tiistai 30. lokakuuta 2012

parane pian, viksu!

Tässä postauksessa ei mitään varsinaista asiaa, sillä hevoshommia en tällä viikolla juuri tule tekemään, enkä ole varma vielä ensiviikostakaan. Kerroin viimeviikolla Viksun ontuneen takajalkaansa josta kavio oli hieman kulunut, ja sain tänään omistajalta viestin että Viksun jalka oli mennyt pahempaan kuntoon joten kenkä otettiin pois.
Eläinlääkäri kävi tutkimassa jalan ja selvisi että kengittäessä naula oli osunut ikävästi martokavioon ja painanut siihen kokoajan. Siispä jalkaan betadinehaude ja ainakin viikon verran lepoa. Kävin tänään taluttelemassa Viksua ja heti ensimmäisenä talliin tullessa kuului tuttu reipas hörinä, parka kun on ollut koko päivän sisällä!
Tein tallin ja taluttelun jälkeen tarjosin pienen herkutteluhetken Viksulle, johon laitoin vettä, hieman melassia sekä omenoita ja leipää. Kyllä maistui <3

Nyt kun postauksia ei ole tulossa ratsastuksesta, voisin ottaa vastaan jälleen erikoistoivepostauksia ihan vain jos kukaan keksii mitään. Yksi ehdotti, että koska olen media-assistenttina ja valokuvaan, voisin laittaa näytille jotain ottamiani valokuvia muistakin kuin hevosista. Tämän aion jossain vaiheessa ehkä toteuttaa, mutta mulla ei ole juurikaan tässä kotikoneella kuvia muista kun hevosista, heh..

tallille mentäessä täytyi ikuistaa ihana auringonlasku ja taivas :)

Mainittakoon vielä että sunnuntaina 4.11 lähestyy se mitä olen jo pitkään odottanut, nimittäin 18 vuotta tulee mittariin, siistiä!! Tässä alkajaisiksi viimevuoden synttärivideo, jossa kaverini Aada keksi tehdä synttäriradan jonka Bohemian kanssa jouduin toteuttamaan.. näin jälkikäteen videolle nauroin oikein makeasti!


Enempää asiaa tässä ei tule mieleen, toivotaan Viksulle pikaisia paranemisia, laitelkaa ehdotuksia ja palaillaan!

perjantai 26. lokakuuta 2012

päivityksiä..





















"Lunta :o" "eiii en haluu lunta!" "mitä toi valkonen tomusokeri tuol ulkona on?" 

Tätä on saanut lukea Facebookista tänään moneen otteeseen, tuntuu että kaikki vihaavat talvea ja sitä valkoista tomusokeria joka on levittäytynyt ympäri maata. Olenko ainoa, joka rakastaa lunta ja talvea? Sehän tuo valoa näihin pimeisiin syysiltoihin ja odotan niitä päiviä tallilla kun pääsee laukkaamaan lumisilla teillä, hiihtoratsastamaan, pukemaan itsensä paksuihin vaatteisiin ja upottamaan kätensä Viksun paksuun talvikarvaan!
 Tuohan talvi aina tietenkin myös ongelmia, esimerkiksi maneesittomilla talleilla ratsastus ei aina suju kentän huonon pohjan vuoksi, hevosia joutuu loimittamaan paljon ja kiertämään hokkeja kenkiin. Itse en kuitenkaan valita, rakastan talvea yhtä paljon kun kesääkin ja toivotaan että tänä vuonna lunta saadaan aikaisemmin kun viimevuonna ;) Onko kukaan teistä lukijoista myös talvi-ihmisiä, vai oonko ihan yksin näiden mietteiden kanssa?

