmentautua. Saa nähdä tuleeko koskaan niin tapahtumaan että hankin oman hevosen..

  • Millainen on sinusta onnistunut ratsastustunti? - Sellainen, josta on oppinut tai oivaltanut jotain uutta ja  joka auttaa pitämään motivaatiota yllä ja kehittää lisää. Myös se, että saa hevosen tekemään juuri niinkuin pyytää, tekee heti tunnista onnistuneemman.

  • Oletko koskaan kokeillut vikellystä tai lännenratsastusta, jos olet, millaista se oli? - Olen Bohemian kanssa ollut kerran lännentunnilla, ja olihan se tosi erilaista mutta ihan hauskaa. En kuitenkaan haluaisi harrastaa lännenratsastusta. Vikellystä en ole koskaan kokeillut, eikä minua kiehdo hevosen selässä temppuilu. Mutta hienoltahan se näyttää :)

  • Menisitkö mielummin kisoihin Teemulla vai Viksulla, jos menisit, niin kummalla koulu ja kummalla este? - Viksulla en haluaisi varmaan enää tässä vaiheessa kisata ollenkaan, ja Teemun kanssa olisi kiva joskus kokeilla sekä este- että koulukisoja.

  • Aiotko kisata joskus Teemulla? - Tuskin, Teemu on pääosin vain harrastekäytössä, sillä sen omistaja ei ole kiinnostunut juurikaan kilpailemisesta. En ole koskaan kysynyt olisiko minun mahdollista mennä jotkut kisat Teemulla, mutta ainakaan tässä vaiheessa en koe olevani valmis Teemun kanssa kilpailemaan.

  • Kuinka monta kertaa olet tippunut Viksulta, entä Teemulta? - Viksulta olen tippunut about 10 kertaa, Teemulta en kertaakaan *koputtaa puuta*.

  • Mikä Teemusta tekee Teemun? - Sen erittäin hölmö ja seko luonne, yksinkertaisesti..! Ja Teemu + pelto = ainutlaatuinen kokemus.

  • Koulu- vai estesatula, kummassa istut mielummin? - Jos mietitään kysymystä siltä kannalta, onko koulu vai este mukavampaa, niin estesatulassa tällöin istun mielummin. Mutta perusratsastuksessa koulusatula on mukavampi istua.

  • Kuulutko ratsastusseuraan? - Kyllä, Jokelan Ratsastajiin.

  • Mitä tehtäviä teet yleensä kun ratsastat? - Riippuu onko kyseessä koulu- vai esteratsastus. Kouluratsastuksessa yleensä ihan läpiratsastus + väistöjä ja avoja joko keskihalkaisijalta uralle tai pitkillä sivuilla. Myös siirtymisiä ja pysähdyksiä tulee tehtyä usein.
    Esteillä tehtävät vaihtelevat sen mukaan, miten haluan treenata. Välillä mennään jumppasarjoja ja välillä hyppään ratoja.

  • Mikset käytä turvaliiviä ratsastaessasi? - Turvaliivi on erittäin epämukava vaikka ihan hyödyllinen varuste, mutta en ole koskaan käyttänyt turvaliiviä ihan sen epämukavuuden takia.

  • Pidätkö sun ratsastustyylistäsi, istunnasta yms..? Onko jotain parannettavaa? - Silloin tällöin olen istuntaani tyytyväinen, ja onhan se parantunut paljon kun vertaa entiseen, mutta kuten aikaisemmin jo kirjoitin, kädet ja jalat voisivat olla ajoittain rauhallisemmat. Ja tietysti se katse eteen..
  • Lopetatko Teemun hoitamisen vai jatkatko vielä kauankin? - Toivottavasti meidän yhteistyö jatkuu pitkään, en ole ajatellut lopettaa Teemun hoitamista.

  • Mikä on paras tapa kehittyä ratsastajana? (tietysti vain ratsastamalla, mutta vähän laajempi vastaus) - Oma motivaatio on se tärkein, eli halu oppia ja opetella omatoimisesti hevosista ja ratsastuksesta. Toisten valmennusten seuraaminen on hyödyllistä myös itselleen, sieltä voi saada hyviä vinkkejä.