Tiistaina olisin vihdoin saanut kaverin kuvaamaan Viksua ja kerkesimme jo kentälle laittamaan jumppasarjankin, mutta raviin siirryttäessä Viksu ontui erittäin selvästi. Syyn kyllä tiesinkin tälle ontumiselle heti, Viksun oikea takakavio kun on päässyt hieman kulumaan kengättömyyden vuoksi (kenkä oli irronnut eikä sitä heti saatu paikalleen). Kenkä oli kuitenkin tiistaina jo saatu paikoilleen, mutta Viksusta kenkä tuntuikin alkuun inhottavalta ja siitä syystä arkoi jalkaa liikkuessa. Siispä korjasimme esteet pois ja tein kuitenkin käyntityöskentelyä hetken aikaa, pääosin väistöjä ja taivutteluja. Väistöissäkin huomasi että takapää jäi selvästi jälkeen, taisi tuntua vähän sivuliike inhottavalta jalkaan. Harmi että kavio oli kipeä, sillä Viksu tuntui erittäin energiseltä ja oikein hyvältä ratsastettavuudeltaan. Tein vähän käynti-ravi-siirtymisiä ja huomasimme kaverin Viljan kanssa että ontuminen rupesikin vähenemään kun vähän verrytteli. Kauaa en siitä huolimatta halunnut ruunaa kiusata vaan teimme vähän maastakäsin juttuja ja sen kautta talliin lepäämään.


Keskiviikkona kävin ravuuttamassa Viksun uudelleen ja ontuminen oli selvästi vähentynyt. Silti huomasi että jalka on vähän arka eikä liike lähde työntymään takajalasta täysin normaalisti. Siispä tein jälleen pääosin käyntityöskentelyä ja Viksu tuntui edestä oikein mukavalle :) 
Toivotaan että Viksu paranee pian ja päästään taas siihen samaan fiilikseen työnteossa mikä viime kuukausina on ollut!
Viksun hoidettuani lähdin ratsastamaan Viljan tamman Ronjan (Kiitos vielä Viljalle hevosen lainasta :)), sillä olimme sopineet jo muutamia viikkoja aikaisemmin että voisin kokeilla Ronjaa ja tällä viikolla kun itselläni on syysloma, päätimme toteuttaa suunnitelman keskiviikkona. 
Ronja on oikein reipas ja äärettömän herkkä tyttö, mutta oikeinpäin liikkuessaan todella mukava ja näyttävä. Itse kun olen kuitenkin tottunut viimevuosina ratsastamaan vahvoilla ja laiskoilla hevosilla, oli hurja muutos mennä näin herkän tamman kyytiin. Tuntui ettei käskeä saanut yhtään ilman että Ronja hermostui ja ohjastuntuma täytyi pitää höyhenenkevyenä. Sain kuitenkin avustusta kuinka tammaa ratsastetaan ja pikkuhiljaa alkoikin sujumaan paremmin ja saatiin oikein hyviä pätkiä. Vaativaa oli mutta varmasti jos jatkaisi tammaan tutustumista siitä saisi irti paljon enemmän. 


Erilaisten hevosten ratsastaminen tuo oikein paljon kokemusta omaan ratsastukseen ja antaa tuntumaa monella eri tapaa. Nyt kun lopetin Bohemialla ratsastamisen ja Teemuakin alan ratsastamaan vasta joulu-tammikuussa, olen saanut muutamilta kavereilta luvan kokeilla heidän hevosiaan. Pyrin ottamaan kaiken irti näistä tulevista ajoista ja kehittämään lisää ratsastustaitojani.

maanantai 22. lokakuuta 2012

HIHS, estetunti ja uusi ratsu esittäytyy!