  • Teetko ikinä Viksun ja Teemun kanssa maastakäsin mitään harjoituksia? Jos teet, minkälaisia? - Maastakäsin harjoitukset olisivat kyllä hyödyllisiä ja ne on kivoja, mutta valitettavasti itse en tee juuri koskaan mitään maastakäsittelyjuttuja (lukuunottamatta irtojuoksutuksia jos niitä voi maastakäsintyöskentelyksi kutsua ja seuraamistehtäviä). Pitäisi kyllä!

  • Miten hoidat ulkonäköäsi? - Perushyvällä hygienialla, pesen 3-5 kertaa viikossa hiukset shampoolla ja hoitoaineella, rasvaan ihoani joka päivä, pesen meikit pois nukkumaan mennessä jne..

  • 3 hyvää ja 3 huonoa asiaa mistä pidät/et pidä itsessäsi tai ulkonäössäsi? - Pidän hiuksistani, tosin harmittaa että ne eivät ole enää niin paksut kuin ennen, hammashymyni on kiva ja pidän silmistäni. En ole tyytyväinen keskikroppaani, mutta tiedän että treenaamalla ja ruokavalion puhdistamisella olisin tyytyväinen (tällä hetkellä en kuitenkaan jaksa tehdä asialle mitään!) ja luonteeltani haluaisin olla vielä vähän rohkeampi/puheliaampi tietyissä asioissa.

  • Aiotko hakea jatko-opiskelemaan jossain vaiheessa johonkin? - En osaa sanoa yhtään, luulisin että kyllä, mutta tällä hetkellä keskityn lähihoitajaopintoihin ja mietitään jatkoa sen jälkeen..

  • Seurusteletko? - Kyllä.

  • Oletko mielestäsi tyttömäinen? - Haha, kyllä olen, en ole koskaan ollut millään lailla poikamainen!

  • Haluaisitko muuttaa mitään luonteestasi? - Kuten ylempänä kerroin, haluaisin omata vielä paremmat sosiaaliset taidot, sen lisäksi kovemman itsekurin, paremman huolellisuuden ja paremman muistin!

  • Miten hoidat hiuksiasi kun ne ovat noin pitkät ja terveen oloiset? - Tähän löytyy vastaus UKK-välilehdestä, mutta en hoida hiuksiani mitenkään sen kummemmin kuin kukaan muukaan. Hyvä hiuslaatu on periytynyt geeneistä, meidän koko perheellä on paksut ja vahvat hiukset. Omani ovat tosin vähän ohentuneet eivätkä ole niin hyväkuntoiset enää kuin ennen blondaamisen vuoksi.

  • Suoristatko/kiharratko ikinä hiuksiasi? - Suoristaa ei tarvitse sillä hiukset ovat luonnostaan suorat, mutta kiharran lettien avulla silloin tällöin kun tulee sellainen fiilis. Aika harvoin kuitenkin!

  • Tykkäätkö enemmän kauhu-, toiminta-, vai komedialeffoista? - Ennen olin täysin komediapainotteinen ihminen, mutta nykyään katson melkein pelkästään kauhuleffoja ja trillereitä, mitä en olisi aikaisemmin koskaan uskonut tekeväni! (mutta pakko myöntää, etten koskaan katso kauhuleffoja yksin..)

  • Seuraatko mitään tv-sarjoja? - Salatut elämät on ehdoton ykkönen! Muita sarjoja en oikeastaan seuraa.

  • Mikä tekee sinut iloiseksi? - Ilostun hyvin pienistäkin asioista, kuten siitä jos äitini vaikka kertoo leipovansa tänään, illalla tulee telkkarista elokuva josta esimerkiksi isäni (:D) pitää (mutta mitä en kuitenkaan itse katso), jos saan tekstiviestin tai postissa kirjeen, koulussa oppitunteja on peruttu, tiedän saavani hyvää ruokaa tai meneväni vaikka kavereiden kanssa syömään, jos saan toisen hyvälle tuulelle tai teen jotain hyödyllistä. Eli melkein kaikesta! Tietysti olen aina iloinen myös siitä, että omaan ihanan perheen, kavereita ja poikaystävän unohtamatta hevosia :)

  • Millainen ihosi on ja miten pidät siitä huolta? - Ihoni on aina ollut erittäin sileä ja virheetön päästessäni yläasteelta pois, mutta ammattikoulussa alkoi tulemaan epäpuhtauksia joita yritin poistaa kaupasta ostetuilla ihotuotteilla. Koskaan mulla ei ole ollut naama täynnä finnejä, mutta sen verran kuitenkin että hain keväällä lääkäriltä ihonhoitolääkettä. Sen avulla ihoni pysyi kesän aika hyvänä, mutta nyt lääkkeiden loputtua ihoni on taas alkanut pikkuhiljaa kukkimaan. En hoida ihoani muutoin kuin pesemällä sen aamuin illoin vedellä ja silloin tällöin laitan Neutrogenan 2 in 1 (pesu ja maski) tuotetta.

  • Oletko miettinyt omille muuttoa vai asutko jo nyt? - Asun vielä vanhempieni kanssa enkä ole harkinnut vielä muuttavani pois, elämäntilanteeni on tällä hetkellä hyvä näin.

  • Lempiherkkusi? - Kaikki makea.. sanotaan nyt vaikka suklaa.

  • Mitä mieltä olet tatuoinneista ja lävistyksistä? - Ne eivät sovi kaikille ihmisille, mutta ovat hyvännäköisiä niillä joille sopivat ja jos niitä on kohtuudella. Koko kehon tatuoinnit ovat ihan hirveitä! Lävistyksistä en tykkää niin paljon kun tatuoinneista, esimerkiksi sellaiset "sonnilävärit" on rumia!
    Itse en aio ottaa tatuointeja enkä lävistyksiä (paitsi korvikset löytyy).

  • Millainen olisi toivomasi tulevaisuus? - Aikalailla sellainen perus mitä melkeinpä kaikki toivovat, eli perhe, hyvä työ, hyvä rahatilanne, omakotitalo ja vaikka koira, eikä se hevonenkaan olisi pahaksi (;

  • Voisitko kuvitella itselläsi mustia hiuksia? - En! Luulen pysyväni aina vaaleahiuksisena, ellei käy niin että mieleni muuttuukin täysin päälaelleen mitä tässä viimeisen vuoden aikana on tapahtunut (esim. lähihoitajaksi opiskelu -> ennen vihasin sairaaloita, lääkäreitä yms..).

  • Lempi vaatetyylisi? - En tykkää pukeutua mitenkään yhdellä tavalla, välillä on päiviä jolloin panostan paljon ulkonäkööni ja laitan esimerkiksi farkut, jonkun kivan topin ja pitkän neuleen sekä nilkkurit, välillä taas tykkään pukea farkut, hupparin, tennarit ja laittaa hiukset nutturalle.

  • Oletko harkinnut hiustesi leikkaamista? - Tällä hetkellä haluan taas kasvattaa hiuksistani pitkät, mutta kyllä sitä varmaan jossain vaiheessa taas haluan hieman lyhyempää. Sitä aina kyllästyy peilikuvaansa ja haluaa muutosta ulkonäköön.

  • Treenaatko itseäsi mitenkään ratsastuksen ohella? - En treenaa tällä hetkellä, mutta tarkoituksena olisi hankkia taas salikortti tässä syksyn edetessä. Myönnän olleeni hyvin hyvin laiska kesästä eteenpäin, en ole liikkunut juuri muuten kuin ratsastamalla. Ennen kävin usein lenkillä ja keväällä kävin salilla, pitäisi taas ryhdistäytyä!


  • Tuleeko kulisseissa-videoita enää? - Kyllä varmaan jossain vaiheessa kunhan materiaalia tulee paljon :)

  • Mikä tekee päivästä täydellisen, entä surkean? - Riippuu päivästä millaisella fiiliksellä olen, joskus täydellinen päivä on sellainen että saan vain olla tekemättä mitään, välillä taas toiminnantäyteinen päivä on kiva. Surkeaksi tekee se, jos jokin kiva suunnitelma peruuntuu tai menee pieleen.

  • Viime kesän paras muisto? - Varmaan juhannusfestarit Himoksella, siellä oli älyttömän kivaa :)

  • Paras saavutus? - Tämän vuoden paras saavutus on media-assistentiksi valmistuminen.