Huh, kylläpä otsikkoon sisältyi paljon, mutta tosiaan viikonloppu on ollut paljon erilaista tekemistä ja tapahtumaa täynnä, eilisilta vietettiin Helsinki International UB Horse Show'n iltanäytöksessä ja sunnuntaina oli ohjelmassa Bohemian estetunti sekä nyt vihdoin ja viimein uuden vuokrahevosehdokkaan koeratsastus! Aloitetaan kuitenkin ensimmäisestä tapahtumasta, eli Horse Show'sta, jossa oltiin talliporukan kanssa viihtymässä. Ohjelmaan sisältyi kaikenlaista issikkashow'sta 150cm nuorten luokkaan. Teen opinnäytetyöksi koulussa hevoslehden, johon kirjoitan yhden artikkelin tästä tapahtumasta sekä lisänä videokoosteen. Harmitti että meidän paikat olivat kolmanneksi ylimmällä rivillä ja järkkärini lyhyellä objektiivilla ei kovin mielenkiintoista materiaalia tullut :( Muutamia kavereita haastattelin myös videota varten ja kuvailin mm. expoaluettakin.
Vaikka olin vasta viimevuonna ensimmäistä kertaa Horse Show'ssa, tuntui se jo nyt siltä kun kaikki olis jo nähty eikä ollut mitään uutta ja ihmeellistä. Tiedä sitten, varmaan olisi paljonkin jännittävämpää olla sunnuntaina seuraamassa sekä kür -ohjelmia että esteratsastuksen 160cm finaalia. Saa nähdä josko ensivuonna viitsisi vielä lipun ostaa vai jääkö ihan katselemaan tapahtumaa kotisohvalta..


Bohemian ylläpitäjä on vielä tämänkin viikon ollut ulkomailla lomailemassa, joten pääsin onneksi tänä sunnuntaina myös tamman selkään ja estetreeneihin! Tällä tunnilla keskityttiin taas aluksi hyvään alkuverryttelyyn kavaletin ja laukanvaihtojen avulla ja lopuksi hyppäsimme kolmen esteen sarjaa. Ja kuten muistatte viime estetunnilla sen mahtavan putoamiseni, niin kyllä, Bohemia päätti kiepauttaa mut maahan myös tällä kerralla.. Tänään en sentään pudonnut esteellä enkä liukunut komeasti kaulan yli vaan ponin sivuloikan kautta takapuoli edellä ihme kierteellä kuraiseen maahan! Pakko myöntää että vähän sattui peppuun että sormeen ja eikun kaverien nauraessa pullankiilto silmissä takaisin kyytiin!

Tätä putoamista lukuunottamatta Bohemia oli erinomainen, todellakin keskittyi tehtäviin, kuunteli pidätteitä ja pysyi kontrollissa. Kavalettiharjoituksenkin, jossa kaveletti täytyi hypätä niin vinosti kun ikinä pystyi, sujui ihan kun vettä vaan ja Bohemia vaihtoi laukat täysin puhtaasti jokaisella kerralla, huimaa kehitystä!
Kolmoissarjakin onnistui ilman yhtäkään kieltoa, mutta napakkana jouduin todenteolla olemaan sillä vähän oli epävarmuutta ilmassa. Tulimme lopuksi myös kaarevalla linjalla innaria, johon poni kielsi kerran ennenkun uskaltautui hyppäämään. Tämän jälkeen innari tultiinkin reippaassa vauhdissa ja huusin jo kyydissä että itsemurhaako poni yrittää, pidätteet kun ei enää meinannut mennä läpi!
Lopuksi tuli vähän kiire joten ratsastin ponia hetken sileällä ja vein sen talliin jonka kautta lähdimmekin kohti uutta ja tuntematonta..


Matheo, tutummin Teemu, on 10 vuotias puoliveriruuna ja erittäin suuri hevonen niin kooltaan kun liikkeiltäänkin! Erittäin mahtava luonne, rauhallinen ja toimii tilanteessa kun tilanteessa. Yrittää miellyttää ratsastajaa muttei anna kuitenkaan mitään ilmaiseksi ja ratsastaa täytyy todenteolla jotta ruunan saa kunnolla töihin.
Laitoimme Teemun yhdessä kuntoon ja omistaja ratsasti hieman itse alkuun, jonka jälkeen pääsin itse kipuamaan kyytiin. Ai että sitä tunnetta kun pienen Bohemiaponin jälkeen nousin yli 175cm hevosen selkään ja lähdin ratsastamaan. Ja kuten aina alkuun, olen uusien hevosten kanssa varovainen ja vähän liian kiltti enkä uskalla vaatia hirveästi. Otin vähän ravia ja laukkaa ja yritin taivutella kaarilla ja volteilla samalla kiikkuen selässä ja yrittäen pitää itseäni kontrollissa etten pompi kun perunasäkki. Tarpeeksi avuille en uskaltanut kuitenkaan ratsastaa kunnes vähän avitettiin syvempään muotoon ja rohkeampaan ratsastukseen. Sen jälkeen Teemu alkoikin toimia erittäin kivasti ja sain siitä irti hyvää liikettä niin ravissa kuin laukassakin :) Kovasti sain tehdä töitä istunnan ylläpitämiseksi samalla kun täytyi vaatia hevoselta eteenpäinpyrkimystä ja kunnon taivuttelua. Kokeiltiin myös muutamat vaihdot molempiin suuntiin, niissä ei ollut ongelmia ja vähän väistätettiin takaosaa ympyrällä. Hyppäsin myös muutaman esteen ihan vain saadakseni tuntumaa Teemun hyppytyylistä. Täytyy todeta että aivan erilainen hyppääjä kun Bohemia ja oli jännä kun ei tarvinnut juurikaan myödätä ja nojata eteen, herra kun vain melkein astui kaikesta yli ;)
Teemu on erittäin osaava ja odotan enemmän kun innolla tulevaa taivaltamme, tästä hevosesta tullaan saamaan vielä irti vaikka ja mitä <3






















tiistai 16. lokakuuta 2012

uusi video viksusta !


Tännekin päätin laittaa jälleen uuden Viksu-videon, jota olen syyskuusta asti työstänyt. Olen itse oikein tyytyväinen lopputulokseen ja jotenkin jälleen näiden videoiden myötä tajuaa todella kuinka tärkeä hevonen Viksu on. Se on aina niin innoissaan lähdössä työntekoon ja pyrkii miellyttämään kaikella mahdollisella tavalla.
Tämä täytyi todeta myös tänään sillä ratsastaessani. Viimepäivinä on satanut paljon ja tuullut, joten kenttä oli lätäköitä täynnä ja kaikkialla märkää. Pelto oli kuitenkin yllättävän hyvä joten kävin siellä alkukäynnit kävelemässä. Luonnollisesti pellolla on vielä vihreää ruohoa joten Viksu napsi jo rasittavan paljon heinää maasta. Minä sitten napautin reippaammin raipalla että nyt ei syödä ja johan herra veti semmoset rodeot että! Oli lähellä että olisin löytänyt itseni pian maasta mutta onneksi Viksu ei kauaa jaksanut pomppia. Virtaa ruunalta siis löytyi ja arvelin että tänään se tulee olemaan todella hyvä ratsastaa!
Oikeassa olin ja olisittepa nähneet kuinka kaviot lenteli ravissa! Viksu oli oikein tarmokas ja liikkui äärettömän upeasti, tänään voin sanoa suoraan että sain vaan nauttia täysillä siellä selässä kun hevonen liikkui oikein heti alusta saakka. Laukkakin pyöri todella hyvin ja tunsin selkään kuinka takajalat työnsi alleen.
On se vaan niin upea poika, aina yrittämässä täysillä <3

Tänään ratsastin myös pitkästä aikaa Putte-ponilla, joka on siis entinen hoitoponi ja edelleen yksi lemppariponeistani. Puten omistaja ei päässyt itse tallille ja ajattelin että olisi mahtava päästä taas tutun ponin selkään nyt kun tarjoutui tilaisuus. Menin ihan vain ilman satulaa perusasiat niin että sain ponin huolellisesti avuille ja läpi kaikissa askellajeissa. Kyllä lähti liikettä kun vähän käski!