  • Onko blogin pitäminen rankkaa? - Ei ole ainakaan minulle, bloggaaminen on kiva harrastus mitä tehdä silloin kun ei ole muuta tekemistä :)

  • Paras video kanavaltasi? - En osannut päättää joten laitoin kaksi suosikkiani, joista olen aina tykännyt :)


  • Mistä et voisi luopua? - Vanhemmistani, ruoasta, poikaystävästä, hevosista, kavereista... Niitä on paljon!

  • Millainen on hyvä ystävä? - Luotettava, ymmärtäväinen, kuunteleva, sellainen jonka kanssa viihdyn ja jolle voin puhua mitä vain, milloin vain.

  • Mistä otat blogiisi taustakuvat ja brushit? - Taustakuvat teen itse tai googletan, brusheja löytyy googlettamalla esimerkiksi "free photoshop brushes".

  • Oletko vielä Kaktun kaveri/ näetkö häntä nykyään? - Hirveästi tätä kysellään! Kyllä olemme Kaktun kanssa edelleen kavereita, mutta emme ole pitäneet yhteyttä pitkään aikaan. Itseasiassa Kaktu jos luet tätä, mun on pitänyt pitkään kysyä milloin olisi hyvä aika tulla kuvailemaan Futuraa ;)

  • Haluaisitko panostaa blogiisi enemmän vai oletko nyt tyytyväinen? - Olen tällä hetkellä aika tyytyväinen panostukseeni, kirjoitan aina kun on asiaa ja aikaa, mutta en luo paineita mikäli en pääsisi esimerkiksi joka viikko postaamaan.

  • Nimimerkkisi Instagramissa ja Kikissä? - Instagram-kuvake löytyy tuosta blogin sivupalkistakin, mutta nimimerkkini on siis Instagramissa 3mmmmi. Kik-messengeriä en käytä enkä aio nickiäni julkistaa, sillä en halua chattailla tuntemattomille.

  • Mikä puhelin sulla on? - iPhone 4.

  • Voisitko asua Pohjois-Suomessa? - Miksen :) Täällä etelä-suomessa on kuitenkin enemmän aktiviteetteja ja Helsinki esimerkiksi lähempänä, joten kyllä mielummin asun täällä.

  • Mihin matkustaisit, jos saisit valita minkä vaan maan? Miksi? - Joku Hawaii tai Miami olisi ihan mahtava kokemus!

  • Mikä on ystävissäsi parasta? - Positiivisuus ja se, että ne osaavat yllättää ja ovat kovin avuliaita :)

  • Kauan sulla menee yhden postauksen kirjoittamiseen yleensä? - Riippuu todella paljon, välillä menee esimerkiksi päivä, mutta normaalisti 1-4 tuntia.

  • Mitä ottaisit autiolle saarelle mukaan (1 asia)? - Vain yksi asia, apua! Varmaan tarpeeksi ruokaa että selviytyy.

  • Mitä blogeja luet eniten? - Hevosblogeja on eniten, mutta tykkään nykyään melkeinpä enemmän lukea lifestyle/muotiblogeja. Oma lifestyleblogi olisi tavallaan tosi kiva, mutta en halua tuoda elämääni liikaa julkisuuteen.

  • 4 lempihedelmää? - Omena, vesimeloni, viinirypäle ja kiivi.

  • Hyvät bileet vai rankka/antoisa kouluvalmennus? - Olen sen verran bilehile että jos bileissä olisi paljon kavereitani, menisin sinne (sillä valmennuksiin/ratsastamaan pääsee usein) :) Mutta jos ne eivät olisi niin ihmeelliset bileet, voisi kouluvalmennus olla kivempi vaihtoehto.

  • Seuraatko jääkiekkoa (jos seuraat, kuka on lempijääkiekkoilija)? - Seuraan ainoastaan MM-jääkiekkoa, muuten se ei kiinnosta yhtään! En muista edes suomalaisia jääkiekkoilijoita juurikaan, joten mulla ei ole suosikkikiekkoilijaa.

  • Jos saisit tavata jonkun julkkiksen, kenet tapaisit? - Vaikken Justin Bieberistä juurikaan pidä, niin jostain syystä olisi tosi mageeta tavata se läheltä, onhan se maailman suosituimpia tähtiä!
  • Kaupunki -vai rantaloma? - Rantaloma ehdottomasti <3

  • Talvi/kylmä vai lämmin/kesä? - Kyllä se kesä on aina paras, mutta pidän kyllä paljon talvestakin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tähän loppuun uusi video Viksusta, jonka tein pari päivää taaksepäin tylsyyksissäni. Ei mikään editoinnin taidonnäyte tai muutenkaan erityinen video, mutta toivottavasti pidätte :)

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

jalkatreeniä























... nimittäin Viksulla!
Tälläkin viikolla olen jatkanut treenailuja puomien ja kavalettien avulla ja tehnyt erilaisia tehtäviä, joissa Viksu joutuu työskentelemään kunnolla jaloillaan. Todella nätisti Viksu on nyt liikkunut sileällä, mutta jalat eivät etenkään laukassa ole tarpeeksi aktiivisia ja pyrin juuri näillä kavalettitehtävillä saamaan niitä jalkoja nousemaan. Videolta varmasti huomaatte niissä muutamassa laukkapätkässä että laukka on takajaloista vähän laiskaa vaikka muutoin Viksu on hyvin kevyt ja pyöreä ratsastaa. Ei auta, vaikka yritän pyytää aktiivisempaa ja reippaampaa laukkaa, Viksu tällöin vain nostaa päätään ylös ja laukka muuttuu enemmänkin räpellykseksi. Tiedän kuitenkin sen pystyvän ja osaavan laukkaamaan pyöreää, aktiivista ja isoa laukkaa, tällä hetkellä sellaisen saaminen on vain vaikeaa..!


Alkutyöskentelyn jälkeen tulimme pääty-ympyrällä kolmea korotettua ravipuomia, jotka Viksu hoitikin oikein hienosti. Koivet nousivat todella hyvin eikä puomitkaan kolisseet kun muutaman kerran! Viksu on jotenkin niin raukan näköinen ylittäessään noita ravipuomia, ja ihan siellä selässäkin rupesi naurattamaan jostain syystä hirveästi, kuinka Viksu niin tosissaan niitä jalkoja nosti (mikä on hyvä asia siis!). On se vaan niin söpö!
Laukassa hypättiin yhtä kavalettia pääty-ympyrällä puomin avulla, ja kun se sujui, tein muutaman kerran suunnanmuutoksia kavaletin päällä. Itse toin sen vähän hassusti aina esteelle, jolloin Viksu joutui kehittämään omat askeleet, mutta saatiin kerran sentään jonkinasteinen laukanvaihto esteen päällä.























Lopuksi laitoin näistä kolmesta ravipuomista kaksi estettä peräkkäin, joiden ajattelin tuovan ongelmia Viksulle, toisinsanoen ettei se jaksaisi varmaankaan kunnolla ponnistaa, mutta kappas vain, Viksuhan loikkasi molemmat esteet hienolla ilmavaralla moneen kertaan! Huomaa kyllä miten sen takapää on vähän vahvistunut, kesällä en olisi voinut kuvitellakaan että Viksu pomppii noinkin voimakkaita hyppyjä.
Muutoin meni kaikki oikein hyvin, mutta kerran vauhti jäi hieman hitaaksi ja Viksu meni tehtävän jälkeen polvilleen, mutta mitään ei sattunut ja jatkettiin normaalisti vielä tuntia. Älkää siis säikähtäkö videon lopussa olevaa kompastumista :)























Ratsastin muuten maanantaina Putte-ponin, ja liikutan sen myös huomenna torstaina. Poni oli oikein hieno, vaikkakin maanantaina hieman ponimaisella tuulella ja muutamat pikkupukit raipasta piti heittää (; Hienosti teki avotaivutukset ja raviväistöt ja liikkui lopputunnista todella letkeästi. Harmittavasti kamerasta loppui akku jo tunnin alkuvaiheessa, joten videolle ei tullut niitä parhaimpia pätkiä.
Huomenna toivottavasti Santra pääsisi kuvailemaan, kun ratsastan sekä Viksun että Puten, niin saataisiin myös hyviä kuvia.