Kuinka moni teistä blogini lukijoista on muuten menossa HIHS:iin viikonloppuna? Minä päivänä? Itse olen tänävuonna tulossa lauantaina 18.00 eteenpäin seuraamaan iltanäytöstä talliporukan kanssa, bongailkaa jos näette! ;)

sunnuntai 14. lokakuuta 2012

viikonloppu bohemian kanssa

Heipsan, täällä taas ja tällä kertaa yllättävästi postaus Bohemiasta, vaikka tosiaan vuokraaminen sen kanssa on jo loppu. Nyt kuitenkin ponin ylläpitäjät lähtivät ulkomaille lomailemaan ja me saimme ottaa Bohemian hoidettavaksi ja liikutettavaksi. Tarkoituksena mulla oli käydä vain sunnuntaina, mutta ratsastinkin ponin nyt koko viikonlopun ajan ja sehän kävi mulle paremmin kun hyvin. Kamalan haikea fiilishän siinä tuli kun tietää ettei tämä ole enää jokaviikkoista eikä tiedä millon pääsen taas uudelleen Bohemian selkään :(

Perjantaina ratsastin Bohemian perusteellisesti kaikissa askellajeissa läpi, en kuitenkaan mennyt kun noin puolisen tuntia. Koko poni oli todella hyvä alusta loppuun saakka, liikkui täysin omalla moottorilla ja teki mieluusti töitä. Edestäkään sitä ei juurikaan tarvinnut työstää, vähän taivuttelua alkuun ja teräväksi avuille, sen jälkeen se liikkuikin aivan itse kokoajan. Ravissa paljon voltteja ja ympyröitä joilla ravin tahdin ja peräänannon täytyi säilyä. Lisäksi kokorataleikkaalla ravilisäyksiä, ne lähti kun tykinsuusta ja pyöreyskin säilyi yllättävän hyvin.
 Laukassa paljon ympyröitä ja muutamat vaihdot, poni oli terävänä ja erittäin kevyt edestä. Pohjetta ei tarvinnut käyttää yhtään mikä on hyvin epätavanomaista Bohemian kanssa, olin siis erittäin tyytyväinen tunnin jälkeen. On se vaan niin hieno....<3


Lauantaina menimme Aadan kanssa Bohemian suunnilleen puoliksi, itse alkuun, sen jälkeen Aada ja lopuksi keventelin itse ponin. Tällä kertaa sainkin herätellä Bohemian oikein kunnolla ja laittaa siihen tunnin alussa vauhtia, sillä oli tahmea pohkeelle eikä käyttänyt itseään tarpeeksi hyvin. Kun oli moottori viritetty niin ponista irtosi taas oikein kivaa liikettä. Ratsastin pääosin pääty-ympyrällä ja tein kulmiin voltteja joissa kokosin ravia erittäin paljon. Laukassa jälleen kunnolla avuille ja laukka reippaaksi ja tahdikkaasti sekä vaihtoja halkaisijalla. Hieman ennakointia ennen vaihtoa, muuten meni oikein kivasti :)
Ratsastin myös Aadan hevosella Kurrella Bohemian jälkeen hieman, oli kyllä hurjaa istua suuren hevosen kyydissä pienemmän ponin jälkeen. Siispä askellajit tuntuivat isoilta ja piti hetken totutella selässä. Kurre oli kuitenkin erittäin hieno ja käyttäytyi asiallisesti.


Tänään sunnuntaina ratsastelin Bohemian jo kello yhdeksältä aamulla, joten kun hevoset eivät olleet päässeet vielä siihen aikaan ulos jalottelemaan, tein oikein pitkät alkukäynnit ja alkuverryttelyt. Bohemia oli pirteällä tuulella mutta oikein rento. Kentällä en vaatinut siltä hirveästi muuta kun että oli rento ja kuitenkin terävä pohkeelle. Ravissa oli pehmeä edestä mutta olisi saanut olla vähän terävämpi muutoin. Laukka oli kuitenkin hyvää, rentoa ja pyöri hyvin, jälleen lopuksi muutamat vaihdot jotka tänään sujuivatkin paremmin kun yleensä. Bohemia jaksoi hyvin odottaa eikä "syöksähtänyt" avuilta pois, hienoa!