maanantai 16. syyskuuta 2013

hevoset stadikalla -videopostaus

Viikonloppu Hevoset Stadikalla -tapahtumineen on nyt takanapäin, ja oli kyllä kiva viikonloppu! Lauantaina olin siis viidestä eteenpäin stadikalla Roosa Lappalaisen mukana henkisenä tukena ja avustajana, ja täytyy sanoa että oli todella jännittävät fiilikset itselläkin seuratessani vierestä Roosan valmistautumista kenttäratsastusnäytökseen. Kuvasin ptikän videopostauksen päivästä, eli nyt saatte matskua kulisseista ennen näytöstä ja näytöksen jälkeen, olkaa hyvä (;





olisin niin halunnut tuon söpöläisen..!









torstai 12. syyskuuta 2013

viksuilua

Nyt on taas Viksun vuoro asettua parrasvaloihin ihan oman postauksen kanssa, sillä jaksoin pitkästä aikaa raahata järkkärin mukaan kentän laidalle..!

Viksu on tällä ja edellisellä viikolla liikkunut erittäin hyvin niin sileällä kuin esteilläkin. Vanha herra on yrittänyt parhaansa ja toiminut juuri niinkuin on pitänytkin. Ei se kuitenkaan mitään ole ilmaiseksi antanut, olen saanut olla hyvin aktiivinen ja skarppina kokoajan jotta Viksu kulkisi omalla moottorillaan. Takapäästä se on taas vähän jäykkä ja hidas syttymään, mutta kun se on vertynyt kunnolla, on liikkuminen ollut todella hienoa Viksun mittakaavassa!

Koulupuolella olen keskittynyt paljon askellajien aktiivisuuteen eli siihen, että Viksu oikeasti ravaa takajaloillaan ja kevenee ja ryhdistäytyy edestä. Paljon on hommaa ollut että Viksu jaksaa työskennellä hyvässä ryhdissä, sillä sitä joutuu tukemaan hyvin paljon pohkeella.
Avotaivutukset ja väistöt kuuluvat nykyään jokakertaiseen treeniin, niillä saa hyvin jumpattua lapoja  ja saamaan takapäätä töihin. Viksu kun on hidas syttymään, aluksi avot ovat aika räpellystä ja askel lyhyttä, mutta kun vanhus on vertynyt kunnolla, väläyttelee se oikein hienoja avoja!

Keskiviikkona (jolta materiaalit ovat) oli vuorossa muutamien esteiden pomppimista samoin kun viime viikolla. Viksun laukka on tällä hetkellä erittäin laadutonta ja voimatonta, jonka vuoksi olen nyt laittanut erilaisia estetehtäviä aktivoidakseni laukkaa paremmin. Esteillä Viksu joutuu ponnistamaan kunnolla ylöspäin, ja tämä aina parantaa loppua kohden sileällä työskentelyä. Keskiviikkona laitoin kentän kulmaan okserin ja yhden kavaletin kokorataleikkaalle. Viksu ponnisti muutamaa ekaa hyppyä lukuunottamatta ilmavasti ja reippaasti. Huomasi heti miten ennen hyppyjä tehty hyvä ja pyöreä laukkatyöskentely paransi hypyn laatua :)
Viksu oli koko tunnin hyvin energinen ja ponnua löytyi, joten muutin lopuksi okserista pystyn ja nostin sen noin 90cm. Näin korkeaa hyppään Viksun kanssa hyvin hyvin harvoin, jottei sen jalat rasitu liikaa, mutta nyt hevonen tuntui varmalta ja energiseltä, joten uskalsin hieman korottaa. Tuosta noin vaan vanha herra pomppasi (Viksun mittakaavassa) ison esteen! Olin hyvin ylpeä ja hieman yllättynytkin hyvästä hypystä :)
Lopuksi menin vielä pääty-ympyrällä hetken laukkaa ja ravia, sillä esteiden jälkeen Viksu on aina parhaimmillaan, kuten oli nytkin. Se ravasi täysin läpi ja työnsi takajaloilla hyvin alleen ja laukkakin rullasi vähän paremmin alkutuntiin verrattuna. Hieno mies!



Vastauspostauksen yritän toteuttaa ensiviikon alussa viimeistään, katsotaan miten viikonloppuna on aikaa, sillä olen todennäköisesti menossa viikonloppuna lauantaina Hevoset Stadikalla -tapahtumaan, jonne saan ilmaisrannekkeet. Onko kukaan lukjoista menossa kyseiseen tapahtumaan? :)