Viime videopostauksessa näkyneet kynteni aiheuttivat ihastelua ja jotkut pyysivät kuvaa kynsistä, joten tässähän teille kuva joita kiinnostaa :)

keskiviikko 10. lokakuuta 2012

päivittelyä ja varustepostaus videolla



Kirjoitusinnon uupumisen vuoksi päätin toteuttaa höpöttelyvideon, johon sisältyy pienimuotoinen varustepostaus Viksun varusteista.. :)

tiistai 2. lokakuuta 2012

Bohemia & Emmi 17.4.2011 - 30.9.2012


"all i know is i'm lost without you, i'm not gonna lie
how am i going to be strong without you, i need you by my side "





















En olisi vielä kuukausiakaan sitten uskonut että päivä, jolloin joudun luopumaan tärkeän ja niin opettavan ponin vuokrauksesta, koittaisi näin pian. Joskus sitä vain ei voi muuta kun tehdä päätöksiä, jotka eivät ole mukavia mutta ovat niin pakollisia. 
Vuosi ja 6kk sitten olin ikionnellinen saadessani näin mahtavan ponin vuokrattavakseni. Miten saattoikin käydä niin hyvä tuuri että löysin niin nopeasti uuden ja ihanan ponin edellisen,edesmenneen  vuokraponin Gandin tilalle! En tiennyt kuinka paljon tämän ponin kanssa tulisin oppimaan ja mitä ihania hetkiä tulisin sen kanssa kokemaan. 

Ensimmäiset kuukaudet olivat harjoittelua ja harjoittelua, tuntumaa Bohemiaan ja siihen miten saisin sen liikkumaan oikein. Bohemia ei ollut helppo, se ei antanut mitään ilmaiseksi ja kulki pää ylhäällä eikä käyttänyt moottoriaan kunnolla. Hiki virtasi tunneilla ja välillä tuli hetkiä jolloin ajattelin mielessäni "ei hitto, ei tää onnistu, en mä saa tätä ponia toimimaan".
Pikkuhiljaa jokin loksahti ja aloinkin tajuamaan jutun jujun. Bohemia oli joka viikko parempi ja sain sen hetkittäin liikkumaan todella hyvin. Tämä sai itseni jatkamaan taistelua ja työntekoa, aina yhtä innoissani lähdin tallille ja halusin oppia uutta. Bohemian omistajan Aadan opissa kehityin nopeammin kun kenenkään muun kanssa, Aada auttoi johtamaan oikeille teille ja antamaan paljon vinkkejä tamman ratsastettavuuteen. 
Esteillä Bohemia oli epävarma pitkään, tuhansia kieltoja, ohimenoja ja komentamista. Treenasimme joka viikko esteitä ja teimme erilaisia tehtäviä jotta saisimme Bohemiaa luottavaisemmaksi. Kuukausien edetessä kieltäytymiset reippaan harjoittelun myötä alkoivat vähentyä. Laskeskelimme Aadan kanssa kieltojen määrää tuntien jälkeen.

"Tänään ei tullut kun kaksi kieltoa, jes!"

Olin onnellinen ja toiveikas niistä pienistäkin onnistumisista. Estetunnit olivat lempipuuhaani ja Bohemian kanssa uskalsin tehdä mitä vain. Mitä vain! Hyppäsin korkeimmat esteeni sen kanssa eikä pelottanut yhtään. Vaikka Bohemia itsessään oli epävarma ja epäluotettava esteillä, jokin sai minut luottamaan.
Syksyllä päätimme osallistua estekilpailuihin ja kokeilla ihan testimielessä mitä tästä tulee. No, ei se ihan ruusuilla tanssimista ollut, hylkäyksiä hylkäyksien perään. Meille oli kuitenkin tärkeintä että saimme ratsastettua radat loppuun ja että ponille saataisiin kokemusta. Kyllä meillä kerran oli hyväkin kisapäivä, toimme kotiin hopeaa harjoituskilpailuista, joissa luokka ei ollut korkea mutta rata oli siisti ja poni luotti! Silloin tuli fiilis että kyllä me tähän pystymme ja yhdessä keräämme vain lisää luottamusta.

,Vuosi 2012 on ollut sitä suurta harppausta kehityksessä. Bohemia liikkuu nykyään itselläni aivan eri tavalla kun ennen, olen Bohemian avulla kehittynyt itse ratsastajana erittäin paljon. Totesimme tänään Aadan kanssa että tätä tunnetta, jonka tänään koin tunnilla, se, että Bohemia toimi juuri niinkuin pitkin ja teki oikeastaan kaiken mitä pyysi, ettei sen kanssa tarvinnut tapella, on se jota olemme pyrkineet saamaan tämän 1,5 vuoden aikana. Tämä viikonloppu oli täydellinen lopetus yhteiselle taipaleellemme, sain sen mitä olen halunnut ja pääsin siihen tavoitteeseen ja tunteeseen, jota olen hakenutkin. 

"Bohemia ei oo ikinä liikkunut mulla näin hyvin! Ihan superia!"

Jollain tapaa tuntui, että Bohemia halusikin olla nyt oikein nöyrä näin viimeisten aikojen kunniaksi, siltä se ainakin tuntui! Eilisellä estetunnilla kaikki sujui niin helposti. Lisäksi se hauska tippuminen, jonka koin, oli mahtava päätös. Olinkin miettinyt että en ole pudonnut Bohemian selästä esteillä kertaakaan, koittaakohan se aika edes?! No, kyllähän se koitti, oikein hyvään saumaan.. ;)





















Syy, miksi lopetan Bohemialla, on että Bohemia annettiin eräälle tytölle ylläpitoon. Aadalla ei olisi riittänyt millään aika hoitaa ja ratsastaa Bohemiaa, ja tämä kyseinen tyttö jolle Bohemia annetaan, on myös vuokrannut tammaa jonkin aikaa. Hänelle Bohemia on ihan paras vaihtoehto ponikseen, sillä eräästä syystä tyttö tarvitsee juuri rauhallisen ja tutun ratsun itselleen.
Jos mulla vaan olisi tarpeeksi rahaa, ostaisin Bohemian itselleni heti. Se vaan ei ole niin helppoa ja tässä tapauksessa luovuttaminen on ainoa ratkaisu. Saan kuitenkin joskus käydä ratsastamassa vielä Bohemialla, mutta eihän se tietenkään ole sama asia, hyvä asia kuitenkin!


Monet varmaan miettivät, kuinka tästä jatkan. Otanko uuden vuokrahevosen vai vietänkö aikaa enää vain Viksun kanssa? Ehdottomasti haluan uuden vuokrattavan, mielellään hevosen jonka kanssa voin tehdä suhteellisen vapaasti, niin hypätä, maastoilla ja treenata koulua. Viksun rinnalla pysyn niin pitkään kun vain koskaan on mahdollista, mutta sillä ei ole mulle enää mitään sen kummempaa annettavaa, tarvitsen osaavamman, kapasiteetikkaamman ja nuoremman hevosen. 

Bohemia ja Viksu ovat parhaimmat vuokrahevoset, joiden kanssa olen koskaan tehnyt töitä. Olen niin kiitollinen molempien omistajille että olen saanut olla osana näiden hevosten elämää! On kamalaa luopua toisesta, mutta se on elämää. Toivotaan, että löydän Bohemian tilalle jonkun yhtä mahtavan tapauksen, joka kolahtaa muhun. En tiedä kuinka kauan siihen menee, mutta sen näkee sitten..!

"Muistovideo" tulossa, kunhan saan sen valmiiksi..